Reacties voor: ‘In 2016 dalen de iPhone-verkopen voor het eerst’

Een analist van Morgan Stanley denkt dat Apple in 2016 voor het eerst de verkoopcijfers van de iPhone ziet dalen. Nog nooit verkocht Apple minder iPhones dan het jaar ervoor.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Begint wel heel duur te worden vind ik.
    Dat gaat wel eens flink tegenslaan vroeg of laat. Nu is dat nog nikske 6%.

  2. Het houdt toch echt een keer op. R.i.p. Apple. Het was leuk je nooit gebruikt te hebben omdat je belachelijk duur bent.

  3. Analist Katy bla bla bla ….voorspelt

    dit zinnetje zegt genoeg 🙂

  4. @Vroem: De iPhone is al iets van vier generaties niet duurder geworden, dus waar je dat vandaan haalt weet ik niet.

  5. Bla bla bla.

    Ik zie niet waarom ze niet gewoon wéér een record gaan vestigen hoor. Pessimistische media altijd.

  6. En wat dan nog, als de verkoop wat daalt. Natuurlijk krijgen we dan reacties als “Apple is doomed!!!”, maar ik geloof daar niet in. Integendeel, denk eerder dat Apple het als motivatie zal zien.

  7. Vindt je het gek? Laatst even gekeken iPhone 6s 64GB €800
    Ik dacht meteen, oke laat maar ik ga nog wel even door met mijn 5s…

  8. @Pieter: De iPhone is zeker wel duurder geworden. Daarnaast had Apple nooit de iPhone 6s uit moeten brengen met maar 16GB. Dat was een verkeerde bezuiniging. Zo bijzonder is de iPhone niet meer anno 2015.

  9. Eens met over de woekerprijzen en 16gb.
    Maar ze vergeten gerucht over 4″ versie in hun betoog mee te nemen. Als de prijzen daarvan toch meevalt (tov 5c), kan dat ook voor stuwing zorgen.

  10. Ik denk dat de 6c een nieuw model voor de 7 haast geen winstmarge bij Samsung e.a. om te innoveren juist voor een stijging gaat zorgen.

  11. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Bla bla bla.
    Ik zie niet waarom ze niet gewoon wéér een record gaan vestigen hoor. Pessimistische media altijd.

    Ehm, naast verschillende hier al genoemde redenen misschien ook simpelweg omdat de bomen niet tot in de hemel groeien? Oftewel ééns komt er aan àlle groei een eind, waarom zou dat voor de iPhone niet in 2016 (kunnen) zijn?

    … maar nog nooit had Apple met een negatieve groei te maken.

    ‘Negatieve groei’? Is dat niet gewoon ‘krimp’? 😁
    Da’s net zoiets als ‘bergafwaarts’ ‘spookrijden op de weg omhoog’ noemen 😉

  12. als de verkoopcijfers echt gaan dalen (wat ik me afvraag) dan kunnen ze altijd nog de prijs omlaag gooien want ze maken toch (te) veel winst

  13. Haha makkelijk zo.
    50/50 kans dat je het goed hebt.

    Ik voorspel een sneeuwloze kerst en een regenachtige nieuwjaar.

  14. Ik denk dat er ook een tax zit op technologische groei en toepasbaarheid in het dagelijks leven. De iPad pro kent ook niet een bijzonder hoge aftrek en de Apple Watch wordt door velen ook binnen een korte tijd weer weggelegd. Ik vraag mij af in hoeverre we nog ontwikkeling op gebied van performance en toepasbaarheid willen. Ik denk dat de rem eerder wordt veroorzaakt door de mens zijn capaciteiten om met de ontwikkelingen om te kunnen gaan. Er is maar zoveel aan informatie verwerking wat we aankunnen. Ik geloof dat er een shift moet plaatsvinden in producten. VR, autonome apparatuur en convergentie hebben de toekomst. Blijven focussen op de groei van 1 product is zinloos. Ik werd ook niet groter als 1,74 meter. Dat zal nooit veranderen. ;-P

  15. iPhone 6s of Apple watch? Ik heb nu een iPhone 5s!

  16. @Floris: iPhone 6s (Plus)! De Apple Watch is wat mij betreft een halfbakken uitvinding waar nog veel aan verbeterd moet worden. De iPhone 6s is daarentegen een topproduct! Zelf vergeleken met mijn 6 vind ik de overstap nog zéér de moeite waard.

  17. Ik denk dat het ook wel scheelt dat het gewoon niet meer persee nodig is om elke 2 jaar een nieuwe telefoon te hebben.Als je nu nog een ( antieke ) iPhone 5 hebt werken de meesten apps nog steeds en de prestaties zijn verders voldoende.De 6 en 6s zijn wel vele malen sneller maar heel veel van die snelheid wordt sowieso niet volledig benut.Vroeger was een 2 jaar oud toestel al rommel vergeleken bij een recent toestel, nu is dat verschil niet zo groot meer.Net zoals met pc’s, laptops en tablets.

