Reacties voor: Video vergelijkt iOS 7 en iOS 8 op een iPhone 4S

Is iOS 8 werkbaar op een iPhone 4S? Een video laat zien dat het qua performance wel meevalt - als je met een schone installatie begint.
Lees het complete artikel → Video vergelijkt iOS 7 en iOS 8 op een iPhone 4S
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Als je toch niet veel met je toestel doet blijf dan gewoon op iOS 7. En als je een 4s hebt waar je wel veel mee wilt doen, blijf dan ook op iOS 7. Naar mijn mening voegt iOS 8 zeer weinig tot niets toe aan een 4s. Ben blij dat ik nog heb kunnen downgraden.

  2. Volgens mij wordt het er alleen maar erger op van zodra je meer apps en data op je toestel zet. Mijn iPad 2 was rete traag onder iOS8 en dat was niet het geval onder iOS7.

  3. Als je een mac hebt dan wordt het straks met de samenwerking met yosemite toch wel interessant om ios 8 te gaan gebruiken hoor!

  4. Bij mij valt het mee. Mijn 4S is een paar miliseconden langzamer geworden net als in de video. Ik heb hem niet reset ofzo.

  5. de iPhone 4S van mijn vrouw werkt inderdaad ietsje trager maar vooral de optie “family sharing” vinden we toch de moeite, aangezien ze met haar eigen Apple id ook een iPad beheert, en mee kan genieten van apps die ik aankoop.

  6. Vraagje: Wij hebben hier nog een iPhone 4s die nog op iOS 6 zit. Ik weet dat je niet meer kunt downgraden naar iOS 7.
    Maar is updaten naar iOS 7 ook echt niet meer mogelijk?

    • @Gardinio: Helaas, bij updaten krijg je alleen nog iOS 8.0.2 als beschikbare update te zien. Als je een iPhone 4 had, kon het natuurlijk nog wel. Misschien, als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je proberen om het iOS 7.1.2 IPSW-bestand voor de iPhone 4 op die 4S te installeren, maar kan niet garanderen of dat werkt. Kan me voorstellen dat Apple bij het installeren checkt of wel de juiste hardware aanwezig is.

  7. Ik heb de update gedaan op mijn ipad2 de dag van lancering 8.0, daarmee was hij immens traag geworden. Dus terug downgrade naar 7.1.2 en terug in orde. Mijn iphone 4S laat ik op 7.1.2 staan want mijn vrouw heeft nog een iphone 4, dus brengt 8.0 voor ons geen meerwaarde. Ook de iMac en server laat ik gewoon op mavericks staan. Geen zin om 2 nieuwe iphones en nieuwe ipad te komen :-P. Gisteren de iphone 6 en iphone 6 in handen gehad, en vind ze voor mij persoonlijk geen meerwaarde om te vernieuwen, mss de 6S maar dan zien we dan wel. Al onze toestellen werken met 1 apple id, dus die family sharing hebben wij niet van doen.

  8. Ben heel blij met ios 8 op mijn iPhone 4S. Ik stoorde me geweldig aan de vele bugs in ios 7 die nooit opgelost werden, de grafische fouten en inconsistenties, en de vele lelijke afwerkingen. Ios 8 is voor mij de bug fix release van ios 7. Verre van perfect, maar qua verfijning en detail benadert het toch meer wat we gewend waren in ios 6.

    Ik vind trouwens dat iculture wel veel hints geeft richting het kopen van een iPhone 6. Zoals hier de volledig overbodige laatste paragraaf.

    Ikzelf blijf bij mijn iPhone 4S. Vind de 5 series lelijk en de 6 te groot.

  9. Ik heb sinds vrijdag een iPhone 6, maar daarvoor had ik een iPhone 4S op iOS 8 draaien (en die heb ik nog steeds trouwens). En ik vind dat hij met de nieuwste versie alleen maar beter is gaan presteren. Kan aan mij liggen natuurlijk, maar ik heb het idee dat bepaalde animaties net wat vloeiender zijn. Apps doen er wel langer over om op te starten, maar het is niet zo dat het een enorme achteruitgang is geworden ofzo. 😛

    Voor mensen die nog steeds twijfelen of ze iOS 8 moeten installeren: gewoon doen. Het is niet zoals met de iPhone 4 waar iOS 7 amper op vooruit te branden was. 😉

  10. Origineel geplaatst door Gabor
    Als je een mac hebt dan wordt het straks met de samenwerking met yosemite toch wel interessant om ios 8 te gaan gebruiken hoor!

    Al die functionaliteiten werken niet op 4s dus het heeft vrijwel geen toevoegingen om iOS 8 te installeren.

  11. “Maar wie altijd het maximale uit zijn telefoon haalt en van de iPhone 4S prestaties verwacht die vergelijkbaar zijn met de nieuwste iPhones, kan beter een iPhone 6 kopen.”

