Reacties voor: ‘iPhone wordt lachende derde in strijd tussen Android en Windows Phone’

Volgens Needham & Company-analist Charlie Wolf gaat er een strijd tussen Android en Windows Phone uitbreken over prijs. In de race naar bodemprijzen is Apple de lachtende derde.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 85 reacties

  1. GO WINDOWS GO!!! eindelijk een supermooi mobiel besturingssysteem van microsoft

  2. Onderschat nooit uw tegenstander…

  3. Het zal vast net zo gaan als op de pc-markt: Microsoft en Google winnen door hun grote aanbod aan toestellen snel aan marktaandeel, de gebruikerservaring van Apple blijft ongeëvenaard.

    Ook OS X maakt nog geen 10% van de markt uit, maar de software die erop verkrijgbaar is, is wel van hogere kwaliteit dan die op Windows te draaien is.

    Zo zal het ook gaan met mobieltjes: Windows 7 en Android smartphones zijn goedkoper, maar de voordelen van een duurdere iPhone zijn overduidelijk.

  4. Maw, iOS gebruikers blijven de hoofdprijs betalen!?

  5. iPhone wordt lachende eerste

  6. Kostenreductie gaat altijd ten koste van kwaliteit. Dus iPhone blijft gewoon goed.

  7. Haha windows dat zijn ramen toch? geef mij maar een appel!!!!!

  8. Ik denk dat de conclusie wat kort door de bocht is: Als de Android en Windows smartphones steeds goedkoper worden door hun onderlinge concurrentie, zal dat toch ook zijn weerslag hebben op de prijzen die Apple voor zijn iPhones kan vragen.

  9. Zo heeft iedereen evenveel kansen. Jammer dat ze het bij MicroSoft tóch weer elke keer weten te verprutsen.
    Kortom: éérst nadenken, dán pas iets ontwikkelen.

  10. Origineel geplaatst door ainiw
    Ik denk dat de conclusie wat kort door de bocht is: Als de Android en Windows smartphones steeds goedkoper worden door hun onderlinge concurrentie, zal dat toch ook zijn weerslag hebben op de prijzen die Apple voor zijn iPhones kan vragen.

    Ik ben hier niet van overtuigd, de iPhone is nu al duurder dan de concurrentie maar dit heeft geen invloed op de verkoop ervan.

  11. Origineel geplaatst door Jeroen
    Origineel geplaatst door ainiwIk denk dat de conclusie wat kort door de bocht is: Als de Android en Windows smartphones steeds goedkoper worden door hun onderlinge concurrentie, zal dat toch ook zijn weerslag hebben op de prijzen die Apple voor zijn iPhones kan vragen.Ik ben hier niet van overtuigd, de iPhone is nu al duurder dan de concurrentie maar dit heeft geen invloed op de verkoop ervan.

    Jawel hoor, ik ken genoeg mensen die android kiezen inplaats van een iphone door de hoge prijs. Dus dit heeft zeker wel invloed.

  12. Origineel geplaatst door Frankie
    Zo heeft iedereen evenveel kansen. Jammer dat ze het bij MicroSoft tóch weer elke keer weten te verprutsen.Kortom: éérst nadenken, dán pas iets ontwikkelen.

    wat is er mis met hun besturingssysteem?

  13. De Iphone blijft de beste!! Simpelweg omdat mensen voor deze telefoon willen betalen. Dat krijgen de anderen nooit voor elkaar omdat ze sinds jaar en dag gsm`s weg geven.

  14. Android en windows gaan snel kapot. 3x in het jaar een android of windows kopen is even duur als een iphone die tenminste lang meegaat

  15. Waarom wel uit dit interview quoten en niet uit de vele feiten, onderzoeken, opinies en interviews die erop duiden dat android de grote eerste gaat worden. Ipc moet weer objectief worden en geen apple fanboy worden. Voor we het weten komen er op ipc onderwerpen tekstenals hieronder:

    Origineel geplaatst door basHaha windows dat zijn ramen toch? geef mij maar een appel!!!!!</blockquote
    Leuk joh jongen

  16. Windows phone zal zeker de meest verkochte toestel worden en daarna Android.
    iPhone zal zoals Mac duurder en beter blijven dan concurrenten, maar daarom meest winst gevende.

  17. @Mitsjke: En ik ben na 2 jaar Android overgestapt naar de iPhone.
    Kwaliteit van Apple is tig keer beter dan menig top Android toestel zoals mijn Desire was.

