Reacties voor: ‘iPhone van polycarbonaat met 4,5-inch scherm verschijnt in 2014’

Apple werkt aan een iPhone van polycarbonaat met een 4,5-inch display. Deze iPhone moet in 2014 pas op de markt verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Geloof er helemaal niets van! Apple gaat echt geen budget modellen aanbieden! Apple is een premium merk en zal dat ook altijd blijven.

    Gaan we straks ook iMacs of Macbooks van plastic maken?

  2. Het gaat uiteindelijk allemaal om geld. Ik denk dat ze hiermee een andere doelgroep bereiken. Het premium-gedeelte kan alsnog gehanteerd worden door het uitbrengen van duurdere modellen.

  3. Origineel geplaatst door dlo
    Gaan we straks ook iMacs of Macbooks van plastic maken?

    Nog niet zo heel lang geleden waren beide van plastic…

  4. @dlo: Nog niet zo lang geleden tot de introductie van de iPhone 4 waren de iPhone’s voorzien van een polycarbonaat behuizing. Zijn we dat inmiddels al vergeten. Dit waren geen budget modellen.
    Sterker nog de meeste Apple producten waren voorzien van een polycarbonaat behuizing. Dus zo vreemd is dat niet.

  5. Hebben we al gehad met de 3G en 3GS toch?? 🙂

  6. Komt er zeker aan. Zeer veel mensen vinden de Ip5 te duur, zoals ook hier veel is “geroepen”. Apple past zich, zoals elk commercieel bedrijf, aan aan de vraag. Beste voorbeeld is de ipad-mini. Er is in de “plastic” telefoonmarkt nog wel wat te verdienen, mits het goed werkt! En net dáár heeft Apple de troef nog steeds stevig vast. Misschien zal de Apple purist gaan afvallen, maar dat is afstrepen tegen de nieuwe doelgroep ben ik bang.

  7. 4,5 inch? Word hij dan weer langer of gaan ze hem eindelijk breder maken, langer kan namelijk echt niet iphone 5 is max

  8. Ik hoop dat de resoluties hetzelfde blijven. Anders moet ik als ontwikkelaar met nog meer verschillende apparaten rekening houden

  9. Plastic???? Dan nemen ze toch gewoon een Samsung!

  10. Er zijn al twee budget modellen, de iPhone 4 en de iPhone 4s. Waarom moet er een nieuwe gemaakt worden?

  11. HAHAHA zou wel lachen zijn. Als die budget telefoon er toch moet komen; Stockwise, dan maar apple’s manier!
    Goedkoop, plastic, degelijk en f$ckedup beter dan samsung :)) dat samsung er verlegen van wordt.
    Dat lijkt me nou echt lachen. Altijd leuk de concurrentie in verlegenheid te brengen.

    Wat betreft dat resolutie probleem..
    Ik denk dat de volgende iOS versie ‘geen’ resolutieprobleem meer heeft.

  12. 4,5″ 1136×640 is minder dan 300ppi en hierdoor zie ik Apple toch genoodzaakt zijn weer een nieuwe resolutie toe te passen.

    Apple had dit al direct moeten doen (1280×720) in de iPhone 5 ipv de halfbakken 1136×640.
    1280×720 had even een moeizamere overgang opgeleverd maar dan had je tenminste gelijk een standaardresolutie gehad waar alle eventueel toekomstige modellen tot 5″ gebruik van zouden kunnen maken. Nu komt er wéér een andere resolutie bij.

    Origineel geplaatst door Fruitschaal
    Het gaat uiteindelijk allemaal om geld. Ik denk dat ze hiermee een andere doelgroep bereiken. Het premium-gedeelte kan alsnog gehanteerd worden door het uitbrengen van duurdere modellen.

    Het gevaar bestaat dat je je eigen premium doelgroep gaat kannibaliseren. Dwz een groot deel die nu nog de hoofdprijs betaald voor het topmodel zal voor een goedkoper model gaan.

