Reacties voor: iPhone via provider of telecomwinkel: waar ben je goedkoper uit?

Heeft het zin om je iPhone via een telecomwinkel te kopen, of ben je bij providers als KPN, Vodafone en T-Mobile goedkoper uit? We controleerden de prijzen bij drie populaire abonnementen en 10 verschillende webwinkels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Mooi overzicht! Bedankt!

  2. Sim only is goedkoop. Alleen niet met een iphone van 600 euro 😉

  3. Lang leven mijn oude T-mobile abbo met onbeperkt internet en aardig wat min. bellen voor 30 euro =] Die ga ik nu voor eeuwig blijven verlengen en de foons gewoon los betalen.

    De nieuwe abbo’s volgende maand zullen vast weer eerder erger dan beter worden voor de consument.

  4. Origineel geplaatst door Vedrano
    Lang leven mijn oude T-mobile abbo met onbeperkt internet en aardig wat min. bellen voor 30 euro =] Die ga ik nu voor eeuwig blijven verlengen en de foons gewoon los betalen.De nieuwe abbo’s volgende maand zullen vast weer eerder erger dan beter worden voor de consument.

    probleem is wel dat ze eenzijdig de voorwaarden kunnen veranderen en het dus voor jou ophoudt (je hebt natuurlijk altijd het recht om op te zeggen). Vodafone had (heeft?) iets veel beters, korting zolang je het abonnement behoudt zonder veranderingen;). Zodoende heb ik nog een sms+bel+web 400 + FUP simonly voor 11,95 per maand 😉 vanaf 2010

  5. Ik heb gewoon een telfort sim-only van 19 euro voor 300min, 100 sms en 1gb. Dat is geen onbeperkt bellen en smsen en je moet meteen betalen, maar scheelt wel 200 euro ivm vodafone en tmobile

  6. @Vedrano: Ik heb ook nog een oud abonnement van Vodafone met FUP internet en 3 uur bellen voor 23 euro. Dat zal ook wel een losse iPhone worden de komende 10 jaar? 😉

  7. Haha, gewoon los kopen natuurlijk! En dan een Sim-only erbij. Ben maar €10 per maand kwijt voor 1GB data, 75 belminuten en oneindig sms’jes. Dankjewel studentenvriend Hi! 😀

  8. Heb een Telfort 300 bel en 1,5 gb internet ga nooit meer over stappen want die providers zijn veel te duur geworden

  9. Of gewoon wachten tot ze je gaan bellen. 2 weken geleden aanbod, iPhone 4 wel met 16gb, 500mb, 275 belmin en onbeperkt sms. Kosten 15,00 pmnd. Thnx Vodafone!

    Het loont om te wachten, de providers komen smeken of je bij hun blijft en dan komen er ook ineens abbo’s te voorschijn die op de website al weg zijn, extra voordelig.

    Nu nog je beltegoed behouden wat je niet gebruikt hebt en ik ben weer extra tevreden.

  10. Na de prijsafspraken wordt alles duurder. Dus abo eeuwig door laten lopen en je toestel los kopen.
    Mocht je provider het éénzijdig opzeggen, dan gewoon een sim only.

    Ik laat mij in ieder geval niet naaien.

  11. @Vedrano: Yep, zo’n een heb ik ook, laatste tijd en beetje aan t vergelijken geweest, als ik nu zou verlengen betaal ik belachelijk veel meer, en krijg ik stukken minder!
    Hadden we niet zoiets als een OPTA tegen zulke woekerprijzen??

  12. Ik heb een abo “van de baas”.

    Maar als ik het zelf zou moeten betalen dan kocht ik een los toestel van 700 en een onbeperkt abo van symjo of simpel van 19 Euro. Dan ben je altijd goedkoper uit. reken maar uit 24 maanden 19 Euro plus 700 voor het toestel is: 1156 Euro tegen 1371 voor bovenstaan voorbeeld. Neem je een beperk abo dan kun je nog een paar honderd euro goedkoper uitzijn.

  13. Oktober 2012 iPhone 5 voor € 659,- (Apple Store). M’n oude iPhone 4 toen verkocht voor € 300,-.
    Heb al jarenlang simonly KPN abonnement 155 minuten bel/sms voor slechts € 7,45 per maand (inclusief korting). Enkele jaren geleden “Levenslang” onbeperkt internet voor € 2,50 per maand erbij genomen.

    U raadt het al. Ik koop alleen maar een losse iPhone bij mij goedkope simonly abonnement bij KPN. Veeeel voordeliger dan een nieuw contract.

  14. @rotte appel: Ja de regel is overal het zelfde naar mijn weten, zolang je niks verandert loopt je huidige abbo zolang je wilt. Zomaar iets veranderen in het nadeel van de klant kan niet naar mijn weten.

    Mijn loopt ook al sinds 2008/9 volgens mij zonder problemen.

  15. Origineel geplaatst door civman
    Of gewoon wachten tot ze je gaan bellen. 2 weken geleden aanbod, iPhone 4 wel met 16gb, 500mb, 275 belmin en onbeperkt sms. Kosten 15,00 pmnd. Thnx Vodafone!Het loont om te wachten, de providers komen smeken of je bij hun blijft en dan komen er ook ineens abbo’s te voorschijn die op de website al weg zijn, extra voordelig.Nu nog je beltegoed behouden wat je niet gebruikt hebt en ik ben weer extra tevreden.

