Reacties voor: iPhone-gebruikers wachten steeds langer met upgraden: elke 33 maanden een nieuwe

Twee onafhankelijke onderzoeken wijzen erop dat mensen steeds langer met hun iPhone doen. De meerderheid is van plan om 3 tot 5 jaar met een toestel rond te lopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Ik doe tegenwoordig minimaal 2 jaar met een iPhone. Daarna gaat ‘ie voor 2 jaar naar m’n vrouw.
    En de kids komen hier op een leeftijd dat ze binnenkort ook een telefoon willen. Kan hij daarna dus nog even jaartje of 2 door…

  2. Ik denk ook dat de hoge prijzen (> 1000 EUR) hier debet aan zijn.
    Toen de iPhones nog tussen 700-800 lagen was het voor mij een no-go om ieder jaar een nieuwe te kopen.
    Nu denk ik dat ik er toch wel 2-2,5 jaar mee ga doen…

  3. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik doe tegenwoordig minimaal 2 jaar met een iPhone. Daarna gaat ‘ie voor 2 jaar naar m’n vrouw.

    En de kids komen hier op een leeftijd dat ze binnenkort ook een telefoon willen. Kan hij daarna dus nog even jaartje of 2 door…

    Hangt beetje af van het toestel. Ik heb hier een 5s liggen van mij/zusje/moeder, die ziet er behoorlijk toegetakeld uit (alleen t scherm is nog mooi gek genoeg). Maar werkt dus nog helemaal perfect! Zeker nu met 12.4 JB weer even wat nieuw leven ingeblazen. Ik zie mijn iPhone X het geen 5-6 jaar volhouden zonder barst 🙈. Zeker niet met zoveel gebruikers waaronder kinderen.

  4. Over het algemeen deed ik iedere 2 jaar upgraden- of als het gewoon eerder kon. Heb nu de X en, ondanks ik best materialistisch ben, heb ik voor het eerst geen behoefte om te upgraden. De X is top en ben daarom ook blij dat het 2019 model naar aller waarschijnlijkheid óók een tussenmodel gaat worden. Volgend jaar dan de échte vernieuwingen in de hand nemen 🙂

    Ik betwijfel eerlijk gezegd dat als de X geen edge to edge scherm zou hebben, maar er enkel de 8 of 8 pro zou zijn met hetzelfde formaat, ik de upgrade van 7 naar X het niet waard vond.

  5. Normaliter wissel ik elke 2 jaar naar een nieuwe iPhone, maar nu ga ik wel wachten met mijn iPhone X totdat er een versie uitkomt met 5G. Het artikel heeft zeker gelijk.

  6. Ik heb nu nog een iPhone 6 die ik gekocht heb op de dag van introductie in Nederland, vorig jaar een nieuwe accu erin en nu doet ie het dus nog steeds prima. Toch denk ik dat ik hem dit jaar ga vervangen omdat de updates nu stoppen. Dan zit ik dus op een jaar of 5 met deze telefoon (en ik hoop dat de volgende weer minstens net zo lang mee kan).

  7. Ik heb een iPhone via mijn werkgever. Meestal elk jaar word deze vervangen voor een nieuw exemplaar.

  8. Ik heb nog steeds de iPone X, bevalt mij nog steeds prima en door de hoesje en screenprotector nergens beschadigd.

    Ik hou dit model nog minimaal een jaar, daarna zie ik het wel weer.

  9. Heb nu de iPhone X, ik had hiervoor de 7 maar heb eigenlijk eerder geupgrade dan ik normaal zou doen omdat het toestel gewoon erg vernieuwend was ten opzichte van de des tijds huidige generaties.

    Hij werkt nog perfect, de nieuwe iphone gaat waarschijnlijk iets sneller zijn en krijg een lelijkere camera bult dan ik nu heb dat is het wel. Pas als de notch weggewerkt is en alle camera’s onder het scherm zitten ga ik weer een nieuw toestel kopen. Tot die tijd doet deze het prima!

  10. De 3gs overgeslagen omdat je toen alleen bij T-Mobile een iPhone kon krijgen en ook alleen met 2 jarige contracten dus ik zat nog vast aan een contract met m’n 3g.

    Daarna alleen de Xs overgeslagen na lang twijfelen. Omdat er te weinig nieuw was tov de X. In September ga ik voor de 11.

