Reacties voor: iPhone-verzekering: vocht, schermbreuk en diefstal zijn de grootste vijanden

Een Amerikaanse verzekeraar zegt dat tweederde van de iPhone-verzekeringsclaims te maken heeft met standaardgevallen: vocht, gebroken scherm en diefstal.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. ok, maar welke Nederlandse verzekeraar biedt volledige dekking voor rond de 60 euro per jaar?

  2. Ik heb voor me iPhone 4 gewoon die verzekering van t-mobile voor 8 eu per maand..

  3. @S1W: Vroeg ik me ook al af, dat is best interessant.

  4. Ach, lang leve T-Mobile!

    http://twitpic.com/2mzjbs

    Dit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…
    T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

  5. Origineel geplaatst door Jeffmeister
    Ach, lang leve T-Mobile!http://twitpic.com/2mzjbDit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

    Voor dat geld mag het ook wel zeg… (10.000 euro)

  6. Ik had de mijne door ongelukkig moment uit de hand geschoten. Achterkant kapot (gelukkig een adres gevonden om het heel snel te fixen).

    Alleen geloof ik er totaal niks van dan een dun laagje plastic mijn glas kan beschermen. Doe mij maar een hoesje zoals die van de iPad van Apple. Zodat je het kan open klappen.

  7. Hoezo krijg je een nieuwe dan?

    Mijn 3 gs was stuk voragen ze voor een nieuw glas 275 euro dat is echt belachelijk, uiteindelijk via marktplaats voor 40 euro nieuw glas besteld en zelf er op gezet.

  8. Betaal 18euro per maand… Voor een Blackberry en iPhone samen… Het gemak ervan is het me zeker waard.. Ze komen hem ophalen en als het niet te fixen is voor 30euro een nieuwe. Kun je wel elke keer gaan huilen om garantie en dat gedoe. Maar dat kost me uiteindelijk meer (je eigen tijd kost ook geld) dan die verzekering.

  9. Ik ben ook verzekerd: 15 euro per maand… gaat me er vooral om dat ze vrij snel gejat kunnen worden en het is nou niet een Nokia 3310 dus je even vervangt. Heb ik er dus wel voor over.

  10. Als ik zo alles lees dan mag ik van geluk spreken. Ik heb mijn iPhone nu al meer dan 1,5 jaar en hem al een aantal keer laten vallen, maar verder is er niks mis (op een klein scheurtje op de achterkant en onderkant van het toestel na).

  11. Mijn nieuwe iPhone 4 is vorige week in een speciekuip met water gevallen heb hem meteen eruit gehaald ging wel een paar keer aan en uit maar verder werkt alles nog 🙂

  12. Allemaal heel leuk en aardig, een pin-aparaat en verhalen vn klungelig gedrag, maar kan iemand hier ook de vraag beantwoorden waar je in NL je iPhone kan verzekeren?

  13. Volgens Apple is het scherm van de iPhone krasbestendig en heb je geen screenprotector meer nodig.

    Klopt dus al van geen kanten, want heb net een uur geleden een kleine kras ontdekt bovenaan het scherm. Erg irritant.

  14. Wat??!! Gewoon in je zak? zonder sleutels of iets?
    Brrr! Als je ‘m al niet meer in je zak kan doen waar laat je ‘m dan?

    Origineel geplaatst door Jeffmeister
    Ach, lang leve T-Mobile!http://twitpic.com/2mzjbDit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

  15. Kan me niet voorstellen dat t-mobile een nieuwe geeft als je hem zelf molt??

    Origineel geplaatst door Jeffmeister
    Ach, lang leve T-Mobile!http://twitpic.com/2mzjbDit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

  16. Okay nog even de transcriptie dan:

    Ik belde T-mobile op en aangezien ik hem pas sinds 19 augustus heb (dus nog VER binnen de garantie) komen hun gewoon met een vervangend toestel.

    Deze service bieden ze al aan sinds de iPhone 3g.

    http://twitter.com/tmobile_webcare/statuses/24111851261

  17. Heb mijn iPhone bijna een jaar en heb hem ook al een paar keer laten stuiteren maar er gebeurde niks. Heb wel een klein haarscheurtje op mijn iPhone maar ach, dat hou je toch niet tegen. Gewoon een goed hoesje 🙂

  18. Lijkt mij wel handig zo’n verzekering..

    Elk jaar je iPhone eens laten vallen, en je krijgt elk jaar een nieuwe voor € 80 😀

