Reacties voor: iPhone zorgt voor explosie in mobiel dataverkeer bij T-Mobile

Mobiel dataverkeer is explosief gegroeid bij T-Mobile. Tussen juni 2008 en januari 2009 steeg het gebruik van mobiel internet van 3,1 naar 20,5 terabyte per week.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. echt enorme cijfers

    hoeveel iphones zijn er dan in Nederland met een T-Mobile abbonement?

    Er er staat geen plaatje bij, dat is ook uniek!

  2. hoeveel iphones weet ik niet maar

    t-mobile zag zijn klantenbestand stijgen van 4,9 naar 5,3 miljoen

    das wel veel…

  3. Iets van 60.000 ongv.

    Beter dat het verbruik ophoog gaat betekend dat de F.U.P. Ook omhoog gaat :D.

  4. De iphone heeft een massale ontwikkeling van pdas getriggerd die allemaal interneten daardoor is mobiel internet heel populair geworden alle mobiele reclames gaan zo ongeveer over pdas de stijging in dataverkeer heeft de iphone getriggert maar voor desbetreffende groei zal denk ik niet heel groot door de iphone komen als je ziet hoeveel pdas we tegenwoordig wel niet hebben.

  5. Origineel geplaatst door Justin2108
    Iets van 60.000 ongv.Beter dat het verbruik ophoog gaat betekend dat de F.U.P. Ook omhoog gaat :D.

    100.000+ iPhones 😉 Heeft T-Mobile paar weken geleden zelf bekend gemaakt.

  6. Ik zeg ga door met surfen op het web alleen maar in ons voordeel

  7. Bedenk eens hoeveel dataverkeer ze zouden omzetten als de internetsnelheid naar behoren zou zijn en NIET TE VERGETEN overal beschikbaar zou zijn!!!

  8. Heb de iPhone pas sinds November maar onder Settings->Algemeen->Gebruik staat bij Ontvangen toch nog 3,8GB nu weet ik dat die cijfers niet helemaal representatief zijn omdat daar ook wifi onder valt maar toch blijkt dat ik het mobiele netwerk wel aardig intensief gebruik.

  9. @iDie: Wifi valt er overigens niet onder. De ontvangen data die je ziet is echt alleen van het netwerk van T-Mobile en niet WiFi.

    Had dit eerder getest: gereset en toen via WiFi een podcast binnen gehaald van 40 Mb en gebruik bleef op 0 staan. Terwijl met 3G het netjes ophoog ging.

  10. Als dat idd zo is dan verbruik ik dus gemiddeld zo’n 1,5GB per maand 😐 (50MB per dag?) want heb pas sinds mid december het iPhone abbo lopen (met i-net) (telefoon had ik al in november dus toen alleen wifi)
    Klinkt wel heel veel..

    Weet niet wat gewoon internetten en push voor i-net vergt qua kb/s ( volgens mij niet zo gek veel toch?) maar dan zal de rest dus van het streamen / downloaden moeten komen..

    Denk dan dat ik iig mijn share om de FUP te verhogen heb verricht 😉
    Vraag me dan wel af wat die FUP dan op het moment is…

  11. Youtube filmpjes kijken, podcast dowloaden, etc. zet echt wel zoden aan de dijk hoor!

  12. Haha echt mooi, wat een cijfers! Zouden we zo T-Mobile verlies kunnen laten draaien op de iPhone abonnementen?:-D

  13. Ik kijk elke dag het NOS Journaal via 3G, nou, dat zijn al aardig wat Mbtjes hoor. En dan doe ik nog even de samenvatting van DWDD en zo tussendoor.

    (Ondanks dat je via de iTMS de podcast niet kan downloaden via 3G (meer dan 10 Mb), maar aanklikken, even geduld hebben en dan doen ze het toch. Dus aanklikken i.p.v. downloaden).

  14. Trok tijdens mijn nachtdienst in het centrum van Amsterdam ruim 1500 kb/s uit de 3G verbinding.

    Best vlot dus als het wat rustiger op het netwerk is.

    En ja. Ik ben blij dat ik mijn toestel door de jailbreak procedure heb gehaald, en zit nu heerlijk achter de laptop op internet.

  15. Is er in NL geen max fair use gebruik van 500 GB? In Frankrijk zeggen ze dat ze de snelheid wel afknijpen als je er boven komt (Orange), al hoewel ik geluiden hoor dat er ze het niet echt handhaven.

  16. Van 3TB in een maand naar 20TB in een week?

  17. Origineel geplaatst door ReneS
    Is er in NL geen max fair use gebruik van 500 GB? In Frankrijk zeggen ze dat ze de snelheid wel afknijpen als je er boven komt (Orange), al hoewel ik geluiden hoor dat er ze het niet echt handhaven.

    Volgens mij lig dat nog lager, verwonder mij niks als dat maar paar gb is.

  18. Haha het enige netwerk dat ik thuis kan krijgen zijn Belgische providers. Ik heb in NL nog nooit zo’n zwakke provider gezien. Als ik 3g aanzet valt de verbinding helemaal weg.

  19. Verbruik sinds 3 maanden: verstuurd 3mb – ontvangen 50mb. Ik vrees dat ik geheel afhankelijk ben van wifi. Samen met de ‘vage’ extra kosten, de plotselinge sms-diensten die ruimte krijgen van T-mobile, en enorme roaming-kosten in het buitenland, vind ik T-mobile verre van goed.

  20. Ze doen dus toch wel afknijpen hier.. Voor wie Frans kan: http://www.iphon.fr/post/2009/02/27/Limitation-du-debit-par-Orange

  21. Veel klanten voor Tmobile erbij maar ze proberen hun klanten maximaal uit te knijpen. Met een matig netwerk ik kanniet wachten tot Vodafone ook de iPhone officieel gaat voeren.

  22. @el mac: en je denkt dat vodafone dat niet zal doen? elke maatschappij probeert zn klanten uit te knijpen maak je geen illusies 😉 trouwens ik ben tevreden hoor bij tmobile en wordt echt niet uitgeknepen!!!!

  23. @Aldiman: roaming kosten in t buitenland zijn bij elke provider enorm, hier slepen ze hun winst uit en wie wilt dat niet ? tmob is daar echt niet de enige in !

  24. Roaming kosten , tja
    Data roaming is een duur ding op elk netwerk.
    Je zou data roaming uitkunnen zetten in je instellingen.
    Dan heb je geen ongewenst roaming kosten met betrekking tot data . maar ook geen mobiel internet via 3G in het Buiteland of grens gebieden.
    en kijk eens hoe de andere netwerken het onbeperkt internet de snelheid knijpen boven een bepaald verbruik.
    Ik heb met T-mobile tot nu toe geen problemen en als ik in een hotel zit dan maak ik gebruik van hrt hotspot netwerk wat vaak voor handen is. Dit is ook bij je I-phone abonnement inbegrepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.