Reacties voor: iPhone weer te activeren met niet-officiële simkaart na patch (jailbreak)

In de afgelopen week heeft Apple de methode waarbij je een phonebook simcard gebruikt om je iPhone te activeren proberen onmogelijk te maken. Dankzij een patch van PushFix.info kun je deze methode voorlopig tóch blijven gebruiken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Dat is goed nieuws zeg! Maarre ik wil eigenlijk alleen maar mijn iP4 unlocken meer niet…. ik vrees dat me dat veel euri’s gaat kosten…

  2. Origineel geplaatst door Olio
    Dat is goed nieuws zeg! Maarre ik wil eigenlijk alleen maar mijn iP4 unlocken meer niet…. ik vrees dat me dat veel euri’s gaat kosten…

    hoezo de unlock is gratis. Waarom zou dit je dan veel “euri’s” gaan kosten.

    (wat is euri’s trouwens voor kinderachtige vertaling van euro’s?)

  3. @olio: vlgs dit artikel dus niet…

  4. Bij dealextreme zijn zo’n kaartjes voor een paar dollar te koop en ze leveren gratis vanuit hong kong naar heel de wereld. Heb daar ook al een paar keer besteld. Levering duurt wel eventjes maar voor dat geld wacht je gerust

  5. is het niet mogelijk dat je een officiële simkaart van iemand leent en je iphone daarmee activeert?

  6. Ik snap er niks meer van? Jullie zeggen dat Apple de mogelijkheid om je iPhone te activeren met een blanco simkaart onmogelijk heeft gemaakt.

    Vervolgens geven jullie aan dat dit te verhelpen is via een patch die je via cydia kunt downloaden…

    Rest de vraag hoe krijg je cydia op je iPhone, die volgens de eerdere bewering niet – met blanco kaart – te activeren is?!?!

  7. Wat een gedoe om je Iphone toegankelijker te maken 🙁
    Is de unlock nog steeds intact na doorvoer van een versie-upgrade of moet je genoemde handelingen allemaal opnieuw doorvoeren?…

  8. als je dit allemaal zie wat je moet doen om je eigen telefoon te gebruiken is het duidelijk wie de echte eigenaar is van de gelockte iphones…

  9. @dwaine: Natuurlijk kan dat. Ik heb zelf mijn iPhone 4 geactiveerd met een eigen T-Mobile kaart die echter al meer dan 2 jaar niet meer actief was (vorige abonnement voordat ik Vodafone nam).

    @RiggerW: Nee, als je bij een onofficiëel unlocked iPhone een update uitvoert mbv. iTunes, is zowel de jailbreak als de unlock er weer af en moet je opnieuw beginnen. En dan mag je maar hopen dat de firmware die er dan wordt opgezet (binnenkort komt 4.1 uit) te jailbreaken valt.

    Origineel geplaatst door KeaveXL
    Ik snap er niks meer van? Jullie zeggen dat Apple de mogelijkheid om je iPhone te activeren met een blanco simkaart onmogelijk heeft gemaakt.Vervolgens geven jullie aan dat dit te verhelpen is via een patch die je via cydia kunt downloaden…Rest de vraag hoe krijg je cydia op je iPhone, die volgens de eerdere bewering niet — met blanco kaart — te activeren is?!?!

    Die vraag kwam ook bij mij op bij het lezen van dit artikel, ik snap het ook niet helemaal meer. Volgens mij werkt de unlock methode met de “phonebook card” of “activation card” (dat zijn twee verschillende dingen die je allebei kunt gebruiken) gewoon nog steeds, dus je kunt nog steeds activeren, jailbreaken, unlocken. Maar Sherif Hashim gaf zelf al aan dat op het moment dat je de phonebook card uit de iPhone haalt, de telefoon weer opnieuw geactiveerd moet worden. Ik heb het als volgt gedaan: 1) activeren 2) jailbreaken 3) unlocken 4) toestel uit (Sherif laat hem aan staan in zijn video) 5) kaart wisselen 6) aanzetten. Dat werkte vlekkeloos, ik heb geen foutmeldingen gehad en ik kan het toestel nu met Vodafone sim gewoon uit- en weer aanzetten.

  10. Bij mij gaat het bij het activeren al fout. Mijn iPhone geeft de melding dat er iets mis is met mijn iPhone en ik mij tot AT&T moet wenden of naar een Apple reseller moet gaan. Ik hen zo’n phonebook kaart gebruikt. Ik heb een thread gestart op dit forum. Weet iemand een oorzaak en oplossing?

