Reacties voor: iRig Keys: MIDI-keyboard voor je iPhone

De iRig Keys is een nieuw muzikaal keyboard dat je kunt aansluiten op de 30-pin connector van je iPhone, iPad of iPod touch. Het iRig Keys keyboard kan de gemaakte muziek direct bewerken met een bijbehorende iOS-app.
Lees het complete artikel → iRig Keys: MIDI-keyboard voor je iPhone
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Gaaf, maar 1 ding: Hoe krijgt dat keyboard stroom?

  2. “When hooked up to an iPhone/iPod touch/iPad, it can be powered by the device, and for longer playing sessions it can be powered by the available USB port. When connected to a Mac/PC, the USB port powers it.”

  3. Ik heb na een half jaar (!) wachten EINDELIJK mijn SynthStation49 binnen, dus ik laat deze maar even liggen. 😉

    Ik kan het zo snel uit de tekst niet opmaken, maar als ik de foto goed inschat is dit in elk geval wel gewoon een full-size klavier. Da’s al 10x beter dan dat kneuzen muppetklavier van de SynthStation25 voor de iPhone. Daar kunnen volgens mij alleen kinderen tot 3 jaar op spelen.

    [edit]

    Oh nee, fout ingeschat. Ik zie nu “mini keyboard controller”. Links laten liggen, heb je geen ruk aan.

  4. pff…wat een ding. Heb je idd geen flikker aan.
    *Snel weer achter de Triton zitten 🙂

  5. @Ruben.cc: Hij heeft 37 toetsen, met andere woorden 2,5 oktaven. Is inderdaad vrij beperkt maar wel aanslaggevoelig en leuk voor solo’s. Vervangt inderdaad niet een volwaardig 88-keys toetsenbord.
    Zelf heb ik een digitale piano en een M-Audio 49 toetsen midikeyboardje welke ik af en toe via een Midi-2-USB controller van Edirol aan m’n iPhone/iPad hang. Werkt wel aardig met de vele muziekapps, maar kan toch niet tippen aan Reason op m’n PC. Dus leuk speelgoed voor onderweg, in de trein, op vakantie, maar niet echt voor het betere serieuzere muzikale werk IMHO.

  6. Origineel geplaatst door iNick
    Hij heeft 37 toetsen, met andere woorden 2,5 oktaven.

    Mijn “bezwaar” is meer het formaat van de toetsen. ik heb jarenlang leuke muziekjes gemaakt met een Roland Pro-E als hoofdklavier. Ook maar 3 octaven. Maar als je als toetsenist ervaren bent met het blind aanslaan van alle mogelijke akkoorden op toetsen van een normaal formaat heb je niets aan zo’n kinderhandjes klavier. Toetsen zitten veel te dicht op elkaar. Of is deze iRig -wel- een normaal formaat?

  7. Ik zie in de beschrijving van iKMedia ook alleen staan ‘mini-keys’ en uitgaande van de foto’s daar in vergelijk met een iPad/iPhone lijken het mij inderdaad ook ‘kindertoetsjes’. Dus inderdaad voor echt gepingel niet ideaal.

  8. Op het plaatje zie je dat de toetsen net zo breed zijn als het onderste gedeelte van de iPhone 4(s), met de home button. Daar kan ik prima m’n vinger op leggen. Valt dus wel mee met die kindermaat. Heb even gedacht aan kopen, maar ga toch voor de Korg Microkey 37, omdat daar ook nog eens 2 USB gaten inzitten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.