  11. Nu een iPhone 8 van de zaak maar anders had ik nog steeds met een SE gelopen. Prima telefoon en vooral lekker handzaam formaat!

  12. Bij mij was het als volgt:

    2012 – december 2014: iPhone 4s
    december 2014 – juni 2016: iPhone 6
    juni 2016 – juni 2019: iPhone 6s (van werk, iPhone 6 is naar mijn moeder gegaan die deze nu nog steeds gebruikt)
    juni 2019 – waarschijnlijk 2021/2022: iPhone X

    Ik ben razend enthousiast over mijn iPhone X en zie mijzelf zeker pas over 2/3 jaar upgraden naar het nieuwste model, zeer waarschijnlijk ook omdat de batterijduur van de X prima is en het scherm geweldig mooi.

  13. Ja logisch het zijn nogal geen uitgave’s
    Tssss ze worden met het jaar duurder…!!!!

  14. Ik neem me ieder jaar voor dit keer niet de overstap te maken maar na een paar maanden heb ik toch altijd de nieuwste liggen. Vind het gewoon leuk, rook niet, drink niet, dus waarom niet. Moet jezelf ook verwennen.

  15. Tot nu toe is elke iPhone 4-5 jaar meegegaan. Wordt doorgeschoven binnen ons gezin. Dit jaar ga ik 3 jaar doen met mijn X. Nog steeds om de dag pas opladen. Geweldig apparaat. En dan nog een paar jaar voor mijn vrouw.

  16. verplicht elk jaar een nieuwe! “Every day could be the last “ … niet nodig, wel prettig ! 🙂

  17. Veel heeft natuurlijk met de prijs van tegenwoordig te maken. Ook is er weinig spectaculairs qua veranderingen. Niet qua hardware, maar ook niet qua software. Kijk naar iOS 13. Slechts verbeteringen, of je moet onder de indruk zijn van een dark mode.

  18. Ik krijg elke 2 jaar een nieuwe van mijn werk dus da’s lekker!
    De oudjes gaan door naar de vrouw en dan naar de kids.
    Zo heb ik momenteel een Xr, de vrouw een 7+ en mijn 3 dochters een 6s een 5s en een 5.
    Alles werkt nog prima!!

  19. 33 maanden?

    Ik doe er tussen 96 en 120 maanden mee, voordat ik een nieuwe koop. Maw tot de telefoon niet meer door Apple wordt ondersteund.

    Wij verpestten ons milieu al genoeg met onze koopdrift.

  20. Origineel geplaatst door Harold
    Normaliter wissel ik elke 2 jaar naar een nieuwe iPhone, maar nu ga ik wel wachten met mijn iPhone X totdat er een versie uitkomt met 5G. Het artikel heeft zeker gelijk.

    5G is nog niet zaligmakend om hierop te wachten.

    We gaan in NL eerst nog veilen ( hopelijk einde jaar maar verwacht pas begin 2020), dan afhankelijk van de uitkomst moet er nog een plan bedacht worden qua uitrol er zal maybe tussen de aanbieders geswitcht moeten worden in frequenties.
    We starten dan met de lage 5G banden, hier ga je zelf nog niet heel veel van merken qua vooruit gang. En dan gaan we waarschijnlijk pas de hoge frequenties veilen ook afhankelijk van dat MIVD/AIVD station in het noorden.

    Reken er maar op dat je pas in eind 21/22 echt wat aan 5G gaat hebben.

  21. Origineel geplaatst door Woljenhemel
    33 maanden?

    Ik doe er tussen 96 en 120 maanden mee, voordat ik een nieuwe koop. Maw tot de telefoon niet meer door Apple wordt ondersteund.

    Wij verpestten ons milieu al genoeg met onze koopdrift.

    Dus jij loopt nog met een iPhone 3G ?

  22. Elk jaar een nieuwe!! Dit is echt mijn verwen momentje and I love it! Gwn omdat het kan!

  23. Dat is raar. Nederland is aan het vergrijzen en toch gaan de generaties maar tot 54.

  24. @Rudra: hier nog zo 1

  25. Ik heb een iPhone 8 en upgrade ten vroegste in 2021. Heb echt geen centen om er elke twee jaar € 1000 tegenaan te gooien. Ben ontzettend tevreden met mijn acht. Die wordt nog wel een tijdje ondersteund ook… Dus waarom alweer een nieuwe kopen?

