Reacties voor: ‘Apple kiest voor driejaarlijkse updatecyclus voor iPhone’

Apple zou willen overstappen op een driejarige updatecyclus. Daarbij verschijnt elke drie jaar een iPhone met een compleet nieuw design. Nu verschijnt er om het jaar een vernieuwd toestel.

Reacties: 41 reacties

  1. Dat zou toch helemaal de doodsteek worden voor Apple? Andere telefoons innoveren nu al een stuk sneller dan Apple, dan heb je na 3 jaar helemaal een achterhaalde telefoon

  2. Cijfertje weghalen en de telefoon iPhone noemen. Elk jaar kan Apple de iPhone een (kleine) update geven. Zodra Apple het nodig vindt veranderen ze de vormgeving radicaal zoals dat ook bij de Mac(Book) gebeurt. Dat zou best eens in de drie jaar kunnen.

  3. @Wouter Kuin: Ik vind innovatie niet per se beter in elk geval. Neem bijvoorbeeld de edge versies van telefoons of de verwisselbare accesoires van LG. Wel leuk maar ik denk dat de meeste mensen in de doelgroep van Apple liever een apparaat hebben die gewoon goed werkt. En de force touch valt eigenlijk ook onder het groepje van leuk maar je hebt er niet genoeg aan.

  4. Goed plan! Macbooks en iMac’s krijgen ook niet elke twee jaar een nieuw ontwerp. Ik heb nooit zo begrepen waarom dat bij de iPhone wel moet. De iPhone is eigenlijk gewoon een computer tegenwoordig. Denk dat andere fabrikanten snel zullen volgen.

    Ik heb liever een goed uitontwikkeld model, dan steeds maar weer een nieuw model met kinderziektes.

  5. Dat zou echt dom zijn, aangezien heel veel mensen met een 2-jarig abonnement zitten. Deze willen gewoon het liefst bij elke contractverlenging een nieuw design.

  6. Origineel geplaatst door Wouter Kuin
    Dat zou toch helemaal de doodsteek worden voor Apple? Andere telefoons innoveren nu al een stuk sneller dan Apple, dan heb je na 3 jaar helemaal een achterhaalde telefoon

    Wat is innovatie? Samsung of HTC en LG doen het niet veel beter.

  7. @Wouter Kuin: Sinds wanneer is het veranderen van het design hetzelfde als innovatie? Ik zie liever dat ze hetzelfde design toepassen (zoals bij de MacBooks en iPads), maar intern de hardware verbeteren, innovatieve software toepassen, en vooruitstrevende accessoires toevoegen.

    Daarnaast is de driejaarlijkse cyclus natuurlijk al min of meer aan de gang met de iPhone 5SE, waarbij het design al voor de derde keer wordt gebruikt. En als je het heel simpel stelt is het design nooit zo drastisch veranderd de laatste jaren, wat praktisch voor elk toestel in de markt geldt.

  8. Origineel geplaatst door Referix
    Dat zou echt dom zijn, aangezien heel veel mensen met een 2-jarig abonnement zitten. Deze willen gewoon het liefst bij elke contractverlenging een nieuw design.

    Ik denk dat met Apple andere mobieltjesmakers ook hun cyclus (voor zover die er is) verlengen. Dit zal dan ongetwijfeld ook zijn weerslag hebben op de termijn van contractverlengingen.

  9. Maar verder vind ik het een goede zaak als dit zo zou zijn. Voor Apple zelf geen slechte keuze want dan is er gewoon meer tijd om verder te ontwikkelen en met serieuze nieuwe/betere dingen te komen dan het marginale geneuzel wat je de laatste jaren gezien hebt en ook minder logistieke en productionele problemen. En last but not least wordt de consument ook meteen weer een beetje opgevoed in onze wegwerpmaatschappij.

  10. Origineel geplaatst door Referix
    Dat zou echt dom zijn, aangezien heel veel mensen met een 2-jarig abonnement zitten.

    Vroeger wel, nu steeds minder.

  11. Lang leve SIM-only

  12. Dit gaat toch niet gebeuren, zullen de aandeelhouders ook leuk vinden. “Wat gaan jullie doen met het belangrijkste product uit de line-up? Euhm, in plaats van een jaarlijkse upgrade gaan we nu naar een update eens per drie jaar.” Ik vraag me ook echt af wie deze onzin verzint.

  13. @Zomer: Ik ben het volledig met jouw stelling eens. Anderen zouden beter eens stoppen met Apple altijd blind te verdedigen. Je hoeft niet altijd akkoord te gaan met Apple zijn keuzes als Apple fan.

  14. Ik had dit een aantal weken geleden al voorspeld, aangezien er nog niks gelekt was van een nieuw ontwerp. Daarnaast stagneert de vooruitgang dus het heeft geen zin geforceerd te updaten. Mijn gok was dan ook dat de komende telefoon de iPhone 6SE wordt en we volgend jaar pas de 7 zien.