    Nee heb meer neergelegd voor dit toestel maar de prijs/kwaliteit is er ook naar.

  18. Origineel geplaatst door Frankie
    Zo heeft iedereen evenveel kansen. Jammer dat ze het bij MicroSoft tóch weer elke keer weten te verprutsen. Kortom: éérst nadenken, dán pas iets ontwikkelen.

    Origineel geplaatst door Luud
    Android en windows gaan snel kapot. 3x in het jaar een android of windows kopen is even duur als een iphone die tenminste lang meegaat

    Echt weer van die ‘briljante’ antwoorden die nergens op slaan en alleen op iPhone blogs te vinden zijn.

  19. @TomD
    Zeker niet; Android zal Windows voorblijven. Wat Windows Phone betreft: Too Little, Too Late. Ben benieuwd wanneer de marktaandelen stagneren of Apple nog meer marktaandeel dan Windows Phone heeft…

  20. @Luud:
    wanneer een toestel kapot gaat binnen de eerste twee jaren heb je toch garantie, dus je redenering klopt niet echt.

  21. Weg met die Samsung, Microsoft, HTC zooi en troep.
    Ik betaal graag meer voor de Apple producten dan weet ik dat het goed is en geen problemen geeft.

    Hartelijk dank Apple voor jullie TOP producten zonder virussen en andere benden

  22. Je hebt een Iphone en je hebt een mobiele telefoon met symbian android of windows .

  23. De integratie met desktop wordt steeds belangrijker. Android wordt daar de grote winnaar, omdat Windows die markt nu domineert. MS kan daar weinig groei realiseren. De combinatie van smartfone en desktop gaat Google dus winnen op de middellange termijn, zeg 5 jaar.

  24. LoL, onderwerp gaat over iphone, android en windows phone 7
    en de afbeelding is windows mobile 6.5 ?!?
    had dan een nokia met symbian al pica geplaats da waren we compleet, prutsers

  25. Ik kan men alleen maar gelijk geven, niet alleen wat de aankoopkosten van het bestuursysteem betreft, maar ook wat compatibiliteit betreft zit het bij Apple veel beter dan bij Windows en Android toestellen, daar moet het bestuursysteem werken op een “vreemd” toestel dat gebouwd is naar het bestuursysteem en dat kan op termijn problemen opleveren zoals de meesten wel kennen met windows computers die naar een nieuwer bestuursysteem opgewaardeerd worden. Bij Apple is het bestuursysteem volledig gemaakt naar het toestel, terwijl Windows en Android voor honderden toestellen geschikt moet zijn.

  26. @Runaque: zie ik als voordeel: ik vind het verschrikkelijk als iedereen met hetzelfde loopt

  27. Ik denk dat er maar heel weinig mensen terug gaan van Apple naar Windows (Of van iOS naar Android/Windows Phone 7). Ik heb nog niet gewerkt met Windows Phone 7. Ik ben benieuwd want voorheen was Windows Mobile echt shit! iOS ftw!

  28. Zou het totaal niet erg vinden als de iPhone dezelfde kant op gaat zoals de Macs hadden, kwalitatieve toestellen waar je wat meer voor betaald, maar dat terug ziet in bijv de duurzaamheid. Android gaat toch wel de nummer 1 positie qua aantal toestellen worden. Blijf dat soort onderzoeken onzin vinden, aangezien je nu een winkel inloopt en er 7 toestellen liggen, waarvan 5 android, dan kun je toch niet echt representatief zijn. Als de galaxy bijv meer in total verkocht is dan de iPhone 4, dan mag je zoiets zeggen.. Maar lets keep it realistic hehe :p just my two cents

  29. Raar dat men hier zo negatief is over WP7. WP7 combineert namelijk twee sterke punten van Android en iOS:
    – Grote veelzijdigheid aan toestellen (toetsenbord, groot scherm, klein scherm, etc.)
    – De software is compleet in handen van MS. Dat betekent dat elke telefoon (net zoals met de iPhone) tegelijkertijd de nieuwste versie van WP7 ontvangt. Dit betekent dat MS heel makkelijk de featureset van WP7 uit kan breiden, zonder dat hiervoor ellenlange updatetrajecten nodig zijn zoals bij Android. Ook ben je met elke telefoon verzekerd van updates, net zoals met de iPhone
    – Het derde sterke punt is de UI. Net zoals de UI van Apple is WP7 ontzettend smooth. Dit komt omdat de UI hardwarematig geaccelereerd is, net zoals bij iOS.

