Reacties voor: Is het iPod-tijdperk voorbij?

De iPod touch bestaat 7 jaar, maar de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Komt er dit jaar nog wel een nieuwe iPod? En is er nog hoop voor de muziekspeler?
Lees het complete artikel → Is het iPod-tijdperk voorbij?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Hopelijk dat de iPod tijdperk niet voorbij is. Gebruik met veel plezier mijn iPod classic uit 2008 in de auto.

  2. iPod Classic 80 GB ligt in dashboardkastje. Was er destijds (2008) superblij mee. Brengt €80 op als ik hem op MP zet, dus kan hem maar beter blijven gebruiken om al mijn muziek in de auto te kunnen spelen.

  3. Ik gebruik m’n iPod classic 160GB nog dagelijks..standaard aangesloten in de auto..ideaal: alle muziek bij me. Op m’n iPhone staat een selectie van m’n muziek, want alles, nee, dat past niet op een iPhone.

    Hoop nog altijd op een nieuwe versie van de Classic eigenlijk, niks met apps enzo, gewoon simpel, goed en véél capaciteit…bij voorkeur wel wat compacter en vooral lichter, zodat ie wat makkelijker mee te nemen is.

  4. Pas nog een iPod Classic aangeschaft. Eindelijk kan m’n match abbo eruit!
    Gewoon weer synchen en luisteren zonder je data aan te speken.

  5. Hier ook nog een classic 160GB, prachtig ding als extra naast de iRiver gekocht

  6. Om terug te komen op de vraag aan het begin van dit artikel: is het iPod-tijdperk voorbij? Ja, ik denk het wel.

    De enige twee gebruikersgroepen die nog écht profijt hebben van de iPod, zijn sporters en muzikanten. De iPod nano met clip is de ideale muziekspeler om aan je kleding vast te maken tijdens het hardlopen. En de iPod classic met 160GB opslag is prima te gebruiken voor het opslaan van duizenden wav’s en lossless muziekbestanden.

    De andere iPods zijn eigenlijk niet meer dan ‘domme’ muziekspelertjes, die alleen nog van pas komen in specifieke situaties, zoals vakantie op plekken waar geen internet is, of sportevenementen waarbij je het risico niet durft nemen om je dure iPhone mee te nemen.

    Ik zou zeggen. Apple moet alle ipods onder de loep nemen. Dan moeten ze vervolgens overstappen op 2 modellen. Voor sporters, en voor muziek. De een met een sterkere buitenkant. De ander met een betere audiokwaliteit. Desnoods combinatie van die 2. Zo zie ik het.

  7. Ik hoop ook op een soort van goedkope classic de luxe, touchscreen, alleen voor muziek en veel opslag.
    Mijn creative is na 8 jaar gecrashed vandaar.

  8. Wat heb je aan een ipod als je ook een iphone hebt? Inderdaad niks.

  9. Toentertijd stond ik voor de keus: een iPad mini kopen of een iPod touch 5g. Prijsverschil was te verwaarlozen. Ik kocht de iPod. Waarom: ten eerste het design. (nu blijkt dat de iPhone 6 veel lijkt op de iPod, althans volgens de geruchten enzovoort) Ten tweede het gebruiksgemak ten opzichte van de mini (past in je jeanszak), lekker klein, valt qua grootte niet te veel op. Omdat ik haast niet bel maar slecht bereikbaar WIL zijn middels mail, iMessage of Face-time, en sinds kort BBM van BlackBerry hoefde ik geen duur abonnement af te sluiten. Heb al WiFi thuis, op werk. (heb wel een Samsung mobieltje van 19 euro en een abonnement van 6,95 per maand voor bellen en sms. (is altijd uit) Louter voor calamiteiten. Wordt de iPod 6g groter (mocht die komen)) en met de mogelijkheden van de iPhone 5S, dan koop ik hem direct. De ‘oude’ krijgt mijn nichtje. Het is daarnaast voor mij een niche product!