    En moest je dan voor de iPhone bijbetalen?

  16. Ik heb al sinds jaren een simonly abonnement (bellen, sms, internet) en koop altijd een los toestel erbij.Het is al vaker geschreven maar je bent echt goedkoper uit. Je betaalt echt 20 tot 25% meer omdat ze het voor je voorfinancieren en dat is nog bovenop hetgeen ze aan het toestel zelf verdienen.Je moet even sparen (sparen?) voor het toestel maar je hebt wel een paar tientjes per maand over om te besteden.

  17. Net weg bij Tmobile nu bij vodafone via Typhone.
    Laatste altijd55 abbo (voordat red in ging)eerste jaar 27,50 voor 200 bel min onbeperkt sms en 4 GB internet.
    2e jaar 55 euro. En gratis iPhone 5 16 GB 🙂

  18. Mediamarkt?Saturn?Belcompany?Telecombinatie?

  19. Hier ook nog i150 abbo uit 2009 van T mobile. Alleen internetsnelheid laag. Ook nagedacht over overstappen. Maar gezien de reacties hou ik ‘m nog maar even.

  20. @Luuk: Nee, in pakket.! Goed geen iPhone 5 maar die boeit me toch niet. Abbo is een bel+sms+web 275, die is er niet meer op de sites maar ze boden mij deze wel aan, is inmiddels ook bevestigd. Zelfs de aanbieding nu 18,75 met iphone 4 -8gb is duurder. In de pocket en met een bloxje er ev bij voor de vakantiemaanden kom ik goed weg.

  21. Ik koop de laatste jaren -sinds de iPhone 3G eigenlijk- mijn iPhones altijd los. Op dit moment een iPhone 4S (vorig jaar bij release los gekocht) met een Simyo abbo van 13 euro’s in de maand. Pertinent geen toestellease en/of andere oplichterspraktijken.

    Tegenwoordig is de trend om je de gehele lengte van het contractduur zogenaamd ‘korting’ te geven zodat je ná afloop contract wel voor een nieuw toestel / abbo moét gaan om niet veel teveel te betalen.

    Daar trap ik dus niet in.

  22. Veel mensen die SIM-only nemen roepen altijd wel dat ze goedkoper uit zijn, maar vaak hebben die SIM-only abo’s wel een veel lagere internetsnelheid. Dat nemen ze niet mee in hun prijsvergelijking.

    Hoe snel het allemaal in de praktijk gaat en of het voor jou persoonlijk uberhaupt uitmaakt is wat anders.

  23. Sim only is niets duurder/goedkoper dan een abonnement , als ik het alleen al met mijn abonnement vergelijk iSmart tegen iSmart sim-only:

    Abon: 24 mnd a E.37,5 + toestel E.229,- = E.1129 totaal
    S.Only24 mnd a E.21,- + toestel E.626,- = E.1130 totaal

    nadeel vind ik wel van sim only, dat je dan de telefoon in 1 keer moet ophoesten a E.626,-

    @Reem: Is ook zo, alleen bellen sim-only abonnementen weer de helft goedkoper, iSmart is nl 0,20 cent en sim-only 0,10 cent, verder maakt het niets uit internet snelheid is voor beide 14,4 Mbps

  24. Toestellease? Voorheen kreeg je altijd het toestel, deze gaan namelijk over op mijn kinderen met een sim only, tegenwoordig moet je ineens leasen.
    En dan aan het eind van de rit alsnog 15% van de nieuwwaarde betalen om het toestel te mogen houden. Van de nieuwwaarde! Heb je het ooit zo zout gegeten? Dus neem je een iphone 5 16GB, dan betaal je na 24 maanden abonnement en toestellease te hebben betaald alsnog ruim 100 Euro om het toestel te mogen houden.

    En het argument? Je wilt toch een nieuw toestel aan het eind van de abonnementsperiode. Ja, en?

    Ik krijg steeds meer het idee dat er gedacht wordt dat we allemaal debiel zijn ofzo.
    Gewoon hard onderhandelen, en trouw blijven aan je eigen voorwaarden. Willen ze niet mee? Dan niet, dan blijf ik zitten waar ik zit en gebruik ik één van mijn ” oude” toestellen.

  25. @civman: Nou ik zou daar toch wat meer van willen weten. Ik ben nu sinds 1996 klant en zelfs via de afdeling loyalty krijg ik niet meer dan dit:
    Bel-SMS-Web 200
    500 MB data
    iPhone 4 8 GB
    24 maanden 20,00 excl. BTW
    50,00 excl. BTW bijbetalen voor iPhone

  26. Ik ben blij met mijn sim only via vf friends en family en mijn losse iphone 5 die ik van mijn oom heb kunnen overnemen voor een leuk bedrag.

    SO bel sms web altijd: 500 belminuten, onbeperkt onderling bellen, onbeperkt smsen en 10 gb data. En dat voor 24,90 in de maand. Daarbij komende dat ze een interessante regeling hebben voor het buitenland: 2 euro per dag voor 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 smsjes sturen en 35 mb internet. Dit geldt overigens alleen voor de passportlanden.

  27. Laat mijn oude abonnement gewoon doorlopen en koop wel een losse Iphone en hoop maar dat T-mobile niet eenzijdig de boel veranderd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.