    Apple verdient belachelijk veel geld vanwege woekerwinsten op de hi-end modellen. Deze tactiek veranderen (een toestel introduceren waarop minder winst gemaakt wordt) maakt ze qua winstgevendheid tot een dertien in een dozijn fabrikant (Samsung, LG etc).

  13. @Apple740: Daar moet ik je ongelijk in geven. Je krijgt er een ‘í dont give a f%ck which brand’ groep bij als het maar goedkoop is met groter scherm. Het is bekend dat iPhone gebruikers totnu toe meer uitgeven dan android gebruikers. Geven meer geld uit aan het model en de apps. Deze zullen de iPhone ‘deluxe’ blijven kopen terwijl de zwevende kopers die uiteindelijk voor goedkoop gaan over de streep worden getrokken.

    Zijn die eenmaal binnengehengeld zien ze hoe geweldig de wereld van de iPhone is.

    Je maakt de deluxe €699 en de goedkope versie €399. Zo verdien je meer aan de deluxe, zodat je minder kunt vragen voor de goedkope versie.
    Zo heeft apple altijd gewerkt. Zie het geheugen model

  14. Het wordt gewoon een 3.5″ of 4″ scherm, waarschijnlijk niet retina maar gewoon 320×480.

    Overigens, 330 dollar is nog steeds erg veel geld vergeleken met de Lumia 520 (zal rond de 180 euro simlock vrij zijn) of de hele “collectie” van Android telefoons die minder dan 150 euro simlock vrij kosten.

    Om echt door te slaan moet Apple onder de 250 en het liefst 200 dollar komen, dan maar een iets lagere marge want de rest + apps store vullen het wel aan.

  15. @Patryk: Een budget iPod 4 uit 2010 heeft al een retina scherm, en dan gaat Apple een nieuwe +300 euro kostende GSM die in 2014 uit zou moeten komen voorzien van 320×480?

    Een aantal Android phones van net over de 300 euro hebben al een 720p scherm, Apple zou zich volkomen belachelijk maken door hier anno 2014 320×480 tegenover te zetten.

  16. Origineel geplaatst door Lesley Declerq
    Je maakt de deluxe €699 en de goedkope versie €399. Zo verdien je meer aan de deluxe, zodat je minder kunt vragen voor de goedkope versie.

    De vraag is hoeveel deluxe modellen je nog gaat verkopen als je klanten ook kunnen kiezen voor de goedkope versie.

  17. Als een Ferrari, McLaren of Pagani van plastic wordt gemaakt vinden we het allemaal geweldig, maar als men een telefoon van dit materiaal wordt gemaakt zou het troep zijn. Onzin natuurlijk.
    Er zijn gewoon verschillende doelgroepen. In het verleden wilde Apple dat alle doelgroepen zich naar Apple schikten. Nu ze zien dat concurrenten heel veel geld uit de markt halen gaan ze misschien eens doen wat doelgroepen vragen.
    Zo zou ik graag een Iphone in een Galaxy Note formaat willen hebben (maak eenIpad mini nog iets kleiner en klaar..) En laat Apple nou ook eens van die ouderwetse icoontjes afstappen en widgets in zijn Ios toestaan.

  18. @Apple740: als ik kijk naar mijn vriendenkring dan heeft 90% een iphone. 70% wil de snelste en mooiste.
    Natuurlijk zal kanibalisering een rol spelen maar zie ook dat je 2x zoveel klanten krijgt. Zelfde als de iPad mini.

    Je krijgt er een groep mensen bij.
    Dit is precies wat de aandeelhouders willen. Natuurlijk is het een uitdaging voor apple maar gezien hun resources weet ik dat ze het kunnen. TEAM APPLE!! 🙂

    @seminifeer: Sorry ik zie dat je veelal hetzelfde schrijft

  19. Origineel geplaatst door dlo
    Geloof er helemaal niets van! Apple gaat echt geen budget modellen aanbieden! Apple is een premium merk en zal dat ook altijd blijven. Gaan we straks ook iMacs of Macbooks van plastic maken?

    ja waarom niet? Ze hebben veel langer kunstof gebruikt dan Aluminium. Het is daardoor een rare bewering dat alles van Apple van metaal moet zijn.

