Reacties voor: iPhone verliest marktaandeel in Europa

De verkoop van de iPhone neemt af in Europa. Apple's marktaandeel in belangrijke Europese markten als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje neemt af. In Duitsland is Android het grootst.
Lees het complete artikel → iPhone verliest marktaandeel in Europa
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Beetje flauw misschien, maar Engeland is ook gewoon Europa hoor…

  2. Dat staat los van de economische situatie. Heb al jaren ieder jaar op releaseday de laatste nieuwe, maar heb nog nooit zo getwijfeld als dit jaar. Apple is zijn momentum kwijt en moet NU aan de bak, anders vallen ze als een baksteen. De enige die dan nog voor een iPhone zullen kiezen zijn de Apple fanatics.

    Ik ben moe van iOS. Het werkt perfect, daar gaat het niet om. Maar ìets meer vrijheid zou welkom zijn. Alsook eens wat anders dan de eeuwige rijen met apps. Het was ooit zeer vernieuwend, maar is nu snel aan het verouderen.

    Ik heb ze bij mijn upgrade van 4 naar 4S nog een jaartje het voordeel van de twijfel gegeven, maar als volgende release niet radicaal veranderd (zowel hard als software) stap ik over naar een topmodelletje Android. Dat zal dan een zeer weloverwogen beslissing zijn, want dat betekent dat ik mijn hele ecosystem dat hier nu draait zal vervangen: 3GS, 4, 4S, iPad en iPad 2.

  3. Of de mensen halen de iPhones buiten Europa vandaan. Ikzelf en een aantal vrienden hebben allemaal een iPhone uit Amerika nu deze simlockvrij te verkrijgen zijn.

    Misschien kunnen ze beter de iPhones tellen dan alleen degene die bij een abonnement zijn verstrekt

  4. Begrijpelijk, ik heb zelf nog een 3GS die ik in januari mag vervangen maar ik peins er nu niet over. Ook al is de 4s sneller en een heeft ie een beter scherm, het is mij te weinig vernieuwend.

  5. Men is bang geworden voor de iphone omdat providers het toestel zwaar overprijzen in combinatie met het abonnement, waarbij je al gauw 45 per maand betaalt en ook nog een toestelprijs dat vanaf 100 euro begint (wellicht wat goedkoper bij de BELACHELIJK dure abbo’s)

    Men heeft in de jaren van de mobiele opmars wel ontdekt hoe hoog de bedragen kunnen oplopen met een mobiel abonnement dus ik vind het zeker niet raar dat mensen dan wat terug deinsen. Het is op langere termijn steeds voordeliger om een toestel los aan te schaffen maar het is ook nog wel een hoge drempel waar je overheen moet..

  6. Wat even vergeten wordt is dat het hier alleen om marktaandeel gaat. De iPhone wordt in absolute aantallen waanzinnig goed verkocht. De markt voor Smartphones is alleen nog veel harder gegroeid waardoor Apple relatief gezien wat kleiner is geworden.

  7. Langere termijn is dus of meer dan 2 jaar, of een strontlangzaam data abbo er bij. Heb het vele malen uitgerekend, met een goed data abbo scheelt het zo weinig dat je het geld beter op je rekening kunt laten staan. Verdien je meer aan de rente 😉

  8. Ik kan al 2 maanden een nieuwe gsm halen, maar de 4s vindt ik gewoon niet de moeite waard. Ik wacht wel tot er een nieuwe is.(als mijn 3gs dat volhoud)

  9. Ik heb mijn iPhone 4S ook uit de VS. Ik denk dat mensen in Nederland op dit moment minder meerwaarde zien in de iPhone 4S omdat Siri nog niet Nederlandstalig werkt. Wat niet wegneemt dat de 4S verreweg de meest soepel aanvoelende smartphone is (en dat de 4, die ook behoorlijk probleemloos werkt, nu een stuk voordeliger te krijgen is). Ik gebruik Siri in het Engels en vind de functie ronduit geweldig, vooral met Bluetooth in de auto.

    Apart hoe sommige mensen tevreden zijn met hun apparatuur en dan om misschien honderd Euro prijsverschil zeggen over te stappen naar een, misschien hardware-technisch gelijkwaardig Android-toestel, wat toch echt minder soepel werkt (ik ontwikkel voor beide platforms en sorry hoor, maar de bediening van een Galaxy is echt minder intuïtief en de touchbediening voelt schokkerig aan). Als mensen weinig apps en muziek hebben kan ik me nog wat bij een overstap voorstellen. Maar ik ben toch wel erg blij met het gebruiksvriendelijke en zorgeloze ecosysteem dat Apple mij biedt met iOS. Het gemak, de automatische backups, het TV kijken via Airplay, en het niet meer hoeven nadenken over syncen en organiseren van muziek is mij veel waard.

