Reacties voor: iPhone van de zaak straks verleden tijd

In Amerika gebruiken werknemers steeds vaker hun eigen smartphone voor het werk. Die trend zien we ook in Nederland.
Lees het complete artikel → iPhone van de zaak straks verleden tijd
Richard Borgman -

Reacties: 21 reacties

  1. Een telefoon gebruik je al snel zakelijk wanneer je collega een berichtje stuurt. Een laptop vind ik wel nog een vreemd idee. Naar mijn mening moet een werkgever zorgen voor apparatuur die vereist is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook dagelijks telefoneren met een privé toestel en op eigen kosten vind ik niet kunnen

    Het zal wel te maken hebben met de machtspositie die een werkgever nu heeft tov een werknemer.. Mensen hebben toch meer over om aan een baan te komen.

  2. Kunnen we dit in Nederland niet gewoon BEA noemen?
    (Breng je Eigen Apparaat)

    Gelijk een mooi eerbetoon aan onze voormalige koningin.

  3. @LlukeK: Het gaat niet om een kosten besparing. Wanneer mensen een vergoeding krijgen om een toestel te kopen dan zijn ze er zuiniger op, ze kopen iets waar ze graag mee werken en dus eerder bij zich houden, daardoor ook beter en vaker bereikbaar zijn. Plus er is geen gezeur dat Jantje een iPhone wil en Pietje een Nokia. Er worden gewoon eisen gesteld en daar moet je dan aan voldoen. Daarna gaat er wel een simkaart van je werkgever in.

  4. Gebruik zelf ook mijn eigen iPhone zakelijk. Heb de BB ingeleverd. Gebruik al jaren mijn zakelijke nummer ook privé. Heb dus mijn zakelijke sim in mijn privé telefoon gestopt. Voordeel van de iPhone t.o.v. een BB en het voordeel van gratis bellen en 3G. We hebben als pilot speciale software voor de mail en de agenda op iOS en Android devices.

    Nadeel is wel dat als mijn Iphone kapot gaat, ik geen nieuwe iPhone van de zaak krijg. Dan moet ik of zelf een iPhone aanschaffen of weer terug naar een BB. Maar goed dat was natuurlijk ook zo als ik de iPhone alleen privé zou gebruiken.

  5. Origineel geplaatst door LlukeK
    Een telefoon gebruik je al snel zakelijk wanneer je collega een berichtje stuurt. Een laptop vind ik wel nog een vreemd idee. Naar mijn mening moet een werkgever zorgen voor apparatuur die vereist is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook dagelijks telefoneren met een privé toestel en op eigen kosten vind ik niet kunnenHet zal wel te maken hebben met de machtspositie die een werkgever nu heeft tov een werknemer.. Mensen hebben toch meer over om aan een baan te komen.

    Het principe van BYOD hangt naar mijn mening samen met Het Nieuwe Werken (flexibel werken naar tijd en plaats en met BYOD naar device). Het voordeel dat de werknemer heeft is dat door bijvoorbeeld thuis te werken of onderweg in de trein, kan al gezien worden als een stuk beloning want er blijft een stuk vrije tijd over. Daarnaast is het niet ongewoon dat werknemers een subsidie krijgen voor de aanschaf/onderhoud van devices. Dus in mijn ogen wordt die machtspositie niet gebruikt danwel misbruikt…

  6. Naar mijn mening moet een werkgever zorgen voor apparatuur die vereist is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook dagelijks telefoneren met een privé toestel en op eigen kosten vind ik niet kunnen.

    Dat is denk ik nog overwegend de mening in NL, maar vergeet niet dat er wel een (gedeeltelijke) vergoeding tegenover het gebruik van eigen apparatuur voor de zaak staat. Dat staat hierboven niet duidelijk, maar in het Gartner rapport wel.

    Als ik vrijheid heb bij het kiezen van een laptop en/of telefoon, waarvan een deel vergoed wordt, dan heb ik daar wel oren naar!

