Reacties voor: iPhones met toetsenbord in omloop?

Volgens The Register zijn er testexemplaren van een iPhone met fysiek toetsenbord uitgezet bij verschillende mobiele operators, voor mensen die hun QWERTY-toetsenbordje niet willen opgeven.
Lees het complete artikel → iPhones met toetsenbord in omloop?

Reacties: 23 reacties

  1. het NIET hebben van een fiesiek keyboard maakt de iphone wat hij is.
    En geeft de iphone de veelzijdigheid die het heeft. Nieuwe tekens of nieuwe software waar extr knoppen voor nodig zijn. een firmware update en klaar.

    ALS ze het al gaan doen zullen ze met een keyboard moeten komen dat zich net als de optimus maximus kan aanpassen aan talen en programma’s. anders is hun uitschuif keyboard bij voorbaad al minder geavanceerd dan het touch screen keyboard

  2. Goeie zet. Vind typen op de iphone totaal niet handig.

    Laat ze er dan gelijk een beetje fatsoenlijke camera in frotten.
    hoef ik tenminste m’n n95 niet mee te nemen op pad 😉

  3. ik blijf liever bij het touch keyboard!

  4. een sleep/wake knop op de iphone en het toetsenbord?

  5. Wat een lariekoek. Apple doet niet aan marktonderzoek. “Apple zou al enkele prototypes van iPhones met toetsenbord hebben laten circuleren bij mobiele operators”: om je te bescheuren. Wie gelooft dit nu? Apple weet opeens niet meer zelf wat het beste is? Eigenlijk is deze onzin iphonclub.nl onwaardig.

  6. Het voornaamste probleem wat Jobs noemde bij een hardware keyboard geldt voornamelijk bij knoppen die voorop het apparaat zitten en daarmee ‘screen estate’ stelen. Als je een uitschuifbaar, volledig qwerty toetsenbord hebt heb je ook het volledige touchscreen om daarop softwarematige toetsen op te laten zien.

    Maar ook dan blijven het kloterig kleine, onbruikbare toetsjes op zo’n uitschuif toetsenbord…

  7. lol… Dit wil ik dan toch wel even officieel zien hoor…want als je goed kijkt op de afbeelding zie je dat deze waarschijnlijk tochwel bewerkt is… je ziet namelijk de “holdknop” 2x… lol…Logica?..

  8. gezien het plaatje is het nep. Waarom zou je een fysiek toetsen bord willen hebben? en misschien is het plan wel waar, maar was het toen nog niet helemaal uitgedacht en zijn ze na dit plan met de huidige iphone op de proppen gekomen

  9. @MisticRain:

    gezien het plaatje is het nep. Waarom zou je een fysiek toetsen bord willen hebben? en misschien is het plan wel waar, maar was het toen nog niet helemaal uitgedacht en zijn ze na dit plan met de huidige iphone op de proppen gekomen

    tis zo é :s da zou echt achteruitgaand zijn ipv vooruitgaannd,lol.

    + als je goed kijkt,zie je dat het gewoon een geschaald toetsenbord is vanop ‘n zwarte macbook…

    Nice try..

  10. Ik acht de kans klein. Steve Jobs maakte op de laatste WWDC keynote nog een leuke sneer toen hij net de Chinese tekens invoer had laten zien:

    It’s one of the great advantages of not having a bunch of plastic keys for your keyboard

  11. Laten ze dan gewoon een iPhone met een iets groter scherm maken, (dat heet dan opeens een een tablet meen ik) dat is toch veel logischer en in mindere mate een afgang, want oaaahhh, mekaar gelijk geven, daar zijn ze zo gevoelig voor…bij Blackberry en Apple…

  12. Gewoon die onderste knop, iets verkleinen en het scherm wat meer uitrekken. Nog iets platter en hij is toch perfect.

    Je moet maar typen op je scherm in landscape.

  13. jobs hield ook jaren vast aan een muis met 1 knop…

  14. ik vind dit echt nergens op slaan en als Apple dit echt op de markt zet heeft hij zich zelf echt tegen gesproken???

