Reacties voor: ‘iPhone X is bestverkochte smartphone ter wereld’

50 miljoen stuks verkocht in totaal
Een week geleden was de iPhone X volgens analisten nog een flop. Nu blijkt dat Apple's duurste toestel ooit tevens de bestverkochte smartphone wereldwijd is. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics.

Reacties: 42 reacties

  1. Nog nooit van de Xiaomi Redmi 5A gehoord. Is wel met dual sim en micro sd kaart

    • @@rno: Ja, is dualsim. Ik denk dat ‘ie vooral massaal verkocht is in China. Hij kost rond de 100 euro. Ik had persoonlijk gedacht dat die goedkope toestellen in veel grotere aantallen verkocht zouden zijn. Maar het probleem daarbij is denk ik dat er 1001 uitvoeringen zijn van hetzelfde toestel.

  2. Toch wel mooi dat de iPhone 7 nu nog beter verkoopt dan de S9.

  3. Ik moet bekennen dat ik dit lastig vind te geloven, maar mijn scope is wel een stuk beperkter. Desondanks zie ik rond om mij heen een hoop meer Samsung S9’s dan iPhone X’s

  4. In mijn ‘circuit’ ben ik de enige met een X…

  5. Nu heb ik de iphone 8. Maar de opvolger van de X wordt van mij. Hoop alleen wel dat ie ietsje dunner wordt. De X voelt toch niet te dik aan.

  6. Het zal allemaal wel, maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden. En is verkocht gelijk aan verscheept? Of liggen ze nog ergens in een magazijn? Wordt er maar gelukkig mee. Ik vind het teveel geld voor een smartphone. En wat Sander al zegt, ik heb nog geen enkele iPhone X in het wild gespot. Maar ook dat zal wel aan mij liggen…

  7. @Sander:
    De wereld is groter dan Nederland. In Zuid Afrika bijvoorbeeld zag ik de ene na de andere met een iPhone X rondlopen afgelopen december…

  8. Leuk verhaal voor de aandeelhouders, maar idd zoals al gezegd, SHIPMENT is niet direct een SALE.
    Ook het verhaal dat er hogere opbrengsten zijn is niet gerelateerd aan de verkoop aantallen, immers de X zit in een hoogste prijsklasse waarvan productie kosten bijna gelijk liggen aan de 7-8. Logisch dat er dus meer verdient wordt. Het zijn enorme productie aantallen waarvan over een jaar of 2 tele2 ed kunnen stunten, dan is het toestel nl alweer oud.

  9. Origineel geplaatst door Sander
    Ik moet bekennen dat ik dit lastig vind te geloven, maar mijn scope is wel een stuk beperkter. Desondanks zie ik rond om mij heen een hoop meer Samsung S9’s dan iPhone X’s

    Of zal dat toch de S8 zijn😄

  10. @Makkie: Dat moet dan wel de reden zijn. In België heb ik nog maar 2 iPhone X’s gezien in het wild… Terwijl ik voor m’n job toch vaak nieuwe mensen te zien krijg.

    In mijn meer directe omgeving worden vooral andere iPhones gekocht, ook stappen steeds meer mensen over naar andere merken.

  11. Origineel geplaatst door Bart
    In mijn meer directe omgeving worden vooral andere iPhones gekocht, ook stappen steeds meer mensen over naar andere merken.

    Tegelijk zie ik toch ook veel mensen die overgestapt zijn van een Android naar een iPhone SE.

  12. Ik zit momenteel op een CruisBoot in de Caribbean, ik struikel hier over de iphone X, niet normaal.
    Volgens mij lopen alle Amerikanen met een X…

  13. Ik heb een X, sind dag 1. Eerste Iphone waarover ik nog steeds ontevreden ben: kan niet wennen aan faceID, moet te vaak alsnog code invoeren…en het formaat. Qua snelheid, camera en scherm: echt top

  14. Ik vind het de prettigste iPhone die ik gekocht heb. Ik ben begonnen met de IPhone (1)

  15. Logisch. Elke nieuwste iPhone is de bestverkopende smartphone ter wereld. Dat is al bijna 10 jaar zo. Ik zie de X wel veel in mijn omgeving. Van mensen die ik ken zijn het er zo’n 6 en ik kom hem op de tennisbaan en op kantoor ook regelmatig tegen.

