Reacties voor: iPhone weer krasvrij dankzij schuurbehandeling

De iPhone kan na verloop van tijd gekrast raken. Met schuurpapier kun je zorgen dat deze weer hoogglans wordt, maar je moet wel oppassen dat je de krasbestendige laag niet wegpoetst.
Lees het complete artikel → iPhone weer krasvrij dankzij schuurbehandeling

Reacties: 64 reacties

  1. Dat lijkt we sterk dat t werkt

  2. Ehm… Als je de bovenste laag niet helemaal weg mag schuren, en het Apple-logo zit nog daaronder, hoe kan het dan dat op de ‘erna’ foto het logo weg is?

  3. Ik ga me er toch niet aan wagen..

  4. Is idd beetje maf maar het kan wel want de kras komt OP de coating

  5. Wat Arno zegt klopt

    Zou ‘t ook werken op de iPod touch??

  6. Volgens mij is Photoshop gebruikt voor de 2e foto. Toch belachelijk als je gaat schuren dat dan de krassen weggaan??

  7. kan er geen plaatje gemaakt worden over die lagen ? ik snap niet echt de volgorde ervan…

    Er moet geen schuurpapier in de buurt van me iPhone komen dan wordt ik gek.

  8. En hoe zit het met de iPhone 2g? Zou stom zijn trouwens als dit een grap is, dan zullen er straks namelijk veel zit met een nog meer bekraste iPhone…

  9. Oké
    Een auto me krassen moet je toch eerst schuren VOOR spuiten dan wordt de auto dof zou dat dan ook niet bij de iPod touch of iPhone gebeuren

  10. Schuurpapier? yeah right…. zelfs met heel fijn schuurpapier gaat je dit niet lukken.
    Als ik het al zou doen, wordt het iets van polijstpasta, waar je ook beeldschermpjes van oude telefoons weer mee kunt oplappen.
    Iphone club, dit is een gevaarlijk berichtje voor mensen die niet verder doordenken….

  11. Op de foto op die site is hij ook dof onderste foto….

  12. Dit bericht moet verwijderd worden dit onderwerp of aangepast ofOP EIGENRISICo in het begin erg riskant nadat ik nadenk

  13. Een kunststof achterkantje van 99 dollar-cent is toch een iets veiliger oplossing.

    Elke paar maanden een nieuwe er op en mijn originele achterkant blijft volledig krasvrij.

  14. Kan me niet voorstellen dat hij na een schuurbeurt er beter uit gaat zien!! Kan hem volgens mij beter oppoetsen met een polijstmiddel!!

  15. Schuurpapier werkt wel degelijk. Echter zit je dan met korrel 2500 erop. Dat is bijna net zo ruw als gewoon papier. Gebruik je bv ook ook kunstof koplampen of displays weer helder te krijgen. Zo te horen is de gemiddelde iphone bezitter geen fervent auto-poetser. Dan had je het nml geweten.

  16. Lijkt me toch logisch dat het werkt?

    Als er ondiepe krassen op de bovenste laag zitten en je schuurt die laag weg met zeer fijn schuurpapier, is de kras ook weg. Dit moet inderdaad wel zeer voorzichtig gebeuren anders beschadig je andere lagen.

  17. Ik heb mwt tandpasta mn oude mobiel weleens gepolijst, het werkt wel enigsinds maar diepe krassen krijg je er niet uit. Daarnaast bestaat de kans natuurlijk dat je er te veel af schuurt

  18. Ik kan nu door mijn iPhone heenkijken, heb ik dan teveel geschuurd?

  19. Hoe kan je de Iphone schuren ZONDER de beschermlaag eraf te halen?!

  20. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Ik kan nu door mijn iPhone heenkijken, heb ik dan teveel geschuurd?

    precies goed gedaan dan 😀

  21. @Lucien: Oh nee, ik had de camera aanstaan! Moet nog beetje verder schuren 😉

  22. Ik heb het onlangs met een bananenschil gedaan op aanraden van een klasgenoot. Dit werkte exht! Uitleg was dat de zetmeelkorreltjes stug maar klein genoeg zijn om het plastic te polijsten. Mijn iphone zag er weer als nieuw uit.

  23. Ik zou het nog niet met het zachte schuurpapier doen!! Ik weet wel dat in tandpasta een soort van slijpmiddel zit, ik haal er bv krassen van cd mee af!!

  24. ja ik, heb hem gewoon volledig mat gemaakt, zie forumtopic.

  25. pindakaas moet je eens proberen dat werkt XD

  26. Chroompoets? Of cleaner voor de autolak?

  27. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Ik kan nu door mijn iPhone heenkijken, heb ik dan teveel geschuurd?

