Reacties voor: iPhone-wekker: probleem met terugkerend alarm lijkt opgelost

De wekkerbug van de iPhone blijkt te zijn opgelost, zo blijkt uit de eerste ervaringen. Mensen worden niet meer een uur te vroeg gewekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 70 reacties

  1. Problemen doen zich nog steeds voor met een herhaaldelijke wekker die ma-di-wo-do-vr af zou moeten gaan, wekker ging een uur te laat af (gelukkig zat ik toen al op mn werk)
    Als je dit had ingesteld op de 8ste dan ging het waarschijnlijk wel goed (niet getest) op de site staat als je dit na de 7e zou doen zou het goed moeten gaan

  2. Gisterenavond voor het slapen gaan (rond 23:30) opnieuw mijn herhaalde wekkertijden ingesteld, vanochtend ging de wekker nog steeds een uur later af dan gewenst . . . .

  3. Ik heb nooit last van gehad, maar ik zet mijn wekker altijd handmatig aan.

  4. hier ging ie ook weer te laat af had gelukkig dit x een niet terugkeernde wekker aan gezet waardoor ik toch op tijd was:)

  5. Ik heb mijn wekker nog steeds een uur eerder staan omdat hij nog steeds niet op de normale tijd wil afgaan. Zelfs na het verwijderen van mijn alarm en het opnieuw erin zetten doet deze het nog niet.

  6. half uur later op mijn werk.
    De wekker ging uiteindelijk 1 uur later dan ingesteld (herhaling stond nog aan) luid af.

  7. Nou, vanmorgen mooi weer geen wekker.
    Dikke faal van Apple dit.

  8. Blijft dit probleem zich bij iedere omschakeling naar winter- en zomertijd herhalen? Of is dit toch met 4.2 opgelost? Is me niet helemaal duidelijk na het lezen van bovenstaand bericht.

    Trouwens vandaag geen probleem met de wekker gehad. Tijdzone staat nog steeds op Algiers.

  9. Hier ging hij niet af op tijd. Gelukkig een eenmalige wekker erbij gezet.

  10. Origineel geplaatst door perry
    hier ging ie ook weer te laat af had gelukkig dit x een niet terugkeernde wekker aan gezet waardoor ik toch op tijd was:)

    Same here! Gelukkig voor de zekerheid ook een niet herhalende wekker gezet die wél afging…

  11. Vanmorgen ging hij nog op tijd af door hem een uur te vroeg in te stellen. Maar heb net een nieuw alarm gemaakt en de “juiste” tijd geprobeerd en het werk idd weer normaal.

    Misschien kan ik nu eindelijk weer normaal slapen. werd nu steeds wakker op de tijd dat ik de wekker had gezet, niet op de tijd dat hij af ging (dus steeds een uur te vroeg). Heel irritant.

  12. Nou uit de reacties te lezen is het nog niet opgelost……

    Zelf ook nog even uitgeprobeerd net met een nieuwe herhalende week-wekker…

    En bij mij werkt het nu ineens wel goed…

    Het is wel een beetje vaag als je het mij vraagt../

  13. Ik werd vanochtend dus een uur te vroeg wakker…….

    sinds overschakeling naar wintertijd heb ik mijn wekker een uur eerder gezet om het probleem te voorkomen dat ik te laat wakker werd.

    Ik heb wel mijn systeemtaal op engels staan. Zou dit er iets mee te maken hebben dat het nu wel weer goed gaat en dat de mensen met de Nederlandse taal nog steeds het probleem hebben?

  14. Ik had er nog steeds last van.
    Ik had mijn wekkers laten staan tijdens het schoolverlof en nam er genoegen mee om deze week eens een uurtje langer te slapen (toch minder druk op de baan). In de veronderstelling dat de wekker terug normaal zou functioneren op maandag (vandaag dus). Dit was echter niet het geval. De wekker ging terug een uur te laat af. Misschien moet ik de wekkers terug opnieuw instellen om de wijziging te ondervinden?

  15. @bartjuhhh: Ik snap er niks van, ik wou dat ‘herhaalde wekker’ gebeuren is uitproberen.. ging mijn wekker niet af.

  16. Heb het geprobeerd gisterenavond, het was opgelost. Stelde mijn alarm in voor morgenvroeg (deze morgen dus), werkte niet meer => te laat op werk.

    Grrrr…

  17. Origineel geplaatst door dromedaris
    Heb het geprobeerd gisterenavond, het was opgelost. Stelde mijn alarm in voor morgenvroeg (deze morgen dus), werkte niet meer => te laat op werk.Grrrr…

    bij mijn vriendin ook

  18. Vanochtend was het in de USA nog “gisteravond”. De wintertijd was daar dus nog niet ingegaan. Situatie bleef fus ongewijzigd.
    Inmiddels is men daar ook over naar wintertijd en werkt alles dus weer correct.

  19. Al een week op iOS 4.2 en geen problemen sindsdien

  20. Haha ik snel elke avond gewoon mijn wekker in..dus ik zet allemaal tijden klaar en hoef alleen in de avond ff aan te klikken welke ik af wil laten gaan de volgende dag.

