Reacties voor: ‘iPod nano-horloge was inspiratiebron voor Apple Watch’

Apple baseerde het ontwerp van de Apple Watch aanvankelijke op de iPod nano uit 2010. Later werd de iPhone een inspiratiebron.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. De vraag is

    of Tim Cook de juiste mensen om zich heeft verzameld om ook nu nog smaakvolle producten te maken.

    Het antwoord is

    Nee!

  2. Origineel geplaatst door Nick
    Het antwoord is
    Nee!

    Smaken verschillen…

  3. ik denk dat ,als Steve Jobs er nog zal zijn geweest dat dan de Apple Watch er heel anders had uit gezien. aangezien zijn visie op design en gebruikers gemak nog steeds ongeëvenaard blijft.

  4. De mensen die de comments hierboven hebben geschreven zijn een stelletje pessimisten. Opmerkingen zonder onderbouwing ook nog.

    Ik kan alleen zeggen dat ik de Apple Watch er waanzinnig mooi uit vind zien (software + hardware). Hij zou alleen wat dunner mogen van mij, maar dat komt vast wel goed bij de Apple Watch 2 of 3.

  5. Zo een ongelooflijke onzin dat mensen denken te weten wat Steve Jobs wel of niet goed zou hebben gevonden. Je kan dit niet weten. Zelfs zijn eigen team wist soms niet wat hij wilde omdat hij plotseling weer radicaal van richting veranderde. Kortom, mensen die beweren dat Steve dit of dat wel of niet goed zou hebben gevonden kletsen uit hun nek.

    Het overgrote deel van Apple’s topmensen zijn nog precies hetzelfde als Steve heeft uitgekozen. Jony Ive en Tim Cook zijn veruit het belangrijkst, zelfs al onder Jobs. Steve vertrouwde blindelings op de ontwerpen van Jony dus er is weinig reden om aan te nemen dat hij dat nu ook niet zou hebben gedaan.

    Iedereen doet of de apparaten onder Jobs allemaal super ontwerpen waren. Is helemaal niet waar. De eerste iPhone was alles behalve perfect en echt duur. De eerste iPad was ook niet een wonder van design. Veel zwaarder, dikker en minder krachtig.

    Waarom verwacht iedereen dan van de eerste  Watch wel een wonder? Elke nieuwe categorie producten heeft een paar jaar nodig om te rijpen. Dat is bij de  Watch niet anders.

    Mijn voorspelling is dat de  Watch een bescheiden hit wordt. Na twee jaar gaat het veel harder en over 3 jaar wil iedereen er één. Zo ging het met de iPad ook. Niemand zag er het nut van in tot de buren er opeens ook één hadden. Toen moest iedereen een tablet.

  6. Het is leuk om te lezen dat mensen zich zo kunnen opwinden over hetgeen Apple aan ons aanbiedt om te kunnen kopen. Soms lijkt het er wel op dat Apple ons tot aankoop dwingt. Terwijl we zelf de keuze hebben : to buy or not to buy. Dus als het je niet bevalt koop je het toch gewoon niet 🙂

    Zelf ben ik zeer benieuwd naar dit horloge. Mijn NIKE+ sportswatch heeft het net begeven dus ik ga het nuttige met het aangename combineren.

    En voor je het weet wil iedereen toch het Apple klokje. Dat is de ongeëvenaarde kracht van Apple.

  7. Ik raad jullie aan om het boek iSteve maar eens goed door te lezen.

    Dan krijg je wel een ander beeld van de design perfectie van Steve Jobs. Vaak wist hij helemaal niet wat hij wilde en wijzigde allerlei specificaties en designpunten op het laatste moment. Hij was geniaal maar had ook heel wat zwakke plekken.

  8. Prima artikel van de NYT.
    Het ontwerp gaf mij een 2010-gevoel en nu is duidelijk waarom.
    Duidelijk dat alle iDevices zo een lange aanloop hebben
    (Slik, zelfs de Casio ziet er beter uit…)

  9. Regel 1 van Steve richting Tim was “denk niet wat had Steve gedaan of gewild” ga je eigen weg, kijk naar het verleden.

    Tim doet het prima. Elk jaar het boekjaar met een flinke winst stijging afsluiten. Producten perfectioneren enz.

    En even over Steve. Zijn visie was tegelijk ook zijn grote zwakte. Ontelbare keren veranderen, of een project van de 1 op de andere dag in de koelkast zetten. Het is niet voor niets dat hij zo gevreesd was.

  10. De meest stabiele factor in het bedrijf, al ten tijde van Steve Jobs… en nu nog steeds, is Jony Ive. Zolang deze in de designwereld bijzonder geprezen ontwerper Apple’s visie mag bewaken, zit het wel goed met de toekomstige ontwerpen.
    Kennelijk vinden velen het moeilijk – of niet cool misschien? – om toe te geven dat de combinatie van ontwerp, innovatief gebruik van nieuwe materialen, gebruikservaring en prestatie over het algemeen briljant is. En toch gaat een groot deel van het consumentenpotentieel tot aanschaf over, getuige de verkoopcijfers.

  11. Ik vind vooral dit wel bijzonder:

    “Een probleem is wel de batterijduur: als het scherm de hele dag aan staat moet je dagelijks opladen.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.