Reacties voor: Opinie: waarom Apple een iPhone zonder Lightning-poort zou willen maken

Apple zou plannen hebben om de Lightning-poort te schrappen, mogelijk al bij de iPhone 13? Waarom is nog even onduidelijk, maar het heeft wel consequenties als je iPhone niet meer goed reageert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 52 reacties

  1. Nog minder mogelijkheden voor te veel geld? Na tien jaar tijd voor een samsung?
    En zijn er niet veel mensen zoals ik die de iPhone best vaak gebruiken als hij aan een kabel ligt. Draadloos is traag en regelmatig superonhandig. En inderdaad ook mensen dwingen naar bluetooth koptelefoons, die ook weer opgeladen moeten worden…

  2. Hoe krijg ik dan mijn eigen muziek op de telefoon? Ik ben nog van de oude stempel… Streamen heb ik geen zin in.

  3. Zonder lightning poort kan ik dan ook geen eigen mp3’s meer van mijn pc op mijn iphone zetten?
    Want nu sluit ik mijn iphone aan op de pc en zo zet ik eigen mp3’s van mijn pc met itunes op mijn iphone.

  4. Nou, net een bootloop gehad met de ipad van mijn vrouw.
    Met de nieuwste iPad ios dus terwijl ze het nieuws zat te lezen.
    Ik zou die lightning poort dus voor geen goud willen missen.

    Ander dramatisch verhaal …….
    Om te herstellen heb je dus de nieuwste iTunes nodig.
    Even downloaden en installeren denk je dan want iTunes op de pc doen we niet meer.
    Nu draai ik op mijn oudere pc gewoon nog Windows 7 en dan heb je dus een probleem waar ik niet op rekende.
    Apple stuurt je voor iTunes voor Windows door naar de Microsoft site echter daar vind je alleen iTunes die eisen dat je eerst even upgrade naar Windows 10.
    Op de Apple site niks bruikbaars te vinden.

    Uiteindelijk van een niet officiële site een goede iTunes kunnen downloaden en deze kunnen updaten naar de nieuwste versie.

  5. Origineel geplaatst door Turbofahrer
    Hoe krijg ik dan mijn eigen muziek op de telefoon? Ik ben nog van de oude stempel… Streamen heb ik geen zin in.

    Niet of dat je straks je eigen muziek in de cloud kan zetten en zo afspelen dan wel downloaden naar je telefoon.

  6. Het synchroniseren van iTunes naar je iPhone kan vrij eenvoudig draadloos, doe ik inmiddels al een hele tijd.

  7. Een lokale back up maken op de Mac zou opzich ook wel gewaardeerd worden

  8. Moet er niet aan denken om draadloos muziek te moeten gaan luisteren. Ben nogal een audiofiel en gebruik een goede bekabelde externe DAC met een eveneens behoorlijke hoofdtelefoon voor onderweg. Kan ik dus voor zo’n €700 in de la gaan leggen. Nee geen poort meer betekend dan voor mij geen nieuwe iPhone meer.

  9. Moet er niet aan denken om draadloos muziek te moeten gaan luisteren. Ben nogal een audiofiel en gebruik een goede bekabelde externe DAC met een eveneens behoorlijke hoofdtelefoon voor onderweg. Kan ik dus voor zo’n €700 in de la gaan leggen. Nee geen poort meer betekend dan voor mij geen nieuwe iPhone meer

  10. Nou, geen carplay….
    Dan hoef ik die nieuwste iPhone niet.

  11. Ik ben vooral benieuwd hoe ik de controller van mijn drone ( DJI Mini 2) dan zou moeten aansluiten…

  12. Een hoop mensen die niet tegen verandering kunnen zo te lezen. Toch mooi en zo zal je heel je leven verrast worden met vernieuwingen.

    @Dimocash: Apple blijft echt niet een kabel vereisen bij CarPlay als ze de kabel eruit halen.