    WP7 combineert een grote veelzijdigheid aan toestellen, een heerlijk soepele user interface en een garantie van updates. Dat is een combinatie die geen enkel ander besturingssysteem biedt, en daarom denk ik dat WP7 de grootste concurrent van Apple gaat worden.

    Overigens stelt MS strenge eisen aan de hardware van WP7-telefoons waardoor een soepele werking van het apparaat gegarandeerd is. De stelling van een user hierboven (dat WP7 net als Android voor verschillende hardware geoptimaliseerd moet worden) is dus niet juist.

  30. Mag ik vragen wat het de iPhone liefhebbers uitmaakt of de iPhone nou meer verkocht wordt dan Android modellen? Ik vind het maar beter zo, ik zou er ook niet aan moeten denken als Mac meer verkocht/gebruikt zal worden dan windows.

  31. hou op man iphone overtreft alles heb er zelf één

  32. Origineel geplaatst door Luud: Android en windows gaan snel kapot. 3x in het jaar een android of windows kopen is even duur als een iphone die tenminste lang meegaat

    Oh, das raar volgens mij gaat de iPhone juist snel stuk.. Ik hoorde ergens dat veel iphones de 2 jaar niet eens halen. Samsungs bijvoorbeeld gaan veeel langer mee.

    Maar ik zit zelf sterk te twijfelen over wat mijn volgende tel gaat worden. Eerst maar eens kijken wat Apple van de iPhone 5 gaat maken, anders eens naar de Samsung Galaxy s kijken.

  33. Mensen dat koop android of windows phone koop het niet op hoeveel het toestel kost , niet allemaal wil een iphone , android en windows heeft een groote plus punt keus , een zwarte iphone is geen keus , heb zelf een iphone 4 en een ipad 64gb zo ik vindt apple wel leuk maar te duur , vindt het ook niet leuk angry birds is gratis op android en wij moet betallen

  34. Beetje lastig discussiëren als je succes koppelt aan zowel marktaandeel, verdiensten, klanttevredenheid, omzet, als de auto van de directeur.
    Als ze maar gelukkig zijn…en verder sluit ik mij geheel bij de vorige spreker aan (…)

  35. WP 7 is nog niet officieel gelanceerd in Nederland, met ondersteuning vanuit de marketing. Dit omdat er nog geen NL versie is. WP7 is natuurlijk wel al te krijgen.

    Zelf vind ik WP7 te veel op social network georienteerd is en de zakelijke gebruikers in de steek wordt gelaten. Dat is de reden dat WM 6.5 X nog ondersteund wordt.

    Ik ben nu overgestapt op de Iphone 4. Mooi device, met een schitterend scherm. Waarom schrijf ik dit. Uit onderzoek van de telecoms blijkt dat windows nog maar 4% van de markt gaat krijgen.

  36. Origineel geplaatst door nibs
    Mensen dat koop android of windows phone koop het niet op hoeveel het toestel kost , niet allemaal wil een iphone , android en windows heeft een groote plus punt keus , een zwarte iphone is geen keus , heb zelf een iphone 4 en een ipad 64gb zo ik vindt apple wel leuk maar te duur , vindt het ook niet leuk angry birds is gratis op android en wij moet betallen

    Begrijpelijk nederlands is niet meer aan de orde.

    Als je over betalen en gratis wil discussieren moet je dat niet hier doen, maar spreek de ontwikkelaar erop aan, op iphone is whatsapp betalend en in OVIstore van Nokia gratis, dus ja, wat gedaan he?

  37. 1. iPhone ( blijft beste, blijft duur, meest winst gevende)
    2. Windows Phone (wordt de meest verkochte toestel dus ook meer dan iPhone, heeft tijd nodig)
    3. Android (Wordt ingehaald door Windows, maar blijft erg goed werken)
    4/5. Symbian (zakt helemaal weg, ook omdat Nokia toestellen met andere besturingssystemen uit gaat brengen)
    4/5. Rim (blackberry blijft zijn eigen groepje houden)

