Reacties voor: iTether en Cicero: tethering en zelf zoekmachines kiezen (jailbreak)

iTether en Cicero zijn twee nieuwe applicaties in de Cydia Store. Met iTether kun je tethering doen tussen iDevices en met Cicero stel je zelf je favoriete zoekmachines in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 43 reacties

  1. 5 dollar???!! YOU MAKE MY DAY!! hell yeah.. Morgen MacMe bellen dat ik toch me ipad ga kopen!!! Yeash!

  2. Is bluetooth niet erg traag?
    Of komt dat omdat de laatste keer dat ik bluetooth heb gebruikt alweer 3 jaar geleden is..

  3. @Jeroen: Dat valt best mee voor een 3G verbinding. Ik doe het ook met de laptops met 1 3G stick. (stomweg omdat het niet lukt om te delen over wifi :p)

  4. Is Bluetooth langzamer dan Wi-Fi tethering?

  5. Maar zoals eerder werd gesuggereerd wordt de code van iTether dus niet gratis aan devs gegeven. Adhoc distributie is dus niet mogelijk.

    Dit deel snap ik trouwens nog steeds niet “…is verkrijgbaar via de Cydia Store. Aan de iPhone-kant is geen jailbreak nodig…”

  6. Begrijpen is niet zo moeilijk hoor. Tetheren kan via een geunlockte iPhone normaliter al, via USB of Bluetooth naar een volwaardige pc of Mac… Niet naar aan ander idevice dus! Deze app draait dus op je iPad/itouch, om daar als Bluetooth “tethering client” te dienen…

  7. @ Joid: je download via Cydia de app op je iPad of iPod en kan dan via dat programma de 3G verbinding van een iPhone gebruiken (op de iPhone alleen verbinden met bluetooth netwerk, geen Jailbreak voor nodig).

  8. Origineel geplaatst door Joid
    Dit deel snap ik trouwens nog steeds niet “…is verkrijgbaar via de Cydia Store. Aan de iPhone-kant is geen jailbreak nodig…”

    Had ermee te maken dat devs de code konden hergebruiken (om nog eens de zaklamp-truck te proberen )

  9. Maar dan heb je toch wél een jailbreak nodig? Hoe kom je anders aan Cydia? *blij was met dooie mus* 🙁

  10. Volgens mij bedoelt Joid dat je toch eerst moet jailbreaken om Cydia op je gsm te krijgen?

  11. MyWi werkt toch iets makkelijker, omdat je dan maar één device een programma meegeeft en de rest daar gebruik van kan maken.

    Nu moet ik drie keer een programma installeren, i.p.v. één keer.
    Maar het is wel een stuk vriendelijker geprijsd dan de belachelijk dikke 19 dollar van MyWi.

  12. Tja er zijn nogal wat tether apps. Ik ben natuurlijk te schijterig om daar voor te betalen. Zijn er gratis tether apps, of moet ik er aan geloven en die $5 dan toch maar uitgeven? #durftevragen

  13. zou iTether niet in de ‘standaard’ store verschijnen? (zonder jailbreak? )

  14. Volgens mij zit er minstens bluetooth 2.0 in de iPhone dus dan heb je een maximale snelheid van 3 mbit per seconde.
    In de meest gunstige gevallen is dat snel genoeg.

    Je kan er vanuit gaan dat je verbinding niet meest ideaal is, en dan haal je misschien 30% ofzo, en dan heb je nog steeds 1mbit, en dat is dan ongeveer 128kilobyte per seconde. Voor de meeste websites meer dan genoeg. 🙂

  15. Ik kan alleen niet bluetooth tetheren op mijn iPhone. Hoe krijg ik dit aan.

  16. @Dirk: ik kan de site niet vinden om de applicatie te downloaden.

  17. @SD: Bluetooth haalt echter nooit de volledige 3mbit die er voor staat. Sterker nog, als ie meer dan 1,5mbit haalt gemiddeld genomen zou ik verbaast zijn 🙂
    Ik ben geen fan van Bluetooth iig, dat mag duidelijk zijn, maar het is iig over het algemeen wel bruikbaar zoals je zegt.

  18. Origineel geplaatst door Ralph
    Ik kan alleen niet bluetooth tetheren op mijn iPhone. Hoe krijg ik dit aan.

    Telefoon unlocken schijnt soms te helpen (mag gratis na een jaar) of mywi op je telefoon zetten na jailbreak.

  19. Ik gebruik al meer dan een jaar PDAnet (jailbreak) en ben daar reuze tevreden over, maar die kost inderdaad wel “iets” meer, meen ik mij te herinneren

  20. Nieuw hier. Gonny zegt: …in Cydia kijken. Euh… waar vind ik Cydia?

  21. Gevonden.

    Nieuwe vraag: Kan ik Cydia ook installeren zonder jailbraik?

  22. Hoe kan ik (op mojn iphone) de tethering optie in os 4.0.1 zichtbaar krijgen? Zonder dat werkt itether nl niet! Iemand?

  23. Origineel geplaatst door Jan Luesink
    Nieuw hier. Gonny zegt: …in Cydia kijken. Euh… waar vind ik Cydia?

    http://cydia.saurik.com

  24. @Leon: Unlocked iPhone kan tetheren met Mac? zou je me kunnen uitleggen hoe? of komt die optie automatisch als hij geunlocked is? Ook als hij geunlocked is maar je nog wel met T-mobile netwerk werkt?