    Maar goed, veel mensen zijn ook tevreden met Windows 7 terwijl ik ook voor geen goud zou overstappen van m’n MacBook. It’s a free world. Het valt me wel op dat Android-gebruikende vrienden minder lijken te doen met hun apparatuur. Minder apps kopen. Vaker zitten te zoeken voordat ze een functie gevonden hebben. En toch altijd weer met een schuin oog kijken als ze zien hoe verdomd simpel en goed “zo’n dure” iPhone eigenlijk werkt.

    Soms lijkt het wel alsof mensen gewoon niet willen toegeven aan een gesloten ecosysteem. Dat ze een Android-toestel kopen omdat ze dan “niets hoeven te kraken”. Maar als ze eenmaal zo’n toestel hebben, doen ze weinig of niets wat niet ook op de iPhone had gewerkt. Hooguit kopiëren ze meer (illegale) muziek en games. Waar ze misschien enkele tientjes per jaar aan uitsparen. Maar als ze dat belangrijk vinden, prima, zolang ze zich maar beseffen dat ze ook op een stuk gemak inleveren.

    Tenslotte zijn er natuurlijk de échte hobbyisten en PC-fans die het gewoon leuk vinden om meer met hun apparaat te “tinkeren” en die met touch matig of slecht werkende Flash-spelletjes (en porno?) op het internet willen spelen. Dat zijn samen met de mensen die écht die extra 100 Euro niet hebben voor gelijkwaardige hardware, eigenlijk de enige gebruikers die ik gelijk geef als ze voor Android kiezen. Voor anderen zal goedkoop soms achteraf duurkoop blijken te zijn.

  10. Heeft niks te maken met hoe slecht europa is , ios is oud , android is veel beter en goedkoper , je betaald voor het apple naam , galaxy s2 is oud nu maar feel sneller dan het iphone 4s , nu jobs is weg gaat apple ook weg over 3 jaar

  11. @Mark Smit: Je kan wel voor beide OS-en ontwikkelen.
    En iOS draait soepeler dan Android.

    Maar je kan toch niet om het feit heen dat de iPhone nu wel jaren achter loopt op de topserie Android toestellen op de markt:

    (Veel) grotere scherm afmetingen,
    Vrijheid om apps op je homescreen in te delen
    Mogelijkheid om bestanden te delen
    Automatisch updaten van apps
    Niet steeds een wachtwoord invoeren voordat je apps kan installeren op de telefoon (niet via iTunes),
    Beperking dat je alleen heel kleine apps (MB’s) via 3G kan installeren (dat maak ik zelf wel uit of ik dat wil)
    Alle muziek als ringtone of waarschuwings toon kunnen instellen zonder te jailbreaken
    Sms of ander bericht op een bepaalde tijd kunnen laten verzenden

    En nee ik ben geen fan van één van beide want ik gebruik zowel iOS als Android.

    Zeker als je veel apps en veel muziek hebt kan je veel beter Android gebruiken omdat je dan alles wat er mee wil, ook KAN doen (delen/overzetten enz.) op verschillende apparaten zonder de beperking van Apple 😉

    Maar zoals jij het hier omschrijft kan je zo in een i-Store gaan verkopen.

  12. Zolang Apple iPhones blijft maken zal ik altijd een iPhone kopen. Alleen denk ik dat het voor het marktaandeel cruciaal is dat de iPhone 5 erg vernieuwend is. De meeste mensen hebben een iPhone 4 gekocht toen deze uit kwam, deze mensen hebben allemaal de iPhone 4s gekipped, als de iPhone 5 niet vernieuwend genoeg ik raken ze hier een groot deel van kwijt.

  13. @Stijnh: Ik heb hetzelfde, de 3GS loopt in februari af, even volhouden nog en dan hoop ik de iPhone5 binnen te slepen. Geen idee wanneer die op de rol staat.
    Ik denk dat veel meer iPhone3GS bezitters de 3GS doorschuiven naar familie en dan het moment daar vinden om zelf een nieuwere iPhone te gaan halen en ik denk dat er dan weer marktaandeel gewonnen gaat worden. Wat Android populair maakt is de goedkope prijs, niet meer en niet minder. Sterker nog vele dames roepen over hun cheap Android dat het hun iPhone is? 🙂 Men snapt het verschil toch niet eens, dus dan is de duurdere prijs van iPhone een handicap, denk dat ze er anders nog veel meer van hadden verkocht, hoop dat ze die slag naar een echt goedkoper model erbij nog gaan maken.