    @Woody: Ik haal nu al niet de volle 100% uit mijn iphone 6 plus, dus ik wacht wel op de 7 voor dat ik weer upgrade.
    Het is natuurlijk wel zeer aanlokkelijk maar voor mij totaal overbodig om de S te halen.

  18. Origineel geplaatst door Pieter
    @Vroem: De iPhone is al iets van vier generaties niet duurder geworden, dus waar je dat vandaan haalt weet ik niet.

    4 generaties niet duurder?
    Apart, ik heb vorig jaar namelijk €699 af mogen tikken voor m’n iPhone 6 en dit jaar €749 voor m’n 6s

    Dat is dus een stijging van bijna 10% in 1 jaar tijd ..

  19. @Pieter: de 6s is duurder. En flink duurder dan de 6. 50€ namelijk.

  20. Ik vraag het mij af,
    Zeker nu ze waarschijnlijk met een nieuwe 4″ komen. Hier zit een grote groep op te wachten. Daarnaast hebben veel mensen de iPhone 6 aangeschaft via een 2 jarig abonnement, en kunnen dus bij de iPhone 7 weer upgrade.

  21. @Referix: @Tokke: In de VS is de iPhone niet duurder geworden dan vorig jaar, het lijkt me handig om daar naar te kijken in plaats van de Nederlandse/Europese prijzen, deze zijn namelijk onder andere door de koers van de euro gestegen, hier kan Apple verder niks aan doen.

    Natuurlijk is het zuur dat we er iets meer voor moeten betalen, maar als prijsstijging zou je het denk ik niet moeten zien.

    Daarnaast ligt de stijging die jij noemt dichter bij vijf dan bij tien procent, dus dat is zwaar overdreven.

  22. @Pieter: Flauwekul natuurlijk. Apple heeft al eens de prijzen verhoogd met als reden koerswijzigingen. Indien de koers gunstig daalt voor de consument dan passen ze de prijzen niet aan.

  23. @Patrick: Ach, denk je dat Apple Europa wil pesten door de prijzen wel te verhogen en in de vs niet? Dat is natuurlijk flauwekul, het kost ze gewoon meer om in Europa te verkopen.

  24. Apple is een kleine speler op de smartphone markt.. Statistiek, Android domineert..
    Hoeveel mensen zie je op straat met een iPhone… 8 van de 10 toestellen is Android based toestel.. Het knappe hiervan is dat Apple het lang heeft kunnen rekken.. Maar zijn hier echt mensen die denken dat het business model van Apple een lang leven zou hebben.. Steve Jobs was briljant, innovatie dat was de iPhone in 2007.. Een super cool / technisch device.. Apple is de volgende Nokia – IBM – Microsoft – Dell en noem maar op.. Iets cools bouwen is makkelijker dan een Netwerk wat echt iets toe voegt.. Wat heeft Apple in huis aan Apps wat iedereen elke dag gebruikt.. Apple heeft status, een gevoel van erbij horen zakelijk/succesvol.. Dus alleen het merk!!!.. Andere merken zijn net zo goed of beter dan Apple..

  25. @Marco: Statistiek is niet jouw vak en zeker niet wat jij op straat ziet is representatief.
    Android is trouwens geen eenduidig merk die je met hardware kunt vergelijken. Zonder Apple en Jobs volharding en innovatie had de smartphone nooit zo’n populariteit gekregen waarop de anderen hebben meegelift, dat is het typisch Aziatisch businessmodel, geen bedenkers, kopiëren en ja soms zelfs verbeteren.
    Als je Apple met oa IBM, Microsoft gaat vergelijken, die hebben allemaal inderdaad een gevestigde naam.
    Niet zonder reden!

  26. Origineel geplaatst door Marc
    @Pieter: De iPhone is zeker wel duurder geworden. Daarnaast had Apple nooit de iPhone 6s uit moeten brengen met maar 16GB. Dat was een verkeerde bezuiniging. Zo bijzonder is de iPhone niet meer anno 2015.

    De iPhone is na de 3G en 3GS al niet meer bijzonder geweest. Maar gewoon een heel goed product.

  27. @Pieter: Feit is dat ze de prijzen verhogen en dit onder het mom van koerswijzigingen doen. Andersom zal dit nooit gebeuren maar blijf jij rustig geloven dat het allemaal heel anders is. Kritisch zijn mag eenmaal niet indien het om Apple gaat

  28. @Patrick: Kritisch zijn is niks mis mee. Maar het moet wel terecht zijn. En dat is wat er hier bij jou misgaat.