    Nee, dan heb je de binnenkant geschuurd….

  28. Door fijn te schuren ga je de buitenste laag coating hoe dan ook beschadigen en die laag dunner maken.

    Als nadien terug krassen op je iPhone komen en je begint weer te schuren ga je toch eens door die coating gaan.

    Daarbij komt dat je het nooit egaal gaat kunnen schuren, door verschil in druk van de hand, de beweging die je maakt enz, dus de coating gaat hier en daar dikker of dunner zijn.

  29. @tice: Autopoets werkt ook en is minder riskant

  30. het lijkt me een raar idee ik denk dat bijv. tandpasta wel beter werkt maar het valt te proberen..

  31. Ik zal binnenkort mijn polijstmachine er eens opzetten met een lage cuttingfactor pad . Beetje Poorboys schuurpasta en gaan met die banaan.

    Nadien nog een laagje glaze en carnebau wax, en mensen kijken weg van m’n oor als ik aan het bellen ben, omdat ie zo glimt.

  32. Ik heb met mijn ipod touch en een schuurspons de brushed look gekregen het lijkt op die rand van je imac of macbook pro(die grijze rand) en bij mij zie je geen een kras meer. Het apple logo en me naam die ingegraveert zijn zie je nog perfect

  33. Ik gebruik hier altijd al een invisble protectie voor zie je helmaal niet en is die te lelijk en vol met krassen der af en weer een nieuwe op en er zit op je iphone nog helemaal geen kras werkt super. En je hebt er geen lelijke case om heel…. Instresse in de protecties Mail even dan geef ik je de link van de site.

  34. Schuurbehandeling??? Ik noem dit polijsten en ik mag zeggen dat ik daar toch al enige ervaring mee heb, ik heb mijn armen al vaak lam gepolijst aan motoronderdelen en andere aanverwanten, het resultaat doet het “afzien” snel vergeten.

  35. Mijn vader had het er laatst over, toen had ik gezegt zo van “ja ècht niet!”
    en nu staat het op iPhoneclub! XD

  36. Origineel geplaatst door Patrick de boer
    Ik gebruik hier altijd al een invisble protectie voor zie je helmaal niet en is die te lelijk en vol met krassen der af en weer een nieuwe op en er zit op je iphone nog helemaal geen kras werkt super. En je hebt er geen lelijke case om heel…. Instresse in de protecties Mail even dan geef ik je de link van de site.

    Zagg’s invisible shield.

  37. Dit is idd mogelijk. Hou er wel rekening mee om gelijdelijk in stappen te polijsten. Ik zou niet grover als p1000 schuurpapier gebruiken om de krasjes eruit te schuren, dan naar p1500 p2000 dan p3000. Vervolgens voor de glans met een goede polijstpasta. Als jehet bijhoud volstaat enkel polijstpasta ook. Succes

  38. Origineel geplaatst door mark
    Ik zal binnenkort mijn polijstmachine er eens opzetten met een lage cuttingfactor pad . Beetje Poorboys schuurpasta en gaan met die banaan.Nadien nog een laagje glaze en carnebau wax, en mensen kijken weg van m’n oor als ik aan het bellen ben, omdat ie zo glimt.

    Laat me raden… Carclean forum lid? 😉
    Groetjes van een collega detailer…

  39. Origineel geplaatst door peter
    Zagg’s invisible shield.

    Die gebruik ik inderdaad ook. Na ruim een half jaar nog volledig glimmend en geen krasje te zien. Erg tevreden mee.

  40. Bananenschil of aardappelshil werkt super

  41. polijsten of ??

  42. Ik heb mijn Amerikaanse iPhone een keer helemaal geschuurd om hem weer mooi te krijgen: http://www.flickr.com/photos/nick-kuijpers/3650275739/

  43. Ik ga maar niet proberen met mijn iPod 🙂

  44. Ma wat ik niet snap. Mijn logo van apple (zilver) is voor een deel verdwenen. Als je gaat schuren is dat toch helemaal weg?
    Lijkt me sterk dat on het logo, nog een nieuw zilver logo zit te wachten?

  45. Klinkt misschien vreemd, maar van al die verschillende dingen ik geprobeerd heb, werkte sandwichspread het allerbeste!

  46. Je kan i.p.v. heel fijn schuurpapier ook die polijstpasta gebruiken waarmee je van display van bijv. een ‘gewone’ gsm de krassen kan wegpolijsten. Maar ook daarvoor geldt dat dat met een fluwelen handschoentje moet gebeuren.

  47. Tandpasta kan je ook als polijstmiddel gebruiken zonder al te veel risico. Gebruik het zelf voor kunstof glas van sommige horloges.

