Reacties voor: ‘iPhone-webapps presteren slechter bij starten vanaf homescreen’

iPhone-webapps blijken bij opstarten via een webclip slechter te presteren dan verwacht, zo heeft The Register ontdekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. En ik maar denken dat het gewoon een bookmark is op je homescreen. Ik hoop voor Apple dat dit een bug is. Opzet = Evil.

  2. Is dit echt specifiek met web apps of gebeurd hetzelfde als je gewoon een bookmark op je homescreen zet (naar een ‘normale’ website)?

  3. In app browsers presteren ook slecht naar mijn ervaring. Zoals van fring of facebook via links het web op.

  4. Zou er geen verschil moeten zijn als je safari eerst hebt opgestart, en dus gelijk kunt surfen. Of dat je via de webclip moet “wachten” dat safari is opgestart voordat je kunt surfen? Of is alles opeens trager na het opstarten via de webclip?

  5. Lijkt me sterk dat Apple dit bewust doet, ze zijn zelf een voorstander van internet standaarden.

    Het lijkt me eerder een optie die even “vergeten is”…

  6. Zo’n webclip op je homescreen doet toch niets meer dan het automatiseren van Safari openen en de url voor je intikken?
    Erg vreemd dit…

  7. Dit gaat niet alleen om Webclip’s maar ook om UIWebViews, die je kan gebruiken om stukjes HTML code in je App te gebruiken. Het is echter gewoon een probleem met de Entitlements volgens Chronic.

  8. Moet idd verbeterd worden, ook als de pagina offline gecached is moet hij eigenlijk helemaal niet laden.

  9. Ik zie geen verschil met onze webapp’s.

  10. Samenzweringstheorieën? Wie zweert er met wie samen en met welk doel?

  11. Apple die subtiele technieken gebruikt, om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring bij de webapps minder goed is.

    Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat Apple bewust de gebruikerservaring ondergeschikt maakt. Dit is a) niet des Apples, maar bovendien b) zullen ze heel goed beseffen dat dit uiteindelijk de gebruikerservaring van de iPhone minder goed maakt. En als dat gebeurt zullen minder mensen een iPhone kopen.

  12. Bij Apple telt inderdaad de gebruikerservaring…..maar nog meer het geld.
    Als ze de boel kunnen sturen dat er meer via de appstore gekocht wordt zullen ze dat zeker doen.

    NFC bij de Iphone is nu ook vertraagd…..Apple wil graag een systeem via Itunes…..logisch….dan kunnen ze weer $$$ afromen.

    It’s all about money…

  13. Apple geeft bij de WWDC uitgebreide semimars over hoe je het beste webapps kan maken, dus destimuleren van webapps zal t niet zijn.

    Het kan een bug zijn, maar ik denk zelf vanwege veiligheidsredenen. De Nitro engine is namelijk JIT en Apples standpunt is geen JIT in apps

  14. Oh dit is geen bug. Dit is de Apple 30% regel.

  15. Ik open de URL wel vanuit bookmarks
    (en Apple krijgt 30% van niks)

  16. Lekker exclusief van The Register, kwam het eergisteren al op reddit tegen. Iemand merkte dat zijn homescreen link naar Sunspider minder snel werkte dan de benchmarks die hij op het internet tegen kwam. Dat bleef bij een herstart, conclusie was toen snel gemaakt.

  17. Webclips is niet gewoon een bookmark (als hij full screen is enzo. Anders is het gewoon een linkje) sinds niet voor niets draaittie dan apart in je multitaskbar. Plugins enzo werken dan ook niet wat wel vervelend is.

  18. Zelfs Nederland.fm krijg ik niet meer aan de praat (:

  19. Dit is niet het enige probleem met de webclips. Als je een webapp (met de apple-mobile-web-app-capable tag) hebt die client authenticatie op basis van certificates vereist, dan werkt deze app in Safari prima, maar crashed als je deze als webclip start. Voorwaarde is dat je maar 1 client certificate hebt geinstalleerd. Indien je meerdere client certificates hebt geinstalleerd dan werkt het wel. Ook als je de apple-mobile-web-app-capable tag verwijderd werkt de webclip, maar dan heb je de Safari chrome weer terug.

    Ik heb deze bug bij apple gemeld, ze hebben zelfs gereageerd maar vragen steeds om meer en andere informatie terwijl ik stapsgewijs heb uitgelegd hoe ze het prima kunnen simuleren. Ik heb zelfs een testsite voor ze opgetuigd en de certificaten om mee te testen verstrekt (op hun verzoek), maar tot op heden hebben ze hier nog geen gebruik van gemaakt.

  20. Ik gebruik de IPC webapp is die wel Oke?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.