  14. Ik ben het met Mark Smit eens, de meeste Android gebruikers die kiezen voor Android vanwege het ‘Open Source’ karakter gebruiken alleen de standaard apps…

    Wat me wel steeds blijft verbazen is de strijd die gebruikers blijven voeren over welk platform beter is…

    Waarom moet het altijd óf het één, óf het ander zijn?? Als je een iPhone hebt, is Android bagger, en vice versa…

    Ik ben zelf errrug blij met mijn iPhone, en heb ooit eens een goedkoop Android telefoontje gekocht om te kijken wat het was.. Ik vond het systeem wel goed, maar de telefoon niets. Maar dat lag aan de telefoon en niet aan Android. Een vriend van me heeft een Galaxy SII (of hoe dat ding ook heet…) en ik moet zeggen dat ik het een verschrikkelijk mooi toestel vind! Werkt snel, intuïtief en het scherm is perfect…

    Ik hou het zelf bij de iPhone, omdat ik die prettig vind, en omdat alles perfect samenwerkt met mijn iMac en MacBook…

    Maar net zo goed als Windows7 ook verdraait goed en stabiel draait, zo is er weinig mis met Android. En zou men op moeten houden met persoonlijke voorkeur voor absolute waarheid aan te nemen!

    Wat betreft het artikel, en het marktaandeel van de iPhone. dat is voor mensen als ik niet verkeerd, dan schieten ze daar in Cupertino tenminste eens op met die iPhone 5 ;-)!!!

  15. iPhone loopt achter?
    Wat een onzin.
    Oa Omdat het scherm kleiner is?
    Geen ringtones voor meldingen etc ingesteld kunnen worden zonder jailbreak?
    Totaal oneens. Heb laatst een galaxy2 bekeken en voor mij is het duidelijk niet de betere phone. Andere benadering die ik na intensief gebruik van een aantal HTC toestellen niet ok vind.
    Marktaandeel anidioot is groter omdat er cheapo toestellen verkocht worden. AppStore werkt. Market is een zooi. Betalen voor sommige Apps idd, maar dan werkt het wel. Sync met iproducten werkt.

  16. Het gaat hier om de smartphonemarktaandeel.

    Deze markt is gigantisch aan het groeien omdat veel mensen overstappen van dumphones (goedkope nokia’s enm samsungs) naar goedkope smartphones zoals andoid voor voor weinig.

    Veel van deze mensen kopen voor weinig een android toestel, en een kleiner aandeel koop IOS.

    Het is totaal ook niet vreemd dat android veel harder groeit dan IOS. Het is een goedkoper alternatief.

    Echter zegt marktaandeel in dit proces dus niks over de groei van iPhone toestellen.
    Deze zou bij wijze van spreken kunnen verdubbelen terwijl het marktaandaaldeel zakt.

    Dus dit verhaal in absuolute aantallen geeft een heel ander beeld, dan als je blijft spreken in marktaandeel.

    Als bedrijf zijn kan je zeggen dat Apple heel klein is wat betreft marktaandeel in de telefoonmarkt. (maar de nr.2 in de wereld op de beurs. met een gigantisch groot potje geld).

    Een bedrijf dat heel groot is en 80% (vroeger nokia) van de wereldmarkt in handen heeft, maar per jaar maar veel minder winst maakt, en dus veel minder waard is, en zelfs zo op te kopen is door Apple. Welke dan dan groter?

    Marktaandeel verhaal is niet alles.

  17. Marktaandeel bepaald de toekomst.

  18. Hebben ze bij het onderzoek stilgestaan bij het feit dat er veel gebruiker teleurgesteld waren dat er een 4s kwam Ipv van de 5.

  19. Als ik zie hoe de kosten voor dataverkeer zijn toegenomen én kijk wat je moet bijbetalen bij een iPhone dan is hier eerder sprake van “de grote afrekening” door consumenten. Providers (en Apple) kunnen in hun arrogantie wel denken dat mensen toch wel blijven kopen, naar nu blijkt is dat dus niet zo. Kortom, bedrijven die lang gedacht hebben dat consumenten als kuddedieren hun prijsverhogingen blijven accepteren krijgen nu een draai om de oren. Dat vind ik een pluspuntje van wat een financiële crisis wordt genoemd.

  20. Apple moet concureren met feitelijk 2 modellen tegen een tigtal billig Androids, logisch dat je marktaandeel verliest, alleen als je kijkt naar het marktaandeel mobiel internetverbruik stelt Android niets voor, volgens mij is 90 procent IOS verkeer, het zijn dus alleen Android ‘smartphones’ om mee te bellen!!!

  21. Origineel geplaatst door Frank
    Begrijpelijk, ik heb zelf nog een 3GS die ik in januari mag vervangen maar ik peins er nu niet over. Ook al is de 4s sneller en een heeft ie een beter scherm, het is mij te weinig vernieuwend.

    De iphone 4s is juist te vernieuwend t.o.v. 3gs. De 4S heeft onder andere Siri, uitstekende camera, supersnel uitstekende scherm. Wat dacht jij dan moet zo’n ding ook kunnen koken ofzo?