    Zelfde als @Hans je wil diensten gebruiken vanuit Windows 7, dan moet je goochelaar worden om steeds vernieuwende software draaiende te houden. Misschien vast Euro95 tank inslaan als jouw auto niet meer ondersteunt wordt bij het tankstation over enkele jaren

  13. Op m’n MBP kon ik het gebrek aan poorten nog oplossen met dongels maar voor m’n telefoon kan ik me het verlies van lightning (nog) niet veroorloven. Foto’s en video’s maak ik veel en alleen met m’n iPhone 12 Pro. Het ecosysteem van synchroniseren functioneert alleen goed bij aanwezigheid van (snel) internet. Laat ik voor mijn werk nu vaak geen (snel) internet of een WiFi netwerk beschikbaar hebben. Lightning is dan ideaal en monkey proof om bestanden over te zetten.

  14. Elke verandering blijkt zeker niet altijd een verbetering. genoeg argumenten om de lightning-poort er dus niet uit te halen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is nog afwachten. Het blijft altijd lastig om te reageren op geruchten.

  15. Ik verwacht dat als de poort weghalen, dat Magsafe de datapoort wordt. Voor oa herstellen maar ook voor carplay..

  16. Dit zijn de dingen die ik ga afwachten, ik wil mini in de toekomst maar of t de huidige wordt of de volgende hangt o a hier vanaf maar ook van Touch ID mm wave ed. Liever nog de poort maar liever ook Touch ID , maar het kan best nog wat verder in de toekomst liggen poortloos. Mensen die t over Samsung hebben, ze volgen elkaar reken erop dat Samsung dan binnen 2 jaar ook poortloos is. Andere sites denken dat nog niet alle iPhones dat zullen hebben maar bijv alleen de pro.

  17. Tja, ik ben zeker niet tegen verandering of innovatie. Maar wat zou ik die lightning-poort gaan missen. Tijdens het laden m’n telefoon gebruiken, tijdens het rijden opladen, overzetten van foto’s/muziek van pc naar iPhone of visa versa, al m’n kabels onbruikbaar… Er zijn ergere dingen, maar ben er persoonlijk nog niet aan toe 😉

  18. @Swen: Jij noemt weghalen ‘vernieuwing’. Omdat de telefoon dan 0,001mm dunner wordt ofzo. Men verliest op dit moment echt de gebruiker uit het oog. Het kan dus het moet.

  19. Apple CarPlay?🤔🤔

  20. Ja hoor WaltrPro via wifi…! Werk super om je muziek op je iphone te zetten

  21. Origineel geplaatst door Marian
    @Swen: Jij noemt weghalen ‘vernieuwing’. Omdat de telefoon dan 0,001mm dunner wordt ofzo. Men verliest op dit moment echt de gebruiker uit het oog. Het kan dus het moet.

    Apple “ dwingt” vaker door hun keuzes de gebruiker om iets anders te doen zie audio Jack, zie oplader etc.
    Je gaat hierdoor gebruik maken van nieuwe opties dat is de vernieuwing of de innovatie om een telefoon te verbeteren bijv een vinger scanner ipv de poort.

    Als je dit allemaal niet wil dan is Apple niet jouw telefoon merk

  22. Niet alle veranderingen of vernieuwingen zijn altijd een verbetering. Heeft totaal niks te maken met; er niet tegen kunnen. Ondanks dat ik een goede oplader bezit voor draadloos opladen, gebruik ik toch liever een snoer met stekker via de Lightning-poort. Hoofdrede is dat met de laatste mijn toestel niet warm wordt vanwege het opladen. Bovendien gaat het om geruchten die door Apple zelf niet zijn bevestigd. We zullen zien.

  23. Verandering van spijs doet eten. Hoe je het wendt of keert, op afzienbare tijd laat Apple de Lightning poort achterwege en is men aangewezenen op draadloos opladen. En als een schaap over de dam is volgen er meer.