  38. lol als je 100 iphone gebruikers hebt hebben er misschien 15 de volle prijs voor betaald de rest heeft dit toestel enkel kunnen aanschaffen door er een abo van 2 jaar of een jaar bij te nemen en hierdoor veel minder hebben betaald zou dit systeem er niet zijn zouden er heel wat minder iphone gebruikers zijn.
    Heb zelf een iphone 4 en een nokia C7 en moet zeggen de rest is met een inhaalslag bezig en binnen nu en 2 jaar zal apple net zo goed om de gunsten van de consument moeten strijden.
    Maar er zullen natuurlijk altijd een meute fanboys blijven

  39. Het enige interessante aan W7 vind ik dat het niet app-oriented maar functie-oriented is.
    Dat is wel pure innovatie.
    Of dat qua gebruiksgemak opweegt tegen de relatieve onoverzichtelijkheid weet ik niet, het is gewoon een geheel andere UI.

  40. @Erik:

    Oh wat een ironie.

  41. Quality vs Quantity….

  42. Dat is een mooi album hè, de lachende derde, van de jeugd van tegenwoordig.

  43. Origineel geplaatst door Luud
    Android en windows gaan snel kapot. 3x in het jaar een android of windows kopen is even duur als een iphone die tenminste lang meegaat

    Origineel geplaatst door Leo van der Meer
    De Iphone blijft de beste!! Simpelweg omdat mensen voor deze telefoon willen betalen. Dat krijgen de anderen nooit voor elkaar omdat ze sinds jaar en dag gsm`s weg geven.

    Jullie zeggen maar wat he?
    Sommige mensen die hier reageren zijn zo onwetend, als je zelf een goed Android toestel (dus geen Tattoo oid) en een iPhone bezit, en je uit eigen ervaring spreekt, mag je zulke dingen zeggen… maar ga niet zomaar wat verzinnen om jezelf goed te voelen

  44. Ongeacht wat Microsoft en Google doen hoop ik dat Apple bij het doorontwikkelen van de iPhone blijft vasthouden aan het principe dat de gebruikerservaring voorop blijft staan !

  45. Ik ben een iOS fan, maar dat komt ook omdat ik een iPad heb en de iPhone dan gewoon perfect samen werkt. Ik vind W7 en android ook goed. Maar als iOS gebruiker zou ik niet snel overstappen naar Android of W7. Als je een telefoon wil hebben die tegen de iPhone op kan, dan ben je toch wel veel geld kwijt, dus de mensen die zeggen dat android of W7 veel goedkoper is klopt ook niet helemaal.

  46. iPhone duur?
    Je betaalt wel voor kwaliteit , want ik vind de andere mobieltjes zeer onder de maat presteren.
    Ik spreek uit ervaring.

  47. Vreemde opening van het artikel:

    “In hoeverre gaan nieuwe platformen zoals Android en Windows Phone 7 de iPhone dwarszitten? Volgens Needham & Company-analist Charlie Wolf heeft de iPhone de beste kansen, vooral financieel gezien.”

    Ik moest 3x lezen om NIET letterlijk te nemen wat er staat: de iPhone heeft de beste kansen om de iPhone dwars te zitten…

  48. @patrick:

    Wat niet?
    – het heeft teletubbie interface
    – Is compleet inconsequent

    dit zijn er maar twee maar ik kan nog wel ff doorgaan.

  49. @Tom D:

    Windows Phone 7 heeft geen tijd meer…ze hebben het nu op de markt gebracht met veel tam tam…en nu al hoor je er niets meer over.. Android wordt de grootste ,maar iphone blijft de beste. Ik heb alle OSen tot mijn beschikking en voor mij wint de iPhone. Phone 7 heeft het allemaal net niet zeker niet als je applicaties gaat gebruiken.

  50. iphone heeft nou net niks, dat is het grappige… wat is het zonder app-store? zo ook voor android… met windows phone kan je nog wat meer met de standaardfuncties…

  51. Android wordt de grote nummer 1.. Open source, gratis en toch een heel goed os denk ik zo… Windows Phone moet ik nog maar zien… Hoop mensen willen een gemakkelijk UI, dat heeft de iPhone en de meeste Android schilletjes

  52. Weer zo’n praise the iphone artikel. Ik ben hier lezer, ook om kritische stukken te lezen. Die komen hier echter vrij weinig voor.

