Reacties voor: iPhoneX10: apparaten in huis bedienen vanaf je iPhone

iPhoneX10 geeft je de mogelijkheid om domotica-toepassingen via je iPhone te bedienen. De oplossing maakt gebruik van X10, het meest gebruikte protocol voor huisautomatisering.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Wow wel vet dit, maarjah dan moet je wel op al je apparaten bij de stekker waarschijnlijk iets aansluiten wat met je lan is verbonden.

  2. lekker lui:P

  3. Gaaf!! Alleen waar kan je die CM17 X1-modules krijgen? weet iemand dat? en hoeveel kost dat?

  4. Mooie techniek dit!

    Zo’n CM17 module heb ik wel eens zien liggen bij http://www.elekhomica.nl

    Ik heb daar helaas een andere RF transmitter gekocht die ook KlikAan KlikUit aan kan. Ik ga eens testen of deze software daar ook mee kan werken.

  5. @Fabian:

    Zoiets is al geregeld op het moment dat je over domotica praat.
    Zoek maar eens op.

  6. Dit is echt stoer, lekker alles bedienen met je geliefde iPhone 🙂

  7. Vergeet het maar. Minstens €1000 om te beginnen

  8. Wat zou je moeten hebben dan? Ik zie een pakket met 5 stekker schakelaars voor 110 euro maar zal ook een controller bij moeten enzo?

  9. dat X10 is toch het amateurtje onder de domotica systemen

  10. Origineel geplaatst door JP
    Wat zou je moeten hebben dan? Ik zie een pakket met 5 stekker schakelaars voor 110 euro maar zal ook een controller bij moeten enzo?

    misschien dat je je iphone als controller gaat gebruiken ?!?

  11. @ Jurrian welke RF transmitter heb jij dan gebruikt voor
    het klikaanklikuit systeem?
    en heb je inmiddels al de software getest?

    Berry

  12. erg cool vindt alleen niet echt de juiste hardware die hier bij hoort

  13. Zou iemand hier misschien wat meer info over kunnen geven qua kosten van zo’n installatie, dus een standaard pakket x10 waarmee het lukt.

  14. Mijn vader zit in de domotica en een klant van hem wou ook een programma voor de iPhone. Ik ben bestemd om ook zoiets te maken. Ik heb al een webAPI tot mijn beschikking 🙂 Dus binnenkort kunnen jullie ook van mij een webapp voor Xanura systemen door mij verwachten.

    btw, ons huis is ook helemaal op afstand te besturen 😀

  15. je hebt een CM15Pro nodig, die kan je aan sluiten op je router.

    als programma heb je homeseer nodig, die maakkt ook een wel server aan, dan kan je overal terwereld je huis bedienen.

    meer info op http://www.domoticaforum.eu/

    daar is ook een open source te vinden voor je iphone

    mvg

    brian straatsma

  16. Kan dit niet al met de AirPort’s van Apple?

  17. Origineel geplaatst door UnrealDevyl
    Mijn vader zit in de domotica en een klant van hem wou ook een programma voor de iPhone. Ik ben bestemd om ook zoiets te maken. Ik heb al een webAPI tot mijn beschikking Dus binnenkort kunnen jullie ook van mij een webapp voor Xanura systemen door mij verwachten.btw, ons huis is ook helemaal op afstand te besturen

    Maak eens wat reclame en ligt ons in in deze voor vele nieuwe wereld 😀 de 1ste en laatste x dat ik deze techniek zag is ruim 15 jaar geleden in het autotron (huis van de toekomst)

  18. Volgens mij zou dit genoeg zijn, alleen weet ik niet of de iphone applicatie met die Marmitek software overweg kan.

    Zender
    ontvanger

  19. De 28ste komt de BETA pas uit. We moeten dus even wachten.

  20. Altijd gedacht dat het grote probleem van domotica was, wat tijdens een stroompanne :p of zitten er al failsafes in ondertussen 🙂 dat je je gordijnen nog kan sluiten met het koordje ofzo? 🙂

    Allessinds domotica is nog vrij duur omdat het nog niet veel gebruikt wordt, hoop wel dat het binnenkort meer en meer standaard wordt, zodat de prijs een beetje meer in elke laag van de samenleving zijn plaats kan vinden…

  21. kun je dan ook op afstand je wc doorspoelen? meestal is t niet te harden als ik net ben geweest.

  22. Er zijn al meerdere fabrikanten (Merten, btcino etc) die apps voor de Iphone brengen om je domotica ,KNX bus of RF recievers aan te sturen, voor muziek heb je natuurlijk sonos. Steeds meer fabrikanten komen met deze mogelijkheden.

  23. Ik ben erachter dat het een stuk lastiger is allemaal als je een mac gebruikt, of in ieder geval duurder zo lijkt het.
    Ik heb laatst ook een marmitek setje gekocht met de cm15pro erbij, en wat blijkt dat werkt alleen onder windows, er zijn wel wat merken die software maken voor de mac maar daar betaal je dan weer minstens 80 euro voor de light versie voor.Ik hoopte dat ik het gewoon in VMware fusion kon gaan gebruiken maar op de 1 of andere manier ziet ie het apparaat dan weer niet op de usb, en toen was ik er eigenlijk alweer klaar mee, wel jammer want goedkoop was het allemaal niet, maar om daar mnou weer een pc voor te gaan gebruiken zie ik ook niet zitten.
    Mochten er mensen zijn die het geod werkend op de mac hebben ,via VMware is ook goed want dat heb ik ook al gekocht ,dan hoor ik het graag ;-).
    En voor de gene die zelf een iphone app aan het programmeren is hier op het forum, word deze ook voor de Mac, of net als dit iPhonex10 gebeuren alleen voor windows ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.