  20. apple was juist altijd tegen de fragmentatie op schermformaten van android.. dus die zullen nu niet het zelfde spelletje meespelen. 4 inch is groot genoeg voor de meeste.. ik heb dan nu galaxy nexus met 4.65 maar mn ipod touch met 3.5 is gewoon genoeg! houd je hem maar iets dichter bij je 🙂 als apple dit gaat doen dan zijn ze verloren en is er niks meer over van de jaren met Steve. de ipad mini is ook gewoon gedaan om de vraag mee te vullen en gelukkig voor hun met de zelfde verhouding als ipad 2

  21. Origineel geplaatst door dlo
    Geloof er helemaal niets van! Apple gaat echt geen budget modellen aanbieden! Apple is een premium merk en zal dat ook altijd blijven. Gaan we straks ook iMacs of Macbooks van plastic maken?

    Als het aan Steve Jobs lag was er ook geen ipad mini gekomen; soms moet je met de markt meegaan en niet je eigen gedachtes volhouden als miljardenbedrijf.

  22. Het duurste onderdeel van de iphone is het scherm. En zou er een goedkopere iPhone met een groter scherm gelanceerd gaan worden. @iphoneclub, stop eens met het publiceren van deze onozele geruchten van sites die aandacht/bezoekers/inkomsten willen genereren. De iPad mini is ook een tablet die goedkoper is, juist door het kleinere scherm! Maar het is in uitstraling nog steeds een hoogwaardig product.

    Overigens een goedkopere iphone is er al. De iPhone 4!!!

  23. Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves beweerde in februari nog dat Apple zijn eigen merk met een budgetmodel kan beschadigen.

    Appel zou wel MOETEN, omdat ze achter lopen op samsung en htc. Maar van de andere kant het gaat apple zeker schaden, omdat, als de budgetphone dezelfde (onderdelen)
    gaat krijgen als de iphone 4s of 5, dan voelen deze mensen zich nu belazerd.. ( stukske metaal van 300 piek ).

  24. 4.5 inch scherm is wat ik wil als opvolger van mijn 4S, het scherm van de iphone 5 met dat rijtje extra biedt mij geen meerwaarde, het mag ook een tikkeltje breder worden.

  25. De iphones zijn gemiddeld een 100€ gestegen, zomaar ineens en nu gaan ze een budgettoestel maken dat een 100€ goedkoper gaat zijn. Eigenlijk zitten ze met hun budgettoestel op de prijs dan dat een nieuwe (gewone) iPhone zou mogen kosten, slim gezien zeg ik. Voor de normale prijs een toestel van minder kwaliteit leveren en iedereen pikt het gewoon. Met de iPhone ben ik gestopt bij de prijs van de iPhone 5 maar als er een iPhone uitkomt die minder gaat kosten en toch degelijk is wil ik er nog over nadenken. Niet dat ik het niet kan betalen maar juist een principekwestie.

  26. Mij gaat het om het formaat 4,5 inch! Echt niet!

  27. Voor dat geld heb je toch ook bijna een iPhone 4 Steve zou dit ook nooit goed keuren (denk ik)

  28. Origineel geplaatst door Remco
    Als het aan Steve Jobs lag was er ook geen ipad mini gekomen; soms moet je met de markt meegaan en niet je eigen gedachtes volhouden als miljardenbedrijf.

    Verschil is dat Apple onder Cook openlijk de eventuele introductie van een mini-versie van de iPad nooit heeft tegengesproken, iets wat met een budget-iPhone wel het geval is. Apple maakte al duidelijk dat zij hoogwaardige producten willen leveren en dat daarbij een goedkoper model van de iPhone geen plaats inneemt.