  53. Mensenlief; om te beginne moet ieder voor zich uitmaken wat deze wil.
    Ben je happy met een desire, goed voor deze dan :).
    Ik wil gewoon een toestel hebben die gebruiksvriendelijk is en makkelijk in gebruik, ik heb al heel wat mensen die een iphone hebben/hadden zien overschakelen naar android en na xxx tal dagen of weken snel terug naar de iphone zien gaan ;).
    Omdat ze zelf ervaren hebben de iphone gewoon eenvoudiger en gebruiksvriendelijker is en dat is hetgeen ik zelf ook wil.

  54. @ainiw: het gaat om de marge staat er.

  55. Ik vind het toch vreemd dat iedereen zo negatief is over Microsoft..niet voor niets hebben zoveel mensen Windows..ik heb dan wel een Iphone, en het OS van een mac staat me wel aan. Maar ik heb geen klachten over mijn windows xp (windows 7 overtuigt mij dan niet tov XP) en mijn 360 ben ik ook blij mee..
    Ik zie toch net niet het voordeel in een mac, waar ik minstens het dubbele betaal dan hetzelfde systeem dat windows draait maar dan in een minder mooi jasje..ik heb een quadcore, 4GB Ram, 2 ATI 5700 kaarten en 1,5 TB systeem voor nog geen €1500,-..daar haal je geen mac voor qua prestaties..en voor alleen het OS doe ik het niet ook al heeft dat zijn betere dingen..maar dan ook: windows heeft nog steeds een betere compabiliteit met programmas en vooral games
    Iphone: Top! Nooit meer iets anders..
    Desktop: gewoon microsoft/windows

  56. ach iedereen zijn eigen smaak.
    De Iphone is een mooi product. Alleen is bellen niet zijn sterkste kant.
    Het jammere van de Iphone is dat Apple bepaalt wat jij ermee doet.
    Ik wil een toestel dat ik niet hoef te jailbreaken om te doen wat ik wil.
    Maar ach, for (almost) every imperfection is an app……;-)

  57. “iPhone straks de lachende derde”. Ik weet het niet hoor. Zes tot twaalf maanden geleden en verder terug in de tijd was de iPhone inderdaad superieur en betaalden velen graag meer voor een iPhone, maar als ik de diverse recente reviews van Android en WP7 toestellen lees dan wordt het gat in kwaliteit, gebruiksmogelijkheden en bedieningsgemak steeds kleiner. Er komt een tijd dat de iPhone het zich niet meer kan permitteren om +100 euro duurder te zijn dan de hi-end toestellen van Samsung en Co want dan krijgt Apple toch echt met een leegloop te maken.

  58. @Marco:
    Helemaal mee eens, heb er dit weekend mee kunnen spelen maar wat een verbetering ten opzichte van 6.0 en 6.5. Oordeel pas over de werking als je het toestel ook echt getest hebt.

  59. Het is dat ik geen engelse credit card heb, anders zou ik mijn Iphone niet eens meer gebruiken. Net overgestapt naar WP7 en daar ben erg tevreden over. Al is het alleen maar dat ik nu wel bereikbaar ben met T-Mobile en veel sneller internet heb. En zo zijn er meer voordelen. Maar er is ook een groot nadeel, namelijk geen Nederlands keyboard.

    Ik denk dat er nu eindelijk een echte concurrent voor de iPhone bestaat en Apple kan aan het werk. WP7 is naar mijn mening beter.

  60. @Apple740:
    Apple heeft computers die ook duurder zijn dan wat de concurrentie te bieden heeft, en we zitten klaarblijkelijk in een crisis, maar toch groeien de verkoopcijfers van Mac’s stelselmatig.
    Het is een fout dat veel mensen maken: niet iedereen laat zijn aankopen in de eerste plaatsen gidsen door enkel de prijs die op het etiket staat. Apple heeft een businessmodel opgebouwd waar het mikt op de gevoelens van de mensen, en dat lijkt hen aardig te lukken.
    Laat hen maar doen, ze weten over het algemeen goed genoeg waar ze mee bezig zijn.

  61. 135,000 facebook users, geen verkopers. -80,000 Microsoft medewerkers?

    Als er een strijd komt dan is dit tussen iOS en Android.

  62. Als je een Iphone niet jailbreak is het gewoon een flutding waar je alleen maar op kan bellen!
    Die Apple rules zijn natuurlijk kloten…..maar we dragen Apple hier op handen …..Heb 2 jaar een iphone gehad, wat een waardeloze accu zeg elke dag leeg, liep ook wel eens vast…..niet super .Heb nu een Samsung galaxy met android…..WERKT GOED en niks geen itunes shit , je sleept zo alle programmaatjes erop, enne accu wissel je zo.(ooh ja hij kost ook niks bij bijna elk abbonement, scheelt me weer 300 euro).
    Heb wel een Ipad, gelaibreakt , erg leuk ding werkt goed..
    Met andere woorden , als er op een handtasje Apple staat moeten we het niet gelijk gaan ophemelen als of het god is!!!