    De enige optie die ik nog kan begrijpen is als ze een extern keyboard uitbrengen wat je aan de iphone aan de onderkant kunt klikken bijvoorbeeld, maar om nou een extra keyboard iphone temaken ? Dat past niet bij de iphone.
    en is totaal het tegenovergestelde van de gedachte achter de iphone

  15. ja wadde. Terug naar het tijdperk van de holbewoners. Het toetsenbord is perfect zoals het nu is. En ik kan het weten. Dit berichtje is getypt vanop mijn iphone in 20 sec.

  16. Het toetsenbord van de iPhone is verre van perfect en dat weet iedereen. Het is gewoon een kwestie hoe snel je tevreden bent. Dat is het probleem met iPhone eigenaars (ben er zelf ook 1 hoor)! Die denken maar in 1 richting. Waarom niet een iPhone zoals ie nu is EN een ander model met uitschuifbaar toetsenbord. Waarom zou er maar 1 model iPhone mogen zijn? Er is genoeg vraag naar een extern toetsenbord en Steve weet dit ook… Dus als ie echt nog een paar honderdduizend klanten extra wil, moet ie vooral een iPhone MET fysiek toetsenbord uitbrengen…

  17. Idd Cancunlover.

    Diversificatie omtrent de iPhone gaat toch steeds belangrijker worden en gelukkig maar. iPod Classic, touch, nano en shuffle of willen we maar één modelletje.
    Tis te hopen dat Steve op z’n toetsenbordvisie terugkomt, op de tweeknopsmuis moesten we veel te lang wachten maar Steve gaf niet zo maar toe, default heeft de rechtermuisknop dezelfde functie als de linker.

  18. Ow en om het plaatje serieus te nemen is wel lachwekkend, thx.

  19. @ Ruud,

    Dat plaatje slaat werkelijk nergens op nee, heel simpel te shoppen.

    Ik hoop niet dat er een keyboard in komt. Straks komen er allerlei andere knoppen bij, omdat ontwikkelaars te lui zijn om te denken over betere oplossing met de touch interface.

  20. hoi
    wat ze van mij moeten doen is de sleep wake butten aanpassen zodat als je hem aan wil zetten , de ipod touch in mijn geval dat je de sleep knop dan langer ingedrukt moethouden zoals je heb uitzet. Want soms haal ik heb uit mijn zak en dan wil ik kijken of dat die aan staat maar dan zet ik hem peru gelijk aan en hij gaat veel sneller aan in je zak.
    Wat vinden jullie ervan
    groeten

  21. als je in alle applicaties in landscape zou kunnen toetsen, is het huidige touch screen geen probleem. Nu maak ik heel veel typfouten in smsjes en e-mails.

  22. hiervoor had ik een htc tytn met een vast toetsenbord. Was het niet dat de toetsen slecht reageerden of bleven hanhen dan was het de touch screen die om de 5 minuten moest worden heruitgelijnd. (getypt met mijn iphone en lekker vlotjes.

  23. ik moest in het begin wennen aan mn iphonetoetsenbord maar nu typ ik er gigantisch snel mee. Alleen blind typen kan ik niet meer, maar dat moest ook alleen maar op de fiets 😀 Nu bel ik in de plaats door mn earbuds.. Maar Apple die een fysiek toetsenbord in de iphone gaat plaatsen? Bullshit.. Dat zou het hele plan van variabele toetsenborden voor diverse applicaties kapotmaken! De hele industrie gaat touch –> denk je nu echt dat Apple terug de omgekeerde beweging gaat maken? En dan nog wel om één doelgroep binnen de wereldmarkt aan t spreken? Kom op he, even nadenken..

    Als je bij pcs nu Windows gewoon bent, dan is het ook ff moeilijk om te wennen aan OS X op de mac.. Wil je niet wennen? –> hou dan de rommel die je hebt..

    Lol 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.