Reacties voor: iPhone-verslaving: honderd keer dezelfde app opstarten?

Onderzoeksbedrijf Flurry heeft ontdekt dat van de 40 miljoen iPhone-gebruikers die ze onderzocht hebben zo'n half miljoen verslaafd is. Dit zijn mensen die meer dan 100 keer per maand een bepaalde applicatie opstarten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Ik heb een verslaving aan Tweetie 2. Ik heb zelfs de neiging om in andere apps ook nieuwe data te laten downloaden door die lijst naar beneden te trekken…

  2. 20x per dag twitter checken vind ik persoonlijk ook al redelijk veel 😉 Denk dat het voornamelijk afhangt van je definitie van ‘verslaving’.

    Wiki: “Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon.”

  3. Alleen Echofon pro start ik zeker elke dag meer dan 5 keer op. Tenzij Safari en iPod ook mee tellen natuurlijk 😉

  4. Hmmm… Nu.nl en Iphoneclub.nl worden toch wel meer dan gemiddeld opgestart… Maar of ik ze nu meer dan 100x per dag opstart, dat lijkt me niet hoor….
    Misschien is het wel een leuk idee om een app te maken die dat registreert… (of het moet zijn dat Flurry al zo’n app heeft dus)…

  5. whahaha Lol @ comic

    Ontopic:

    als we dit als richtlijn moeten aanhouden zitten er veel “junkies” hier op de site 🙂

  6. Origineel geplaatst door CurveBall
    Ik heb een verslaving aan Tweetie 2. Ik heb zelfs de neiging om in andere apps ook nieuwe data te laten downloaden door die lijst naar beneden te trekken…

    hahaha dat heb ik ook
    In mail enzo, scroll ik naarboven, update ie niet! xD

  7. Origineel geplaatst door Anders
    Hmmm… Nu.nl en Iphoneclub.nl worden toch wel meer dan gemiddeld opgestart… Maar of ik ze nu meer dan 100x per dag opstart, dat lijkt me niet hoor….
    Misschien is het wel een leuk idee om een app te maken die dat registreert… (of het moet zijn dat Flurry al zo’n app heeft dus)…

    Het gaat hier om 100 maal per maand, niet per dag.

  8. als applicaties van derden in de achtergrond zouden kunnen draaien, is er helemaal geen sprake van meerdere keren per dag opstarten.

  9. Ok ik beken ….. Dademira is Iphone app-junkie…

  10. Ik verslaafd, welnee… hmmm… MonkeyBall ken ik nog niet… even zoeken de in AppStore

  11. Het is een beetje omgekeerde wereld dit. Je bent niet verslaafd aan de iPhone, je bent verslaafd aan bepaalde apps of informatie in het algemeen. Het zou hetzelfde zijn om te beweren dat een alcohollist verslaafd is aan glas. Dat klopt ook niet hij is verslaafd wat er ín het glas zit. Dus de iPhone is op zichzelf alleen maar het hulpmiddel om in de verslaving te voorzien.

  12. als iPod zelf ook meetelt dan ben ik wel verslaafd want die start ik op een dag wel meer dan 100x op 😛

  13. Tweetie 2 en NU zeker meer dan 100x per maand 😀

  14. 100 keer per maand? Dan ben ik een Tweetie verslaafde. Teletekst ook, en Mail. De App Store open ik vast wel 2 keer per dag… evenals NU.nl, Dropbox en Things.

    Laat maar… ik ga professionele hulp zoeken.

  15. Je hoeft een app maar 3x per dag (gemiddeld ietsie meer natuurlijk) op te starten om verslaafd te zijn. Lijkt me niet een reeël beeld.

    Met o.a. twitter en nieuwsapps zit je daar zo aan.

  16. Origineel geplaatst door ee
    100 keer per maand? Dan ben ik een Tweetie verslaafde. Teletekst ook, en Mail. De App Store open ik vast wel 2 keer per dag… evenals NU.nl, Dropbox en Things.Laat maar… ik ga professionele hulp zoeken.

    Zitten er bij jou 50 dagen in een maand? 😛

  17. 40 Miljoen gebruikers die ze hebben gevolgd, ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, lijkt me niet dat er 40 Miljoen mensen zich hiervoor hebben aangemeld om dit te laten monitoren.. inbreukje op privacy misschien?

