Reacties voor: iPhone verslaat auto en stoommachine als belangrijkste uitvinding

De iPhone wordt bij een enquête onder Britten aangewezen als een belangrijker uitvinding dan de auto, wasmachine, camera of stoommachine.

Reacties: 41 reacties

  1. volgens mijn klopt deze test voor geen meter…
    de koelkast, wasmachine en auto minder belangrijk dan de iPhone ?!

  2. Dit gaat natuurlijk nergens over :’)

  3. Wat een nonsens. Klanten van een electronicabedrijf dit vragen en het dan ook nog durfen te publiceren. Dat is net zoiets als alleen in Rotterdam vragen wat de beste voetbalclub is of alleen aan mannen vragen of het nou mannen of vrouwen zijn die beter auto kunnen rijden.

  4. Een beetje een dom onderzoek.
    Natuurlijk vinden mensen recente uitvindingen belangrijker. Dat zit nog vers in het geheugen, aan oudere dingen zijn we al gewend.

    Het is ook een beetje appels(hehe) met peren vergelijken. Om zo een berg van uitvindingen bij elkaar te gooien en dan een shortlist ervan te maken, is gewoon onzin. Want de ene uitvinding is een voortbordursel op een andere. En welke is dan meer waard, de spin off die het product misschien drastich verbeterde, of het origineel waar het allemaal mee begonnen is?

  5. Lol, dus als je die mensen voor het blok zet en je zegt lever nu je auto of je iphone in(stel je hebt een auto die net zoveel kost dan), dan leveren zij hun auto in? hun zijn gek!

  6. Origineel geplaatst door Arno
    Wat een nonsens. Klanten van een electronicabedrijf dit vragen en het dan ook nog durfen te publiceren. Dat is net zoiets als alleen in Rotterdam vragen wat de beste voetbalclub is of alleen aan mannen vragen of het nou mannen of vrouwen zijn die beter auto kunnen rijden.

    Ik weet niet of je wel eens bij de Tesco bent geweest, maar dat is een supermarktketen en beslist geen electronicabedrijf, hoewel er dus wel eens electronica in de schappen ligt.

    Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat het onderzoek hoogst waarschijnlijk niet erg betrouwbaar is geweest.

  7. Wanneer je een gadget ziet als 1 vd belangrijkste uitvindingen aller tijden, heb je echt niet alle koekjes uit het pak…

  8. Zeg maar rustig zéér onbetrouwbaar met slechts 4.000 consumenten. Die hoogstwaarschijnlijk niet allemaal gerespondeerd hebben. Dat is véél te klein voor zo’n onderzoek.

  9. Gevraagd aan 4000 man die net de Apple store uitliepen 😉

  10. Volgende onderzoek graag
    (WC eend?)

  11. Denk ook dat vele de meest handige vergeten. Een auto is zo normaal wanneer denk je er nou echt over na. Alle goede uitvindingen zijn normaal na een tijd.

    En de iPhone vind ik geen uitvinding het is gewoon een verbetering van een eerdere uitvinding.
    De meeste dingen zijn al uitgevonden in het verleden wij kunnen alleen nog maar alles verbeteren.

  12. Tja, waarom een stoom machine of een centrale verwarming.. gewoon 3g aan zette en t huis wordt wel warm en t tril motortje levert toch zeker 0,00001 pk..

    En wasmachine.. tja, flink schrobben is goed voor de lijn en met je iphone kun je berekenen hoeveel uur je moet schrobben om een koekje weg te werken..

  13. Tja, je stopt wat eerdere “echte” uitvindingen zoals de transistor, de luidspreker, de microphone, de mini- switch, het LCD- scherm, etc bij elkaar in een gelikt doosje en je hebt een nieuwe uitvinding?

    Dacht het niet.

  14. Oh deze test klopt wel hoor, maar houdt alleen geen rekening met de factor tijd. Wie weet er nog wat het mooiste doelpunt was van 1954? Nou ik niet.

    Het is voor veel vindingen simpelweg te lang geleden (en voor velen zelfs ver voor hun tijd) dat ze op het wereldtoneel verschenen en de enorme verandering die ze veroorzaakten is weggeëbd en vanzelfsprekend geworden.