  63. Apple zal uiteindelijk verliezen. Android is open en goed te integreren met bedrijfsprocessen. De iPhone is gewoon een gadget. Ik werk met beide systemen en ontwikkel software voor beide plaforms. iPhone is te beperkt. Wel goed met spelletjes….maar daar is ie te duur voor.

  64. @robh6:
    1) Veruit niemand geeft om het concept van “open” in de bedrijfswereld. Het moet goed werken aan een acceptabele kost, dat is al dat telt.
    2) Ga alvast in het rijtje staan bij de rest van de mensen die ooit al eens beweerd hebben dat Apple zal verliezen bij allerhande gelegenheden. Die mensen zijn ondertussen hun woorden smakelijk aan het opeten met wat frietjes bij 😉

  65. @robh6: Dan doe je toch iets niet goed en heb ik de indruk dat je gewoon niet weet hoe het moet. Ik kan je niet helpen maar weet dat er (grote) bedrijven zijn die volledig op de iPhone zijn overgestapt. Lijkt me dat deze prima aansluiten op het bedrijfsproces.

  66. Origineel geplaatst door Leo van der Meer: De Iphone blijft de beste!! Simpelweg omdat mensen voor deze telefoon willen betalen. Dat krijgen de anderen nooit voor elkaar omdat ze sinds jaar en dag gsm`s weg geven.

    Deze logica is onbegrijpelijk. Omdat mensen willen betalen, blijft de iPhone de beste..?
    Ben het eens met sommige reacties hier: als Android en MS value for money weten te bieden, is niet in te zien dat Apple daar garen bij spint. Misschien dat een kleine groep mensen die willen betalen voor uiterlijkheden, de iPhone trouw blijft, maar velen zullen voor een alternatief OS kiezen. Dat werkt in andere branches ook zo.

  67. @Muppel

    Wat een crap!

    Apple heeft de andere mobiele spelers compleet wakker geschut, zij dachten immers de mobiele markt in handen te hebben en houden.
    En zie nu 🙂 dat vind ik nou zo knap.

    Value for money? Ach kindje toch.

  68. Winnen of niet. na iPhone te hebben gehad van dag 1 af aan zal mijn volgende telefoon helaas geen iPhone zijn zoals het nu gaat. Als het aan Apple ligt mag ik door ingebakken filters straks geen afspraken maken in Sexbierum wan t dat magniet.

    Ook wordt ik erg moe van de accu.Bij iTAP RDP gebruik slurpt dit de accu snel leeg. Van af de eerste iPhone wordt er gezegd, nee de volgende generatie zal beter zijn. mmmmm

  69. Evolutie is alleen mogelijk als er variatie bestaat. En fijn dat er weer iets te kiezen valt. Tegen de tijd dat mijn contract afloopt – november 2011 – eens kijken wat er allemaal te koop is.

  70. @robh6:

    Je kunt ook een ipod touch kopen voor € 200,- dus heb je een relatief goedkoop game device in vergelijking met Nintendo en PSP.

    Maar ik snap jouw punt wel hoor. Wat mij stoort aan mijn Iphone is het gemis van een flashplayer.

  71. Oowjah,
    heb nu HTC HD2 ben zeer tevreden met Android er op,
    maar ga tog terug naar iphone 4,
    Maar Windows 7 mobiles kunnen echt niet winnen hoor,
    daar durf ik op te wedden,
    Mijn lijstje,

    1. Iphone 4 (omdat hij gewoon geweldig is)
    2. Android (handig besturings systeem, mooi afgewerkt maar waar is Push, dan moet je de app open hebben staan)
    3. Windows 7 mobile (snel handig voor je social netwerken, maar voor de rest..)
    4. Blackberry (ping, ping en lekker Querty.)
    5. Windows mobile (Nog een mapje… nog een mapje… gewoon te veel mapjes 😐 )
    6. Sambia (Sucks, staat op nummer 1 van meestverkochte telefoons maar het werkt gewoon niet vergeleken met de rest)