  18. Hmm ik blijk nu ook verslaafd te zijn aan deze site,

    die bezoek ik denk ik ook wel ruim 3x op een dag 😮
    (zodra er een blauw hoekje in mn top sites is)
    Ik geef toe, ben mac, iphone en internet verslaafd..

  19. Aan twee dingen verslaafd…..de iphoneclub en….patience op mijn iphone..heheh dat speel als het moet de hele avond.
    verslaafd?? WELNEE!!!!!!!

  20. Ik ben niet verslaafd, al denkt mn vriendin daar anders over!

    Kijk hoogstens 25x per dag op twitter/rss reader/teletekst/app store 🙂

  21. Haha, iPhoneClub, MacWereld app (sorry :$ ), nu, hyves, mail (alleen als ik mail heb), wistikal, freememory en iPod halen dat denk ik wel. 🙂

  22. tja 100 keer per maand is…? 3 a 4 keer per dag toch? :p sorry ben niet zo goed in rekenen hoor hahaha…
    Maar dat doe ik ook met me mail en twitter en Ping bijvoorbeeld…Vooral twitter start ik wel 10 keer per dag denk ik ongeveer, omdat ik al het nieuws volg via twitter 🙂

  23. 30 dagen, start 4 keer per dag Tweetie op… ok ik ben echt verslaafd! 🙂

  24. hmm 3 keer per dag wordt een verslaving?
    Dan ik heb een iPod/Mail/Safari/een paar tijddodende games verslaving 😉

  25. Ik ben ook zeker niet verslaafd!

    Ong. 8 x per dag Mail, Nu.nl en Telegraaf.
    En FaceBook niet te ontbreken 😉
    iPod gaat ook vaak aan! Meerdere keren per dag..

    Ik gebruik m’n iPhone ook om te smsen, minimaal 20 per dag.. Weet niet of dat ook meeteld? De berichten-app?

  26. ik gebruik eigenlijk nauwelijks apps 😀 alleen safari, thats it denk ik zo…meer heb ik niet nodig. heel af en toe gebruik ik wel wat anders voor op de uni, maar meer niet.

  27. Typisch zo’n onderzoek uitgevoerd door mensen die niet kunnen begrijpen dat de iPhone een gebruiksvoorwerp is dat gewoon vaak wordt gebruikt. Hoewel mensen zitten in de auto, in de trein? Zijn dat auto of trein-verslaafden? Hoeveel mensen lezen de krant? Zijn dat krant-verslaafden? Ik draag elke dag een lange broek, ben ik nu verslaafd aan het dragen van lange broeken? Ik kan echt niet zonder!

    De iPhone werkt gewoon. Voor mij is dat kleine apparaatje niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Internet, nieuws, email, film, muziek, spelletjes, informatie, communicatie etc etc… Alles in 1 apparaatje, geen wonder dat bezitters dagelijks zo lang met de iPhone bezig zijn. Verslaving? Je zou het hooguit een verslaving aan informatie kunnen noemen, en dat geldt voor 99% van de bevolking denk ik.

    Al moet ik zeggen dat af en toe iPhone’en volgens mij heel wat constructiever is dan 4 uur elke avond op de bank voor de TV hangen.

  28. Ik citeer: “Van de 40 miljoen gebruikers die ze gevolgd hebben, is een half miljoen ‘verslaafd’. Daarmee bedoelen ze, dat ze dat deze gebruikers een bepaalde applicatie meer dan 100 keer per maand hebben opgestart.”

    Ik neem aan dat de tabel als bron word gebruikt, en daar zie ik dat het op september op 1,2% zit en het lijkt me stug dat het in november op 50% zit.

    Graag een verduidelijking :)?

  29. Ben ik blij dat mijn vriendin de uitzending niet heeft gezien, maar ik krijg wel regelmatig de opmerking “dat mijn iphone aan mijn hand is vast gegroeid”

    maar de die-hard-verslaafden blijven natuurlijk ten alle tijden ontkennen, dat ze verslaafd zijn 😀

    Ps…maar we kunnen er toch ook niets aan doen, dat er zoveel mogelijkheden zijn met een iPhone???