  11. Oke… Maar wat gebeurd er op het moment dat je je Iphone update naar bv versie 4.2… Zou je dan je iphone opnieuw moeten jailbreaken en unlocken?
    @Alfred:

  12. @RiggerW:

    Dan moet je het weer opnieuw doen,maar altijd als apple een update heeft dan wacht je hooguit een maand en dan heeft iemand wel weer een jailbreak ervoor met een unlock.
    En alles weer opnieuw duurd ook maar 3 min. dus ik zelf zie nergens een probleem

  13. even wat anders….. de apple store is offline!

  14. Origineel geplaatst door Donstil
    Origineel geplaatst door OlioDat is goed nieuws zeg! Maarre ik wil eigenlijk alleen maar mijn iP4 unlocken meer niet…. ik vrees dat me dat veel euri’s gaat kosten… hoezo de unlock is gratis. Waarom zou dit je dan veel “euri’s” gaan kosten.(wat is euri’s trouwens voor kinderachtige vertaling van euro’s?)

    Mijn excuses voor het tikfoutje. Na 32 jaar in Italië te hebben gewoond, is mijn Nederlands niet altijd optimaal.

    Wat betreft het unlocken; Ik ben dus in het bezit van een iPhone 4, is dus al geactiveerd met originele simcard en nu zou ik graag zonder een Jailbreak uit te voeren mijn iPhone willen unlocken.

  15. @Olio: Kan niet zonder een unlock. Je kan wellicht je provider betalen om de iPhone te unlocken, daar ben ik echter niet zeker van.

  16. Origineel geplaatst door Joost
    @Olio: Kan niet zonder een unlock. Je kan wellicht je provider betalen om de iPhone te unlocken, daar ben ik echter niet zeker van.

    Via de provider kan dus wel. De kosten die daaraan verbonden zijn, zijn dus 120 euro !

  17. Was jailbreakme.com niet door Apple geblokkeerd?

  18. Gewoon een prepaid kaartje van T-Mobile gekocht voor 10 euro en geactiveerd. Kan ik ook nog voor 10 euro verbellen, dus dat kost allemaal niks.

  19. @KeaveXL & @Alfred: het artikel is meer gericht op de oplossing dan op het probleem. Het probleem is meer specifiek niet zozeer dat het activeren met de phonebook simcard niet meer lukt, maar dat de activatie gekoppeld wordt aan de ICCID van de gebruikte simkaart en dat je daarna dus een foutmelding krijgt als je je eigen simkaart probeert te plaatsen (waarbij de activatie weer ongedaan wordt gemaakt). Door een patch toe te passen vóórdat je weer je eigen simkaart plaatst, blijft de activatie wél behouden.

    @Olio: dit gaat volgens mij om een regeling die specifiek is voor Nederland. Je kunt je iPhone niet zelf unlocken zonder eerst te jailbreaken.

    @nighttrain: dat kan alleen als je een iPhone met simlock uit Nederland hebt.

  20. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @KeaveXL & @Alfred: het artikel is meer gericht op de oplossing dan op het probleem. Het probleem is meer specifiek niet zozeer dat het activeren met de phonebook simcard niet meer lukt, maar dat de activatie gekoppeld wordt aan de ICCID van de gebruikte simkaart en dat je daarna dus een foutmelding krijgt als je je eigen simkaart probeert te plaatsen (waarbij de activatie weer ongedaan wordt gemaakt). Door een patch toe te passen vóórdat je weer je eigen simkaart plaatst, blijft de activatie wél behouden.@Olio: dit gaat volgens mij om een regeling die specifiek is voor Nederland. Je kunt je iPhone niet zelf unlocken zonder eerst te jailbreaken.@nighttrain: dat kan alleen als je een iPhone met simlock uit Nederland hebt.

    Duidelijke toelichting van Paul!!!

    Vorige week was het ook mij ook gelukt om de activeren met een phonebook SIM, maar nadat ik de volgende dag mijn eigen simkaart erin deed, kreeg ik opeens de melding “Different sim detected please connect to itunes”. De “Hacktivation Patch” zorgt er dus voor dat je je activering behoudt ook nadat je je eigen simkaart in je iphone hebt geplaatst. Mijns inziens is de titel van dit artikel dus een beetje misleidend, maar de inhoud spreekt boekdelen.

  21. Het artikel op dx klopt volgensmij niet helemaal, want ik kan niet zien dat je er een micro-sim van kan maken?
    Dus voordat je dit ding koopt, eerst even goed kijken 😉

  22. hoe is die patch dan in zijn werk gegaan? als je itunes niet update en je iphone op 4.0 hebt kan er toch niets verandert worden of mis ik iets?

  23. Heb em gevonden bij DealExtreme, voor $5,80.
    Maar is dat de micro sim? Staat er niet bij nml

  24. Ben al een paar dagen op zoek naar een activated 4.0.1 voor iphone 4. Dan is de activatie niet nodig…Bij mijn 3GS heb ik het zelf gedaan, maar heb geen mac meer

  25. Werkt dit ook voor een Engelse Iphone 3GS?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.