    Dat vindingen als de iPhone eigenlijk vervolgresultaten zijn van baanbrekende vindingen als de stoommachine zal niemand zich realiseren, maar dat de iPhone kennelijk wel een grote stap voorwaarts is in onze tijd blijkt hier wel duidelijk uit.

    Ik denk dat deze test goed aantoont hoe de mens vergeet en went, maar wellicht ook een gebrek heeft aan historisch perspectief, m.a.w.: misschien leren we niet meer genoeg op school, en dat laatste is volgens mij een voldongen feit:

    Wel eens dat programma “Lekker Slim” gezien met Bridget Maasland? Wat een tenenkrommende staaltjes buitengewoon lage algemene ontwikkeling kun je daar aanschouwen zeg! Veel van de mensen in die show zijn ZO dom dat ik verbaast ben dat ze ooit hebben leren lopen.

  15. Idd, en een iPhone is een combinatie van verschillende apparte uitvindingen: internet, telefoon, fotografie, batterij, …
    Het zijn gevolgen. De iPhone kan je bij mij beter indelen onder de term telefonie. Een auto heeft ook camera’s, communicatiesystemen, batterij, … Kan je evengoed zeggen de BMW 5 F10 staat hoger in rang op uitvindingen dan een Audi 80 B4 als voorbeeld. Gewoon omdat er meer dan 10 jaar tussen zit en de BMW meer snufjes heeft. Dat is net het zelfde als de IPhone en een Nokia 3310. Bij mij kan je van een grote uitvinding spreken als de uitving een grote invloed heeft gehad op de maatschappij waardoor mensen anders zijn gaan leven. Zoals vb de auto, straatbeeld vernadert(aanleggen wegen) cultuur verandert, denk aan autosport, toerisme, mensen gaan verder kunnen komen dan ze ooit geweest zijn. De grote uitvindingen zijn voor mij het wiel, de auto, spoorwegen, luchtvaart, radio en tv, internet, telefonie, energie denk aan stoom, nu elektriciteit, boekdrukkunst, … Allemaal zaken waardoor de wereld er anders is gaan uitzien! Dat zijn voor mij de grote uitvindingen! Pas op, ik heb zelf een iPhone en ik vind het men beste gsm ooit. Maar de mensheid is niet verandert sinds de iPhone kwam.

  16. Het resultaat is waardeloos, ongeacht of het onderzoek betrouwbaar is. Ja, 4000 mensen is een beetje weinig, maar ook de locatie. Ik krijg de indruk dat klanten van de keten gevraagd werd, dat is dus al een select gezelschap.

    Daarnaast is het nogal misleidend de iPhone te noemen i.p.v. smartphones in hun algemeenheid. Het grote voordeel aan de iphone is het gebruikersgemak, maar de functionaliteit die het biedt vind je ook in andere smartphones.

    Onzin onderzoek dus. Uitvinding van draadloze communicatie (radio) staat ten grondslag aan de hele iPhone. Denk dat dat WEL een van de meest interessante uitvindgen is.

  17. Een onderzoek in het kader van: wij van wc-eend adviseren wc-eend!

  18. iPhone is geen uitvinding, het is een van de vele soorten mobiele telefoons.

  19. Ook…internet, pc’s, telefoons…deden het goed

    Is de iPhone niet min of meer een samenvoeging van deze zaken in 1 mobiel apparaat? Dus eigenlijk hoort de iPhone niet in dezelfde top-tien thuis als deze zaken..

  20. Haha, domme britten. iPhone is natuurlijk prachtig maar de auto is toch wel belangrijker…

  21. logisch 😉

  22. Ja hoor de iPhone is volgens de ondervraagden belangrijker dan de stoommachine en auto geweest..? Dat zullen wel de slimste mensen ter wereld zijn geweest die aan deze enquête hebben meegedaan.. wtf

  23. and why do the say that? Cuz the have seen the iPhone grow up! the never seen the beginning of the car..

  24. Dit kan prima een opinie zijn van menigen.. Maar als stelling slaat dir natuurlijk nergens op!

    De iPhone mag dan een mooi bedienings concept hebben…

    Leuk flauwekul gehalte heeft de enquete (wat uiteraard ook weer een opinie is 😉 )

    * posted from my iPhone.. of was het m’n Nokia of WinMobiel? *

  25. Onzin!
    Zonder de stoom machine had de industriëlerevolutie nooit plaats kunnen vinden en had de iPhone dus ook nooit in zulke massale aantallen geproduceerd kunnen worden.