  30. Ik denk dat de richtlijn die ze gebruiken om iemand “verslaafd” te noemen totaal onrealistisch is. Ze kunnen bijvoorbeeld beter kijken naar de tijd die erin gestoken wordt, ik denk dat iemand die zijn iPhone (voor andere dingen dan bellen) langer dan een uur per dag gebruikt “verslaafd” genoemd kan worden.

    Ik zit denk ik op +- 15 minuten (exl. bellen), maar desondanks zijn er genoeg applicaties die ik iedere dag wel vier keer bekijken, bijvoorbeeld buienradar, mail etc.

  31. hmmm… ja ik ben denk ik wel verslaafd aan photoswap…. 😀

  32. Het zit echtelijk zo: Veel jonge mensen pakken regelmatig hun mobiel om zaken te doen als:

    – Kijken hoe laat het is

    – Sms’en

    – Muziek

    – Overige functies als vanuit het artikel; bijv. Nu.nl of Trein.

    Dat is niet alleen bij de iphone, dat is bij de meeste mobiel gebruikers. Ik heb er een keer op gelet in de trein, en het bleek dat ik mijn mobiel helemaal niet zo gek veel pakte.
    – Te meer apps, des te meer je je mobiel pakt. Logisch. –

    iPhones vallen over het algemeen gewoon meer op dan andere mobieltjes, waardoor je er meer op gaat letten. Zo lijkt het net of iPhone gebruikers mobieltrekkers zijn, maar dat is echter niet het geval.

    Dit uit ervaring.

  33. Kan je ook een IPHONECLUB verslaving hebben?

  34. Dus, verslaafd aan de iPhone, omdat:

    FIFA, Twitter, Safari, iPod, mail, beejive, app store, nu, agenda, contacten en nog wel meer apps minimaal 3x per dag worden opgestart.

    Ow wacht, sms en telefoon niet vergeten natuurlijk!

  35. elke avond lig ik in me bed nog tot diep in de nacht op apps als nimbuzz, shout, galcon labs, mr aah, doodle jump en… en… 😛 maar niemand ziet het dan dus maakt niet uit. ik word alleen maar kei moe wakker elke ochtend en slaap als het kan minimaal tot 12 uur uit haha

  36. Nou, en ?? 🙂

  37. wie wil er niet op de hoogte gehouden worden
    dus moet je wel af en toe komen kijken he

  38. ik windt er geen doekjes om…ben gewoon verslaafd aan dit geweldige apparaat!

    is er niet een soort app teller (alszijnde stappenteller) dan kan ik kijken in welke mate ik verslaafd ben! LOL

  39. *post snel een bericht en legt de iPhone opzij* 😉

  40. Ja :$
    Ik ben verslaafd;)
    Tenminste, wel aan mijn iPod Touch.
    Vooral Twitter, Hyves en natuurlijk internet,
    maar ook elke keer lekker surfen…. 😀

  41. Mijn vriendin beweerd een driehoeks relatie te hebben met mij en mijn iPhone !!

  42. Laat mij dan maar lekker verslaafd zijn , een betere verslaving is er namelijk niet hahahahaha

  43. Ik ontken alles;)

  44. I can quit any time I want!!!

  45. 100 keer per maand is vrij weinig vind ik… als je een applicatie al meer 3 keer opent per dag zit je er al aan
    in dat geval ben ik Trein, Bus, Tweetie, Things en Facebook verslaafd… (en dan tel ik Mail, iPod, SMS etc niet mee)

  46. Even kijken, 100 keer per maand, dat komt dus neer op 3 keer per dag?
    Dat zijn er best wel veel denk ik!

    – Safari
    – Mail
    – Cydia!
    – Calender
    – iPod!
    – App Store
    – FokSuk 😛
    – Things (erg mooie app trouwens)
    – Pocket God & MotionX Poker?
    – sbsettings (als die meetelt, meer als 100x per maand denk ik)

    Misschien moet ik ook maar naar die afkick cursus 😉

  47. “Van de 40 miljoen gebruikers die ze gevolgd hebben, is een half miljoen ‘verslaafd’. Daarmee bedoelen ze, dat ze dat deze gebruikers een bepaalde applicatie meer dan 100 keer per maand hebben opgestart.”

