Reacties voor: iPhone-video’s in portretweergave afspelen

Het afspelen van video's op de iPhone gebeurt meestal in liggende weergave (landscape). Maar met een trucje kun je ook zorgen voor staande weergave (portret).
Lees het complete artikel → iPhone-video’s in portretweergave afspelen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Zo maximaal mogelijk? Mooi taalgebruik. Dit kan ook door te zorgen dat je video’s in een (slimme) afspeellijst komen, zodat je ze vanuit muziek kan openen: ook dan zijn ze van alle kanten te bekijken!

  2. Weer wat geleerd. Heb me er persoonlijk nog nooit aangestoord, maar kennis is koning 🙂

  3. Handig! want ik heb een paar filmpjes die ‘langwerpig’ zijn (recht op staand).
    Alleen jammer dat je het bestand op je iPhone dan moet gaan zoeken onder potcasts en niet gwn tussen de rest van de video’s staat.

    Ter info: ik denk dat dit aan de Belgische versie ligt maar bij mij staat er ‘Info tonen’ ipv ‘Meer info’ :p maja whatever :p

  4. Helaas werkt dit niet voor Uitzending gemist. Daar kan ik niet naar kijken wanneer mijn iPhone in mijn Bose dock staat. Heel irritant is dat.

  5. Dus als mijn filmpjes langwerpig zijn en hij zit toevallig in me dock en ik denk laat ik is een filmpje kijken moet ik eerst naar me pc dat alles doen dan op me iphone zetten en dan kan ik hem eindelijk portret kijken??

    Nou dan haal ik hem wel ff uit me dock xD

    Maar wat ie zegt kennis is koning ….

  6. Dit beteknt dusl dat als de video op je iDevice staat dat ie alleen in portetweergave kan?? Of kan podcast beide op iphone en itouch?

  7. Ik heb een ‘slimme’ afspeellijst van m’n video’s gemaakt en vanuit die lijst kun je ook in portrait kijken. Tevens kun je naar een volgend nummer skippen. En je hoeft niet iedere video aan te passen. Vind ik handiger…

  8. Hiervoor wijzig je de eigenschappen van de video naar ‘Podcast’. Dat doe je als volgt:

    1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies voor ‘Meer info’.

    Hoe doe je dat op je iPhone???

    Volgens mij mis ik iets in de toelichting

  9. @Robert: Het kan niet op de iPhone, het moet vanaf de computer.

  10. Origineel geplaatst door Miti96
    @Robert: Het kan niet op de iPhone, het moet vanaf de computer.

    En dat miste inderdaad in de tekst 😉

  11. Ik heb op mijn computer een aantal films die steeds als tv-serie wordt gerubriceerd. Eens kijken of ik dit ook kan veranderen.

  12. Heel sterk, want ik kan niet eens doen wat hier beschreven staat, ik kan zelfs niet met de rechter muisknop op de film of video klikken om de info te tonen.

  13. Ik heb laatst zo’n veel te duur apple kabeltje gekocht om m’n films vanaf de iphone op de tv te bekijken. Dit blijkt alleen niet voor uitzending gemist te werken… Iemand hier toevallig een handige oplossing voor?

  14. @Léon Dekkers (en anderen): Sorry, maar ik ga dat niet aan de tekst toevoegen, want dat spreekt vanzelf. Als ergens staat dat je met je rechtermuisknop ergens op moet klikken en je kunt de muis van je iPhone nergens vinden, dan moet je misschien toch eens nagaan of überhaupt voldoende kennis hebt om een iPhone te gebruiken.

    Kijk anders even naar de uitleg van TUAW, daar staat de uitleg veel cryptischer en daar snappen ze het ook.

    Er is niets mis mee om even zelf na te denken: bestanden converteren doe je in iTunes (je weet wel: iTunes is een desktopprogramma van Apple waarmee je je iPhone kunt synchroniseren) en met rechtermuisknoppen klikken doe je op de desktop (een muis is een aanwijsapparaat waarmee je… ach, laat ook maar, daar zijn genoeg boeken voor).

  15. @Runaque: Kijk even hier voor een uitleg met plaatjes: converteren van bestanden in iTunes.

    Het gaat daar om converteren naar audioboeken, maar converteren van videobestanden werkt op vergelijkbare wijze.

  16. Origineel geplaatst door Yeahbaby
    Ik heb een ’slimme’ afspeellijst van m’n video’s gemaakt en vanuit die lijst kun je ook in portrait kijken. Tevens kun je naar een volgend nummer skippen. En je hoeft niet iedere video aan te passen. Vind ik handiger…

    Bedankt voor de tip! Wist niet dat je video’s ook kan toevoegen aan een afspeellijst. Is wel makkelijker dan eerst in iTunes moeten gaan om er een podcast van te maken. Moet ik op een rechter muis klikken en daar begrijp ik niks van 😉

  17. Hi, er is een veel makkelijker manier om dit te doen.

    Je hoeft namelijk alleen een video in een playlist te doen en dan werkt dat ook. Ik doe het altijd met music videos.

    Minder werk en je houd je bestanden ook origineel 🙂

    Jeff – NZ

  18. Je kan hem ook instellen als muziek video, werkt het ook. Dacht dat dit al lang bekend was… maar toch handig voor degenen die het niet weten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.