  19. Ik neem nooit een verzekering, bespaard geld en ik ben ontzettend zuinig op mijn telefoon, en stop deze nooit in een ondiepe zak, en als ik bijvoorbeeld ga zwemmen of naar een hele drukke stad ga, laat ik hem thuis, dan maar even niet bereikbaar. Mijn vorige iPhone was na twee jaar krasvrij aan voor- en achter-kant, en dat zonder ooit een hoesje te gebruiken. Gewoon nooit je iPhone met it’s hards en/of puntig in je broekzak stoppen. (Sleutels, munten, etc.) 😛

  20. T-mobile Oostenrijk: 55 euro voor 2 jaar dekking tegen waterschade/glasbreuk/diefstal 😀
    http://bit.ly/dagDOw

  21. Wat is de naam van die verzekering? En kan je ook Franse en Engelse fones verzekeren die hierheen geimporteerd zijn?

  22. @Peer Nijenbrink:

    Oeps je was me net te snel af JP

  23. Heb een verzekering bij interpolis voor iets minder dan 30 euro per jaar verzekerd tegen diefstal/schade/water en wat je nog maar meer kan verzinnen Had k hem 2 weken geleden in een bak met water laten vallen met het wassen van men auto IPhone deed niks meer instulpte opgebeld en ik moest em maar ff naar de winkel vernevel waar ik hem gekocht had Dus ik naar belcompany op laten sturen naar t-mobile Deze week terug gekregen nieuwe iPhone aangezien het een garantie zaak was xD wat een grap 🙂

  24. Bij de anwb kun je voor € 24 per jaar je iphone verzekeren tegen diefstal, brand en schade.

  25. Mijn scherm van m’n iPhone is ook helemaal kapot. Pro Assist gebeld en ze stonden binnen 4 uur voor de deur, iphone opgehaald en ik kreeg een Nokia E63(http://bit.ly/ZYRJj) als leentoestel en ik krijg zo snel mogelijk een nieuwe iPhone 3GS terug.

    Nu alleen nog even wachten, maargoed. Dat hou ik wel even vol hoor 😉

    Oja, 7 euro per maand.

  26. veel zeggen er maar 7 of 8 euro tel dit is allemaal op is toch 84 of 96 per jaar stel dat er niks gebeurd dus geen iphone in specie kuipen laten vallen of in het wc laten zwemmen is het weg gegooid geld

    veel zeggen er op dit forum een iphone is niet duur maar dezelfde mensen zeggen hier dus dat ze een verzekering afgesloten hebben en dat voor een gsm die niet duur is

    mijn scherm van me iphone 4 is gebroken laten vallen en nee ik heb geen verzekering maar kost me altijd minder op jaarbassis om dit zelf te fixen dan een verzekering

  27. Weet er iemand een goede verzekeraar in Belgie? Mobistar heeft betaalbare tarieven, maar daar kan je je enkel verzekeren als je er ook klant bent (en ik ben mobile viking..).

  28. Origineel geplaatst door Jeffmeister
    Ach, lang leve T-Mobile!http://twitpic.com/2mzjbsDit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…
    T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

    Handig hè zo’n lelijke bumper !!

  29. Heb hem ookal een paar x laten vallen maar geen schade. Alleen megaveel haarscheurtjes, vanuit het niks.
    Beetje jammer

  30. awel ja, dus mijn iPhone scherm is gebroken! STOMME APPLE!

  31. Origineel geplaatst door Jeffmeister
    Ach, lang leve T-Mobile!http://twitpic.com/2mzjbsDit was mijn iPhone 4 vrijdagochtend. Had hem even in mijn zak gestopt en krak zei het scherm. Niet zo krasbestendig en supersterk als verwacht…
    T-Mobile geeft me gewoon een nieuwe dus verzekering is niet echt nodig in my opinion.

    Geef de volgende keer nou maar je iPhone 4 aan mij, ik hou ze tenminste heel. 😀

  32. @Eric zei op 12 september 2010 om 16:51

    Wat?@!!! Heb je een kras op je scherm?!@>! OMFG hoe kan dat nou: een telefoon die krast?! Ik val van mijn stoel!!!

    Stel je niet aan man, je zult nog wel meer krassen krijgen. Het scherm is niet krasbestendig maar biedt bescherming tegen krassen: wil dus niet zeggen dat er niet een kras op kan komen (logisch, voor de meeste mensen: maar sommigen blijven als een klein kind onwetend)…

  33. @Jensen zei op 12 september 2010 om 18:43

    awel ja, dus apparaten die je laat vallen kunnen kapot gaan. STOMME JENSEN!

  34. @-geen-:

    Het is niet altijd klungelig gedrag.
    Bij mij schoot iets tegen mijn hand aan wat je niet kan even kan voorkomen of met gedrag te maken heeft. Dat heet pure pech hebben.

