Reacties voor: iTennis verdwijnt uit de App Store na ontdekking van codediefstal

De pas gelanceerde game iTennis maakte bij sommige mensen een vertrouwde indruk. Dat kan kloppen, want de code bleek gestolen van iCodeBlog, een website die gratis programmeertutorials aanbiedt voor de iPhone. De game is inmiddels weer offline gehaald.

Reacties: 15 reacties

  1. Blijft grappig dat mensen denken dat ze hier mee weg kunnen komen. Het gastenboek staat trouwens nog online, je kan er alleen niet naar toe gaan vanaf de hoofdpagina: http://blablainctech.webs.com/apps/guestbook/

  2. erg triest dit soort misbruik van goede resources.
    Mooi dat snel gereageerd is

  3. Wat een ******!
    Ik vind dat ie de winst x 2 aan die site moet betalen!

    We houden het wel netjes!

  4. Grappig, ik heb deze tutorial ook een keer gemaakt. Er goede tutorial om te beginnen met objective-c. Zonde dat iemand daar misbruik van wil maken!

  5. Inderdaad erg triest dit. Is overigens niet de enige die de iCodeBlog tutorial gejat heeft, ben al meerdere tennis-games tegengekomen in de App Store die of een letterlijke kopie, of een kopie met enkel andere achtergrond zijn…

  6. Wat een zielig iemand zeg. Objective C is een best moeilijke programmeer taal, mij zou het dan juist een goed gevoel geven als je iets hebt weten te maken waar je dan trots op kan zijn. Maar dit is echt beneden pijl, en er dan ook nog geld mee willen opsteken. Hopelijk wordt zijn developer account door Apple gebanned.

  7. Het zal aan mij liggen, maar hoe kun je iets stelen wat gratis is? Ben niet thuis in de wereld van developers e.d., maar ik probeer het gewoon te begrijpen…

  8. @Arnoldho:
    er is altijd zoiets als intellectueel eigendom. Dat iets gratis is wil niet zeggen dat je het zomaar voor iets commercieels mag gebruiken.

  9. Reactie van developer in het gastenboek:
    “Hi, my name is Peter Sheen and I never meant to hurt anyone. Sorry that I stole a game and posted it to iTunes to try and make a quick buck (or two). The McDonalds chicken sandwich that I bought with the profits was tasty.”

  10. Dat is sowieso al onzin want je krijgt pas bij $250 per regio uitbetaald. Wat een grapjas die dief. Misschien kan die beter gaan werken voor z’n centjes

  11. Tssk, en dan ook zo’n amateuristische site bij Freewebs :S

  12. @Daan: Dude, je denkt toch niet dat hij dat post ofwel? :S

  13. @Marco

    Dat snap ik wel, maar er wordt in een tutorial uitgelegd hoe je een tennisspelletje kunt maken. Vervolgens doet hij dat en zal er wel een eigen sausje over gooien of zoiets en dan heet het ineens gestolen. Het lijkt me dat als je iets ter beschikking stelt, een ander dat dan ook mag gebruiken. Je zou het inderdaad een beetje smakeloos kunnen noemen om er dan geld voor te vragen. Maar als hij het nu eens gratis had aangeboden, dan was er niets mis mee, toch? Of zie ik dat verkeerd?

  14. @Arnoldho: Het is een exacte kopie vriend.

  15. @Arnoldho:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht

    Als Trebitowski iets bedenkt mag je dat per definitie niet zomaar kopieren, of je het nou verkoopt of gratis weggeeft. Dat geld voor boeken, software, foto’s, enz.

    Alleen als je met de originele maker afspraken maakt over het gebruik van zijn werk mag dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.