  16. In het verhaal staat dan Apple de top3 heeft. Maar volgens mij is het zelfs de top4 incl de iPhone 7

  17. @Harold: Vervelend dat je er niet aan kunt wennen. Dat wennen was bij mij juist zo gebeurd maar we zijn gelukkig niet allemaal het zelfde. Maar hoop dat je er in de toekomst wel wat meer aan gaat wennen daar de face id denk ik toch wel de toekomst gaat worden maar kan er ook maar zo helemaal naast zitten.

  18. Vanaf dag 2 van uitkomst in bezit. Geweldig. Zeker de FaceID!! Nu nog op de iPad.

  19. In New York zag ik heel veel mensen met een iPhone X toen ik er vorige week was.

  20. Origineel geplaatst door Harold
    Ik heb een X, sind dag 1. Eerste Iphone waarover ik nog steeds ontevreden ben: kan niet wennen aan faceID, moet te vaak alsnog code invoeren…en het formaat. Qua snelheid, camera en scherm: echt top

    Je zal wel een zo’n unieke kop hebben waar Face-id gewoon niet aan kan wennen. 🙈😂

    Ben uitermate tevreden over de X. Ook de face-id werkt verrassend goed. (Misschien heb ik dan niet zo’n unieke kop 🤡😁)

  21. Ik heb zojuist mijn abonnement verlengt met een iPhone X 256 GB . Ik had IPhone 6S Plus . Het is ff wennen. Sommige functies zoals bedieningspaneel zit nu bovenaan i.p.v. onder. En toestel is kleiner maar scherm diagonaal toch groter?
    In ieder geval iPhone 6 S Plus is breder. Desalniettemin vind ik het tot nu toe een fijn toestel. !!

  22. Eerlijk gezegd geloof ik geen hout van dit verhaal. Wellicht enigszins bevooroordeeld omdat ik na 6 jaar iPhones nu voor een S9 ben gegaan, maar aan de andere kant heb ik tot nu toe maar 1 persoon ontmoet die een X aangeschaft heeft. Dat is extreem weinig na zo’n tijd.

  23. Origineel geplaatst door Mike
    Het zal allemaal wel, maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden. En is verkocht gelijk aan verscheept? Of liggen ze nog ergens in een magazijn? Wordt er maar gelukkig mee. Ik vind het teveel geld voor een smartphone. En wat Sander al zegt, ik heb nog geen enkele iPhone X in het wild gespot. Maar ook dat zal wel aan mij liggen…

    Nee, bij Apple zijn de aantallen altijd het aantal geregistreerde toestellen. Dit in tegenstelling tot hun grootste concurrent die de verkochte aantallen naar dealers dus hanteert. En wellicht let je niet op de iPhone X omdat je hem te duur vindt, dan is de mate van het toestel gebruikt zien worden vaak ook minder.

  24. @Joshua: hoezo mooi?

  25. Origineel geplaatst door Makkie
    @Sander: De wereld is groter dan Nederland. In Zuid Afrika bijvoorbeeld zag ik de ene na de andere met een iPhone X rondlopen afgelopen december…

    OK, maar Soweto kun je ook niet zomaar vergelijken met de rest van de wereld.

  26. @Sander: dan zie jij zeer beperkt.

  27. Net als de mensen voor mij zet ik ernstig m’n vraagtekens bij dit verhaal.

  28. Waarom je ze in Nederland bijna niet ziet, is omdat iedereen zeurt dat ie “te duur” is. En ze vervolgens een 8+ kopen die nog geen €200 voordeliger is🤷🏽‍♂️.

    Vorig weekend in Duitsland (Brühl) geweest, daar heb ik er minstens 20 gezien op 1 dag😂.

    Vind het niet gek, heb m zelf nu enige tijd.. en het is toch wel de fijnste iPhone zo ver. Face ID werkt 100% van de tijd. Heb nog nooit mijn code hoeven invoeren. De foto’s zijn ontzettend goed, portret modus (en verlichtingen) werken erg goed. Ik kan er makkelijk 1,5 dag mee doen qua batterij. En binnen een uurtje wel weer vol! Gebruik er ook Apple Pay op (in combo met de Apple Watch), ook dat werkt uiteraard perfect👍🏽. Ben benieuwd wat iOS 12, en september ons gaat brengen!