    Je kan je iPhone verzekeren bij aankoop (sterker nog dat kan alleen dan). Achteraf kan dat niet meer.

  35. ik had mijn IP4 een week en een dag, toen hij in het zwembad (buitenland) viel. Ik had nog geen aparte verzekering afgesloten. Ik had mijn IP4 telefonisch besteld bij T-Mobile. Niemand zei iets over een verzekering. Binnen twee weken kan je hem nog verzekeren in de winkel. Dat gaat alleen niet als je 2 weken in Italië zit….
    En omdat ik in het buitenland was, vergoedt verzekering hem niet, wel de reisverzekering, maar die vergoedt maar tot 300 euro omdat het een telefoon is!!!
    Een IP4 is geen telefoon, maar een smartphone!
    Ik gebruikte vooral de camera. Maar goed, ik hoop echt dat ie gerepareerd kan worden, dan kom ik er nog wel met die 300 euro…maar een nieuwe zit er niet in.

    iemand nog (eerlijke) suggesties?

  36. Ik had ook mijn Iphone3GS via T-Mobile verzekerd. 2 weken geleden is mijn Iphone op werk gestolen, en helaas krijg ik niets van de verzekering terug, dat noemen ze verlies …. en dat wordt niet gedekt!!!!! Niemand had me bedreigd en geslagen, dus jammer geen Iphone meer.
    Kortom: wees voorzichtig, in mijn geval dieven==verzekering

  37. Ik ben met terug van vakantie en op de camping in frankrijk viel mijn tedere iphone4 facedown op het zand incl wat steentjes.. Ik verwachtte wat krassen maar toen ik hem omdraaide waren een flink aantal barsten ontstaan. Net een week eerder in de winkel verzekerd. En dus was mijn reactie iets milder dan verwacht.

    Inmiddels is de iPhone inderdaad binnen vier uur opgehaald. Domper was wel het leentoestel: een Nokia 71.. Jippie laat maar zitten. Heb de oude iPhone uit dechanden van mijn drie jaar oude dochter gegrist en daar bel ik nu maar de (verwachtte) vijf weken mee. En hopen dat alles goed komt..

    Die iPhone is trouwens echt af en toe redding geweest in de auto. Heerlijk rustig kind achter in de auto 🙂 lekker puzzelend langs de route de soleil.

  38. Ik vraag mij af hoe vaak krijg je een nieuwe iphone als je het elke in het water laat vallen?
    (Natuurlijk moet je wel elke keer eigen risico betalen.)

  39. 3GS laten vallen en scherm aan barrels, zelfs met een mooi stukkie folie er op…

    dus een nieuw scherm gehaald voor m’n 3GS…. voor 20 euro !

    nog geen half uur later zat het nieuwe schermpje er al op.

    vorig jaar werkte de homeknop van de 3GS niet meer, voor garantie aangeboden en een compleet nieuwe gekregen van Apple. en had dus GEEN verzekering afgesloten bij T-mobile !

    en voor m’n eerste 3G 8 euro per maand voor betaald 2 jaar lang…

    nu is de iPhone 4 onderweg en zal heel goed nadenken of ik daar wel een verzekering voor af ga sluiten.
    de onderdelen zijn nml al weer via internet goedkoop te bestellen uit Azië….

    maar ja, als ik hem in het water laat vallen o.i.d….
    dan is en verzekering wel gemakkelijk !

  40. Ik heb mijn iP4 ad 885€ gekocht van particulier maar nu blijkt er geen nota geleverd te kunnen worden.
    Wel een Paypal sheetje zonder SN of IMEI.

    Hoe kan ik ooit garantie claimen ?
    De activatiedatum is bij Apple wel bekend.

  41. @Jeffmeister: Krijg je een nieuw van T-mobile omdat die zomaar stuk ging in je zak of hebben ze een bepaalde regeling dat je binnen zoveel tijd een nieuwe krijgt? Mijn beeldscherm is namelijk ook stuk (laten vallen..) en zij zeggen dat ik hem moet laten repareren!

  42. tot de kerntaken van verzekeraars behoort niet het uitbetalen aan verzekeringsnemers, maar wel hoe kom ik zoveel mogelijk onder een uitbetaling uit. wees wijs en hou het geld in je eigen zak, dan bespaar je het meest en mocht het een keertje misgaan dan heb je de schade al lang terug verdient door geen premies te betalen!

  43. @jeffmeister: ik heb mijn iphone 4 laten vallen een beeldscherm kapot. Heb hem ook sinds 19 augustus maar van t-mobile moest ik hem gewoon zelf laten repareren. Komt het omdat die in je broekzak zat en zomaar kapot ging dat je een nieuwe krijgt of hoe zit dat? Thanks!