    In de reacties zie een herhaling die ook in 2016 aan de orde kwam toen de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus Apple besloten heeft om de 3,5 Jack plug achterwege liet. En nu hoor je er vrijwel niemand meer over.

    Het is een kwestie van tijd, en de doelgroep die tegenstribbelen zullen uiteindelijk moeten accepteren dat het eenmaal zo is.

  24. Zou ik bijzonder jammer vinden, want dankzij de Lightning poort kan ik mijn iPhone nu nog met een verbindingsstuk aansluiten aan mijn muziekinstallatie en zo mijn stukken te kunnen oefenen zonder afhankelijk te zijn van onstabiele Bluetooth. Ook tijdens optredens is dit handig om achter de hand te hebben. Geen storende gehoorapparaten met bedrade iPhone.

  25. Ik gebruik mijn iPhone nu ook via de kabel als monitor voor mijn drone. Dat kan dus straks niet meer met de nieuwste iPhone

  26. Het zou Apples verzet tegen de EU-eis van uitwisselbaarheid van laders (en snoertjes?) kunnen zijn.

  27. Waarom al die stress? Zat concurrenten die het wel hebben. Een paar zal ongetwijveld Apple volgen maar ook een hoop niet. Dus geen paniek.

  28. Origineel geplaatst door Turbofahrer
    Hoe krijg ik dan mijn eigen muziek op de telefoon? Ik ben nog van de oude stempel… Streamen heb ik geen zin in.

    Tijd om een nieuwe stempel te halen 😋. Je kan niet van Apple of andere bedrijven verwachten dat ze stoppen met ontwikkeling, omdat mensen niet mee willen met de tijd.

  29. Origineel geplaatst door Dimocash
    Nou, geen carplay….

    Dan hoef ik die nieuwste iPhone niet.

    Er zijn auto’s die draadloos Carplay hebben.

  30. @Hans: Windows 7? Werkelijk? Het leven wordt echt eenvoudiger als mensen meegaan met de tijd.

  31. Origineel geplaatst door Marian
    @Swen: Jij noemt weghalen ‘vernieuwing’. Omdat de telefoon dan 0,001mm dunner wordt ofzo. Men verliest op dit moment echt de gebruiker uit het oog. Het kan dus het moet.

    En de telefoon kan beter waterdicht worden gemaakt en is zonder lightninpoort ook weer een stukje minder makkelijk te hacken

  32. Misschien komt de smart connector wel naar de iPhone, die is toch voor data en opladen!?!?!

    Met een magnetische connect wel zo makkelijk.

  33. Mij zit de poort niet in de weg. Gebruik het als enige oplaadpunt aangezien ik geen lelijke laad-ringen op mijn leren  case wil.

    Maar, ik snap dat  zoekt naar manieren om de lightning poort te verwijderen om ruimte te sparen voor andere toepassingen.
    Ik hoop alleen wel dat ze een aantal punten dan fixen zoals:
    – carplay
    – sneller draadloos laden
    – geen laad-ringen op je dure leren  case!!!

  34. Al die mensen die de negatieve commentaren op het verwijderen van de lightning verketteren: wellicht nog nooit problemen gehad met de iPhone? Nog nooit van DFU mode gehoord?
    Zet maar eens een backup terug van een eerdere iOS. Bootloop is het gevolg. DFU mode de uitkomst.
    Als ze een draadloze oplossing vinden voor DFU mode in een iPhone die niet meer opstart is het voor mij goed.
    Zoniet, met spijt in het hart adieu Apple.

  35. Belachelijk idee!! Vervang die achterlijke Lightning nou eindelijk eens door USB-C!!

  36. @Turbofahrer: Dat kan met itunes via pc of mac. Onder bestand en dan “bestand aan bibliotheek toevoegen” of “map aan bibliotheek toevoegen”.

    Daarna syncen met je iphone.