  26. Persoonlijk vind ik de uitvinding van de teletijdmachine van Suske en Wiske, de anticonceptiepil en het condoom nog steeds de beste van de mensheid!

    Het allerbeste mobieltje is en blijft nog steeds de Nokia 3310. Deze was zo goed en betrouwbaar dat Nokia zelf besloot om de productie te staken omdat dit toestel niet kapot ging en gebruikers geen ander nieuw toestel kochten!

    Overigens had ik van de britten verwacht dat ze de bierpomp, het halve liter bierblik, de bierpul en of rijst met curry als beste uitvinding zouden noemen!

  27. Dit zegt meer over de Britten dan over de Iphone. :'(

  28. Origineel geplaatst door dannyy
    Lol, dus als je die mensen voor het blok zet en je zegt lever nu je auto of je iphone in(stel je hebt een auto die net zoveel kost dan), dan leveren zij hun auto in? hun zijn gek!

    Volgens mij ben je nog gekker als je denkt dat het echt zo gaat. wat een verstand

  29. Ik zou het ook niet zo snel een uitvinding noemen, wiel, telecommunicatie en electra dat zijn uitvindingen, een iPhone is daar uit onstaan in principe. En waarom een iPhone apart van mobiele telefoons??? Kortom: nutteloos onderzoek waarbij mensen het eerste wat in hen opkomt gaan roepen

  30. @iPhonist von Gates: Jij vindt de teletijdmachine van Suske en Wiske één van de belangrijkste uitvindingen? Dan vraag ik me af of jij die condoom ooit nodig zult hebben..

  31. @ de titel: Klopt, met mijn iPhone kom ik net als de auto van punt a naar punt b. Van de stoommachine krijg ik het warm, ook van mijn iPhone krijg ik het warm. -,-

  32. Een nogal dom onderzoek, overigens net als de mensen aan wie deze enquête is uitgereikt. Die kan je het echter een stuk minder kwalijk nemen. Een supermarktketen ook echt…

  33. Hadden ze stoommachine nooit uitgevonden (= de eerste mechanische handeling zonder paardenkracht of andere natuurlijke elementen)bestond de iphone vanddag de dag ook niet.

  34. haha wat dom, wat ontzettend dom! engelse humor?

  35. Absurd! De iphone is geen uitvinding, maar een samenvoeging van een heleboel vindingen op electronica gebied, waarvan velen van lang vóór Apple zelfs maar kwam kijken…

  36. Sorry, maar de Iphone is geen uitvinding
    – niet de eerste touch screen telefoon
    – niet de eerste smartphone
    – niet de eerste cameraphone
    – niet de eerste multitasking phone
    – niet de eerste muziek telefoon

    Eigelijk alleen de eerste telefoon van Apple, verder niks bijzonders

  37. @iPhonist von Gates: 🙂 Leuk om te lezen!

    Origineel geplaatst door Pieter
    Sorry, maar de Iphone is geen uitvinding – niet de eerste touch screen telefoon – niet de eerste smartphone – niet de eerste cameraphone – niet de eerste multitasking phone – niet de eerste muziek telefoonEigelijk alleen de eerste telefoon van Apple, verder niks bijzonders

    Eerste telefoon die ik niet heb kapotgegooid uit frustratie (geen grapje dit). Vind het een prima uitvinding.

    Stroom was er allang (sidderaal) en de stoommachine is ook gejat; is net een waterrad maar dan zonder water!

  38. …..wat een waanzin! er zijn hele volksstammen die niet eens weten wat een iPhone is.
    Grotere lariekoek bestaat er niet.

  39. Belachelijk dat ze dit durven te zeggen
    Is de auto, koelkast en wasmachine belangrijker dan de 10000ste mobieletelefoon?
    Wel een mooie telefoon maar kom op ><

  40. recentelijk gezien is de iphone inderdaad een belangrijke uitvinding maar over de afgelopen 100-1000 jaren is het geen grote uitvinding.

  41. Bullshity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.