    Wat een tip zeg. Wie verwacht dat zijn Volkswagen Polo even snel optrekt als een Ferrari Enzo, kan beter een Ferrari Enzo kopen. -_-“

  12. Origineel geplaatst door Robin
    Al die functionaliteiten werken niet op 4s dus het heeft vrijwel geen toevoegingen om iOS 8 te installeren.

    Behalve dan dat er nu al apps zijn die minimaal iOS 8 vereisen, bijv. Camera+ , Fleksy, etc. En met de tijd zal dat alleen maar meer worden. Er zijn dus goede redenen te upgraden naar 8. Maar als je dat doet, is het in ieder geval aan te raden om de iPhone als compleet nieuwe iPhone te installeren.

  13. Wat is dit nu weer voor een rare ‘conclusie’: “Maar wie altijd het maximale uit zijn telefoon haalt en van de iPhone 4S prestaties verwacht die vergelijkbaar zijn met de nieuwste iPhones, kan beter een iPhone 6 kopen.”
    Dat heeft toch helemaal niets met een vergelijk tussen 7.1.2 en 8 te maken? Ja nogal logisch dat als je prestaties verwacht van de nieuwste iPhone dat je dan de nieuwste iPhone moet kopen, duh!

  14. Ongeacht de iOS versie zet ik altijd het parallex effect uit ‘minder beweging’. Maakt ieder toestel ‘snappier’.

  15. Als Android met 512 zoveel meer uit een toestel kan halen aan snelheid, waarom Apple niet…? Het is technisch mogelijk, maar it’s all about the Benjamins!

  16. De enige rede die ik had om te updaten naar iOS8, was om security updates te blijven krijgen. Als je nog op iOS7 zit, zullen de meeste beveiligings bugs niet meer gepatcht worden (uit ervaring achter gekomen).

  17. Heb 8.02 op mijn 4S en het werkt prima. Heb gisteren met een iphone 6 van een vriend zitten spelen en eerlijk gezegd zit ik toch wel te twijfelen of ik een 6 ga kopen. Tuurlijk gaat het op een 6 allemaal soepeler, maar mijn 4S voldoet op bijna alle fronten. Alleen het grotere scherm en de betere camera zouden voor mij redenen kunnen zijn maar het is wel erg veel geld voor alleen die 2 dingen…

  18. Het geeft geen nut om ios8 op een iphone 4s te installeren.

  19. Ik baal best van de update op m’n 4s. Als ik een gesprek wil aannemen blijft hij hangen zodat het lijkt of ik verbinding heb maar de ringtone blijft gaan. Of hij neemt vertraagd op zodat ik niet altijd weet wie ik aan de telefoon heb

  20. Een zo goed als niet ingestelde iPhone, lege camerarol, geen berichten geen extra apps geen mail account ingesteld….. Inderdaad wordt het in het artikel terecht opgemerkt; dit moet je je wel realiseren.
    Daar wordt een iPhone uiteindelijk trager van!

  21. Mijn iPad Air blijf ook op de laatste versie van iOS 7, werkt prima zo! iOS 8 heeft vrijwel geen toegevoegde waarde vind ik, bij m’n iPhone 6 kon ik er niet omheen.

  22. Origineel geplaatst door Ro
    Als Android met 512 zoveel meer uit een toestel kan halen aan snelheid, waarom Apple niet…? Het is technisch mogelijk, maar it’s all about the Benjamins!

    Haha. Gemiddelde android rom draait nog niet vlot op 8000 gig ram. Wat een drama. Ik heb een 5s en heb iMonitor erop staan. Hiermee kun je oa zien wat er aan ram over is. Dit hangt rond de 15mb. Toch knap dat hij zo vlot is en blijft.

  23. 4 s 16 gb update naar 8.0 via itunes gedaan. prima, de 4s draait geweldig en na een paar dagen gebruik lijkt de batterijduur er op te zijn vooruit gegaan. ipad 2 idem. werk veel thuis dus gebruik ook de ipad als ik veel wil lezen. hoef daarom niet persé een nieuwe phone met groter scherm. ben geen spelletjes mens, gebruik de iphone voor bellen whats app, nieuws, email, navigatie. heb overigens veel apps en video en foto op de iphone staan. bij de update gewoon wat ruimte vrijgemaakt en aan de mac gehangen. Voor mij is ios 8.0 dus geen enkel probleem op de 4s. ga straks dus updaten naar 8.02, ook al vanuit beveiligings oogpunt.

  24. Ach, zo gaat het toch met elke upgrade.
    Windows 7 of bepaalde XP machine’s werkt ook maar functioneert eigenlijk niet.
    En als Microsoft/Apple dergelijke hardware buitenspel zet zijn het weer zakkenvullers die je alleen maar dwingen tot nieuwe hardware.
    Eindeloze en derhalve zinloze discussie.