  25. @Leon: Gelukt! de tethering optie staat nu aan op mijn iphone 3G met os 4.0.1. Daarnet getest via Bluetooth en USB. Het kan…

  26. iTether werkt alleen als je de mogelijkheid hebt om tethering aan of uit te zetten. Als je deze mogelijkheid niet hebt (t-mobile) dan heb je ook niets aan die applicatie.
    Ik krijg het niet werkend!

  27. @Funske:
    Het is echter door een patch te installeren wel te activeren. Het kan nog niet via Cydia. Voorlopig alleen met de hand te doen. Heeft me tot vannacht drie uur gekost om het door te krijgen. Commcenter patchen en handmatig je carrier.plist aanpassen. Moet wel met sftp en ssh kunnen werken. Hoop dat je daar ervaring mee hebt.

  28. @Polleke

    Die patch met Commcenter heb ik ook uitgevoerd en ik heb ook de carrier.plist aangepast 4 naar 53. Ook zie ik tethering wel in mijn settings. Alleen als ik hem aan wil zetten krijg ik de melding dat ik contact moet opnemen met T-Mobile.
    ALs ik kijk bij /var/tmp staat daar een folder “Tether” in met een verboden toegang plaatje. Volgens mij is dat de boosdoener. Of niet?
    Kun jij mij vertellen wat je precies hebt gedaan?

  29. @Funske:
    Het kan aan veel liggen. Heb je nog een profiel staan dat via benm.at is binnengehaald moet je deze even weggooien. Het is ook van belang om aan het eind een herstel van netwerkinstellingen te doen. Verder kreeg ik na installatie ios 4.0.1 een aanbod om nieuwe network settings van de provider (T-Mob) te installeren. Dit heb ik geaccepteerd voor ik begonnen ben de patch etc. uit te voeren. Hoop dat je verder komt! Ik zal zo het stappenplan dat ik heb gevolgd nog even toevoegen..

  30. Stappenplan was als volgt:
    jailbreaken, openssh installeren, backup van commcenter maken met cyberduck, patch van wortel installeren, rebooten, carrier.plist file ophalen, backup maken, editen naar 53 en weer terug zetten. Dan op het laatst herstel van de netwerkinstellingen starten. Het kan goed aan die laatste update van providerinstellingen gelegen hebben… Hoor graag of je een oplossing hebt gevonden..

  31. Bedankt voor je reactie.

    Origineel geplaatst door Polleke35
    Heb je nog een profiel staan dat via benm.at is binnengehaald moet je deze even weggooien.

    Waar kan ik deze weggooien, want via instellingen zie ik hem niet meer terug?

  32. @ Polleke35
    Inmiddels ben ik weer helemaal terug bij af; de optie om tethering aan te zetten is opeens ook weer weg en ik krijg hem niet terug…..
    🙁

  33. Oké, de tether mogelijkheid heb ik weer! Alleen als ik hem aan wil zetten krijg ik nog steeds de melding dat ik contact moet opnemen met T-Mobile.
    Als ik weer kijk bij /var/tmp staat daar ook nog steeds een folder “Tether” én een folder com.apple.iqagent.server beide met een verboden toegang plaatje. Volgens mij zijn dit de boosdoeners. Ik kan ze niet hernoemen, verwijderen of zelfs inkijken.

    SSH Fout: Kan map niet verwijderen
    var/tmp/Tether
    No such file(SSH_FX_NO_SUCH_FIL…ade to a file which does not exist.).

  34. @Funske: Voor zover ik begrijp is de commcenter patch bedoeld om het digitaal ondertekend zijn van je carrier plist door provider de nek om te draaien. Gezien dat je de melding krijgt zou ik de patch van wortel voor je os nog eens installeren.

  35. Heb je deze gebruikt: cpp401_1.1-3_wortel.deb

  36. Ja die heb ik gedraaid. Staat in Cydia ook als geinstalleerd.
    Op internet ben ik iets tegengekomen waarbij mijn zegt dat je de patch niet 2 keer mag draaien.

    Heb jij bij jou ook die folder var/tmp/Tether en var/tmp/com.apple.iqagent.server.
    Als jij die namelijk ook hebt, kan het dus dar zeker niet aan liggen.

  37. Zal er vanavond eens naar kijken. Op werk dus kan er nu niet naar kijken.

  38. Heb ‘t uiteindelijk aan de gang gekregen met de wortel patch..Carrier file op de iPhone aanpassen werkte voor mij niet, dus heb de ipcc file in ~/Library/iTunes/iPhone Carrier Support aangepast en op mijn foon gezet..

  39. Zou jij eens kunnen kijken of jij bij jou ook die folder var/tmp/Tether en var/tmp/com.apple.iqagent.server hebt?
    En hebben deze allebei zo’n “verboden toegang” teken op de folder staan?
    Als jij die namelijk ook hebt, kan het dus daar zeker niet aan liggen.

  40. @Funske: Hey, deze folders heb ik iig niet staan. Succes..

  41. @buddyt@quicknet.nl – Je moet niet op een site zijn, maar in Cydia kijken.

  42. @Philip – Op één van de apparaten wel, ja.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.