  29. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  30. Origineel geplaatst door Marco
    Apple is een kleine speler op de smartphone markt.. Statistiek, Android domineert..
    Hoeveel mensen zie je op straat met een iPhone… 8 van de 10 toestellen is Android based toestel.. Het knappe hiervan is dat Apple het lang heeft kunnen rekken.. Maar zijn hier echt mensen die denken dat het business model van Apple een lang leven zou hebben.. Steve Jobs was briljant, innovatie dat was de iPhone in 2007.. Een super cool / technisch device.. Apple is de volgende Nokia – IBM – Microsoft – Dell en noem maar op.. Iets cools bouwen is makkelijker dan een Netwerk wat echt iets toe voegt.. Wat heeft Apple in huis aan Apps wat iedereen elke dag gebruikt.. Apple heeft status, een gevoel van erbij horen zakelijk/succesvol.. Dus alleen het merk!!!.. Andere merken zijn net zo goed of beter dan Apple..

    Hahaha wat een onzin! Wie pakt er in 2015 94% winst en dus domineert… Inderdaad Apple. Dream on

  31. Origineel geplaatst door Tom
    En wat dan nog, als de verkoop wat daalt. Natuurlijk krijgen we dan reacties als “Apple is doomed!!!”, maar ik geloof daar niet in. Integendeel, denk eerder dat Apple het als motivatie zal zien.

    Dat Laatste zinnetje, daarom hoop ik dat het eens gaat gebeuren.

  32. Origineel geplaatst door Jodoks
    @Marco:
    dat is het typisch Aziatisch businessmodel, geen bedenkers, kopiëren en ja soms zelfs verbeteren.

    Laten we er ‘ns van uit gaan dat het aantal patenten staat voor het bedenken van dingen. Kijk dan ‘ns in deze lijst en kijk dan nog ‘ns naar jouw uitspraak.

    Mocht je van mening zijn dat de R&D uitgaven hier wat over zeggen kijk dan ‘ns naar deze lijst en kijk dan nog ‘ns naar jouw uitspraak.

  33. Origineel geplaatst door macs33
    Hahaha wat een onzin! Wie pakt er in 2015 94% winst en dus domineert… Inderdaad Apple. Dream on

    In elke prijsklasse is er een Android telefoon te koop dus ja Android domineert wat dat betreft de markt, ook nogal logisch dan natuurlijk.

    Daarnaast is Apple ook niet het enige bedrijf wat flink winst op zijn producten maakt, ik heb de cijfers niet maar volgens mij heeft Samsung ook wel behoorlijk goede marges.

    Btw ik zou het prima vinden als Apple het een jaartje of 2 wat slechter doet, dan worden ze gedwongen tot innovatie wat voor de klant ook altijd weer goed is.

  34. Ze zouden iPhones moeten maken die langer mee gaan! Waarom zou zo’n mooie klein zak computer niet jaren mee kunnen net als een Mac? Die iPhones zijn er om ons te dienen, niet om de zakken van Apple te vullen!

  35. Wat een nepanalyse en een nepnieuws. Zijn we nu al zover dat analysebedrijfjes (misschien wel van de concurrent) zo maar even ‘voorspellen’ dat de verkoop van iPhones in het komende jaar 6% zullen dalen, terwijl niets daarop wijst. Meteen groot in het nieuws, allerlei voorbarige conclusies worden er getrokken en zelf het aandeel Apple daalt op de beurs fors door deze prietpraat. Wat een onzin! Ik zou het met een grote korrel zout nemen!!

    • @macaanzee: Ik verdedig niet graag analisten, want het gros werkt inderdaad bij dubieuze analysebedrijfjes en praat elkaar na.

      Maar… Katy Huberty is een van de bekendste Apple-analisten, doet dat werk al jaren en is in dienst bij Morgan Stanley. Zou ik niet direct een ‘analysebedrijfje’ willen noemen en ik vermoed ook niet dat Morgan Stanley een verkapt dochterbedrijf van Samsung is.

  36. De prijs van de iPhone is jarenlang precies gelijk gebleven, alleen is in het afgelopen jaar de euro flink in waarde gedaald ten opzichte van de dollar, zodat import vanuit USA duurder wordt. Dat is logisch. Apple heeft daarom de prijzen wat verhoogd, zoals élke Amerikaanse fabrikant of webstore. @Mark en anderen: onzin dat Android phones, Samsung of anderen net zo goed of beter zijn. Dat lijkt zo tot je het probeert. Je zal wel geen iPhone hebben. Ook nieuwste Samsung phones zijn vrijwel even duur trouwens. Ook onzin dat alleen iPhone 3(s) bijzonder was. Elke iPhone is bijzonder en kan weer meer dan de vorige. iPhone is here to stay! Bijna iedereen die ik ken heeft een iPhone.

  37. Origineel geplaatst door Danny Princen:

    In elke prijsklasse is er een Android telefoon te koop dus ja Android domineert wat dat betreft de markt, ook nogal logisch dan natuurlijk.

    Daarnaast is Apple ook niet het enige bedrijf wat flink winst op zijn producten maakt, ik heb de cijfers niet maar volgens mij heeft Samsung ook wel behoorlijk goede marges.

    Btw ik zou het prima vinden als Apple het een jaartje of 2 wat slechter doet, dan worden ze gedwongen tot innovatie wat voor de klant ook altijd weer goed is.

    Marge is geen winst en laat dat nu het probleem zijn behalve bij Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.