  44. Origineel geplaatst door Hionimi
    Ik neem nooit een verzekering, bespaard geld en ik ben ontzettend zuinig op mijn telefoon, en stop deze nooit in een ondiepe zak, en als ik bijvoorbeeld ga zwemmen of naar een hele drukke stad ga, laat ik hem thuis, dan maar even niet bereikbaar. Mijn vorige iPhone was na twee jaar krasvrij aan voor- en achter-kant, en dat zonder ooit een hoesje te gebruiken. Gewoon nooit je iPhone met it’s hards en/of puntig in je broekzak stoppen. (Sleutels, munten, etc.)

  45. Wat heb je met je oude iPhone gedaan?
    Dat je erg voorzichtig er mee omgaat ben ik helemaal met je eens, maar na 2 jaar blijk je het allemaal voor de volgende eigenaar gedaan….mmmm

  46. Origineel geplaatst door okidoki
    tot de kerntaken van verzekeraars behoort niet het uitbetalen aan verzekeringsnemers, maar wel hoe kom ik zoveel mogelijk onder een uitbetaling uit. wees wijs en hou het geld in je eigen zak, dan bespaar je het meest en mocht het een keertje misgaan dan heb je de schade al lang terug verdient door geen premies te betalen!

    Dus jij neemt nergens een verzekering voor? Autoverzekering, brand,… blijkbaar nog niks meegemaakt dan. Ik vind 84/jaar voor een toestel dat makkelijk schade kan oplopen niet overdreven. Zeker als je dan ook nog bedenkt dat zo’n ding een verwachte levenscyclus heeft van tss de 1 a 2j.

    Op mijn 2g heb ik ook nooit verzekering gehad maar die kostte toen ook minder dan €300. En hij is een paar maanden geleden in de wasmachine terecht gekomen. Volledig dood. Dus nu heb ik een nieuwe ip4 en een verzekering.

  47. Vorige week mn 3G laten stuiteren op de stoep met als gevolg een flinke barst/ster in het scherm. Alles doet het nog dus: plakbandje erover en klaar 🙂

  48. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Link naar ouder artikel over iPhone-verzekeringen in Nederland toegevoegd. De informatie in dat artikel kan mogelijk achterhaald zijn.

    Ja is inderdaad deels achterhaald! tijd voor een update? Heel veel iPhone4 kopers zouden graag wat info over verzekeringen kunnen gebruiken. De iPhoneclub is dan toch wel de place to be zou je denken. Zou super zijn als jullie de info na kunnen lopen en wellicht nieuwe opties toe kunnen voegen!

    Alvast bedankt!

  49. Origineel geplaatst door Daniëlla
    ik had mijn IP4 een week en een dag, toen hij in het zwembad (buitenland) viel. Ik had nog geen aparte verzekering afgesloten. Ik had mijn IP4 telefonisch besteld bij T-Mobile. Niemand zei iets over een verzekering. Binnen twee weken kan je hem nog verzekeren in de winkel. Dat gaat alleen niet als je 2 weken in Italië zit….En omdat ik in het buitenland was, vergoedt verzekering hem niet, wel de reisverzekering, maar die vergoedt maar tot 300 euro omdat het een telefoon is!!!Een IP4 is geen telefoon, maar een smartphone!Ik gebruikte vooral de camera. Maar goed, ik hoop echt dat ie gerepareerd kan worden, dan kom ik er nog wel met die 300 euro…maar een nieuwe zit er niet in.iemand nog (eerlijke) suggesties?

    inmiddels bericht terug; mijn Ip4? O.P.D……
    Balen!

    Nog steeds geen suggestie van iemand?

  50. Even aan iedereen die nog vragen had over hoe het zit met die regeling:

    T-mobile heeft zich qua reparatie heerlijk ingedekt. Deukjes, barsten, water, vuur… alles mag u zelf betalen.

    Ik heb het geluk gehad dat ik iemand trof die genuanceerd was en mij eerlijk vertelde hoe het precies zat.
    Moest namelijk zelf even terugbellen omdat ik niet meer gebeld werd voor mijn omruilafspraak en de mevrouw die ik toen aan de lijn kreeg was er heilig van overtuigd dat ik er GEEN recht op had en stuurde me een prachtige envelop.

    Het schijnt dat je binnen 60 dagen na aankoop een nieuwe (lees: nieuw OF refurbished) iPhone kan krijgen, gewoon omdat het kan 🙂 EENMALIG OFCOURSE.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.