Reacties voor: Apple: ‘Nieuwere iPhones hebben geen FM-radio voor noodmeldingen’

Nieuwere iPhones hebben volgens Apple geen FM-radio en geschikte antenne voor het ontvangen van speciale noodmeldingen. De Amerikaanse telecomwaakhond riep Apple op om FM-radio te activeren op toestellen.
Michel Lusthof -

Reacties: 15 reacties

  1. Heeft het ‘niet activeren’ van de FM optie niet iets te maken met verdienmodel voor Apple Music? Deze heeft ook een radio optie. Apple wil deze mogelijk beschermen.

  2. De FCC baalt gewoon dat draadloze headsets verplicht zijn bij Apple 🙂 Het koptelefoon snoertje was altijd de antenne. Zelfs de oude Nokia’s hadden niet of nauwelijks FM radio ontvangst zonder dat snoer.

  3. @Patrick:
    Het lijkt mij dat dat ‘verdienmodel’ in dit verhaal niet van toepassing is. Bijna alle FM zenders zijn gewoon via internet te beluisteren, dus buiten Apple om. De kwaliteit is dan ook nog beter dan via een FM radio in een telefoon waarbij het draadje van de hoofdtelefoon als antenne dient.
    Moet er natuurlijk wel een internetverbinding zijn en daar gaat het oorspronkelijke bericht over.

  4. Jullie hebben t over verschillende dingen.. de radio waar jullie t over hebben zijn voor muziek.. fm kan je blijkbaar dus voor nog meer dingen gebruiken zoals berichten, wat dus niets met muziek te maken heeft!

  5. Origineel geplaatst door Michel
    Jullie hebben t over verschillende dingen.. de radio waar jullie t over hebben zijn voor muziek.. fm kan je blijkbaar dus voor nog meer dingen gebruiken zoals berichten, wat dus niets met muziek te maken heeft!

    Nee, jullie hebben het wel over hetzelfde. In tijden van nood worden radiozenders ingezet als platform om berichten naar de bevolking te krijgen. Zo word hier in brabant bijvoorbeeld omroep brabant in gezet, hier lokaal de vos.fm en landelijke de npo.

  6. Fundamenteel andere systemen.
    FM radio = broadcast, waarbij je met 1 relatief simpele zender miljoenen (of meer) bedient
    Internet, waarvoor je 1 op 1 verbindingen nodig hebt met een meer complexe infrastructuur (routers enz.)
    In geval van nood valt achtereenvolgens van alles uit (power, routers, digitale systemen, dat is ook het zwakke punt van AMBER alert via internet) en is de ervaring dat het FM signaal het langste in de lucht blijft.

  7. Er zit ook data in fm. Denk maar aan RDS.
    Internet is niet nodig dus. Het activeren gaat met bijvoorbeeld het TP signaaltje.
    Deze word ook in de auto ingezet als er bijvoorbeeld een ambulance achter je rijd.
    Jaja

  8. Doodzonde dat Apple dit niet beschikbaar stelt en/of zelfs uit de laatste iPhones niet eens meer inbouwd. Zoals sommigen al zeggen, FM radio is waarschijnlijk het meest robuuste manier om informatie te krijgen bij de mensen in tijden van nood. Sterker nog, zodra de netstroom uitvalt is het misschien nog de enige manier waarop we nog nieuws kunnen ontvangen. Alleen FM radio luisteren op een iPhone (scherm maximaal gedimd) kan je misschien wel een week of twee weken FM luisteren op een iPhone. En met een paar zonnecellen of noodaccu kan je op zich redelijk eenvoudig een iPhone weer opladen. Theoretisch is een iPhone de perfecte noodontvanger. Overheid zou dat moeten kunnen afdwingen als verplicht onderdeel in een mobiele telefoon.

  9. Dit schijnt op geen enkele iPhone te werken — de oudere iPhones hebben wel een chip met o.a. een FM radio, maar die radio is niet verbonden met een FM antenne en kan dus niks doen.
    Tim Cook heeft dus gelijk als hij zegt dat geen enkele iPhone een ‘fm switch’ heeft die je zomaar met een firmware update kan flippen.

  10. Wat voor radio?
    Sorry hoor maar FM? Je hebt toch gewoon inet streaming via bv TuneIn. Werkt prima. Dataverbruikt….boeien 😋

  11. Wat een absolute flauwekul!! Ik heb nog nóóit een iPhone gehad met ingebouwde FM-radio. Jullie wel? In Nederland hebben regionale/provinciale radio- en tv-zenders de taak om in geval van rampen de mensen te waarschuwen. Maar dat wordt wél wat achterhaald. Zélfs de maandelijke oefening van de rampensirene die iedereen hoort op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur gaat stoppen, omdat ze de sirenes ook in noodsituaties niet meer gaan gebruiken. Daarvoor in de plaats is gekomen: sms berichten van de overheid, omdat vrijwel iedereen een telefoon heeft.

    PS: en wie radiozenders wil beluisteren, kan deze via allerlei apps streamen, zoals bijvoorbeeld de Radio app.

  12. En voor de échte survivalaars die in hun schuilkelder, naast kaarsen, lucifers en luchtdicht verpakte biscuits hebben liggen voor echte rampen, die kunnen de Lynx radio kopen.

    Als de stroom uitvalt, zit er een handvat op om met een dynamo stroom op de wekken. Voor de radio, voor licht én om je iPhone op te laden 😜 Voor minder dan 60 euro kan je alle rampen overleven.

    Beschrijving:

    De Lynx is een design solar en dynamo AM / FM radio met LCD display met blauw backlight.

    Deze mooi vormgegeven radio is oplaadbaar via de ingebouwde zonne-cel, dynamo of door middel van USB (USB laadkabel bijgesloten).

    De POWERplus Lynx heeft daarnaast ook nog een ingebouwde LED zaklamp en de Lynx kan als noodlader fungeren voor het opladen van uw mobiele telefoon.

    Een echte alleskunner in een prachtige vormgeving.

    Kleur: zilver / zwart

    Geweldig toch in noodsituaties?!!

  13. Het zal wel een generatie verschil zijn. Ik heb gewoon een portable radio met AM, FM en DAB+ in huis staan. Kan ook internet radio afspelen. Is zelfs te bedienen vanaf mijn iPhone.
    Zouden niet meer mensen daar eens aan moeten denken?

    En dan even technisch, het FM bereik is ongeschikt als communicatie backup bij een grootschalige ramp. Het AM frequentie bereik is daar veel beter voor.

    En dan Apple en radio, heeft Apple niet ooit eens een radio ontvanger in een iPod gehad? Was dat een succes?

  14. Het maak niet uit dat de radio niet werk. Maar ik vin dat de iphone 7 en 8 tot wat achter licht .voor al met de ship en en lcd scherm . Maar apple moet nog heel wat beteren. Maar apple denk aan een ding winst .maar ik vin dat iphone wel een radio voor de zeker het er op moet. Het is een mooi toestel. Maar de acu moet ook langer mee . Kijk als je betaald verwacht je ook dat als naar wens is . Kijk wat me wel opvallend is .dat ze vaak wel the veel vragen .voor iets wat het niet waard is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.