  7. Prima ontwikkeling. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Op deze manier kan iedereen een device naar eigen keuze gebruiken. Een maandelijkse vergoeding kan ook overmatig zakelijk gebruik compenseren en/of de sim kaart wordt door de zaak geleverd. Scheelt ook weer een hoop kapotte devices als er net weer een nieuwe iPhone uit is gekomen 🙂

  8. Best een goed idee, mits er een vergoeding tegenover staat.
    Echter een laptop prive en zakelijk gebruiken lijkt me risicovol. Savonds de kids op de laptop en overdag de laptop voor het werk gebruiken. hm… ik weet het niet.

  9. Goed idee maar een laptop moet toch echt wel van de zaak zijn vind ik, je prive foto’s en zakelijke dingen kunnen echt niet op 1 device vind ik en een laptop kost ook wat.
    Eigen telefoon is prima, maar de abonament voor je werk mag de werkgever wel betalen, anders werk je algauw om de kosten die je door je werk maakt te betalen in plaats van voor je eigen leven…

  10. Denk dat dit met een korrel zout genomen moet worden. Ben er zeker van dat de werkgever je wel zal voorzien van alle materiaal dat effectief nodig is voor je job. Probleem is dat er tegenwoordig zoveel beginnelingen (pas afgestudeerd enzo ) bij het solliciteren reeds een eisenlijst meehebben !! Ze MOETEN een iPhone, MacBook Pro, etc… hebben ipv de door het bedrijf geleverde Nokia gsm en HP laptop bv.
    Indien ik een nieuwe gsm nodig heb, krijg ik van m’n werkgever een budget. Ik kom ook niet toe om daarmee een iPhone te kopen. Ik kies er dan zelf voor als ik wil bijleggen ervoor. Daartegenover heb ik nog nooit een telefoon- of internet factuur hoeven te betalen. Die gaan dan ook weer naar m’n werkgever. Alles hangt maw af van hoe je afspreekt.

  11. Mijn werkgever staat mij toe dat ik mijn iPhone ook privé gebruikt. Zolang dit beperkt is (bellen en data) levert dit voor de werkgever geen extra kosten, en het scheelt mij een duur abbonnement. Als daar dan tegenover staat dat ik zelf voor een toestel zorg, vind ik dat prima. Overigens is het nu nog zo dat ik een iPhone én een iPad van de zaak heb. Overigens is BYOD ook niet kostenloos voor de werkgever: er zal wel ondersteuning en software moeten zijn en dat betekent dat de werkgever wel eisen aan de apparatuur zal stellen. Ook kan de werkgever eisen stellen aan de beveiliging.

  12. Prima ontwikkelling.

    Vroeger was je blij met een laptop van de zaak. Net als een mobieltje had je dat niet zomaar privé. Tegenwoordig heb je thuis betere hardware dan dat je van je werkgever krijgt. En uiteindelijk log je toch in in een CITRIX omgeving en heb je de software niet nodig. Dus laat mij maar een MacBook kopen en die zakelijk en prive gebruiken. Dat scheelt ook weer ruimte.

  13. Binnenkort ook:
    BYOM: Bring your own money
    BYOC: Bring your own car
    BYOI: Bring your own ideas
    BYWF: Bring your whole family
    BYOF: Bring your own food
    YCUOC: You can use our cantine
    WDNYA: We dont need you anymore
    ATDNUT: And they don’t need us too…
    YHAJFU: You have a job for us?

  14. En dan volgt… BYOC (Bring Your Own Car)

    @Wessel Meijer: je was me net voor! 😉

  15. Ook bekend als:

    BYOS: Bring Your Own Shit (ICT perspectief)
    RYOD: Repair Your Own Device (gebruikersperspectief)

  16. Byog = Bring your own Girlfriend

  17. Vandaag nieuwe update van mindfeud helaas na opstarten gelijk weer weg .
    Is dit bekend bij nog meer mensen.

  18. @Wessel Meijer: GENIAAL!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.