  26. Om de twee jaar, dus nu weer aan de ‘beurt’. Maar daarna gaat mijn iPhone X naar mijn man. Daarna door naar de kleinkinderen. Zo zijn er nog 7 iPhones die ik ooit als nieuw heb gekocht in omloop. Het jongste kleinkind is nog blij met de IPhone4s! Nog met geen enkel toestel problemen gehad en ze zien er allemaal nog perfect uit. Ik heb wel altijd een hoesje en een screenprotector gebruikt. Iedereen kijkt nu uit naar september. Nieuwe iPhone voor mij, 8 mensen blij. Wat wil je nog meer!
    Zo doe ik dat ook met de iPads!

  27. @Jan Aukes: ben 59 maar heb al jaren Apple 📱⌚️💻📲

  28. Elke jaar een nieuwe en tevens de nieuwe Apple watch. Omdat ik daar toch elk jaar naar uitkijk en omdat het kan. Mijn gebruikte toestellen houd ik ook bij en verkoop ik niet.

  29. Ik ben een iPhone gebruiker van het eerste uur, en sla elke keer een generatie over. Elke 2 jaar een nieuwe, waarbij de vorige wordt doorgeschoven naar de rest van de familie. Zo hebben we een Xs, X, 7 en 6 in huis (bij de 8 heb ik gewacht op de X). De iOS ondersteuning is geweldig, ook iOS13 werkt straks nog op een iPhone 7, en de huidige iOS12 nog op een 5 jaar oude 6. Dat ga je bij welke willekeurige andere fabrikant met Android niet vinden!

    De 6 gaat vervangen worden door de 11 (ongeduldige zoon), en gaat naar onze jongste dochter.

    Ik ga zelf wachten tot 2020, en als de adoptie van 5G in NL nog niet groot is, het netwerk te matig, of de abo prijzen te hoog ga ik wellicht zelfs wachten tot 2021.

    Zoals door velen hier al aangegeven: de X en Xs kunnen nog jaren mee. Lekker snel, prima camera’s, en we mogen nog vele iOS versies verwachten.

  30. Ben van de 3G naar de 5 gegaan en van de 5 naar de X toen de 5 geen update meer kreeg. Nu wachten tot de – geen update meer krijgt of over naar een dualsim Vodafone / KPN zodat ik 1 telefoon voor privé en zakelijk heb

  31. @DD: Nee, toen mijn iPhone 5 (uit begin 2013) vorig jaar niet meer werd ondersteund, heb ik een nieuwe SE gekocht.

  32. Ik heb een iPhone 8 en daar ga ik nog een tijdje mee doen want ik vind het formaat goed (formaat SE was ideaal maar daar hoop ik niet meer op). De notch vind ik afschuwelijk dus al die iPhones van nu sla ik sowieso over. En als de prijzen blijven stijgen dan ga ik nog heel lang doen met mn 8 en sluit ik niet uit ooit over te stappen want die prijzen van nu slaan natuurlijk helemaal nergens op.

  33. Ik ben in 2013 begonnen met de 5s en sinds dien eigenlijk elk jaar een nieuwe gekocht. (Altijd de Plus modellen, behalve bij de X, die had maar 1, voor mij eigenlijk te klein, formaat) Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
    Het is gewoon een kadootje aan mijzelf. Ik rook niet, ik drink niet, ga niet elk jaar 3x op vakantie en vooralsnog ga ik er vanuit dat je ook maar 1x leeft. (Overigens is dit ook de argumentatie om een keer in de x jaar mijn xbox en PS4 te vervangen).
    De voorgaande telefoons worden meestal verkocht. Soms via marktplaats, soms binnen de vriendenkring. De restwaarde van een iPhone is relatief hoog, dus dat verzacht de “pijn” op de bankrekening meestal behoorlijk.
    Mocht er een jaar zijn dat ik vind dat “het niet kan”, beschik ik iig over een telefoon waar ik nog zeker 4 jaar updates voor krijg en waarmee ik dus nog zeker 4 jaar vooruit kan.

    Met de applewatch ben ik ingestapt bij de 3 (daarvoor een pebble gehad), deze vorig jaar vervangen door de 4. Komt er dit jaar een 5, zal ik die hoogstwaarschijnlijk ook ter vervanging van de 4 kopen.