  22. Logisch dat er meer in het buitenland gekocht wordt…
    België is schandalig duur deze keer.
    De iPhone 64G kost in de app store 30€ meer dan bij Mobistar en Telenet, en zelfde bedrag in Euro dan in Us in Dollar !

  23. @jer: Hoe kom je erbij kerel? Ook wel een vreemd argument om te stellen dat Apple over 3 jaar weg is.. Ik gebruik al een aantal jaar een iPhone en heb na m’n 3gs nu de 4s en een Android toestel van m’n werk. Ook heb ik hier de galaxy 2S van m’n vriendin in mijn handen en ik begrijp niet hoe je erbij komt dat die sneller is. Met alles wat ik vergelijk is de iPhone gewoon sneller. Apps opstarten, internetten, foto’s maken en films renderen. De 4s is gewoon echt veel sneller. Ook het retina scherm is strakker en duidelijker. En een groter scherm is niet nodig. Met de galaxy s2 kan ik niet met 1 hand het hele toestel bedienen. Met de iPhone kom je met je duim op elke plaats van het scherm.
    De iPad is voor het grotere werk.
    Ik gebruik dus zowel iOS als Android maar niks kan voor mij tippen aan iOS.

  24. De eerdere reactie’s in deze topic kloppen wel maar ze vergeten een groot deel. Android is gratis waardoor de illegale iPhone’s die worden gemaakt allemaal op Android draaien. Sommige ontwikkelaars kunnen deze ”fake iOS” zo goed maken als de echte iOS, waardoor het op lijkt dat het een echte iPhone is (als de uiterlijk ook klopt). Deze ”iPhone’s” worden het meest overgescheept naar Amerika, en daar weer naar Europa gebracht. waardoor er hier (Europa) de echte iPhone’s niet meer zo goed verkocht worden, omdat deze ook een stuk goedkoper zijn.

    Over Android: iemand die ik ken heeft een samsung galaxy s2 (met natuurlijk Android erop). Ik heb er mee gespeeld, maar ik mis de gebruikersgemak. IOS heeft wel veel sub-menu’s maar android propt alles in 1 plaats en dan is het klaar, twee home-menu’s zijn ook niet handig.

    over samsung: een van de grootste concurrenten van Apple. door zo veel mogelijk producten op de markt te proppen proberen ze Apple te slim af te zijn. En zo letten ze minder goed op de kwaliteiten van de producten die ze leveren. Ik weet niet of jullie een keer een samsung product hebben vastgehouden, het voelt als een stuk geribbelde plastic.

  25. Het is toch niet erg dat de iPhone ooit weggaat het zal altijd een speler blijven maar het is gewoon een leuk product om over te praten en het werkt. Maar we kunnen ook zonder als het echt moet. Het is verslavend dus daarom maakt het het leuk. Philips had ooit de beste tv toestellen (die wel 20 jaar blijven werken) en nu moeten ze vechten om te blijven. Op een dag komt iets nieuws om het geld uit onze zakken te spenderen. Trouwens de iPhone gaat vooral stuk aan val of waterschade.

  26. Apple gebruikt geen materialen die beter of duurder zijn dan Samsung of HTC (begin nu niet een ja maar en kijk wat een iPhone in productie kost) Het bewijs is dat ze met een veel kleiner marktaandeel zoveel geld kunnen verdienen. Het “zwaar gen**id”gevoel dringt nu eenmaal eerder bij Europeana door dan in de rest van de wereld.

    Het leuke is dat dit in de posts die hier op volgen tegen gesproken gaat worden. 🙂

  27. Ik vind hier echt niks vreemds aan. Als ik eerst nokia gebruiker was en ik vind een iphone te duur zou ik ook een android phone kopen. Let wel het is dus iphone tegen de rest van de wereld en tientallen andere merken.

    Verder heb ik een galaxy mini en een galaxy s liggen. Marktaandeel thuis 66% android vs 33% ios. Echter ligt android weg te rotten, en gebruik alleen ios. Vooral browsen vind ik irritant op android. In en uitzoomen werkt niet zo lekker als op ios. En vind android totaal niet gebruikersvriendelijk. Dus android weggegooid geld. Wil ik icecream sandwich dan moet ik meer geld besteden, dan ik nu aan een iphone kwijt zou zijn…

  28. Verbaast me niets met het hoge prijsniveau van de iPhone. Mijn 3Gs werkt nog prima maar of de opvolger een iPhone wordt hangt mede van de prijs af, ondanks dat ik erg tevreden ben na Windows Mobile.