  72. Origineel geplaatst door keesje
    Het zal vast net zo gaan als op de pc-markt: Microsoft en Google winnen door hun grote aanbod aan toestellen snel aan marktaandeel, de gebruikerservaring van Apple blijft ongeëvenaard.Ook OS X maakt nog geen 10% van de markt uit, maar de software die erop verkrijgbaar is, is wel van hogere kwaliteit dan die op Windows te draaien is.Zo zal het ook gaan met mobieltjes: Windows 7 en Android smartphones zijn goedkoper, maar de voordelen van een duurdere iPhone zijn overduidelijk.

    jup , net zoals bij de mac’s

  73. @Raoul: kindje toch? Tamelijk badinerende en misplaatste opmerking.

    Wat mijn vermeende leeftijd te maken heeft met mijn reactie, kan ik niet inzien. Jouw reactie is daarentegen behoorlijk leeg: “crap”, een smiley en overigens geen onderbouwing. Het gaat er niet om wat jij wel of niet knap vindt. Het gaat erom dat mensen een economische afweging maken; zeker als de nieuwigheid van smartphones eraf is.

  74. @Muppel:
    Het gaat er ook om dat niet iedereen (dezelfde) economische afweging maakt 😉
    Sommige mensen kopen meer naar hun gevoel en minder naar wat de cijfertjes en statistiekjes zeggen 🙂

  75. Bah,

    Walgelijk om te zien dat sommige iPhone bezitters zich beter voelen omdat ze een ‘iPhone’ hebben..
    Ieder OS heeft zo zijn eigen pro’s en cons. Alleen zo’n artikel als dit zorgt er alleen maar weer voor dat de fanboys hun Apple-orgasme weer krijgen..

    (En ja, ik bezit er ook een, en ja ik heb ervaring met andere besturingssytemen)

  76. haha echt lollig om te lezen al dat vuurspugen naar android van iPhone fanboys.

    Ik denk zelf dat Apple het de komende jaren wel zeker moeilijker gaat krijgen aangezien bij mij op me werk iedereen overstapt naar Android omdat deze net zo stabiel en makkelijk werkt en veeeel goedkoper uitvalt.

    Die van mij is al 2x vervangen dus hou op over kwaliteit Apple denkt alleen aan zichzelf dus aan geld.
    Ik had met HTC goede ervaringen (3 gehad) dus de kans dat ik ‘terugval’ is groot.

  77. @@pple_nerd:
    Kerel, kom eens uit uw ivoren toren 😉 Je doet alsof alle Android fanboys het meest aangename volk zijn om mee aan tafel te zitten :-p
    Laat de mensen die inzitten over zaken als “goedkoper” een Android kopen. Laat hen ermee tevreden zijn en laat hen de iOS gebruikers ook hun plezier gunnen.
    Ik kan me best inbeelden dat mensen tevreden zijn van een high-end Android toestel. Maar als ik persoonlijk moet kiezen tussen een toestel van tegen de 500€ dat wel goed werkt, maar nog altijd naar mijn smaak niet inspirerend oogt, geef ik liever nog wat meer geld uit aan iets dat goed werkt én dat ik mooi vind. Als je dan toch een pak geld moet uitgeven, wie kijkt dan nog op 100€ meer of minder :-p

  78. Goooo android Goooo windows 7
    Wordt groooot en voor iOs geen virussen

  79. Ik ben een groot iOS fan, alleen komt android steeds dichter bij. Ik denk dat android bij versie 3.0 een grote sprong gaat maken in de juiste richting.

    Over WP7 heb ik niet zoveel te vertellen (omdat ik geen toestel ter beschikking heb) maar het ziet er nog kleuterachtiger uit dan de teletubbies! En op WP7 moest je toch een (dure) virusscanner installeren? Anders krijg je binnen no-time een blue-screen (teletubbie screen?) of iets dergelijks :S

    Maar ik denk zeker dat iOS met android het beste mobiele OS wordt, zeker op de tablet markt, waar in vermoed dat tablets een enorme hype aan het worden is.

    Amen 🙂

  80. Nou ik ben blij dat ik nu een mooie htc heb 🙂
    Iphone heeft lang goed gedaan, ik was er ook heel blij mee, maar de interface van htc en features zoals friend stream en dat als je je telefoon neerlegt dat hij dan stopt met bellen hebben mij toch voor een android laten kiezen!

