Reacties voor: iTunes 10.6 converteert muziekbestanden naar hogere bitsnelheden

iTunes 10.6 maakt het mogelijk om muziek van hoge kwaliteit om te zetten naar AAC-bestanden met een bitsnelheid van 192 kbps en 256 kbps. Eerder kon dit alleen met een snelheid van 128 kbps.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Helemaal top … hier zit ik al heel lang op te wachten. Lossless in mijn library en 256 kbps op mijn iPod.

  2. Met referte aan het iTunes artikel: Ik gebruik iTunes al langer dan 10 jaar, in het begin heb ik inderdaad ook mijn cd’s geconverteerd naar AAC 128 kbps. Omdat ik later vond dat het beter was om toch te converteren naar mp3 formaat, doe ik dat met een kwaliteit van 320 kbps. Maar in tegenstelling tot het artikel doe ik dit al langer dan 4 jaar. Dit is overigens eenvoudig in te stellen.

  3. Nou daar hebben we wat aan. Zet m’n mp3s altijd al op 320 kbps erop.

  4. of je zet “zet om” gewoon uit toch?

  5. Werkt het importeren van .FLAC nu eindelijk ook dan??

  6. Origineel geplaatst door bert
    Nou daar hebben we wat aan. Zet m’n mp3s altijd al op 320 kbps erop.

    320 kbps in MP3-formaat is vergelijkbaar met 256 kbps in AAC-formaat. Het verschil is dat een AAC betere compressie toepast en daardoor dus minder ruimte inneemt op je HDD of iDevice.

  7. Origineel geplaatst door Geert
    320 kbps in MP3-formaat is vergelijkbaar met 256 kbps in AAC-formaat. Het verschil is dat een AAC betere compressie toepast en daardoor dus minder ruimte inneemt op je HDD of iDevice.

    ah thnx! dat wist ik niet 😛

  8. worden lagere bitsnelheden dan ook omgezet naar 256 kbps AAC? of alleen van hoog naar lager

  9. ik heb het omgezet maar de muziek die er nu opstaat is die ook omgezet??

  10. Je kan gewoon music (met andere tools) converteren naar lossless of hogere bit bit kwaliteit, zolang het maar in formaat m4a is. Lossless gaat zelfs met 24 bit. Inladen in itunes en de iphone (zelfs mijn oude ipod) speelt het af

  11. Helaas werkt dit nog steeds niet met .FLAC

  12. Origineel geplaatst door Bart
    Helaas werkt dit nog steeds niet met .FLAC

    Ik zet met een ander programma eerst mijn FLAC om naar Apple Lossless.

  13. Goed nieuws. Titel doet overigens vermoeden dat er een soort upgrade van lagere naar hogere bitrates plaatsvindt ipv dat je nu gewoon bestanden met bitrates hoger dan 128kbps op je iphone kunt zetten.

  14. Origineel geplaatst door Merlijn
    Goed nieuws. Titel doet overigens vermoeden dat er een soort upgrade van lagere naar hogere bitrates plaatsvindt ipv dat je nu gewoon bestanden met bitrates hoger dan 128kbps op je iphone kunt zetten.

    Dat was al lang mogelijk! Het is nu echter mogelijk om je hogere kwaliteit muziek, met dus grotere bestandsgrootte, om te zetten naar 128, 192 of 256 Kbps met dus een kleinere bestandsgrootte. Voorheen was het enkel mogelijk om je muziek om te zetten naar 128 Kbps.

    Hoge kwaliteit muziek op de iPhone was al lang mogelijk.

  15. Onzinnig artikel. De enige functionaliteit die toegevoegd is is het automatisch converteren van hoge bitrates na lagere bij synchronisatie. Dit bespaart ruimte op je device. Het omgekeerde is compleet nutteloos omdat je de kwaliteit van het oorspronkelijke bestand nooit overtreft….

  16. @alexleee: Het geluid is zo goed als de zwakste schakel. Van 128 uppen naar hogere bitrate kan zelfs kwaliteitsverlies opleveren.

    En 256 of 320 met de standaard oordopjes? Dan moet je heel goede oren hebben om verschil te horen…

  17. Mensen …. lezen (van het screenshot) is ook een vak …. 😉

    Zet nummers met een hogere bitsnelheid om naar …..

  18. Denk dat iedereen (auteur ook ?) die optie verkeerd begrijpt … Is om van iTunes naar iPhone / iPod de muziek te beperken in grote … Als je het niet aan vinkt blijft het d originele kwaliteit zoals aanwezig in iTunes , bij aanvinken is er conventie naar max. De geselecteerde bit snelheid en dus potentieel plaatsbespreking (dacht ook voor gekochte muziek)

  19. Download bijna altijd in 320 en cd’s gaan er in 1411 op (:

  20. Maar wat maakt dit uit als je iTunes Match hebt??

    Ik zie de optie wel staan en heb ‘m omgezet, maar die haalt natuurlijk niks uit 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.