Geweven Lightning-naar-usb-c-kabel in wit en zwart.

Reacties voor: Apple-topman bevestigt: ‘iPhone krijgt usb-c’

Dat kon je zien aankomen
Apple-topman Greg Joswiak heeft in een interview bevestigd dat de iPhone de overstap naar usb-c maakt. Het moet ook wel, onder druk van de EU.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Voor de 3 iPhones en 2 iPads (en wat kleinere apparaatjes zoals AirPods en ATV afstandsbediening) gebruiken wij hier in huis en in de auto en op het werk zo’n 12 Lightning kabels. Die hoeven natuurlijk niet allemaal meteen worden vervangen, maar het gaat in de toekomst wel veel kabels kosten en dus veel afval.

  2. Yeah right, wrs met een adaptertje in de doos lightning to usb-c

    Volwaardige kabel apart aan te kopen.

    Apple kennende 😅

  3. Origineel geplaatst door Dromedaris
    Yeah right, wrs met een adaptertje in de doos lightning to usb-c

    Volwaardige kabel apart aan te kopen.

    Apple kennende 😅

    Prima wat mij betreft. Ik heb al zat usb-kabels en opladers.
    Misschien kunnen ze een klein verloop stukje voor Lightning naar USB-C meeleveren. Dan hoeven we niet meteen al die bestaande Lightning kabels weg te gooien.

  4. Origineel geplaatst door Bollie
    Misschien kunnen ze een klein verloop stukje voor Lightning naar USB-C meeleveren. Dan hoeven we niet meteen al die bestaande Lightning kabels weg te gooien.

    Dat dus. Waar een wil is, is een weg.

  5. Ik heb al een Dock naar Lightning connector, kan er mooi een Lightning naar usb c connector bij. Mij krijgen ze niet gek hoor!

  6. Apple moet zich niet roomser voor doen dan de paus met “er komt veel afval aan kabeltjes” airpods die niet te herstellen zijn, macs die vol met kleef pasta en lijm zitten en zo zijn er meer producten.

    Usb-c is een redelijke standaard tegenwoordig dus dit soort kabels zijn in ieder huishouden wel te vinden, vaak ook van een veel betere kwaliteit dan Apple maakt. Ze wisten al tijden geleden dat dit er aan zat te komen dus hadden ook vanaf de iphone x al usb-c kunnen leveren.

    In eerdere artikelen op ic wordt in veel reacties al getwijfeld aan het “groene” van Apple.

  7. Een algemene standaard is goed, alleen het ontwerp van usb c…🙈 probeer er maar eens wat stof uit te halen.

  8. Werd tijd. Hoeft er maar een lader mee als ik op reis gaat. M’n MacBook en m’n camera zijn al usb-c. Zou mooi zijn als de iPhone ook mee zou doen

  9. Nou dat verhaal van eerst heel veel Lightning op de afval berg. Dat komt omdat men eerder maar niet doorpakte, had gewoon al veel en veel en veel eerder gemoeten dat hele Lightning had nooit moeten bestaan eigenlijk. Maar los daarvan Ali heeft heel leuk klein tussen stukje te koop voor circa een euro, ik gebruik dit om mijn Watch te laden met een oorspronkelijke stekker. Zijn meerdere versies van dit adaptertje

  10. @Leo: Inderdaad dat afval maakt Apple nu zelf, doordat ze zelf zo traag overstappen.
    Al een paar jaar zijn ze hiermee bezig, waardoor er al die jaren nog steeds nieuwe producten met Lightning werden verkocht.

    En met argument testen slaat nergens op, als een iPad Pro werkt met usb-c, dan werkt een iPad Air, mini gewone iPad en iPhones ook prima met usb-c.

  11. Kan iemand mij uitleggen waarom een iPad Pro (van  dus) al wel een paar jaar USB-C heeft?

  12. Origineel geplaatst door Ruben
    Kan iemand mij uitleggen waarom een iPad Pro (van  dus) al wel een paar jaar USB-C heeft?

    Zodat je veel meer accessoires op je iPad kan aansluiten zoals toetsenborden, beeldschermen, externe opslag en nog veel meer. Daarnaast veel snellere dataoverdracht via USB 3.2 (10 Gbps) en later zelfs Thunderbolt (40 Gbps) versus USB 2.0 (480 Mbps) bij Lightning.

  13. Mooi, zou tijd worden. Ik moet nu steeds een nieuwe oplaadkabel kopen voor mijn iPad, terwijl mijn telefoon, oordopjes, smartwatch en koptelefoon,laptop en vr headset wel allemaal, usb -c gebruiken.

  14. Lightning is echt niet meer uit te leggen. Als ik op mijn iPhone 14 Pro Max 10 minuten ProRes 4K30 film, dan heb ik een 60Gb file die ik via Lightning op SD moet zetten met (max) 480 Mbps (ipv. 40 Gbps met USB-C). Soort Ferrari die telkens over karrespoor moet.

  15. Origineel geplaatst door Ruben
    Kan iemand mij uitleggen waarom een iPad Pro (van  dus) al wel een paar jaar USB-C heeft?

    Omdat Apple voor de Pro altijd allerlei “premium” dingen verzint (zoals USB C vs trage lightning) om het grote prijsverschil te verklaren en mensen te lokken.

  16. Bij de Lightning kabels zat altijd zo’n MFI logo op de doos, wat inhoudt dat er een beveiligde chip in zit, die je iPhone en iPad moet beschermen.

    Wat ik me afvraag: Als ze nu over gaan op USB-C, moet daar dan ook weer zo’n MFI chip in komen, of is dat ineens niet meer nodig qua beveiliging?

  17. @@8jeT: ik zag t nooit als beveiliging maar puur als de boel dicht timmeren. ( wat niet geheel lukte neppers doen r meestal gewoon). Het zal er nu niet meer inzien idd, want het moet universeel zijn dus het Samsung kabeltje moet t ook doen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.