  48. Er is niks raars aan om met schuren krassen weg te halen hoor. Zoiets het polijsten! Moet je officieel steeds met een stukje fijner schuurpapier om de krassen weg te krijgen.

    Wat ik raar vind: je moet voorzichtig te werk gaan ivm de krasvrije laag. Maar de krasvrije laag zit aan de buiten kant waar de krassen op zitten…

  49. een rimpeltje hier …een walletje daar … nou en .van binnen blijft hetzelfde 🙂 Blijft toch bij me tot de dood ons scheid. Of er moet een mooi nieuw glanzend iphoontje aan komen waaien dan dump ik deze…. inclusief krasjes.

  50. Ik heb gewoon een ZAGG InvisibleSHIELD op mn iPhone geplakt. Nooit meer krasjes op mijn iPhone en ik kan gratis een nieuwe krijgen als deze vies wordt of kapot gaat ^^

  51. comandant gebruiken is zeer fijn maar de eventuele “beschermlaag” is na polijsten weg maar op die foto is dit ook het geval hoor? en we hebben het hier niet over schuren, doe dat nooit!!

  52. Das idd waar.. Ik ben carrossier en doe het zelfde op een auto 🙂

    Gewoon met een P1000 (liefst machinaal) de krasjes weg schuren tot je ziet dat de achterkant mooi mat staat.. Dan moet je wel nog een polier pasta of machine hebben om de iPhone weer een glans kunnen te geven 🙂 Ik doe het altijd als ik een iPhone of iets anders verkoop zodat het weet mooi glimt en de gebruikers sporen weg zijn. Anders moet je maar even een PM sturen voor meer informatie.

  53. Probeer Autosol. Dit is een poetspasta die ook word gebruikt voor de kunststof ramen van een cabrio. Autosol haalt een zeeeeer dunne laagje weg waardoor die dunne krassen verdwijnen. Probeer het niet met commandant of turtle, deze zijn te grof. Autosol poetspasta, te bestellen op ineternet voor pak m beet 7 euro.

  54. Wat maken die krassen nou uit? Waarom moet je iPhone eruit zien alsof je hem nooit gebruikt?

  55. ik laat deze tip maar aan me voorbij gaan, heb zo een glanzend computerscherm naar de knoppen geholpen, niet met schuurpapier maar schoonmaakdoekjes!!!
    dus als ik nu schuurpapier gebruik hou ik geen Iphone meer over. En hij mag er toch gebruikt uitzien!!

  56. ik heb ook gewoon een gsm om te gebruiken.
    en dan komt er na verloop van tijd gebruik sporen op.
    de meeste nemen na twee jaar toch weer een nieuwe.

  57. het lijkt me sterk dat mijne hiermee te redden is haha
    ik heb allemaal puntjes van mijn sleutels

  58. Gewoon een witte nemen dan zie je die krasjes veel minder 🙂

  59. Brasso koperpoets !. Ik (ouwe zak) gebruikte het vroeger om die oude zwarte en witte Bakelieten telefoons mee op te poetsen, en die gingen dan glimmen net alsof ze net uit de fabriek kwamen. Dan hebben we nog Commandant, en tandpasta, de grofste mijns inziens van allemaal {dus niet echt een aanrader}, een voordeel is van de laatste, stink je uit je bek, dan merkt je omgeving er niets van als je aan het bellen bent. Sandwich Spread ?? volgens mij zijn er een paar erg melig vandaag of moeten er nodig even uit !
    Zilverpoets is nog een ander alternatief, dus even bij moeders of OMA in het keukenkastje kijken ;-). Gebruik een oude cd om het te testen, ook al is dat weer een andere kunststof als de iPhone.

  60. Heb een witte 3gs, hij is vaak gevallen en de hoeken hadden flinke sporen en groeven, net even geprobeerd om de hoeken te doen, en met succes! Ze zijn weer wit zoals het hoort 🙂

  61. Je kunt gewoon cleaner voor auto’s pakken! Daarna ff poets erop! Dan is ie als nieuw waarom schuurpapier? En je coating blijft behouden:-)

  62. Als je met de juiste fijnheid schuurpapier werkt, kan dit inderdaad zeer goed werken.

    Origineel geplaatst door Arno
    Ehm… Als je de bovenste laag niet helemaal weg mag schuren, en het Apple-logo zit nog daaronder, hoe kan het dan dat op de ‘erna’ foto het logo weg is?

    Er zijn 2 verschillende na foto’s. zowel met als zonder logo, de zonder logo en tekst zijn met opzet gehaal kaal geschuurd door ook de beschermlaag weg te schuren.

    Bovendien, het is voor mij vooral een gebruiktvoorwerp.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.