  10. Ik zie het heel anders waar niemand volgens mij bij stil heeft gestaan. Maar wat dacht je van iWatch gaat iPod vervangen. iPod tijdperk is na mijn idee inderdaad afgelopen. Maar iWatch zou een mooie pols iPod kunnen worden, maar dan met hardware en software van deze tijd 😉

  11. Ik gebruik nog dagelijks m’n iPod Classic 160Gb. En hij is me dierbaarder dan m’n iPad mini. Juist door z’n eenvoud.
    Ik reis 200 dagen/jaar met de trein, 3 uur per dag. De wifi is waardeloos en via 3G ga je echt niet aan de slag met Spotify, AirPlay of iTunes in the Cloud. Gedonder om dan onderweg weer je nummers te downloaden. Ik wil onderweg kunnen kiezen uit de honderden cantates van Bach en de opera’s van Wagner en de pianosonates van Beethoven. No nonsense.
    Lang leve de iPod!

  12. Ik gebruik ook nog dagelijks mijn iPod classic 160 gb Daar kan teminste een hoop muziek op ! En werkt lekker simpel en snel

  13. Ik ben al meer dan 30 jaar een heel grote muziekliefhebber en vind het toch persoonlijk handiger om naast mijn iphone nog een aparte ipod te hebben.
    En dan vooral een ipod classic 160gb, want daarop staat een groot deel van mijn muziekcollectie.
    Dat raak ik niet kwijt op mijn iphone.
    Want de iphone heeft al minder opslag geheugen en de apps,fotos,video’s nemen ook al een groot deel van het iphone geheugeb in. Daarom hoop ik dat de ipod toch nog blijft verder bestaan.

  14. Daar komt nog eens bij dat ik (nog?) geen iPhone heb. Ik bel gewoon heel weinig. En dezelfde hoeveelheid opslag krijg ik niet op een iPod waar elke extra oplagverdubbeling 100 euro extra kost. En 900 euro voor een iPhone? Kom op, mensen.

    Dat je niet zo veel iPods ziet komt ook omdat mensen die altijd in hun binnenzak of zoiets hebben. I.p.v. iPhone-bezitter die continu met dat ding in hun handen zitten en te denken: wat zal ik nu weer eens gaan doen?

  15. De interessantste iPod om te kopen blijft de Classic.
    Heb in 2008 men 2de iPod Classic gekocht, 160 GB voor 229 euro!
    Kan je gewoon alles opzetten, gaat niet kapot, is nog niets van slijtage aan na al die jaren,…
    Is de perfecte compagnon voor muziek te luisteren in de auto!

  16. Niet echt mee eens. Het heeft ook 5 jaar geduurd voordat Apple een nieuwe iPod touch 5th generation heeft uitgebracht. Heb ‘n iPod Touch vorig jaar gekocht samen met m’n iPhone en gebruik mijn iPod alleen voor muziek en films aangezien daar geen plaats voor is op een iPhone.

  17. Zoals uit de reacties blijkt, is er dus nog wel degelijk een markt voor een iPod, en dan vooral gericht op de muziekliefhebbers, die een grote collectie hebben, danwel in lossles formaat willen opslaan.
    Ik hoop dat ze de classic een keer voorzien van een groter geheugen, of nog mooier een nieuwe versie uitbrengen met (nog) betere muziekkwaliteit en groter geheugen.

  18. Ik denk juist dat met het uitrollen van steeds meer gratis wifi de iPod de iPhone gaat vervangen.
    Zeker in gebieden als de randstad (daarbuiten is knudde, ik weet het; woon er ook niet)
    Met GPS op je iPod erbij ben je klaar. En dan 160 GB voor 1/3 van de prijs ven een iPhone. Ik zie het wel zitten en krijg juist zin om hem te kopen.

  19. Ik gebruik altijd me ipod touch 5g. Iphone 4s eruit gegooid omdat het kreng te duur was. Graag gewoon straks ipod touch 6g

  20. Juist een player als de iPod Shuffle is perfect voor de sporter.
    Ook als motorrijder is dit erg handig aan m’n kraag met een stel Etymotic ER-4P IEM’s in m’n oren.
    Ik kan dan met m’n handschoenen makkelijk een nummer skippen of het volume aanpassen.

    Ik gebruik tegenwoordig ook wel bluetooth IEM’s tijdens het lopen maar voor de motor sluiten die niet goed genoeg af.

    Een iPod Shuffle met 16GB zou mij zéér welkom zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.