Reacties voor: iTouch ID is een kleine vingerafdrukscanner voor Mac en Windows

iTouch ID is een vingerafdrukscanner voor je Mac- of Windows-PC. Open voortaan je accounts en ontgrendel je laptop met het topje van je vinger. De scanner is nu verkrijgbaar op Kickstarter.
Lars Paymans -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik voorspel: de makers gaan hier problemen met Apple van krijgen. Vooral van de naam. Touch ID is namelijk een geregistreerd handelsmerk van Apple.

  2. En dan is er de app MacID, ook voor Apple Watch, om je Mac te ontgrendelen.

  3. Origineel geplaatst door Barend
    Ik voorspel: de makers gaan hier problemen met Apple van krijgen. Vooral van de naam. Touch ID is namelijk een geregistreerd handelsmerk van Apple.

    Daarom heet het ook iTouch ID. 🙂

  4. @Kotter: Is maar de vraag of dat goed genoeg is, één lettertje verschil. De ENWB mocht ook geen ENWB heten van de ANWB, en daar gaf de rechter ze gelijk in…🤔

  5. Maar los van de naam, als het net zo goed beveiligd is als de iPhone, zou ik het wel willen hebben voor 129€

  6. Ik sla deze over… Heb overigens niet eens een USB poort in m’n MacBook, maar al had ik hem wel dan nog zou ik niet zo’n appendix aan m’n MacBook willen hebben…Vraag me ook af of het wel snelheidswinst oplevert. Denk dat ik sneller m’n pwd van 8 karakters inklop op m’n MacBook dan dat dit ding hem op een onhandige plaats met een vingerafdruk ontgrendelt. Op een iPhone is het wat anders. Daar zit het ding in de knop welke je gebruikt om je touchscreen te activeren.

  7. Enorm enthousiast!

    Totdat ik de prijs zag. Doei!

  8. Knock to unlock is een goed alternatief, werkt uitstekend icm een iPhone
    http://www.knocktounlock.com

  9. @Fred Wenders: Dat is inderdaad ook super leuk gedaan, echter moet ik daar speciaal mijn bluetooth voor gaan aan zetten.

  10. Prijs…kansloos

  11. @Dennis: BT 4 is extreem batterij-zuinig. Als je een 2011 mini of MBA, 2012 iMac of MBP, 2013 Pro of nieuwer hebt, dan kun je gerust Bluetooth aan laten staan. Dat maakt een onmerkbare impact op je batterijduur. Dus je hoeft Bluetooth niet aan te zetten, maar alleen aan te laten. Overigens is (Wi-Fi/)Bluetooth ook bruikbaar voor AirDrop, accessoires, verbinden met andere apparaten, gebruik met of door apps, etc.

  12. 129 dollar om geen wachtwoord in te hoeven typen… Dan heb je echt te veel geld nodig om NOG luier te worden…

  13. Origineel geplaatst door Barend
    Ik voorspel: de makers gaan hier problemen met Apple van krijgen. Vooral van de naam. Touch ID is namelijk een geregistreerd handelsmerk van Apple.

    Niet echt een wilde voorspelling. Ach, dan geven ze dat ding wel een andere naam. Ik vind het wel vrij duur.

  14. En dit is precies de future, waarvan ik gehoopt had dat ie in het nieuwe toetsenbord of trackpad had gezeten. Blijkbaar vond Apple dat niet veilig genoeg ivm de bluetooth verbinding. Ben benieuwd of in de toekomst er iMacs komen met een “homeknop” aan de voorkant. Heb nu meer dan 80 passwords waarvan 1Password aangeeft dat ze elke 3 maanden gewijzigd moeten worden en anders kwetsbaar zijn. Iemand die een alternatieve wachtwoordloze oplossing weet voor het inloggen op websites en accounts?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.