  37. Origineel geplaatst door Swen
    Een hoop mensen die niet tegen verandering kunnen zo te lezen. Toch mooi en zo zal je heel je leven verrast worden met vernieuwingen.

    @Dimocash: Apple blijft echt niet een kabel vereisen bij CarPlay als ze de kabel eruit halen.

    Zelfde als @Hans je wil diensten gebruiken vanuit Windows 7, dan moet je goochelaar worden om steeds vernieuwende software draaiende te houden. Misschien vast Euro95 tank inslaan als jouw auto niet meer ondersteunt wordt bij het tankstation over enkele jaren

    Dat Apple het niet meer nodig vindt om CarPlay via een kabel te laten lopen, wil niet zeggen dat mijn auto het niet nodig heeft. Mijn auto ondersteunt geen draadloze CarPlay.

  38. Mijn auto kan mijn spotify van mijn IPhone ook via Bluetooth ontvangen ipv via de kabel alleen is de kwaliteit dan veel slechter dan hoeft het voor mij niet meer. Ik denk dat Apple wel met een draadloos alternatief komt ze zijn niet gek.

  39. Origineel geplaatst door Marc
    Zonder lightning poort kan ik dan ook geen eigen mp3’s meer van mijn pc op mijn iphone zetten?
    Want nu sluit ik mijn iphone aan op de pc en zo zet ik eigen mp3’s van mijn pc met itunes op mijn iphone.

    Misschien begrijp ik het niet maar wie zet er nog mp3’s op zijn telefoon in de tijd van Spotify en Apple Music en weet ik het wat allemaal?

  40. Als de muziek niet meer bekabeld tot mij kan komen ? Dan wordt de iphone een heel beperkt apparaatje !

  41. @Yoran: ik heb heel veel muziek van vinyl en cd naar mp3 geript, die ik dus echt niet op spotify of apple music vind.
    Op de streaming diensten is echt niet alles te vinden hoor.

  42. Origineel geplaatst door Marc
    @Yoran: ik heb heel veel muziek van vinyl en cd naar mp3 geript, die ik dus echt niet op spotify of apple music vind.

    Op de streaming diensten is echt niet alles te vinden hoor.

    Rip ze in ieder geval naar een beter bestand dan mp3. Dat is pas slechte kwaliteit 🤣

  43. Vooropgesteld in principe ben ik apple minded. Het laten vervallen van lightning poort is 1. indien er dan niets voor terugkomt gaat dat in mijn geval ten kostte van de flexibiliteit.

    Denk simpelweg aan een goede powerbank. Ook wordt bij mij de aansluiting gebruikt voor CarPlay en gebruik ik de aansluiting voor mijn DAC. De motivatie die apple geeft is puur op zichzelf gericht de beperking voor de gebruikers voor lief nemend. Persoonlijk vind ik dat er andere accessoires makers die hele mooie dingen maken die je aan je iphone kan koppelen. Hier heb je de lightningpoort voor nodig. Apple staat ook accessoires toe maar het is toch vaak beperkt. Ik zou het erg jammer vinden als ze (alle aansluitingen) zouden laten vervallen.

