Reacties voor: De iPhone 6s Plus filmt een stuk stabieler dan de iPhone 6s

De iPhone 6s Plus kan optische stabilisatie nu ook benutten voor video's. De iPhone 6s daarentegen zal het moeten doen met digitale stabilisatie. In een video kunnen we goed zien wat voor verschil dit maakt.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Voor een bedrijf wat altijd voorstander was van kleine telefoons vind ik het maar raar dat de OIS optie alleen in het plus model zit.
    Dit had ook gewoon in de kleine moeten zitten.
    Aan de prijs kan het niet liggen 😉

  2. Dit verschil was al ook zeer merkbaar tussen iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.
    Vandaar dat ik ook een iPhone 6 Plus gekocht had.

  3. De 6s plus lijkt qua kleur wel een stuk fletser

  4. Origineel geplaatst door Edward
    Voor een bedrijf wat altijd voorstander was van kleine telefoons vind ik het maar raar dat de OIS optie alleen in het plus model zit.
    Dit had ook gewoon in de kleine moeten zitten.
    Aan de prijs kan het niet liggen 😉

    Helemaal mee eens!

  5. Wauw, groot verschil.

  6. Uitgebracht door Apple om de verkoop van de 6s plus te stuwen?
    Vindt het verschil schokkend ( pun intended).

  7. Erg jammer dat dit alleen in de plus zit
    Ik wil niet zo grote iPhone hebben (al zal het ze voordelen hebben soms)

    Als ik zoveel geld ieder jaar uitgeef mag je toch verwachten dat je ook het beste van het beste krijgt

  8. Het verschil is inderdaad enorm. De video van de 6S Plus is niet alleen stabieler maar ook scherper. De optische beeldstabilisatie was voor mij – naast het lekker grote scherm en grotere batterij – één van de belangrijkste redenen om vorig jaar voor de iPhone 6 Plus te kiezen. Vooral in slecht lichtsituaties zijn de foto’s met de 6 Plus (en dus ook 6S Plus) een stuk scherper. Opvallend dat deze optische beeldstabilisatie in de Keynote niet eens is genoemd – of heb ik even niet opgelet??

  9. Optische beeldstabilisatie voor video is ook op de 6 plus. Is geen nieuwe functie voor 6s plus zoals in dit artikel staat

    • @Omer: Ik lees in het artikel:

      Het is niet de eerste keer dat de camera van de Plus-versie wat uitgebreider is. Ook de iPhone 6 Plus had een functie die de iPhone 6 niet had: optische stabilisatie voor het maken van foto’s videos.

  10. @Edward: Mee eens, maar ik denk dat de afdeling marketing hiermee de ronde wint. Een venijnig verkoop truukje. “…and the revenue-awards goes to…”

  11. Misschien raar bedacht.

    Maar kan je niet een iphone 6s kopen en daar later een camera van de iphone 6s plus in (laten) bouwen als de onderdelen er zijn?

    Misschien al mogelijker de iphone 6?

    Of is er ook een softwarematig probleem?

  12. Ga toch niet met een iPad filmen.

  13. Ik vind het ook een heel triest staaltje marketing. De 6s Plus hoort een grotere iPhone te zijn, al dan niet met een iets langere batterijduur. Niet meer, niet minder. Om dan functionaliteit en hardware-componenten achter te houden van het vlaggeschip om een vals voordeel te creëren… Jammer, maar ik ga ze geen € 100 cadeau geven. 😉

  14. Dit is echt klote wat Apple hier doet. Ik bedoel, de iPhone 6s hoort gewoon hetzelfde te zijn als de Plus. Het is geen iPhone C model. Behalve schermgrootte en batterij dan. Alsof ze deze functie niet in de 6s konden stoppen.

  15. @Gonny van der Zwaag: Klopt, foto. . Maar volgens mij had hij deze ook voor video. Ofwel vergis ik me. Ik heb test gedaan: vergelijk met bevend filmen 6 van vrienden met mijn 6 plus: de 6 plus past optische stabilisatie toe. Verschil met de 6 is groot. Dus ik snap niet waarom ze dit nu als nieuwe functie aanbrengen.

  16. Ligt misschien aan mij, maar ik vind de beelden van 6s een stuk beter.
    Plus is inderdaad wel stabieler

  17. God zou het misschien komen door de xtra ruimte die een plus heeft dankzij de grote behuizing? Apple heeft hier gewoon iets extra’s mee gedaan. Ze hadden ook
    Niets kunnen doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.