    Ik ben elke dag op tijd aangekomen op het werk..:P Hij gaat gelukkig altijd af en ook op tijd.. En anders maar een mooi excuus.. haha..

  21. Was dus mooi te laat :-s

  22. Ah, hij doet het weer. Mooi, ja dit is wel een failtje van de buitenste categorie. Als Apple toch eens had moeten opdraaien voor al het economische leed dat bedrijven is toegebracht door deze bug, waren ze nog niet jarig…

  23. vanacht mijn (Italiaanse) iPhone 3GS 4.1 JB opnieuw ingesteld en mijn 5:00 alarm (elke maandag) wekte mij stipt op 5:00
    zal mij benieuwen of mijn (Zwitserse) iPhone 3GS 4.1 het morgenvroeg ook goed doet. voor de zekerheid allebei maar zetten.

  24. Gistereavond rond 23u mijn herhaalde wekker ingesteld en die liep een uur te laat af! Gelukkig stond er een tweede ingesteld!

  25. Helaas weer een uurtje te laat vanmorgen!
    Heerlijk excuus! 🙂

  26. @Bart: Wat valt er niet te snappen ? zoals je kon lezen werkt het nog niet maar waarom? dat is een vraag die je beter kan stellen, ik test de herhaalde wekker morgen ochtend nogmaals met een enkele wekker als back up en hopen dat het dan wel goed gaat.

  27. Had hem op advies op tijdzone Algiers gezet, dat werkte prima. Na dit bericht weer op Automatisch teruggezet en inderdaad…..de wekker loopt weer normaal op tijd af.

  28. Nou, gisteravond 3 maal een poging gedaan. Ingesteld op 20.00, 20.30 en 21.00 uur. Ingesteld op zondag en enkele weekdagen. De wekker liep keurig op tijd af. Dus ingesteld op weekdagen om 5.00 uur. Hij liep “keurig” om 06.00 uur af. Een uur te laat dus. Vandaag weer verschillende keren laten aflopen, en keurig op tijd….
    Wie het nog snapt mag het zeggen.
    Ik vind het trouwens schandalig dat een zo grote fout, die zo ergerlijk is voor zoveel mensen door Apple zo laks gereageerd wordt. Ze hadden al lang met een fix kunnen komen, maar in de tussentijd helemaal niks…..

  29. Origineel geplaatst door Nino
    Ik heb nooit last van gehad, maar ik zet mijn wekker altijd handmatig aan.

    Hier ook en zonder problemen

  30. Vannacht werkte het niet. Maar na een test zojuist werkt alles weer normaal

  31. Wat een prutsers daar bij Apple, is toch geen fix!!

  32. Ik was inderdaad vandaag een uur eerder gewekt en een week geleden een uur te laat.  maar ben blij dat het verholpen is.

  33. Ben vandaag uur te laat wakkergeworden door mijn iphonewekker!

  34. Paul, als je alle posts doorgelezen had, had je het antwoord geweten 😉 Amerika heeft een tijdsverschil met ons land. Vandaar dat het vandaag, maar gisteravond nog niet goed was.
    Bij mij hielp het aan-en uitzetten van de iPhone.
    Vanmiddag even getest. Ik ben benieuwd morgenochtend.

  35. Gister alles opnieuw ingesteld rond 0.00 toch ging mij wekker vanmorgen een uur te laat… Gelukkig had ik een vrije dag… Maar ik heb me van de week al wel een keer verslapen… Had het pas door toen ik rustig de krant zat te lezen aan de ontbijttafel… Beetje jammer van zo’n geavanceerd apparaat als de iPhone, dat de wekker functie niet fatsoenlijk werkt 😉

  36. Enorme FAIL van Apple. Het probleem was al lange tijd bekend en ze hebben er al die tijd niets aan gedaan om het probleem te voorkomen. Ook hebben ze op voorhand geen informatie gegeven ovet het probleem, terwijl ze het wisten.
    Gelukkig hebben ze in de USA ook last. 🙂 misschien trekken ze zich daar wel wat van aan.

    Mijn bestaande repeat alarm was vanmorgen nog steeds een uur te laat.
    Een nieuwe ingegeven vanmorgen en die lijkt wel te werken nu.
    Informatie van Apple is kennelijk net zo onbetrouwbaar als hun spulletjes. Zit ook nog steeds te wachten op de proximity sensor fix.
    Bah, wat een arrogantie van Apple.

  37. Vanochtend ging de wekker wederom een uur te laat af. Zojuist een nieuwe “weekdagen” aangemaakt en nu werkt het zoals het hoort. Yeahhh!! Ik heb voor de zekerheid voor morgenochtend toch maar een extra “nooit” wekker aangemaakt voor 5 minuten later. Succes allemaal.

  38. Heb nog steeds hetzelfde probleem: wekker gaat niet op tijd af en moet hem een uur eerder zetten bij herhaalde oproep!

  39. Als ik een eenmalige doe gaat het goed. Als ik me wekker op Ma, Wo, Do, Vr en Za zet dan moet ik me wekker een uur vroeger zetten. blijkbaar haalt de apple alarm van twee verschillende plekken z’n tijd?