    Daarbij heb je niet zo’n verlepte multitasking en draaien programmas echt op de achtergrond, ik kon sims 3 de hele dag op de achtergrond houden. Youtube kan ff Laden terwijl ik een mailtje stuur. Geen problemen mee.

  81. Ik denk stiekem dat de iphone en android phones niet 1 op 1 met elkaar te vergelijken zijn. De iphone is een stuk duurder, maar dat vertaalt zich in aanzienlijk meer kwaliteit en potentieel. Android is meer kostengericht en dat zie je ook aan de telefoons waar het op geleverd wordt. Zo’n galaxy S is een en al flutterig plastic. Niets mis mee, maar je kunt niet volhouden dat het net zo goed is als een iphone. Na de iphone is android the next best thing.

    PS ik heb een iphone 4 (mijn eerste iphone) en heb ook een galaxy S en HTC desire in huis (niet van mij, maar wel veel gebruikt). Hoewel apple wel een beetje arrogant is, moet ik ze absoluut nageven dat de iphone de concurrentie mijlenver vooruit is. Al het goede wat android heeft is afgekeken van apple. Ben daarom beniewd wat de iphone 5 zal brengen.

  82. @toekoe

    Ik vind dat HTC wel mooiere / minder goedkoop ogende telefoons heeft dan Samsung en vele andere merken. HTC Legend bijvoorbeeld is een erg nette unibody phone.

    Dat android veel van apple heeft ontken ik niet, maar verwisselbare geheugenkaartjes etc zijn ook goeie dingen in Android die je niet in de iPhone tegenkomt, en ook geen techniek van Apple is.

  83. @ Peter Willemsen

    Dat klopt, ook de HTC Legend ziet er goed uit, maar is toch niet te vergelijken met het design en de bouwkwaliteit van de iphone.

    Verwisselbare geheugenkaartjes heeft de iphone idd niet, maar alleen omdat apple wil voorkomen dat ongeautoriseerde content op die telefoons komt. Dat is een belemmering, maar ik zie het ook zeker als een voordeel. Mijn telefoon is bijv nog nooit vastgelopen. Ik ken mensen met een galaxy die al een aantal keren een reset hebben gedaan. Het is maar wat je wil / zoekt in een telefoon.

    Ik ben overigens niet zo’n apple freak hoor. Die iphone is mn eerste apple product, maar ik kan wel begrijpen waarom zoveel mensen er lyrisch over zijn. Het is een geweldig product. Een gebruikerservaring die ik nog nooit eerder heb meegemaakt.

  84. @toekoe

    Verwisselbare geheugenkaartjes heeft de iphone idd niet, maar alleen omdat apple wil voorkomen dat ongeautoriseerde content op die telefoons komt

    Op die manier had ik het nog nooit bekekend!

  85. Ik heb nu sinds een kleine week een Iphone 4. (16 GB)
    Ik heb er lang over geaarzeld of een Iphone wel iets voor mij zou zijn.
    Kwalitatief en qua mogelijkheden heeft Apple prima producten en applicaties.
    Maar dat er inderdaad geen verwisselbare accu’s of geheugenkaarten in een Iphone zitten is kan wel eens een nadeel worden.

    Gezien ik nog geen kwart van de beschikbare 16 GB in gebruik heb, is de accu van mijn Iphone 4 toch behoorlijk (in één dag) snel leeg.
    dan zou een verwisselbare accu toch wel een pre zijn geweest.

    Een Iphone is min of meer verheven tot een soort van staus symbool.
    Maar daar kan in de nabije toekomst toch wel eens verandering in gaan komen.
    Als de ontwikkeling van Androids zo door blijven gaan.
    Kan Apple het toch wel eens zwaarr gaan krijgen

    Net als met de te verkrijgen applicaties van Itunes.

    Dat je applicaties naar eigen smaak en gebruik kan toevoegen en verwijderen is een fatastische bijkomstigheid.
    Je kan je Iphone naar eigen smaak inrichten en uitbreiden.
    Alleen waar je bij een Iphone al voor in de buidel moet tasten.
    Daar zijn Androids vaak al standaard mee uitgerust of er zijn goedkopere applicaties voor te vinden.

    In mijn opinie zijn Androids niets anders dan goedkopere varianten van een Iphone en vaak met de zelfde aangepaste hardware en (soms precies) de zelfde applicaties als van een Iphone.

    Maar Apple heeft (tot nu toe) nog steeds de naam bekendheid en

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.