  29. Polycarbonaat is geen plastic. Ik geloof het verder ook niet. Pas in 2014, dikker en van “plastic”? It’s bombastic.

  30. Blij dat ze afstappen van die glazen achterzijde en alu rand. Ik vind de iphone veeel te glad. Glijdt erg snel uit mijn hand, zeker als ik met rechterduim links boven iets aan moet klikken. Dus svp ook geen groter scherm want dan is het over en uit met Apple

  31. Origineel geplaatst door dlo
    Geloof er helemaal niets van! Apple gaat echt geen budget modellen aanbieden! Apple is een premium merk en zal dat ook altijd blijven. Gaan we straks ook iMacs of Macbooks van plastic maken?

    LOL de vorige Macbooks werden al van ditzelfde materiaal gemaakt….lezen…

  32. Het gaat niet om de meningen van het volk. Apple aandeel is lievelingetje af en aandeelhouders schreeuwen om meer! Oftewel als Apple vast loopt in sales (max bereikt op iphone en ipad in aantallen en de macs en laptops doen niet echt mee) dan moet er iets anders voor de inkomstengroei gaan zorgen

  33. Het slaat eigenlijk nergens op,maar het was idd zo dat er ooit een budget macbook bestond,hier staat er ook nog zo eentje welke van mijn partner is.
    Maar behalve het exterieur scheelt hij amper wat met mijn macbook model 2008 (aluminium unibody maar geen pro…die is nu dus gewoon een “pro”)
    Doch stopte Apple met dat polycarbonaat model,zal ook wel een reden voor zijn…
    Mensen die nu een iphone willen maar de laatste versie te duur vinden,kunnen zich wenden tot een 4 of 4S. die eerste heb je nu ook vanaf 399,dus waar zit het probleem eigenlijk..
    Dus een iPhone uitbrengen die alles kan wat de laatste versie kan,enkel in een ander jasje voor de helft van de prijs…komaan zeg. Zoals gezegd zijn er toch al goedkopere opties en laat ons nu eerlijk zijn…ik heb alle iPhones gehad,nu dus de 5.
    Maar ‘t is de eerste versie waar het wauweffect voor mij zowat werd doodgemaakt omdat hij buiten groter en dunner te zijn eigenlijk niks meer kan dan de 4S. Sneller,dat zal wel… maar tot op welk punt merk je dat nog? De 4 en 4S waren ook al snel genoeg.
    Serieus denk ik niet dat Apple deze weg zal kiezen,zowel…dan blijft er van Steve Jobs zijn visie niks meer over.
    Ga voor de schoonheid van een product en de winst komt vanzelf.
    Wanneer Apple net als andere producenten gaat beginnen met tal van verschillende modellen qua prijs en functionaliteit,dan zie ik geen mooie toekomst in voor IOS..
    Net omdat het geen rekening hoeft te houden met honderd verschillende toestellen is het zo stabiel. hardware en software & mooi geheel…blijf daar met je tengels af Cook!!!
    Steve Jobs draait zich om in z’n graf (of urne,kan ook…) en als zijn geesteskind zulke manier van zakendoen gaat hanteren,dan is ie pas echt dood.
    want lees achteraf zoveel je wil over wat voor een tiran ie was… met iedereen een bloemetje in z’n haar en een zoentje te geven maak je geen titaan van een bedrijf zoals hij dat gedaan heeft!
    Apple was steeds een begrip,maar het stevent af naar een doodgewone slokop als z’n concurrentie (die voordien niet eens zo te noemen was…copycats,volgelingen,dieven!)

    Ik ben een Apple liefhebber,niet omdat het cool is/was het te hebben,gewoon omdat het steeds donders goed is.
    Maar als die “is” een “was” wordt,hoeft het prijskaartje voor mij ook niet meer…

  34. Ik hoop geen 4,5″!! Ik ben twee jaar geleden van een htc desire hd naar een iPhone overgestapt vanwege de grootte van het scherm!

  35. De iMacs trouwens ook eh 😉 ni vergeten! Hahaha @jahel:

  36. @dlo:

    ja dan word die iphone zo gewild dat aple faliet zal gaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.