    Mijn iPad en MacBook Air zijn beide van 2013, gebruik ze nog dagelijks, maar nog geen behoefte die te vervangen. Al krijgt de iPad dit jaar geen updates meer, miischien toch tijd om…..😋

  34. Niet zo gek dat mensen de iPhone minder vaak vervangen. De prijzen zijn giga, zeker gezien de teleurstellende ontwikkelingen vooral mbt de hardware Apple loopt inmiddels zwaar achter op de concurrentie.

  35. Origineel geplaatst door Wolkenhemel
    @DD: Nee, toen mijn iPhone 5 (uit begin 2013) vorig jaar niet meer werd ondersteund, heb ik een nieuwe SE gekocht.

    Tja vond die 120 maanden al zoveel 😉

  36. De vernieuwingen van de nieuwe iPhones spreken mij ook minder aan. Daardoor is mijn beleving dat de nieuwe iPhones echt veel te duur zijn voor wat ze bieden.

  37. In het begin van de iPhone was het 1 jaar voordat ik een nieuwe wilde. Werd daarna 2 jaar en nu al 3 jaar. De verbeteringen waardoor ik een nieuwe wil gaan steeds langzamer als je het mij vraagt.

  38. Ooit begonnen met de iPhone 3GS toen het net uitkwam. Net overgestapt van mijn iPhone 6 die ik in 2015 heb gekocht naar een iPhone 7 Plus. Helaas deed mijn iPhone 6 net niet goed meer, maar hij werkt nog perfect om muziek mee af te spelen.

    De iPhone 7 Plus blijft zeker 4 jaar in mijn bezig. Het is een onwijs fijn toestel.

  39. In het verleden wilde ik altijd graag een nieuwe. Zo heb ik de eerste generatie iPhone gehad, maar ook de iPhone 3G, 4, 4s, 5, 6 Plus en 6s. Ik kocht dus vrijwel elk jaar een nieuwe telefoon. Alleen de 3Gs en 5s sloeg ik over.

    Sinds de iPhone 6s heb ik gewacht op de iPhone X. Helaas heb ik die moeten verkopen omdat ik erge hoofdpijn krijg van de PWM die Apple gebruikt in de iPhone OLED-panelen. Sindsdien weer terug naar de 6s en nu aan het wachten op de opvolger van de Xr (de beste niet-OLED iPhone).

  40. Ik wacht op de nieuwe SE (qua formaat). Binnenkort eerst maar eens een nieuwe accu.

  41. Mijn XS max wordt de eerste telefoon die ik minimaal 3 jaar van plan ben te houden. Indd de hoge prijzen hebben hier debet aan.

  42. @KM: loopt zwaar achter?Op die telefoons die je met een foto kan ontgrendelen zeker🤣🙈

  43. Ik heb de optie tussen de 4 en 5 jaar aangetikt! Heeft ermee te maken dat ik eerst anderhalf jaar een Samsung Galaxy S2 heb gehad van september 2011 tot aan februari 2013 (eerste jaren middelbare school, doorgeschoven gekregen van mijn vader). Omdat ik iPhone toch fijner vond (was mijn oude iPod Touch gewend), ben ik vanaf februari 2013 tot aan 1 aug. 2015 de iPhone 4 blijven gebruiken. Geswitcht naar de iPhone 6 via het abonnement van mijn vader, aangezien de 4 écht aan vervanging toe was en had geen geduld meer om te wachten op de 6s.

    Afgelopen augustus had ik mijn iPhone 6 4 jaar en ik ben nu van plan om van het najaar wél 1 van de nieuwe iPhones te halen, omdat de 6 al sinds vorig jaar wat problemen had met navigatie, hoogtemeter en sinds iOS 12.4 ook weer wifi-problemen. Mijn iPhone 6 heeft zijn beste tijd gehad en krijgt ook geen update meer naar iOS 13, dus ik houd hem lekker als reserve als ik 1 van de nieuwe iPhones heb aangeschaft. Ben dan wel van plan om er 5 jaar mee te doen en misschien zelfs nog een jaartje nádat de ondersteuning is opgehouden. Bij iPhones weet je in ieder geval ook dat je lange ondersteuning krijgt en dat ze lang meegaan. Mijn vader heeft in de 6,5 jaar tijd dat ik een iPhone 4 en 6 had, zo’n 6 Samsungs gehad (s3, s4, s5, j5, a5 en nu s10e) dus dat zegt wel wat!

