Reacties voor: Apple: ‘IPv6 vanaf juni verplicht voor alle iOS-apps’

Apple stelt IPv6 vanaf juni verplicht voor alle iOS-apps. Dit netwerkprotocol moet het tekort aan IP-adressen oplossen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Betekent dit, dat gekochte apps die inmiddels om welke reden dan ook niet meer in de App-store worden aangeboden en niet aan het per juni geldende nieuwe protocol voldoen, vanaf dat moment automatisch niet meer bruikbaar zijn? Immers, als een app uit de App-store is gehaald, kunnen er ook geen updates meer voor worden aangeboden. In dit kader doel ik onder meer op de mooie app ‘Battery Health’, die eind maart door Apple om hun moverende redenen uit de App-store is verwijderd.

  2. @Robert Janssen: Nee, regels zoals deze gelden altijd pas wanneer je een nieuwe update voor je app uitbrengt.

  3. Een verstandige keuze. Ziggo lijkt ook IPv4 de rug toe te keren en biedt dan na de omzetting alleen nog IPv6 aan. Als apps dan niet met IPv6 werken, kan dat heel vervelend worden.

  4. @Jeroen: Dank Jeroen voor je reactie. Ik ben gerustgesteld.

  5. About time! Al mijn diensten draaien al jaren native dual stack. Maar zonder ondersteuning van clients heeft het niet veel nut. 🙂 Grootste aanjager van IPv6 is de Amerikaanse regering, die IPv6 als harde eis in alle aanbestedingen heeft staan. Hierdoor begint het een beetje te komen, eindelijk, maar veel te laat.

    Wat echt heel goed zou werken, is als Google aankondigt over een jaartje een klein SEO voordeeltje aan IPv6 sites te gaan geven. Dan gaan klanten massaal aan hosters vragen om IPv6. En de duur geeft hosters de tijd op een of andere manier dual stack of address translation te implementeren.

    @Tevilnelg: Neejoh. IPv4 is not going anywhere anytime soon. Ziggo gaat IPv4 niet uitzetten. Er zijn gewoon nog teveel websites en diensten die alleen via IPv4 bereikbaar zijn. Het heeft 15 jaar geduurt voordat 1% van het wereldwijde internet verkeer over IPv6 liep. We zitten nu (na 18 jaar) net onder de 12%. Pas wanneer 95% van het internet IPv6 is, durven providers de grote stap aan.

    Eerst gaan we minimaal 5 jaar dual-stack draaien, dan komt er een meerjarenplan met IPv6>IPv4 mapping (NAT64/DNS64) door de providers. Ik geloof niet dat er binnen 10 jaar grote providers die naar single-stack IPv6 overstappen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.