  29. De strijd tussen iOS en Android gebruikers zal nog wel even voortduren. Even… want ik zie om mij heen steeds meer iPhone en Android gebruikers overstappen op de Nokia Lumia 800 (WP7.5) Ik heb de Nokia van mijn schoondochter en die van mijn zoon (ex iPhone gebruiker) uitvoerig geprobeerd en moet als iPhone gebruiker erkennen dat zowel het toestel als het OS behoorlijk indruk op mij gemaakt heeft. Het is echt een vernieuwend concept. Ik denk dat in de nabije toekomst de kaarten totaal anders geschut zijn en de iPhone en Nokia wisselend marktleider worden.

  30. Origineel geplaatst door Kath
    @Mark Smit: Je kan wel voor beide OS-en ontwikkelen. En iOS draait soepeler dan Android.Maar je kan toch niet om het feit heen dat de iPhone nu wel jaren achter loopt op de topserie Android toestellen op de markt:(Veel) grotere scherm afmetingen, Vrijheid om apps op je homescreen in te delen Mogelijkheid om bestanden te delen Automatisch updaten van apps Niet steeds een wachtwoord invoeren voordat je apps kan installeren op de telefoon (niet via iTunes), Beperking dat je alleen heel kleine apps (MB’s) via 3G kan installeren (dat maak ik zelf wel uit of ik dat wil) Alle muziek als ringtone of waarschuwings toon kunnen instellen zonder te jailbreaken Sms of ander bericht op een bepaalde tijd kunnen laten verzendenEn nee ik ben geen fan van één van beide want ik gebruik zowel iOS als Android.Zeker als je veel apps en veel muziek hebt kan je veel beter Android gebruiken omdat je dan alles wat er mee wil, ook KAN doen (delen/overzetten enz.) op verschillende apparaten zonder de beperking van Apple Maar zoals jij het hier omschrijft kan je zo in een i-Store gaan verkopen.

    Ik moet toch even wat commentaar geven op een aantal genoemde punten.

    Ik weet niet of de grootte van een scherm bepaalt of een apparaat voor- of achterloopt. Is meer een persoonlijke voorkeur.

    En over het steeds invoeren van je Apple ID wachtwoord bij aankopen, je weet waarom ze het zo doen? Anders kan men (denk maar aan kinderen) apps blijven kopen totdat je een rekening krjgt van tientallen tot honderden euro’s. Nu is dat met een iTunes Card geen probleem, maar voor de mensen die een creditcard aan hun account hebben gekoppeld is dat een ander verhaal.

    En als laatste, waarom kan je geen apps installeren die groter dan 20 MB’s zijn? Als je logisch nadenkt weet je dat wel. Een hint: Providers. Denk je nou echt dat de providers op mensen zit te wachten die over hun netwerk apps installeren van 200-800 MB? Dan gaat het netwerk dood moet ik je zeggen. Het is gewoon een restrictie van de provider zelf.

    Meer heb ik niet te zeggen 🙂
    Alvast fijne feestdagen iedereen!

  31. @Kath: Ik denk dat je in de categorie gebruikers valt die kennelijk niet tevreden is met de standaardfunctionaliteit of wat door apps wordt geboden. Geen enkele van de functies die jij mist heb ik gemist. En zoals anderen al zeiden: Er zijn goede redenen om een wachtwoord te vragen als je iets doet waar een betaling aan vastzit.

    Dat iOS soepeler werkt is voor mij véél belangrijker dan dingen die “misschien zouden kunnen” maar ik in feite helemaal niet mis. De instellingen op Android vind ik onlogisch verdeeld (met iOS ben ik op dat punt misschien ook niet 100% tevreden maar er is echt beter over nagedacht dan op Android), het op het thuisscherm zetten van bijvoorbeeld een webpagina is wel mogelijk maar verre van intuïtief (geen goed teken als je de volgende dag alweer zit te zoeken hoe dat ook alweer ging). En wat voor jou misschien een nadeel is (de limieten en eisen die Apple stelt aan apps) is voor mij en anderen een groot voordeel. Ja, ook ik vind het onzinnig om te moeten accorderen dat ik via Uitzending Gemist leeftijdsgebonden materiaal kan bekijken. Maar liever zo’n extra controle, dan helemaal geen controle. Ik zie liever consistente kwaliteit dan dat ik door allerlei inconsistente apps moet zoeken en geconfronteerd word met dezelfde rommel waar het “normale” internet ook mee volstaat.

    @cb: Ik heb een 4S gekocht en er is werkelijk niets waarin hij minder goed is dan de 4. Nog sneller (iPhone 4 vond ik eigenlijk al goed, behalve bij opstarten camera). Prima camera. Siri is een nieuwe interface die ik nu al niet meer zou willen missen en waarvan ik hoop (en verwacht) dat hij alleen maar beter wordt.