  44. De Iphone X is gewoon een perfect toestel, er is geen enkele reden om te vervangen. Ik en mijn partner betalen het toestel altijd contant, niet in een abonnementsvorm. Met de iphone X was dat voor ff € 2.300 aftikken. Ik wil max €400 tot €450 per jaar uitgeven aan een toestel. Voorheen waren de toestellen rond de € 850,- en dus vervanging na 2 jaar maar nu kost een toestel €1159,- dus vervanging na 3 jaar. Echter de Iphone X is zo goed, de kans is zeer groot dat het nu 4 jaar gaat worden. Dit jaar wordt het eerder een upgrade van mijn apple watch 2

  45. Mijn SE voldoet nog prima en de 5s van mijn vrouw ook. Ik wil persé touchID, de geruchten zijn dat die gaat komen. Dus wacht ik daar maar op, hoewel de aankondigingen voor de komende release wel mijn interesse hebben. Een toestel van €1200 euro mag toch zeker wel 60 maanden meegaan. Die 5G hype begrijp ik niet, dat gaat alleen werken in drukke gebieden, landelijke dekking gaat volgens mij niet lukken met dat beperkte zendmastbereik en de weerzin tegen krachtiger zenderstraling.

  46. Minimaal 33mnd! Je koopt toch ook niet elke 3 jaar een nieuwe tv?

  47. Heb een se en een 8 ( heb over t algemeen 2toestellen omdat ik geen vaste lijn heb en een alternatief wil) de se gebruik ik t meest ideaal formaat pruts van Apple dat ze er niet meer mee komen heel veel willen dat graag en ook de prijs is prettiger)
    Ga nog wel wat jaartjes doen, bij t stoppen vd ondersteuning vd se draai ik waarschijnlijk om welke reserve en welke de dagelijkse is.

    Voor 5g hoef je om diverse redenen volgend jaar nog niet in actie , eerste generatie is soms beperkt ( zag je met de iPhone 5 ook zeer beperkte 4g) 2e plaats je provider moet maar net bij de eersten zijn die starten en jij moet op de goede plek wonen ten derde 4g gaat het nog prima doen de komende jaren .

    In mijn omgeving zie ik voornamelijk de 5 (5c het meest )de 5s en se en dan de 6/6s . 7&8 zijn zeldzaam de x heb ik nog amper gezien zeker niet onder bekenden.

  48. @Ellen: Ik heb een 8 plus en heb wel geld om elk jaar een nieuwe te kopen, maar ik doe het niet want zonde van me centen.
    Toestel heb ik over paar maanden 2 jaar en doet nog perfect, waarom zou ik hem dan vervangen.

    Ja je kan zeggen je leeft maar 1 keer, maar je geld hoeft niet over de toonbank te vliegen.
    De 8 plus kan zeker weten 3 jaar sowieso mee, en wellicht wordt het zelfs 4 jaar.
    Er komt alleen misschien een nieuwe als simpel of KPN Esim gaan ondersteunen, dan kan ik werk Sim en privé Sim in 1 telefoon doen(anders loop ik straks met een 8 plus en nieuwe werk telefoon denk ik een 8 of xr 2 grote toestellen).

  49. @Wolkenhemel: als je een nieuwe koopt als hij niet meer ondersteund wordt doe je er maximaal 5 jaar mee, niet 94 tot 120 maanden

  50. Ik heb een iPhone 6 en voor wat ik er mee doe, zie ik geen enkele reden om te upgraden. Pas als bepaalde apps het zouden laten afweten (bv Waze) zou ik gaan overwegen een nieuw toestel te nemen.

  51. Ik en mijn vrouw zijn van de generatie X.
    We hebben nu de iphone 6s.
    In september gaan we de Iphone 11 kopen.
    Wij vinden vooral de camera belangrijk in de telefoon omdat we veel foto,s maken met onze iphone.

  52. Origineel geplaatst door ZuurkoolmetVettejus
    verplicht elk jaar een nieuwe! “Every day could be the last “ … niet nodig, wel prettig ! 🙂

    Jij zal dan ook vast niet iedere dag zuurkool met vette jus hoeven te eten… Mensen die dat wel moeten zijn verplicht andere keuzes te maken…

  53. Alles iphones vanaf de tot de 6s gehad vanaf dat moment niet elk jaar meer een nieuwe, nu een 8 plus. Het is de moeite niet meer waard om elke keer te upgraden. Ik zou het kunnen betalen maar het is een principe kwestie geworden, de prijsstrategie hangt me echt de keel uit. 64gb voor de instap, trieste 5 watt lader etc etc maar wel 1000+ vragen, lachwekkend. Ze hebben voor de meeste mensen de topmodel onbetaalbaar gemaakt, grens gepasseerd.

