Reacties voor: Zo komt een iPhone zonder homeknop binnen handbereik

Is een iPhone zonder homeknop denkbaar? Wel als je naar de nieuwste innovaties kijkt, waarbij Apple de vingerscanner onder het scherm kan verstoppen. Ook de andere functies van de homeknop kun je gemakkelijk vervangen door een andere manier van bedienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Kijk, dat zou gaaf zijn! Dit is i.i.g. de reden dat ik voor het eerst de nwe iPhone (7?) maar eens oversla en wacht op de 2017 (new?) iPhone.

  2. Voor andere functies zoals wisselen tussen multitasking-vensters (nu nog door tweemaal op de homeknop te drukken) kan Apple andere interacties verzinnen.

    Dat hèbben ze natuurlijk al gedaan, voor de iPad. Als de bezels inderdaad zoveel smaller worden dat bij dezelfde toestelmaten grotere schermmaten mogelijk zijn, kunnen ze de iPad gestures ook op de iPhone invoeren.

    Eindelijk, want die meervinger swipes zijn eigenlijk best intuïtief (itt force-touch). Op de iPad gebruik ik de homeknop vrijwel alleen nog voor (idd) ontgrendelen met vingerafdruk.
    Sterker nog, de meervinger gebaren zijn zo intuïtief dat ik ze af en toe onwillekeurig ook op een windows tablet/hybride probeer te gebruiken, tevergeefs natuurlijk 😁

  3. Origineel geplaatst door UtregCity
    Kijk, dat zou gaaf zijn! Dit is i.i.g. de reden dat ik voor het eerst de nwe iPhone (7?) maar eens oversla en wacht op de 2017 (new?) iPhone.

    Ik ben het volledig eens, net een 6S plus gekocht, die redt t nog wel een jaar 👍🏼

  4. @Ferryman: op windows kan je bijv. Met 3 vingers van boven na beneden swipen om alle vensters te hiden, opzij voor bureaublad wisselen etc. (Asus smart gesture) alleen hebben ze een rommeltje van de drivers waardoor die het bij mij met w10 niet doet…

  5. Op mijn 6s werkt dmv force touch wisselen tussen de apps door op de linker rand van het scherm iets meer druk te plaatsen. Dus ik denk dat Apple ook die keuze zou houden. Ook is het in iOS 10 zo dat het scherm “wakker word” als ik mijn telefoon optil.

  6. Misschien een domme leken opmerking maar de homeknop is er toch ook voor een (harde) reset? Hoe hard kan een reset nog zijn als deze softwarematig via het scherm gegeven wordt?? Want de software kan dus juist vastlopen…

  7. @Toine: Dan komt er waarschijnlijk een andere toetsencombinatie, bijv. beide volumeknoppen EN de sleep/wake tegelijk ingedrukt houden.

  8. @Toine: Waarschijnlijk met een volumeknop i.p.v. de homeknop.

  9. Met iOS 10 heb je ook al niet meer de Home knop nodig om je scherm wakker te maken. Optillen is genoeg.

  10. @Peter: Hoe is dit in te stellen?

  11. Zou juist hopen dat de iPhone hierdoor wat kleiner en daardoor handzamer wordt.

  12. @Radar: Werkt automatisch op een 6S. Ik geloof dat het niet ondersteund wordt op een normale 6 of eerder. Op een 6S is het in te stellen onder Display & Brightness de functie Raise to Wake.

  13. Origineel geplaatst door Justin w
    @Ferryman: op windows kan je bijv. Met 3 vingers van boven na beneden swipen om alle vensters te hiden, opzij voor bureaublad wisselen etc. (Asus smart gesture) alleen hebben ze een rommeltje van de drivers waardoor die het bij mij met w10 niet doet…

    En al vele jaren in Mac OSX..

  14. Origineel geplaatst door Justin w
    @Ferryman: op windows kan je bijv. Met 3 vingers van boven na beneden swipen om alle vensters te hiden, opzij voor bureaublad wisselen etc. (Asus smart gesture) alleen hebben ze een rommeltje van de drivers waardoor die het bij mij met w10 niet doet…

    Origineel geplaatst door Oscar
    En al vele jaren in Mac OSX..
    Ehm, OS X al vele jaren op een tablet?! Wat weet jij dat de rest van ons niet weet 😉

    Voor de duidelijkheid: ik had het dus over gestures op de iPad, dwz op een touchscreen. @Justin w (hopelijk) ook?

  15. Enige belangrijke functie die overblijft is inderdaad de harde reset. Waar kan je nog terecht als de home button weg is. Of kan je dan twee andere knopjes tegelijk indrukken voor die functie?

    Verder lijkt het me prima. Ik wacht al jaren op een scherm op de héle voorkant van de iPhone!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.