    Sorry, maar zijn die Flurry-types zelf wel helemaal in orde..?
    Onderzoeken van deze omvang zijn zeer uitzonderlijk en bijna niet te handelen.
    Het heeft doorgaans geen enkele zin om de halve gemeenschap te ondervragen, als een steekproef al een zeker patroon oplevert.

  48. Titel: De stappen tot erkenning van het probleem.

    Verslaafd? hoezo? Ik kijk maar ”een paar keer” per dag op mijn iPhone. Ik ben helemaal niet verslaafd.
    Kijk… verslaafd zijn is als je bijvoorbeeld 3 biertjes per dag drinkt en dat doe ik natuurlijk….. (fuck) wel.
    Hmmm… dan kan dat ook wel is waar zijn. Hmmm…. NEE! Ik ben een goed persoon. Ik val niet voor dit soort zwakke dingen…. (alhoewel)… Naja, ik kan er niks aan doen. Als er 13.400 mensen voor mij zijn geweest bij het artikel Jailbreaken anno 3.x: waarom eigenlijk? dan moet het wel goed zijn. dat is toch waar? toch? TOCH? (eigenlijk niet)… Ohw………………….. maar, maar…………….. nou, het is niet eerlijk. (Huilhuil) Waarom vindt iedereen mij zo anders(Huilhuil)!(Huilhuil) Ik kan er ook niks aan doen(Huilhuil)!(Huilhuil) HELEMAAL NIETS(Huilhuil)!
    Ik weet wat we moeten doen! We moeten regels maken dat internet websites zoals iphoneclub.nl verbieden om reclame te maken voor app’s in de Apple App Store. (Boos en verbitterd) En dat ze geen app ofzo mogen uitbrengen in de app store om app’s te promoten, want…. want…. want dat is gewoon fout(Boos en verbitterd)! (maar is het niet je eigen schuld dat je veel op internet kijkt en veel apps koopt?) nou, ja… NEE… ja……..(piepstemmetje) eigenlijk wel.

    Einde!

    PS: laat even weten wat je er van vindt.

  49. Hmm… Ik denk dat deze defenitie van (iPhone) verslaving (100 x per maand een app openen en je bent verslaafd) het voor mij niet doet. Voor mij was het middel waar ik aan verslaafd was een manier om om te gaan met situaties, gedachten, mensen, enz, waar ik in vastliep, met de overtuiging dat ik het niet zonder zou kunnen. Dat het me juist hielp. En steeds als ik het gebruikte werd de overtuiging versterkt dat ik het niet zonder kon. Die negatieve spiraal zie ik niet zo snel met een iPhone gebeuren.

  50. Ik zag het ook op EditieRTL, en ik vond het op zich best komisch.
    Maar ik vind een ‘verslaving’ wel een te groot woord.
    Want ik ga er niet van uit dat er degelijk mensen zijn die spijbelen van school, of die de hele dag op hun werk een app of spel aan het doen zijn?

  51. Welke dwarrelaar verzint deze definitie ?
    Iemand die de hele dag zit te Doomen is dus niet verslaafd, en iemand die afwisselend notities en afspraken maakt wel.
    Prettig Pasen, onderzoekers van “Flurry”

  52. Twitter is a multi app for me as well as the farting preacher on youtube 😉

  53. Ik wou dat mijn batterij het toelaat om een app zo vaak te openen……!

  54. Hebben ze toch niks mee te maken! Laten ze andere dingen doen. Zonde van de tij:)

  55. Is er al een “iPhone-Users-Anonymous”? Ik ben nog “in denial”… 🙂

  56. Origineel geplaatst door sashimi
    Is er al een “iPhone-Users-Anonymous”? Ik ben nog “in denial”…

    Grap er maar over. Ik weet zeker dat je met de iphone vele mogelijkheden hebt gekregen maar ook zoveel kansen (onbewust) hebt laten schieten.

    Ik ben erg blij net mn phone maar zie ook het gevaar van “alles onder de vinger hebben”

  57. Origineel geplaatst door Moby
    hmmm… ja ik ben denk ik wel verslaafd aan photoswap….

    Ik vond dat in het begin ook echt zo leuk! Maar het enige wat ik nu telkens terug krijg zijn harige benen met een halve boxer -__-

  58. Bij houden? Never.. Is me notieboekje zovol!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.