  29. Ik geloof helemaal niets van het verhaal.

  30. Hilarisch al dat commentaar. ‘Kan niet waar zijn want ik zie ze niet’. Nou kom net terug uit New York en daar zie je ze overal. Dat is dus net zo een argument, alleen is New York wat groter dan Lutjebroek. Man, man, man, wat een niveau weer. Oh en bericht geplaatst vanaf mijn X 😂

  31. En Noord Korea is het mooiste en meest druk bezochte vakantieland van de wereld!

    Ik heb veel Apple minded vrienden maar niemand heeft een iPhone X!
    Ik vind dit een beetje een Trump artikel😉

  32. Origineel geplaatst door Mike
    Het zal allemaal wel, maar ik blijf het een vreemd verhaal vinden.

    Wat niet mag zijn, niet kan zijn?

  33. Als de uitslag van verkoopcijfers je niet bevallen is het ineens een lul verhaal? Verkoop cijfers zijn geregistreerde iphones, dus zijn het feiten. Ik zie steeds meer iphone X’s om mij heen veel meer dan verwacht aangezien de prijs hier in NL. Maar wat je om je heen ziet kun je toch niet vergelijken met wereldwijde verkopen, kom op zeg.. leef niet zo in je bubbel! Apple doet het wederom heel goed, ookal hoop ik dat we snel weer onder de €1000 zakken ook hier in NL, ben er alleen bang voor😑

  34. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  35. Ik heb al diverse mensen in m’n omgeving gezien met de iPhone X. En ondanks het een duur toestel is, geloof ik wel dat het als een malle verkoopt. Apple levert van oudsher weer kwaliteit. De notch die de iPhone X zo gekenmerkt wordt, nagevolgd door andere fabrikanten. Sinds de iPhone 7 werd de 3.5 mm jeck definitief weggelaten en ondanks dat heeft ieder het voor lief genomen. Ik denk dat over een paar jaar meerdere fabrikanten ook die trend zullen volgen.

    Wat 11 jaar terug de Home button het style icoon was van de iPhone zal opgevolgd worden met de notch.

    Kortom bij Apple zit het wel snor en de toekomst zaler rooskleurig uitzien.

  36. Als je niet echt in aanraking komt met mensen die een X hebben dan zal je m ook niet zo snel zien… 😉

  37. Grappig dat commentaar. Omdat je het in jouw omgeving niet ziet wil niet zeggen dat het niet bestaat. Een kwart van de Nederlanders rookt nog en 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 is laaggeletterd. Ik heb ze niet in m’n omgeving, maar ze zijn er toch echt.

    Ik zat trouwens net in een meeting waar 3 van de 5 aanwezigen een iPhone X had. Het is maar net met wie je om gaat 😉

  38. Origineel geplaatst door Sander
    Ik moet bekennen dat ik dit lastig vind te geloven, maar mijn scope is wel een stuk beperkter. Desondanks zie ik rond om mij heen een hoop meer Samsung S9’s dan iPhone X’s

    De S9 was pas vanaf half maart te koop en is dus maar een halve maand van dit kwartaal te koop geweest. De iPhone X was het gehele kwartaal te koop. Niet vreemd dat er niet zo veel S9’s verkocht zijn.

  39. Origineel geplaatst door Erik
    En Noord Korea is het mooiste en meest druk bezochte vakantieland van de wereld!

    Ik heb veel Apple minded vrienden maar niemand heeft een iPhone X!

    Ik vind dit een beetje een Trump artikel😉

    @Erik: Ik ook. En wij hebben allemaal een iPhone X.

  40. Origineel geplaatst door Sander
    Ik moet bekennen dat ik dit lastig vind te geloven, maar mijn scope is wel een stuk beperkter. Desondanks zie ik rond om mij heen een hoop meer Samsung S9’s dan iPhone X’s

    Origineel geplaatst door Rutger
    De S9 was pas vanaf half maart te koop en is dus maar een halve maand van dit kwartaal te koop geweest. De iPhone X was het gehele kwartaal te koop. Niet vreemd dat er niet zo veel S9’s verkocht zijn.

    Inderdaad dit is een beetje Apples (😋) met peren vergelijken.
    Can’t we just all get along ik bedoel zoveel van dit soort vetes om een merk…ik heb er al zoveel meegemaakt

    BMW vs Mercedes vs Audi
    Intel vs AMD processoren
    Samsung vs LG TV
    Nike vs Adidas
    NVidia vs ATI
    Wilson vs Prince
    Apple vs Samsung
    Etc, etc, etc…
    MacOS vs Microsoft Windows….euh ok dat is een win voor Apple…sh*t daar ga ik ook al hahaha

  41. @Toine: Net zo min als Nederland, dus je hebt precies mijn punt duidelijk gemaakt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.