Reacties voor: iShuttr, de case die van je iPhone een ‘echte’ camera maakt

De iShuttr is een case voor de iPhone 4 met een eigen lichtbron, ingebouwde batterij en fysieke knoppen om foto's mee te maken. Het Kickstarter-project heeft nog 76 dagen om gefinancierd te worden. Geïnteresseerde investeerders krijgen vanaf 50 dollar een case.
Leon Verhelst -

Reacties: 9 reacties

  1. Strak plan, overweeg eigenlijk wel om erin te investeren. Vraag me alleen af of het ze gaat lukken om fysieke knoppen te gebruiken voor de standaard camera app (en nog liever Camera ). Appleboys, gaat dit ze lukken? Zal Apple hieraan meewerken?

  2. @abc: Volgens mij mag dat geen probleem zijn. De reden dat Apple tot nu toe dergelijke apps heeft geweigerd of verwijderd, is dat één van de volumeknoppen “misbruikt” wordt als ontspanknop. En dat is tegen de Apple designregels, want één knop heeft twee duidelijk verschillende functies en dat kan volgens Apple voor verwarring zorgen bij de gebruiker.

    Wanneer je je iPhone in een camera case stopt met een duidelijke ontspanknop, zal geen mens die knop willen gebruiken om het volume te regelen, dus dan is die verwarring er niet.

    Om dezelfde reden zullen ook de fysieke zoomknoppen van de case niet voor problemen zorgen, de functie is eenduidig en duidelijk.

    Het project is een leuk alternatief, alleen de prijs is niet helemaal reëel. Voor $70 (de normale prijs voor niet-inschrijvers) koop je ook een compact camera met optische zoom, meer dan 5 megapixels en nog meer toeters en bellen die deze oplossing niet heeft. En die verzendkosten van $30 hakken er ook flink in.

  3. Origineel geplaatst door Alfred
    Het project is een leuk alternatief, alleen de prijs is niet helemaal reëel. Voor $70 (de normale prijs voor niet-inschrijvers) koop je ook een compact camera met optische zoom, meer dan 5 megapixels en nog meer toeters en bellen die deze oplossing niet heeft. En die verzendkosten van $30 hakken er ook flink in

    Ja, alleen het voordeel wat je met zo’n hoesje natuurlijk hebt is dat je maar 1 dingen hoeft mee te slepen en niet twee. Dit blijkt tegenwoordig heel belangrijk te zijn, want anders hadden telefoons niet zoveel uitgebreid opties.

    EDIT: even uit gezocht 70 dollar is momenteel 50 euro; ik zie hier maar 1 camera met 5MP voor onder de 50 euro, snap wat je bedoelt maar had gewoon even zin om het uit te zoeken.. 🙂

  4. Origineel geplaatst door Tom
    Origineel geplaatst door AlfredHet project is een leuk alternatief, alleen de prijs is niet helemaal reëel. Voor $70 (de normale prijs voor niet-inschrijvers) koop je ook een compact camera met optische zoom, meer dan 5 megapixels en nog meer toeters en bellen die deze oplossing niet heeft. En die verzendkosten van $30 hakken er ook flink inJa, alleen het voordeel wat je met zo’n hoesje natuurlijk hebt is dat je maar 1 dingen hoeft mee te slepen en niet twee. Dit blijkt tegenwoordig heel belangrijk te zijn, want anders hadden telefoons niet zoveel uitgebreid opties.EDIT: even uit gezocht 70 dollar is momenteel 50 euro; ik zie hier maar 1 camera met 5MP voor onder de 50 euro, snap wat je bedoelt maar had gewoon even zin om het uit te zoeken..

    Zoek het dan ook goed uit! http://tweakers.net/pricewatch/cat/436/compactcameras.html#filter:NYxBCsIwEEXv8tcuCjWKOUDBRVddios4GTCSmjJJQSm5u1Mkq-G9x58N0X3TWsbkGRbluc4PHJDEswyBo1e5SHjlJqckRZ3LpEYL8eg-sKeuUXjDKmRK8k-mQSscmQr7aWG6-gx7w7nTZ6bvcdesegixsGjacDma_cz7GAa11h8

  5. De ‘camera’ van de iPhone voldoet wel op meer punten niet dan alleen belichting. De sensor en het objectief bijvoorbeeld zijn ook niet geweldig. Maar een en ander is te verbloemen met apps (= nabewerking).

  6. Li-Po accu? Maar hopen dat dat veilig genoeg is, die accu’s worden meestal alleen bij professionele R/C vliegtuigen, auto’s, boten en heli’s gebruikt, en als zo’n apparaat crashed, is een onblusbare brand meestal het gevolg. :/ (Dat is ten minste wat ik gehoord heb.) Wel een heel cool idee. 🙂

  7. @Hionimi: in je iPhone zelf zit ook zo’n ding 🙂

  8. Nou ook nog een optische zoomlens erop

  9. Zeer leuk idee, mooie afwerking maar te duur! Ik zou er 30 euro voor over hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.