Reacties voor: Klacht: ‘Aluminium rand van iPhone verkleurt na verloop van tijd’

De aluminium rand van de iPhone blijkt van kleur te veranderen. Vooral de rode iPhone blijkt er gevoelig voor. Na verloop van tijd zijn de randen niet meer zo vlammend rood als aan het begin.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Wow.. dit is niet bepaald Apple. Hoop dat het gaat om een zeer beperkt aantal

  2. Leer aged ook. Is dit nu echt een “probleem “

  3. @Axel: Totaal niet hetzelfde..

  4. Waarom is de verwachting bij een telefoon toch dat ze voor altijd als nieuw blijven. Ook een telefoon is aan gebruik en slijtage onderhevig en invloed van UV is daar ook onderdeel van.

  5. Origineel geplaatst door Martijn
    Waarom is de verwachting bij een telefoon toch dat ze voor altijd als nieuw blijven. Ook een telefoon is aan gebruik en slijtage onderhevig en invloed van UV is daar ook onderdeel van.

    Verkleuren na 2/3 jaar prima hoor maar een telefoon van 800€ hoort niet te verkleuren binnen 2 jaar.

  6. Geanodiseerd aluminium heeft altijd een grote kans op verkleuring/slijtage, de kleur is alleen aangebracht op het buitenste laagje en is niet door en door. De kleur zit als het ware vast in de poriën van het aluminium, omdat aluminium een vrij zacht materiaal zal het dus ook sneller slijten dan RVS waardoor de kleur weg wordt gepoetst als het ware.

  7. @Martijn: omdat het een iPhone is en dat staat voor kwaliteit en kan je verwachten dat hij punt gaaf blijft als je er zuinig mee diet

  8. Niet dat ik er last van heb maar schrok eigenlijk wel een beetje toen ik mijn hoesje verwijderde.

    Van de oceaanblauwe kleur van mijn iPhone 12Pro Max is op de achterzijde niks meer van te merken, tenzij op het lenzengedeelte. De kleur is er zowat helemaal van af! Ziet er zilver uit.
    Vanaf dag een “verpakt” in een origineel Apple lederen hoesje. (Leren hoesje met MagSafe voor iPhone 12 | 12 Pro – Baltisch blauw)

    Zou toch niet mogen na nog geen half jaar.

  9. Gewoon zilver kopen, dat is de kleur van t materiaal geeft geen problemen. Heb sowieso niks met die kleuren. Je kunt de kleur met een hoesje regelen

  10. Het is en blijft natuurlijk geverfd metaal.
    zelf zou ik daarom niet snel een kleurtje kiezen gewoon zilver (RVS) of zilver (Alu) kiezen. Eventueel kan je nog kiezen voor goud (Apple schijnt zowel RVS als ALU te kleuren door als het metaal vloeibaar is messing ofzo toe te voegen, een legering)

    Dit probleem deed zich ook voor bij de RVS zwarte iPhone en niet bij zilver en goud.

  11. UV licht is altijd funest, na verloop van tijd verkeurd de andere uitvoeringen. Alleen bij rood zal dat sneller opvallen. Je kunt er ook een hoes/case erom heen doen, heeft zonlicht gen toegang om het toestel te verkleuren. Maar niet alleen UV stranding ook huidzuren is funest. Het valt onder slijtage, en na verloop van tijd valt het niet meer op. En als je je toestel nieuw wilt houden dan is een rugged case een optie, dan is hij ook beschermt voor vallen en stoten. Mijn iPhone 5 destijds was voorzien van een Presiver Case van Otterbox, het toestel was fabrieksnieuw.

  12. Hier zelfde probleem na maand gebruik iphone 12Pro. Slijtage is normaal na verloop van tijd maar van zo’n duur toestel mag je toch kwaliteit verwachten.
    Apple erkent het inderdaad niet en weigeren het toestel te vervangen.

  13. @Sep: Ik heb zilver, zelfde probleem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.