    Mensen hadden een bepaald idee bij de naam “iPhone 5”. Maar waarom moet een goed ontwerp ieder jaar overboord worden gezet? En ik zie het alleen maar als een fantastisch voordeel voor iPhone-gebruikers dat ze twee jaar na aanschaf nog zonder fratsen iOS5 kunnen installeren waar allerlei nieuwe standaardfunctionaliteit zit. Android-versies zijn weliswaar ook gratis, maar als niet-poweruser moet je maar hopen dat je fabrikant dat blijft doen.

  32. Ik vind het niet gek. Een 32 GB iPhone 3GS kon je voor 199 euro in combinatie met een abonnement van 29.95 in 2009 krijgen. Als je nu kijkt naar een 32 iPhone 4S, dan kost het je 29.50 per maand en moet je 359.95 bijbetalen (en het abonnement is nog minder dan in 2009 ook…).

    Belachelijk, toch?

    Daarnaast vind ik het ook niet gek dat de iPhone 4S het toch wat minder goed doet in Europa. Vrijwel iedereen ziet het als een kleine verandering ten opzichte van de iPhone 4. Siri is in Europa vrijwel niks waard. Het is alleen wat waard voor de Apple fans die het graag uitproberen, maar voor de algemene gebruiker niet.

    Apple innoveert niet meer en de enige rede dat de iPhone 4S nu zo goed verkoopt, is omdat ze dat nog meehebben van het succes en de innovatie van de vorige generaties iPhones.

    High-end Android smartphones zijn voor véél minder verkrijgbaar en bieden vaak ook betere hardware.

  33. Origineel geplaatst door Piet
    Verbaast me niets met het hoge prijsniveau van de iPhone. Mijn 3Gs werkt nog prima maar of de opvolger een iPhone wordt hangt mede van de prijs af, ondanks dat ik erg tevreden ben na Windows Mobile.

    Windows Mobile? Dat kun je niet serieus menen! Windows Mobile moet mogelijkerwijs het slechtste OS zijn dat ooit gemaakt is en wordt wellicht alleen nog door Windows ME overtroffen qua dramatische eigenschappen. Ik ben ooit uit pure wanhopigheid weggehold van Windows Mobile 6 op een Samsung telefoon. Of bedoel je Windows Phone??

  34. Ik ben beursanalist en ken dit onderzoek. Het is nietszeggend en er worden door media verkerrde conclusies uitgetrokken. Ik snap dan ook niet waarom het hier gepubliceerd wordt.

  35. Origineel geplaatst door Jer
    Heeft niks te maken met hoe slecht europa is , ios is oud , android is veel beter en goedkoper , je betaald voor het apple naam , galaxy s2 is oud nu maar feel sneller dan het iphone 4s , nu jobs is weg gaat apple ook weg over 3 jaar

    Kerel waar praat jij over,

    s2 sneller dan een 4s ??
    android sneller dan iOS ??
    haha grapjas

    , en over de mensen die twijfelen om een 4s te halen of om nog een iphone aan te schaffen omdat hij zo duur is

    koop aub gewoon een android

  36. Ik heb 2 jaar een 3gs gehad en is mij altijd goed bevallen. Op een gegeven moment kon ik mijn abbo verlengen maar koos er voor om te wachten op de iPhone 5. Deze kwam helaas niet uit en werd de iPhone 4s. Dit vond ik toen zo tegenvallen dat het maar een in mijn ogen een kleine upgrade was ik dacht ach ja, laat ik (als altijd zwerende bij Apple fan) is gek doen en een keer Android proberen. Ik had namelijk veel berichten gehoord dat dit veel beter zou moeten werken dan Apple. Uiteindelijk had ik gekozen voor de telefoon van het jaar 2011 de Samsung Galaxy s2.

    Ik moet zeggen dat het een ontzettend mooie telefoon is en lekker licht om te dragen. Ik zat zelfs naar mijn iPhone vrienden op te scheppen wat ik nu in één keer wel kon en zij niet. Bijvoorbeeld muziek van elke computer zomaar kopiëren naar mijn telefoon via KiesAir. En zo waren er nog wat mooie dingen aan het toestel en systeem. De kleuren van opgenomen video zijn ook prachtig.

    Maar ohhhhh wat kon ik niet wennen aan dat ding. Ik baalde echt dat ik niet de 4s gekozen had.

    Iedereen zegt dat hij zo’n mooi groot scherm heeft en de iPhone hier in achter blijft. Maar ik kan je vertellen dat de grootte zegt helemaal niets als je pixelweergave niet mooi is. Mijn oude 3gs waren websites beter op te bekijken dan op de sgs2 ondanks zijn grotere scherm. Laat staan de weergave van de iPhone 4s. Deze is loepzuiver op een bepaalde schaal waarbij het op de sgs2 niet te lezen valt. Neem als voorbeeld maar eens de website van de telegraaf en zoom in dat je alleen de middenkolom ziet. Op de sgs2 is dit nauwelijks tot niet te lezen, terwijl je dit op de iPhone 3gs 4 & 4s loepzuiver kunt lezen. Hierbij zegt zo’n groot scherm dus niets. Geef mij maar hogere resolutie.

