Reacties voor: iSuppli rekent materiaalkosten iPhone 3GS door

Voor het derde jaar op rij heeft onderzoeksbureau iSuppli uitgerekend wat het Apple heeft gekost om het nieuwe model iPhone te fabriceren. In de berekening is alleen rekening gehouden met materiaalkosten, dus de werkelijke kosten zijn uiteraard hoger!
Lees het complete artikel → iSuppli rekent materiaalkosten iPhone 3GS door
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. hadden ze maar ook meteen research en software kosten meegerekend

  2. Ja dan praat je over stuks prijs,

    Apple heeft price agreements bij MOQ’s (Minimale order Quantity’s) van ongeveer 5000 stuks per component.

    Doe deze kostprijs maar door de helft

  3. Tel daar een aantal 100miljoen bij op voor research en reclame. Deel dat door het aantal iphones dat ze verwachten te verkopen. Doe daar een leuk percentage bovenop voor de winst. En voila, ze hebben een prijs. En vervolgens verkopen ze er ongetwijfeld meer dan waar ze mee rekenen voor de safety marges.

    Kortom: Je hebt werkelijk geen reet eraan om te vertellen hoe goedkoop de productie van pure hardware eigenlijk is :p Ik denk dat het een hoop mensen die niet flink doordenken zal laten denken dat ze dik te veel betalen!

  4. geschatte waarde betekend duimzuigen, en kan er een behoorlijk wat naast zitten, toen en nu, en toch komen ze met een paar dollar verschil uit …..toevallig:?.

    ze zullen never nooit te weten komen wat voor deal Apple heeft met al die materiaal leveranciers, en dus de echte prijs.

    oftewel gewoon een nonsense verhaaltje om als bedrijf weer in het nieuws te komen, voordat iemand anders het doet 🙁

  5. ja ag wij als consumenten kunnen daar niet echt verandering in brengen. en 100miljoen aan reclame en research @MrPhobos vind ik niet echt kloppen ten eerste was er al een iphone 3g die bijna het zelde is als de 3gs dus research zal dr vast wel geweest zijn maar niet veel. en aan reclame doet apple bijna niet aan. dus ik denk niet dat apple daar erg veel geld aan zou gaan besteden.

    en de iphone 3gs kost maar 199
    min de productie kosten 178
    uuh go hoofdrekenen is moeilijk 🙂 rond de 30 euro krijg je dan .. nou dat vind ik nog zo gek nog niet van apple .. als dat verhaal klopt dan… who care’s. ook al was de prijs van de iphone vele malen meer dan nog zouden ik en vele anderen nog steeds de ”IPHONE” kopen want alles van apple ROCKS!

  6. Bekijk de docentaire ‘goudzoekers’ maar eens. Restpartijen van artikelen waar wij allemaal flink voor betalen, gaan voor 10 cent naar het buitenland. de overproductie van Printers lcd tv’s en andere hardware worden vernietigd – het levert meer geld op om een nieuw type op de markt te brengen dan uitverkopen totdat alles op is.
    De prijs van artikelen is nooit de waarde van alleen de onderdelen (maar dat zegt isupplie ook)
    Die iPhone heeft zichzelf ook al dik terugbetaald na x verkochte exemplaren. De rest is pure omzet/winst.

  7. Waarschijnlijk zijn deze prijsen gebasseerd op prijzen van bijvoorbeeld farnell . nl of mouser . com, dit zijn absoluut niet de juiste prijzen, ik heb deze parts stuk voor stuk ook in mijn prijslijst zitten voor andere applicaties.. en deze prijzen komen lange na niet bij realistisch dit zijn hobby prijzen voor de amateur die even een elco’tje of een resistorretje nodig heeft

  8. Origineel geplaatst door hankdeank
    ja ag wij als consumenten kunnen daar niet echt verandering in brengen. en 100miljoen aan reclame en research @MrPhobos vind ik niet echt kloppen ten eerste was er al een iphone 3g die bijna het zelde is als de 3gs dus research zal dr vast wel geweest zijn maar niet veel. en aan reclame doet apple bijna niet aan. dus ik denk niet dat apple daar erg veel geld aan zou gaan besteden.en de iphone 3gs kost maar 199
    min de productie kosten 178
    uuh go hoofdrekenen is moeilijk rond de 30 euro krijg je dan .. nou dat vind ik nog zo gek nog niet van apple .. als dat verhaal klopt dan… who care’s. ook al was de prijs van de iphone vele malen meer dan nog zouden ik en vele anderen nog steeds de ”IPHONE” kopen want alles van apple ROCKS!

    De iPhone 3GS kost wel iets meer dan 199 hoor, je betaalt er 199 voor en ook nog eens maandelijks 30 euro, waar ook een dikke marge in zit gebouwd. Stel maar eens dat T-mobile ongeveer 400 euro betaalt voor een iPhone, dan kom je mee in de buurt denk ik

  9. Wat heb ik hier aan en wat moet er mee

  10. Origineel geplaatst door W.A. van Buuren
    Waarschijnlijk zijn deze prijsen gebasseerd op prijzen van bijvoorbeeld farnell . nl of mouser . com, dit zijn absoluut niet de juiste prijzen, ik heb deze parts stuk voor stuk ook in mijn prijslijst zitten voor andere applicaties.. en deze prijzen komen lange na niet bij realistisch dit zijn hobby prijzen voor de amateur die even een elco’tje of een resistorretje nodig heeft

    Je taalgebruik is verschrikkelijk maar je inhoud klopt! De prijzen dalen uiteraard aanzienlijk als je een order plaatst van 1,5-2 miljoen stuks van dezelfde componenten.

    Er is dus werkelijk niets uit die $178 op te maken. Het is grappig maar het blijft gissen..

  11. Van Buuren: iSuppli weet waar ze het over heeft hoor, lees op wikipedia maar eens wat over dat bedrijf. (Op hun eigen site: “iSuppli Corporation is the global leader in technology value chain research and advisory services”). Dit gaat wel degelijk over de prijzen die Apple ervoor (ongeveer) heeft neergelegd. Los zijn sommige van die onderdelen zelfs niet te koop.

  12. Looks like the costs have been kept down as reports on other forums state people are getting the same cracking on the back case as the 3 g model had , not a good start apple , thought they would have changed the type of material used for the outer casing , wonder how long it will take the dutch to find the first crack by the headphone plugin

  13. is toch grappig om over na te denken @audi

  14. @hankdeank: Dat jij denkt dat iPhone 199 euro kost, laat goed zien waarom er in sommige landen een koppelverkoop verbod is…

  15. Origineel geplaatst door MaartenVan Buuren: iSuppli weet waar ze het over heeft hoor, lees op wikipedia maar eens wat over dat bedrijf. (Op hun eigen site: “iSuppli Corporation is the global leader in technology value chain research and advisory services”). Dit gaat wel degelijk over de prijzen die Apple ervoor (ongeveer) heeft neergelegd. Los zijn sommige van die onderdelen zelfs niet te koop.

    @Maarten:
    niet alles dat op Wikipedia staat is waar!

  16. @Girl, vertel even precies welke informatie uit hun Wiki-entry niet klopt, ben wel benieuwd.

  17. dat je zelf onderdelen kunt aanmaken, aanpassen en door derden kan aan laten passen…

    Na een paar dagen / weken ‘kunnen’ de admin het door krijgen en aanpassen/verwijderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.