  44. Mooi om te zien hoe kortzichtig een aantal discipelen hier weer zijn.
    Letterlijk ongeveer wat je leest.
    Je carplay niet draadloos, koop een nieuwe auto
    Geen bluetooth koptelefoon? Je bent een sukkel en achterhaald, omdat je geen inferieure Bluetooth oortjes hebt gekocht.
    3,5mm plug en oplaad plug verwijderen is innovatie, want waterdicht en platter en zo.
    Mijn antwoord, schei toch uit met die onzin. Een smartphone moet breed inzetbaar zijn voor iedereen, niet alleen 20 jaar oude techkids die teveel geld hebben omdat ze net hun eerste baantje met lease auto hebben terwijl ze nog bij hun ouders wonen.
    Kijk eens bij Mediamarkt naar de sectie koptelefoons en headsets, verdorie nog aan toe, heel veel is nog met een kabeltje?!? Hoe kan dat, nou misschien omdat de wereld wat meer is dan Apple en sommige mensen nog wel goed en stabiel geluid willen.
    En verassing!!!!! De meeste niet lease rijders hebben geen carplay….. Daar schrik je van he? Maar Maar Maar hoe werken die dan met hun iphone?!? Simpel met een kabel en raamhouder.
    Nu heb ik hier nog een Samsung galaxy s10e hier liggen van kantoor….. Oled, snel, touchid, face id. sdcard, dualsim, 3,5mm poort, usb-c, lichter, degelijk, snel, stuk goedkoper, waterdicht……
    Het kan dus blijkbaar wel zonder alles op te offeren voor ” innovatie”…….
    Jammer dat ie geen IOS draait, anders was die Samsung in praktisch alle aspecten meer smartphone geweest dan een Iphone.
    Overigens grappig te zien dat een Macbook pro waarschijnlijk weer allerlei poorten gaat terughalen,
    is dat dan ook innovatie of hoe noemen we dat dan, misschien voortschrijdend inzicht?

  45. Origineel geplaatst door Yoran
    Misschien begrijp ik het niet maar wie zet er nog mp3’s op zijn telefoon in de tijd van Spotify en Apple Music en weet ik het wat allemaal?

    Ik!
    Ben destijds flink met MP3s bezig geweest toen die streamingdiensten nog niet bestonden.
    En als er nu nog eens een lockdown komt in België zal ik mijn laatste 500 CD’s eens rippen. Gaat op een Mac wel heel handig 😌

  46. @Yoran: Iemand ouder dan 20?

  47. @Indie De Groot: Indie, de volgende keer dat je iets probeert te rippen, misschien eens je bitrate een beetje aanpassen, echt, dat doet wonderen. En joh als je alles aan bluetooth hangt dan heb je geen hoge kwaliteit nodig.

  48. Ik gebruik TomTom op mijn iPhone op de motor. Dit vreet stroom dus ik heb hem altijd aangesloten met een laadkabeltje. Ik wil dus dat er een poort blijft bestaan. Ook heb ik altijd wel ergens een laadkabeltje zitten in mijn jaszak, mijn tas, mijn auto enz. Om nou overal een draadloze lader mee naartoe te slepen lijkt me geen suc6.

  49. Origineel geplaatst door Marc
    @[Yoran](#comment-870935): ik heb heel veel muziek van vinyl en cd naar mp3 geript, die ik dus echt niet op spotify of apple music vind.

    Op de streaming diensten is echt niet alles te vinden hoor.

    Daar heeft apple itunes match voor uitgevonden!

  50. 1#Heel veel geld verdienen

    Alle MagSafe laders die verkocht moeten worden (want deze zit niet bij de telefoon )

  51. Never gonna happen…

  52. Origineel geplaatst door Swen
    Een hoop mensen die niet tegen verandering kunnen zo te lezen. Toch mooi en zo zal je heel je leven verrast worden met vernieuwingen.

    Ik kan best redelijk goed tegen veranderingen. Waar ik niet zo erg goed tegen kan is dat als ik een nieuwe iPhone aan zou willen gaan schaffen ik er ook nog op achteruit ga qua audiokwaliteit daar ik dan draadloos naar muziek moet luisteren en ik ook nog eens voor zo’n €700 aan apparatuur over houdt wat dus in de welbekende la terecht komt waar Apple juist weer niet zo goed tegen kan. Veranderingen moeten wel vooruitgang met zich mee brengen is dan ook mijn stellige mening. En dan heb ik het voor mij persoonlijk niet over het misschien beter waterdicht zijn want dat maakt mij niets maar dan ook helemaal niets uit. Geen fluit zelfs 😜.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.