  54. @Wouter: nou dat ondersteuning verhaal is wat onduidelijk wat is ondersteuning want apps blijven lang werken en ook doet Apple nog wel s iets aan een toestel welk niet meer iOS updates krijgt ……

  55. iPhone X heeft tijdloze design welke nu in ‘19/20 actueel is. Enige gemis is bijv eSim technologie. Mijn dagelijkse telefoon is X (compact formaat) en Xs Max meer als tweede toestel ( Apple Freak 🤪 ). X blijft toch wel een jubileum model voor mij.

  56. Mijn Xs Max is Mn eerste iPhone die ik nieuw gekocht heb na even afdankertjes getest te hebben om iOS te leren kennen.
    Samsungs waren na 2 jaar gebruik optisch nog als nieuw, doch die ellendige dingen kregen steeds softwarematige problemen. Na 2-3 jaar ondersteuning voorbij. Komt er nog dat ellendige kromme scherm bij.
    Ik betaal liever iets meer en heb er jaren plezier van dan dat ik geregeld moet rebooten, factory restore etc.
    Apple geeft 5 jaar updates, dus vandaar mijn overstap.
    De Xs Max nu net een half jaar in bezit. Nog nooit eerder een smartphone gehad die ik nog nooit herstart heb (behoudens software-updates) en die na een half jaar het nog feilloos doet zonder factory restore.
    Ik doe bij normaal gebruik 2 à 3 dagen op een batterijlading.
    Hier kon ik bij Samsung alleen maar van dromen: vandaag 2 dagen batterij, morgen een halve dag, je kon er nooit op vertrouwen.
    Die stomme notch neem ik dan maar voor lief.

    Gaat ie na 2 jaar of minder weer naar de filistijnen is het byebye Apple en wordt het een goeiekoop Android ding dat elke 2 jaar vervangen wordt.
    Haal ik 4 tot 5 jaar heeft Apple aan mij een dikke klant 👍

  57. Origineel geplaatst door KM
    Niet zo gek dat mensen de iPhone minder vaak vervangen. De prijzen zijn giga, zeker gezien de teleurstellende ontwikkelingen vooral mbt de hardware Apple loopt inmiddels zwaar achter op de concurrentie.

    Correct, maar Apple perfectioneert wat de concurrentie als bèta test verkoopt. 😜
    Een Samsung van 1000€ vol bugs doet mijn portefeuille en mijn geweten veel meer pijn dan een Xs van 1400€ die het 5 jaar prima doet.

  58. @Wolkenhemel: ben je te laat ingestapt bij de se, die heeft nog maar 1 jaar updates te goed waarschijnlijk.

  59. @Steven: kun je lang wachten, er komt geen nieuwe.
    Ik heb daarom mijn se vervangen door een nieuwere se met betere accu en dubbel zoveel geheugen, te makkelijk dat kleine ding in je zak en met t werk. En er komt niet weer 1 dus zo kan ik t nog 2 jaar oprekken als ik beetje de tijd in glij dat hij geen iOS updates meer krijgt, eerste jaar na laatste iOS update lijkt me sowieso geen probleem. Apple laat iOS apparaten meestal goed achter qua laatste update en apps draaien nog jaren goed , ook banken zeggen niet dat je niet een ouder iOS apparaat mag gebruiken dus tja….
    Apple geeft nu ook nog weer wat oudere toestellen een update!

  60. Ik heb de 7 nog steeds vanaf het begin dat hij uitkwam. Daarna weinig innovatie bij Apple en hele dure prijzen.
    Als je het vergelijkt met andere modellen zijn deze ook best wel prijzig maar meer innovatie.

    Begin van het jaar batterij laten vervangen, iPhone 7 gaat nu meer dan 24 uur mee!
    Doordat ik altijd een lederen beschermhoes gebruik geen krassen ook het glas is nog krasvrij!

    Grootste reden is ook wel de belachelijke prijzen. Daarnaast vindt ik persoonlijk dat ze teveel modellen op de markt brengen. Een model minder doet niet veel onder van de top modellen.