    Afijn… Ik heb echt met man en macht mijzelf geprobeerd te overtuigen dat de sgs2 wel zou wennen, maar na 2 maanden intensief gebruik baalde ik best wel van de telefoon. Het was gewoon geen iPhone.

    Goddank heb ik de sgs2 kunnen ruilen voor een even oude iPhone 4. En ik kan je zeggen WAT EEN OPLUCHTING! De beperkingen neem ik nu wel voor lief. Voor mij nooit meer anders dan Apple. Men zegt dat de sgs2 sneller is? Nou mooi niet. Ja op papier ja, maar dat boeit me niet. De iPhone loopt op alle vlakken soepeler. Swipe alleen maar eens door je apps dan merk je direct dat de iPhone supersmooth is en de sgs2 hapert hier soms.

    Trouwens, de ‘onbeperkte mogelijkheden’ die Android niet heeft gebruikte ik alleen aan het begin en daarna niet meer.

    Maar goed, afrondendeo… ik wilde even deze ervaring delen. Wellicht dat iemand er nog iets aan heeft die voor dezelfde keuze staat als ik stond.

    Oh ja, en kijk voor de grap maar eens op Marktplaats hoeveel mensen hun Samsung Galaxy s2 dolgraag willen ruilen voor een iPhone 😉

  37. Tja, geef een goede reden waarom ik zou moeten overstappen van mijn 3GS naar een 4s? Sterker nog vanwege dat mega onlogische en irritante I-tunes denk ik eerder aan een andere smartphone (zoals een HTC, Samsung of Nokia) dan aan een nieuwe IPhone.
    En dat het in Engeland wel werkt verbaast mij niet veel. Het is een eiland met rare mensen die wegen in Stone, links rijden en standaard dronken zijn. Oftewel geen logica in gedrag.

  38. @William: Geloof me, de goede reden zul je zelf wel merken zodra je gaat overstappen naar een ander merk 😉

  39. @Justmac: Jouw ervaring staat niet op zichzelf. Ik ken heel wat mensen die na korte tijd hun nieuwe Galaxy of HTC omgeruild hebben voor een gebruikte 3GS. Zelfs een die hem omruilde voor een 3G. Wat ook grappig is, is dat de 3GS nog steeds in productie is en goed verkocht wordt. Ik moet echter als Apple freak wel erkennen dat de toekomst van Nokia/Microsoft er rooskleurig uit ziet, want de Nokia Lumia 800 is naar mijn bescheiden mening de enige Smartphone die de strijd met Apple aankan. Het is in elk geval geen namaak iPhone zoals die android gevallen.

  40. Kan aan mij liggen natuurlijk maar de iphone is 1 toestel dat wordt vergeleken met een platform (android) waar meedere modellen op draaien
    Kijken naar de reele verkoopcijfers PER toestel lijkt mij een beter beeld geven

  41. Frappant om te lezen hoe Apple-diehards hun mobieltje met hand en tand verdedigen. Ze vinden het kennelijk lekker om in de wurggreep van een bedrijf dat zo flexibel is als een stoeprand. Over denkt Apple de macht te hebben en zodoende is er totaal geen marktwerking en zelfs grote providers zien af van deze zgn. SM praktijken. Apple heeft met hun halsstarrigheid de tijd 25 jaar of meer teruggezet!!!
    Apple is allang begonnen met het begin van het eind en dit fenomeen had zich al ingezet bij leven van Steve Jobs.

    Tja, en dan heb je de “koopjesdagen” waarbij je mogelijk voor €20,00 minder een iphone o.i.d. kunt kopen. Tjonge, jonge, wat laat Apple ‘m uit z’n broek hangen!!!!!!!!

  42. @Justmac: Precies, met jou kunnen we praten. Als er bepaalde dingen zijn die je niet kunt met een iphone is daar altijd wel een oplossing voor. Enige wat niet werkt is bluetooth, maar daar lig ik niet wakker van. Hoe vloeiend en snel je met een iphone kan swipen is inderdaad niet bij te wonen door een android haperend ding,
    Je kan ook met downloads gewoon muziek downloaden op je iphone,, en afspelen,
    Eens een iphone altijd een iphone

  43. @Justmac: Dank dat je deze bedachtzame en inzichtelijke ervaring deelt. Het geeft precies mijn eigen ervaringen weer, die keren dat ik met Android gespeeld heb.