  40. @fokko @matthew
    Probeer eens een reboot.

  41. @iFeun: Dat heb ik als eerste geprobeerd 🙁

  42. Ach, ik ben altijd te laat op m’n werk….

  43. Ik vraag mij dan toch af hoe dat kan. Dat mijn iPhone afhankelijk is van de zomertijd in de USA. Worden mijn instellingen dan via een server in VS verwerkt ofzo??

  44. De klok van mijn iphone staat ineens 1 uur later!!!!!

  45. Ik vind het heel zwak van Apple dat ze dit zo lang hebben laten aanslepen. Heb tot nu toe nog geen enkele klacht gehad over mijn iPhone 4 maar dit slaagt toch echt wel alles. En het meest bizarre is dat nu er eens geklaagd kon worden op de iPhone, vermits er nu echt een probleem was met die phone. Als je de basisfuncties van een klok niet kan gebruiken op een smartphone dan is ie de naam smart niet waardig.

    Ik moest gelukkig niet werken die maandag.

  46. Origineel geplaatst door Peter
    Ik vraag mij dan toch af hoe dat kan. Dat mijn iPhone afhankelijk is van de zomertijd in de USA. Worden mijn instellingen dan via een server in VS verwerkt ofzo??

    Dat vraag ik mij nou ook af….

  47. Me too

    Origineel geplaatst door stendec
    stendec zei op 8 november 2010 om 20:08
    Origineel geplaatst door Peter
    Ik vraag mij dan toch af hoe dat kan. Dat mijn iPhone afhankelijk is van de zomertijd in de USA. Worden mijn instellingen dan via een server in VS verwerkt ofzo??

    Dat vraag ik mij nou ook af….

  48. Ik heb vanaf de wintertijd dat mijn wekker een uur te laat af gaat. Zowel op mijn 3G als 4. Vanmorgen kampte ik nog steeds met dit probleem dus na 7 nov is dit bij mij niet verhopen. Hopelijk wel in 4.2!

  49. Bij mij is het nog steeds hetzelfde.

  50. Heb hem maar een uur eerder gezet, als het is opgelost dan weet ik het meteen; dan wordt ik om half 6 gewekt 😛

  51. Ik moet nogsteeds mijn wekker 1 uur vroeger zetten ik hoop dat het zo snel mogelijk verholpen wordt.

  52. Ik gebruik al een tijdje clock pro

  53. In 4.2 is dat gewoon opgelost.. Nergens last van gehad.. Niet jn de bèta’s en niet in de GM. Ze zouden het gewoon sneller moet updaten…

  54. Apple please fix this!!!!

  55. Bij mij is het idd opgelost nu. Even test gedaan.
    De VS zit nu ook op maandag en dat was vanmorgen bij hen natuurlijk nog niet.
    Anyways, ga er wel vanuit dat dit met een volgende update verholpen is en dat we straks met de zomertijd niet een uur te vroeg wakker worden (das nog veel erger! 🙂

  56. Tijdzone op Algiers zetten loste dat probleem op.

  57. Zojuist iPhone uit- en ingeschakeld. Daarna was ie automatisch een uur vooruit gegaan. Hoezo opgelost?
    Hoe kan ik dit probleem wegwerken? Ik wil gewoon de tijd van hier op mijn iPhone, net als de wekkertijden. Is dat nou zo ingewikkeld voor zo’n ingenieus apparaatje?

  58. Hier ook nog NIET opgelost!

  59. Ik ben benieuwd straks …..

  60. Het probleem lijkt inderdaad opgelost. De wekker ging nu af op de ingestelde tijd van 5.15. Wat in mijn geval dus 6.15 moest worden wat erop duidt dat het probleem is opgelost. Nu snel weer goed ingesteld zoals het moet zijn. Ben in ieder geval niet te laat.

  61. Mijn wekker is ingesteld op 5:15, maar ging ‘gewoon’ om 6:15 af.

  62. Wekker gaat weer goed!!! Op de 8e iPhone gereset en wekker opnieuw ingesteld. Helemaal blij.

  63. Ook mijn wekker moet nog afgaan, gelukkig had ik een extra wekker gezet om op tijd te kunnen opstaan.

    Het werkt dus nog steeds niet

  64. Hier wel goed afgegaan zoals het hoort

  65. Ik zit nu een uur te vroeg op m’n werk.. Kwam er een beetje laat achter dat het probleem is opgelost…

  66. Werkt vandaag nog niet! Weer een uur te vroeg wakker!!!

  67. Vanochtend normaal de wekker gezet met herhalingen actief en voor de zekerheid een extra losse wekker gezet maar was niet nodig m’n iPhone ging op de normaal ingestelde tijd af dus probleem is opgelost

  68. Probleem is hier nu opgelost!

  69. Raar, ik heb juist sinds 7 november WEL last van deze ongelofelijk fail-bug.

  70. @bartjuhhh: probleem doet zich op 3 januari ook gewoon voor. Het probleem wordt dus niet vanzelf opgelost!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.