  61. Maak een kleine en ik vernieuw ook..

    SE begint nu uit elkaar te vallen.. en de prijs voor de kleine “valt nog te doen”
    Ik hoef niet een 4k resolutie scherm (verschil zie je toch niet)

  62. @Karst: dat willen velen..
    Zou goed idee zijn van Apple ook om bepaalde markt aan te boren slechts 7% van de consumenten blijkt 1000+ prijzen te willen betalen.
    En hoe hoog het percentage voor 650€ plus prijzen is weet ik niet maar zal ook lang geen100% zijn.
    Kom weer met een toestel beneden de 500€ Apple en je hebt een leuke klanten kring welke je nu toch min of meer misloopt.
    Door of overstap ander merk of maar doorgaan met zelfde toestel of het kopen van gebruikte toestellen.
    Ik denk dat we de iPhone se nog lang gaan zien onder de bevolking , nog lang na het laatste iOS update jaar, je kunt nergens heen als je dit formaat en de nieuwprijs van indertijd wilt.
    Wat dat betreft klopt de enquête ook wel,
    Als je de circa 3 jaar en de 4-5 en de langer dan 5 jaar op telt zit je op 65% vd gebruikers doet circa 3 jaar of langer met zijn toestel.
    Misschien worden het nog meer , de gewonere Apple gebruiker zit niet op deze sites .
    En de prijzen lopen nog steeds op waardoor de verkoopcijfers nog weer tegen kunnen gaan vallen .

  63. Het is heel begrijpelijk, dat men een telefoon langer houdt. De telefoons zijn van goede kwaliteit en gaan dus langer mee. Ten tweede, misschien wel de belangrijkste reden, de telefoons zijn tegenwoordig zo exorbitant duur, dat het simpelweg niet loont om een telefoon na twee jaar al weer in te ruilen.

  64. Ik doe heel lang met mijn toestellen. Niet dat ik mij het nieuwste model niet kan betalen, maar ik ben van principe, zolang dat het nog werkt en voldoet aan mijn eisen, waarom dan vervangen? Heb een Galaxy Note 4 uit 2014 en draait nog veel te goed om te vervangen. Waarschijnlijk over een paar maand de batterij vervangen en dan kan hij terug gemakkelijk 2 – 3 jaar mee. Mijn iPad Pro uit 2016 doet het ook nog gewoon goed, geen reden om te vervangen. En mijn MacBook Air uit 2013 zal de oudste zijn, en dus waarschijnlijk als eerste vervangen worden. Al denk ik dat ik hem gewoon ga blijven gebruiken voor privé en een Windows laptop koop voor werk en opleiding. Als tech fan is het wel jaloers kijken om te zien hoe vrienden en familie met de nieuwste OnePlus, iPhone of Samsung rondlopen.

  65. Ik heb tot de iPhone 6s om de 2-3 jaar een iPhone vervangen. Maar nu heb ik al 4 jaar een iPhone 6s en nog steeds niet de neiging om deze op korte termijn te vervangen. Surfen, emailen en apps werken nog (zei het soms met wat lag). En dus zie ik nog geen reden te upgraden.

    Bovendien ben ik sinds een paar jaar een stuk bewuster gaan consumeren, en daar past het vervangen terwijl het product het nog goed doet niet bij.

    Apple heeft daarentegen sinds een paar jaar van mij een vaste stroom aan euro’s terug gekregen: iCloud en app abonnementen zijn sinds een paar jaar flink gestegen.

  66. Origineel geplaatst door ZuurkoolmetVettejus
    verplicht elk jaar een nieuwe! “Every day could be the last “ … niet nodig, wel prettig ! 🙂

    Origineel geplaatst door Toine
    Jij zal dan ook vast niet iedere dag zuurkool met vette jus hoeven te eten… Mensen die dat wel moeten zijn verplicht andere keuzes te maken…

    … wat is er mis met ‘ZuurkoolmetVettejus’ 🙂

  67. Het grappigste van dit artikel is dat er in staat dat je ook de iPhone 7 nog op straat ziet. Ja hehe die wordt nog nieuw verkocht door Apple , ik hoor ook gewoon mensen over dat toestel praten al mogelijkheid om hun oudere iPhone te upgraden. Zelf vond ik dat een stapje te weinig tov de se en heb een gebruikte 8 , wanneer je scherp koopt is dat je ook niet echt duurder dan een gebruikte7.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.