  44. heb nu een 4s aangeschaft (mijn 2e iphone) maar misschien ook de laatste, je hebt niks aparts meer met een iphone nu android zo opkomt met software en mooie toestellen en je voor een iphone zoveel meer moet betalen dan zullen meer mensen afhaken

  45. Origineel geplaatst door Nick
    Apple heeft met hun halsstarrigheid de tijd 25 jaar of meer teruggezet!!! Apple is allang begonnen met het begin van het eind en dit fenomeen had zich al ingezet bij leven van Steve Jobs.

    En jij neemt jezelf nog serieus? Maak je niet belachelijk en hou het bij spelletjes spelen op internet in plaats van dergelijke onzin te posten..

  46. @Toon: Succes met je volgende Android toestel.
    Ik hoopte ook dat Android een goed en goedkoper alternatief zou zijn, maar ik kan er maar niet aan wennen, en het is ook geen goed alternatief voor me.

    Alleen de echte bekende apps, zijn op beide platformen te vinden. Voor overige zakelijke software kan ik niet eens goede alternatieven vinden die net zo fijn als op IOS werken.

    Ik ben heel benieuwd naar je ervaring na x maanden, en hoop dat het niet zoals mij weggegooid geld is, en blijft hangen op verouderde Android OS, omdat Samsung totaal geen ondersteuning meer voor biedt.

  47. Mensen, alsjeblieft zeg het is Kerstavond.
    Natuurlijk is Apple superieur qua kwaliteit maar had de 4s een 5 moeten zijn (maar die schermen kregen ze niet op tijd in grote aantallen klaar) dus de innovatie staat een beetje stil.
    Android is opener met grote joekelschermen en als je dat verkiest met alle risico’s daarvan dan moet je zeker je gang gaan.

    Prettige Kerst !

  48. Plus dat mensen ook in mijn omgeving welke allemaal iPhones hebben kritiek hebben op de rechtszaken die Apple allemaal aanspant. Ze beginnen te arrogant te worden wat tegen ze gaat werken.

  49. Origineel geplaatst door Jasper
    Plus dat mensen ook in mijn omgeving welke allemaal iPhones hebben kritiek hebben op de rechtszaken die Apple allemaal aanspant. Ze beginnen te arrogant te worden wat tegen ze gaat werken.

    Apple heeft enorm geïnvesteerd in patenten rondom de technologie in iOS. Niet alleen de eigen vindingen gepatenteerd, maar ook een flink aantal essentiële patenten opgekocht. Zo werkt dat nou eenmaal in de technologiewereld: De uitvinder is gerechtigd tot een redelijke vergoeding van iedereen die er gebruik van maakt.

    Met de introductie van de Galaxy heeft Samsung overduidelijk zonder schroom inbreuk gemaakt op een aantal patenten — niemand zal ontkennen dat de Galaxy écht op een iPhone leek, in tegenstelling tot andere toestellen. Terecht dat Apple hier een fikse vergoeding voor wil hebben. Dit nog los van het feit dat Google het (al een paar jaar in ontwikkeling zijnde) Android-OS pas na de introductie van de iPhone heeft voorzien van de touch technologie en later multi-touch. Ook Google is niet onschuldig in deze… maar is moeilijker aan te vallen omdat ze Android gratis weggeven en er zonder omzetcijfers moeilijker een “redelijk licentiebedrag” te bedenken is.

    Zonder patenten is het voor bedrijven (klein of groot) moeilijk om (soms wel 4 of 5) jaren te investeren in iets nieuws, terwijl in het 6e jaar iemand anders het simpelweg kan “jatten”.

    Er zijn natuurlijk mensen en bedrijven die het oneens zijn met softwarepatenten. Zo bestrijdt Google MPEG4 en de H264 codec omdat deze “patent encumbered” zijn en daarmee de vrijheid van informatie op het internet zou bedreigen. Maar daartegen kan je aandragen dat de patenten het voor de bedrijven in het MPEG-consortium mogelijk maken om te blijven investeren in de technologie, waardoor H264 uiteindelijk beter is dan iets wat zonder fondsen in open-source vorm wordt ontwikkeld.

    Ik ben zelf van mening dat “patent-encumbered” helemaal niet erg is, zolang bedrijven maar bereid zijn om redelijke licenties te verkopen. Daarnaast heeft Samsung niet het recht om toestellen te ontwikkelen die als twee druppels water op die van een concurrent lijken, zoals de Chinezen zo vaak doen met bijvoorbeeld speelgoed-“iPods” bij Bart Smit die niets kosten maar wel als twee druppels op een iPod lijken.

    Open source is goed. Ook Apple gebruikt open source. Maar dat wil niet zeggen dat iemand open source mag pakken en dan zomaar het product van de buurman mogen nabouwen.

  50. @Marijn: Daarom wordt er in het artikel ook uitgebreid ingegaan op het feit dat Engeland de Europese uitzondering is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.