Reacties voor: iPwn: iPhone hacken via iTunes

De hackers van het Dev Team hebben meer details bekendgemaakt over iPwn, een methode om via iTunes elke gehackte firmwareversie te installeren, waardoor jailbreaken en unlocken wel erg makkelijk wordt.
Lees het complete artikel → iPwn: iPhone hacken via iTunes
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. mooi zo

  2. klinkt heel goed.

    ik ben benieuwd hoelang het zo door zal (kunnen) gaan.
    Sinds de komst van remote wipe met exchange server bezit apple de mogelijkheid om misschien wel elke iphone te wipen. Alle gehacte iphones. Ze kunnen nu immers al via itunes zien wie er een heeft en of er in dat land een iphone abbo beschikbaar is ja of nee. Ze kunnen vast ook wel zien welke provider je gebruikt. Als ze kwaad willen (en het zou wettelijk mogen) dan heeft apple een krachtige tool in handen om unlockers en hackers tegen te gaan.

  3. Denk echt niet dat apple dit gaat doen aangezien ze dan denk ik flinke problemen krijgen met sommige mensen.

  4. @4saus

    Simpel Itunes niet upgarden en versie 7.4 gebruiken. Hiermee kun je tot nu toe alles wat ik wil. Ringtones maken met mop3 , ipod vullen met mp3’s etc.

    Apple moet niet zo schijnheilig doen. Wanneer ze een open telefoon op de markt brengen ongeacht provider, dan was de omzet ver tienvoudigd. Nu bljft de verkoop beperkt door hun eigen foute (microsoft achtige) policy.

  5. ideaal!

    Is dit eigenlijk iets dat Apple ooit zal kunnen oplossen?

  6. @ Maart

    Wat is er mis met microsoft (achtige) policy

    80% van de mensheid trap er in door het gebruik van windows op hun PC,
    Iedereendie het gebruikt slikt het en klaagt zelden of neemt althans weinig actie om dan ook iets tegen die zogenaamde microsoft policy te doen.

    Nu Apple (bijna) het zelfde doet is het ineens slecht???
    kom op man. Dat is gewoon opkomen voor je zelf en zaken doen.
    Het is een policy dat bewezen werkt. En je komt er mee weg.
    Op wat gezeur van een Nely Cruz Smith na dan.
    Dus ja Waarom zou apple er niet zijn eigen draai aan mogen geven?

    Sommige keuzes zijn minder arrogant dan je verwacht. (ongeacht welk bedrijf)
    als je iets op de markt wilt brengen krijg je de wind tegen van een hoop instanties.
    Kijk maar naar de super smoker. In diverse landen van de markt af gehaald omdat het volgens de wet een medicijn is en het dus eerst getest moet worden. andere landen vinden van niet en daar mag het gewoon verkocht worden.

    apple heeft ook wind tegen met elk land of de deal koppelverkoop is of niet en hoe het dan wel verkocht mag worden. Apple doet er niet moeilijk over (Zie Frankrijk) maar ik begrijp heel goed dat ze het toch proberen op de manier die het meeste geld op brengt. Geloof apple maar dat ze het hebben door berekend wat meer oplevert. zulke geldwolven zijn het dan ook wel weer met 18 miljard op de bank.

  7. @ain

    Ik heb nog nooit iemand horen klagen dat telecom winkels flinke subsidies krijgen op het verkopen van abonnementen. Net zo als ik nog nooit mensen heb horen klagen dat sommige telefoon fabrikanten exclusieve deals hebben met telecom providers.. Zoals sommige HTC modellen in het verleden bij t-mobile.. Apple kiest ervoor om zijn eigen distibutie kanaal te gebruiken. En hebben met de iPhone zo’n sterke propositie dat telecom providers graag een exclusieve deal sluiten met Apple..

    Het gevolg is dat Apple nu zelf de subsidie kan behouden zonder het hoeven te delen met derde partijen die de toestellen aan de man proberen te brengen. het gepeupel begint dan te klagen omdat ze denken dat Apple een heel andere business model toepast (die ze oneerlijk noemen)..
    Met het klagen bedoelen ze eigenlijk “ik wil een iPhone maar ik kan hem niet betalen”.

    Zoals 4saus al zegt Apple heeft gewoon goed bekeken en komen voor zichzelf op. Dat telecom winkels hun subsidie delen met klanten door korting op toestellen te geven omdat ze anders hun concurrentie positie verliezen wil niet zeggen dat Apple dat ook zou MOETEN doen. Mensen zijn helaas vaak te dom om dat te doorgronden..

    Apple wil een kwalitatief goed product af leveren en met een exclusief contract met één telecom provider kan ook de kwaliteit van het GSM gedeelte gewaarborgd worden en helemaal opgenomen worden in de goed uitgedachte gebruiksvriendelijke producten van Apple.. Als je dit niet wil/kan betalen dan is het aanbod in windows mobile of symbian *kuch* telefoon groot genoeg..

    @4saus
    Ik denk niet dat Apple ooit een remote wipe zouden doen op een telefoon van een consument. Ik denk ook dat die remote wipe alleen via telefoon die op een bedrijfsnetwerk via VPN (oid) hangen uitgevoerd kunnen worden..

  8. Als remote wipe net zo werkt als bij Windows mobile telefoons, dan is een remote wipe niets anders dan de data compleet van de telefoon halen. Het OS enzo blijven onaangetast.

    Een remote wipe werkt zo: een admin geeft binnen exchange/AD aan dat een apparaat gewiped moet worden. Op het moment dat de telefoon contact maakt met de exchange server, wordt de wipe getriggerd.

  9. Houdt dit in dat mensen die geen biet snappen van jailbreaken, baseband en dergelijke nu ook hun firmware kunnen bijwerken, zonder een iBrick te krijgen?

  10. @ Patrick,

    dat kon al vanaf de Ziphone methode maar inderdaad, vanaf nu word het nog een stapje makkelijker gemaakt:)

  11. wipen hoef je niet bang voor te zijn, is illegaal. Wet op inbreuk van privacy. En een telefoon simlockvrij is legaal in ned. ( enige land van europa overigens) dus het unlocken van je telefoon kan Apple niets aan doen in ned omdat hun product gewoon onder de nederlandse regelgeving valt.

  12. kan ik het ook van mijn iphone afgooien?
    dit geeft i tunes bij mij aan; tunes kan geen verbinding maken met de iphone, omdat er een ongeldige reactie van het apparaat is ontvangen
    of moet ik wat anders doen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.