Reacties voor: iRig Mic: microfoon voor de iPhone

IK Multimedia heeft een microfoon gemaakt die je kunt aansluiten op de koptelefoonuitgang van je iPhone.
Lees het complete artikel → iRig Mic: microfoon voor de iPhone
Elger van der Wel -

Reacties: 13 reacties

  1. Op zich een goede oplossing. Maar intussen zijn er ook hele goede oplossingen om via Apple’s camera kit de usb connector te gebruiken om een vele betere microfoon aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de Samson C01U of (vergelijkbare functionaliteit als hierboven) de G-Track. Deze gebruik ik op de iPad en werkt erg goed!
    Dit is/voelt veel stabieler dan via de 3.5mm jack.

  2. Daar heb je alleen op de iPhone weinig aan.
    Want daar werkt de cck niet op.

  3. Is dit niet een beetje prijzig…Hollander he… tascam of zoom tweedehands lijkt mij een betere oplossing.

  4. Beetje voorbarig. Naar mijn weten was de Mikey van Blue de eerste echte goede microfoon voor de iPhone. Heelaas werkt deze niet op de iPhone 4 omdat appel zonodig dr connector moest veranderen…

  5. Maar welke app is het beste te gebruiken om, zonder extra microfoon, een interview op te nemen ??

  6. Ik wil multitrack recording op de iPad! Ik wil multitrack recording op de iPad! Ik wil multitrack recording op de iPad!

  7. Blue is op dit gebied wel de top ja, laat merken als Samson (toch een huis tuin keuken merk met leuke producten) ver achter zich.

    Op dit moment is een losse Zoom of Tascam idd een beter oplossing.

    Wel mooi dat de ontwikkeling word doorgezet. Top.

  8. Onderschat ook de standaard ingebouwde mike niet van de iPhone. Heb er al mooie akoestische opnamen meegemaakt die niet onder doen voor mijn Zoom H2.

    Zelf heb ik al de iRig gitaarversie icm Amplitube en Ampkit . Werkt perfect ook met EverydayLooper trouwens. Dus denk dat het een goed product gaat worden 1K kennende.

  9. Is eigenlijk de standaard mic van de iPhone 4 beter dan die van de iPhone 3GS?

  10. wat is het verschil in werking tussen de iRig Amp en deze? Dat snap ik nu niet precies. want het aansluitings concept lijkt voor beide hetzelfde te zijn

  11. @Diederik Baan: Ik denk dat de ingebouwde versterker andere karakteristieken heeft. Het signaal van een microfoon is natuurlijk anders dan van een electrische of semi-akoestische gitaar. Maar verder lijken iRig en iMic uitwisselbaar te zijn kwa apps.

  12. Kun je via deze microfoon ipv opnemen ook ‘live’ een interview afnemen bijvoorbeeld voor op de radio als vervanging van een wandelzender? Oftewel, terwijl de microfoon aangesloten is inbellen naar een radiostudio en dan een interview afnemen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.