  25. Snap die verbazing nooit zo goed!
    Nieuwere OS vragen nou eenmaal meer van een device!
    Je kunt toch ook geen windows 8 draaien op je PC uit 2001?

  26. Volgens mij draait iOS 8 na de laatste update behoorlijk soepel op de 4s.

    Geen enkele reden tot klagen wat mij betreft. Dikke pluim voor Apple!

  27. Origineel geplaatst door Gon
    Als ik een gesprek wil aannemen blijft hij hangen zodat het lijkt of ik verbinding heb maar de ringtone blijft gaan. Of hij neemt vertraagd op zodat ik niet altijd weet wie ik aan de telefoon heb

    Precies de ervaring die ik had met iOS 7 op mijn iPhone 4. Ging de telefoon over, leek de iPhone wel te bevriezen op het moment dat je opnam, alsof iOS even het geheugen eerst gauw op moest ruimen.

  28. Heb gelijk de eerste dag mijn iPhone 4s ge-update met iOS8, en gisteren nog eens met iOS8.0.2 en tot op heden heb ik geen enkel probleem gehad. Alle 217 apps doen het mijn muziek en alle foto albums staan er nog op dus

  29. 8.0.2 werkt prima op de 4S. Na de laatste update lijkt de batterij het idd veel langer uit te houden.

  30. Ik heb (nog) geen voordelen ervaren na het downloaden van iOS 8.0 en daarna iOS 8.0.2 op mijn iPhone 4s. Het openen van app’s verloopt iets trager en het toevoegen van foto’s als bijlage bij WhatsApp-berichten vereist eveneens meer geduld. Je zou verwachten dat alle toestellen die ondersteund worden door iOS 8 na het downloaden ervan, erop vooruit zouden gaan. Maar het lijkt erop dat Apple iOS 8 (voornamelijk) heeft afgestemd op de iPhone 5 en nakomende modellen. Wellicht tevens een drukmiddelen om bezitters van de relatief oude 4s min of meer te dwingen een recenter toestel aan te laten schaffen. Maar van een toestel dat momenteel voor nog steeds een slordige €289,

  31. Toch wel raar dat het starten van een app trager gaat door een nieuwer besturingssyteem. Dat zou toch andersom moeten zijn? Of worden er dan te weinig nieuwe telefoons verkocht?

  32. Dit doen ze gewoon expres. Zodat je jezelf gaat ergere aan de traagheid van de telefoon en uiteindelijk vervangt voor een nieuwe.

  33. Dank voor deze vergelijking van IOS 7 en IOS 8 op een iPhone 4s. Op het filmpje is de iPhone 4s met IOS 7 toch (iets) sneller dan met IOS 8. Op basis van de reacties op iCulture naar aanleiding van alle problemen bij IOS 8 en uw vergelijking besloten mijn IPhone 4s niet te upgraden naar IOS 8.
    Het interne geheugen RAM 512 MB op de iPhone 4s is hiervoor volgens mij te weinig.

  34. Origineel geplaatst door Daan
    Snap die verbazing nooit zo goed!Nieuwere OS vragen nou eenmaal meer van een device!Je kunt toch ook geen windows 8 draaien op je PC uit 2001?

    Nou ben ik niet pro Microsoft, maar dat werkt dus wel, win8.1 pro op een p4.

  35. Origineel geplaatst door Gabor
    Als je een mac hebt dan wordt het straks met de samenwerking met yosemite toch wel interessant om ios 8 te gaan gebruiken hoor!

    Als je een GLOEDNIEUWE Mac hebt met Yosemite dan KAN de combi met iOS8 interessant zijn. Geef mij maar fijn iOS7 op mn 4S, Apple heeft gewoon prutwerk afgeleverd. Net als de bendable iPhone6 (ze hadden hem beter wat dikker/steviger kunnen maken met meer accu en geheugen erin). Koers Apple gaat fors dalen de komende tijd, let maar op mijn woorden……

  36. Origineel geplaatst door Jack
    Nou ben ik niet pro Microsoft, maar dat werkt dus wel, win8.1 pro op een p4.

    Het is “Mogelijk” ja. Maar daar blijft het ook bij…

  37. Overigens, als je naar de huidige nieuwprijs van 289 euro kijkt is de 4s qua prijs/prestatie en het handige formaat een toppertje die nog best mee kan met de moderne eisen, mits je aan 8 gb genoeg hebt.

  38. Is net als de iphone 4 toen ios 7 uit kwam er zat ook altijd 1 a 2 sec tussen ios 6 en 7

  39. @Runaque: Kunt u ook de iOS 8 terug verwijderen ??? Ik wist niet welke gevolgen die had voor iphone 4s en heb hem geüpdatet..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.