Reacties voor: iTunes 10.5.2 brengt kleine update voor iTunes Match en cd’s afspelen

Apple heeft iTunes 10.5.2 en iOS 5.1 beta 2 uitgebracht. De nieuwe iTunes bevat verbeteringen voor iTunes Match en bepaalde cd's, iOS 5.1 beta 2 is alleen bedoeld voor ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. En nou maar hopen dat mijn ‘Error 8008’ voorbij zijn als ik mijn apps probeer te updaten of een film probeer te downloaden. Wat een moloch dat iTunes; Apple onwaardig…

  2. Origineel geplaatst door Rob
    En nou maar hopen dat mijn ‘Error 8008′ voorbij zijn als ik mijn apps probeer te updaten of een film probeer te downloaden. Wat een moloch dat iTunes; Apple onwaardig…

    Ik neem aan dat je op Windows werkt?

    Als Mac gebruiker snap ik de problemen van mensen met iTunes niet: programma werkt snel en gemakkelijk…… Totdat ik bij mensen kom die iTunes hebben draaien op Windows. Zelfs op krachtige pc’s is bijv. het beheren van je apps een ramp. Tergend traag.

    Mensen geven soms wel aan dat de reden van Apple zou kunnen zijn om mensen te doen overstappen naar het Mac platform. Ik kan mij dat niet voorstellen: iTunes is geen simpel reclame middel, maar het centrum van de iOS wereld. Dit moet toch op alle platforms een fantastische beleving zijn? Een visite kaartje voor Apple?

    Het zou bijna hetzelfde zijn wanneer Microsoft Office voor de Mac express slecht zou maken. Of de xbox live app voor de iOS devices.

  3. Als Mac gebruiker snap ik de problemen van mensen met iTunes niet: programma werkt snel en gemakkelijk…

    Makkelijk misschien, maar snel absoluut niet! Ik heb iTunes op een MacBook 2.26 GHZ Intel Core 2 Duo met 4GB intern geheugen draaien en het is om te janken zo traag. Misschien dan niet de allernieuwste MacBook, maar kom op zeg! Duo Core 2.26 GHZ met 4 GB en dan bij IEDERE MUISKLIK minstens 5 seconden wachten!!! 5 seconden lijkt misschien weinig, maar je wordt er horrendol van als je echt bij iedere handeling zo lang moet wachten. Ik heb mijn Library bestanden en de fysieke MP3’s al opgesplitst over twee schijven (Library Intern, MP3’s op externe schijf), maar dat maakt nauwelijks verschil in snelheid.

    Prijs iTunes dus niet de hemel in op een Mac, want qua snelheid is het echt een hork van een programma. Ben nog steeds op zoek naar een goed alternatief, maar voor Mac is er op dat gebied niet zoveel als onder Windows.

  4. @AlbertTCB Hier ook een mac-gebruiker die niet bepaald enthousiast is over iTunes. Niet alleen is het traag, de gebruiksvriendelijkheid is ver te zoeken. Apple onwaardig!

    Simpel liedjes selecteren en afspelen is al een kriem omdat je het vakje moet aanklikken. Maar daarna een nieuw liedje aan de speellijst toevoegen of de afspeelvolgorde veranderen is al niet mogelijk. Of lukt mij (redelijk handig met computers) in elk geval niet.

    Daarnaast is het toch niet meer van deze tijd dat het zo goed als onbegonnen werk is om dubbele namen uit je lijst te filteren en denkt iTunes nog steeds dat Blof, blof, Bløf en bløf 4 verschillende groepen zijn, waardoor de playlist een soepzooitje is.

  5. @whulsbergen,
    Als in itunes bij voorkeuren alles aanvinken kiest, is daarna het afspelen een kwestie van aanklikken.
    Aan afspeellijst toevoegen doe je door simpelweg het gewenste nummer aan te klikken en te verslepen naar de afspeellijst, of linkermuisklik op het nummer en dan aan afspeellijst toevoegen. Dat is toch niet zo moeilijk?
    Ten slotte voor het ontdubbelen , ” shit in is shit out” als je geen aandacht besteed aan wat je in itunes stopt haal je het er ook moeilijk uit. Een tip: als je op een artiest gaat staan die mogelijk onder verschillende namen in je biBliotheek kan voorkomen, even bovenaan selecteren op artiest aanklikken, dan komen alle spellingsvarianten langs. De totale groep nummers selecteren, toon info en bij artiest de gewenste spelling invoeren en alles staat goed en je haalt de dubbele er zo uit.

  6. Ik had itunes op een AMD sempron 1.6 ghz met windows vista.
    Hoe gaar wil je het hebben ? Was niet echt heel vlot maar werkte gewoon goed. Nu draait het op een imac quadcore i5 2.7 ghz, en dat loopt wel een stuk lekkerder:-)

    Gebruikte eerst Mediamonkey toen op windows, maar dat werkt helemaal niet lekker. Vaak herkende die dan mijn ipod classic niet meer, moest ik alles opnieuw syncen. Of de helft van de albumart was niet tezien.

  7. De meesten (op andere forums e.d.) zijn van mening dat Apple waarschijnlijk niet te veel moeite wil steken in het snel maken van iTunes voor een relatief kleine groep die (te) veel muziek in hun library heeft staan. Ik zit momenteel iets boven de 135.000 nummers en moet toegeven dat het wellicht te veel van het goede is. Ik heb een tijd geleden alles opnieuw toe zitten voegen en het was tot ongeveer 70.000 nog werkbaar, daarna werd het weer steeds erger.

    Ik begin me ook af te vragen hoeveel invloed smart playlists hebben op het functioneren. Als je ongeveer 20 lijsten hebt die allemaal live worden bijgewerkt/bijgehouden zal dat ook wel aardig wat processortijd kosten.

    Maar ja, feit blijft dat je als Mac gebruiker niet echt veel keus hebt. Ik wil voor mijn radio-programma binnen enkele seconden elk nummer kunnen vinden. Als iemand een ander programma op de Mac kent dat dat kan hoor ik het graag.

  8. @Nick: Standaard reactie van een fanboy: Die domme gebruiker toch.

    Natuurlijk kan ik uitzoeken dat je in voorkeuren iets aan kan vinken waardoor het beter gaat.

    En uiteraard kan ik elke keer een playlist aanmaken, die ik vul en na afloop weer leeg maak.

    En o o wat dom van mij dat mijn muzieklijst niet al goed is. Tja dan kan iTunes er ook niks meer aan doen.

    Bovenstaande is Windows-logica. Dat de printer niet werkt en dat dat logisch is, omdat je niet zelf van de site van de leverancier de drivers gedownload hebt en in het juiste mapje hebt gekopieerd en gezorgd hebt dat het de juiste versie van zowel windows als de printer was. pfff.

    Van Apple verwacht ik meer intuitiviteit. Spotify scant je muzieklijst, doet goede voorstellen en helpt je om die lijst goed te krijgen. Gewoon. zonder cursus en bijbetalen.

    En ik wil niet naar voorkeuren gaan om vinkinstellingen te vinden. Of elke keer weer uitzoeken hoe het zit met die playlists. Nummers selecteren, rechterknop en de optie ” speel af” of “zet in de actuele playlist” . Zo moeilijk is het toch niet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.