  15. @Zomer: volgens mij snap je het artikel niet. Het gaat er om dat ze elk 3 jaar een ander ontwerp krijgen en elk jaar kleine interne verbeteringen.

  16. Ik vind dit een uitermate domme zet (maar wie ben ik). Gek genoeg klinkt de redenatie erachter nog best logisch, maar de realiteit is dat er véél early adopters zijn die sneller aan de slag willen met nieuwe mogelijkheden (nog los van de miljoenen Millennials die nu opkomen en graag zo snel mogelijk wat nieuws willen mbt consumentenelectronica). Deze grootse groepen gaan het in die drie jaar dan simpelweg elders zoeken.

    Waarheid is dat er in de drie jaar tijd heel veel gebeurt op technologisch gebied. En de tendensen tussen elke technologische ontwikkeling worden alleen maar korter.

    Misschien een wel leuke nieuwe trend:
    -Twee jaar nieuwste iPhone;
    -Één jaar nieuwste Android;
    -Twee jaar nieuwste iPhone;
    -Etc.

    Zo snoep je van elke ontwikkeling mee.

  17. Geweldig… Nog een jaar die belachelijk grote randen om het scherm *gaaaaap*

  18. @Wouter Kuin: Zolang ze elke jaar een kleine verbetering doen en een nieuw kleurtje zal de massa blijven aanschuiven voor hun “nieuw” exemplaar..

  19. In princiepe is dat niet erg, we zitten nu toch wel zo’n beetje op de max kwa snelheden (kan altijd sneller, maar bedoel heb je het echt nodig?) Zelfs een 5s werkt nog top!

  20. @Brian de Graaf: Ik snap het wel, maar het slaat nergens op.

    “Het zou ermee te maken hebben dat er weinig ruimte is voor echte verbeteringen in hardware. Nu moet Apple vaak wachten tot nieuwe technologieën klaar zijn voor de markt. Op het gebied van snelheid is er weinig winst te halen: chips worden wel steeds sneller, maar recente iPhone-modellen zijn al zo snel, dat een verdere snelheidsverhoging nauwelijks indruk zal maken op gebruikers. “

    Dan zou je toch denken dat het ontwerp nog een van de weinige punten is waarmee Apple zich kan onderscheiden, echter verlengen ze nou net die periode van 2 naar 3 jaar. Conclusie: doordat er geen nieuwe technologieën klaar zijn besluit Apple om het ontwerp ook maar een jaar lang te recyclen. Kijk nou naar de iPhone 6 of 6s, je kan moeilijk zeggen dat daar niet een hoop aan te verbeteren valt. Ik ben er best tevreden over hoor, maar afgezien van het OS scoort de Galaxy S7 eigenlijk op alle punten beter.

  21. Weinig verbeteringen? Wat dacht je van een waterdicht telefoon, draadloos opladen, virtual reality, een design waar de camera niet uitsteekt? Apple loopt gewoon ver achter op de concurrentie op dit moment, ik was overgestapt van een 5s naar een 6s en zie niet zoveel veranderingen op de camera, 3D Touch en verbeterde Touch ID. Dit zijn overigens op de 3D Touch na geen significante verbeteringen in mijn optiek.

  22. Heel mooi! Heb net mijn 6 ingeruild voor de 6S met de wetenschap dat de 7 niet veel veranderd. Kan gerust nog wel 1,5 jaar wachten!

  23. Heb een veel betere tip voor Apple. Namelijk prijzen verlagen! O nee dat kan tuurlijk niet.

  24. Ik denk dat het een goed plan is. Nu mensen vaker een sim only-abonnement hebben, is de grootste investering de telefoon. Een telefoon schrijf je nu ook af in twee jaar, maar dat heeft vaak meer de maken met verouderde updates. Als Apple de iPhone een driejarige updatecycles geeft, dan is de investering voor een iPhone lager per maand. Als je dan bij Apple zelf de maandelijkse betaling kan doen, met doorlopende Apple Care+ en de zekerheid dat je altijd de nieuwste telefoon hebt, dan is dit wel een goede optie.

  25. Wanneer ik een nieuwe telefoon aanschaf wil ik een niéuwe telefoon en niet precies hetzelfde model met overbodige functies zoals 3D Touch, als de 7 “hetzelfde” wordt ga ik daar m’n geld niet aan uitgeven maar wordt het nog een jaartje met een 6.

  26. Dit is tegenstrijdig. In tijden waarin technisch niet heel veel meer te halen is, zou je toch juist met een nieuw design mensen eerder om krijgen? Anders stel je het alleen maar nog een jaar uit…

    Eén ding is zeker, voor enkel meer snelheid en vrijwel dezelfde looks ga ik mijn 6S niet updaten. Ook niet voor een iets betere camera.

  27. Goed idee van Apple. Zoals jullie hier eerder schreven is de smartphone al behoorlijk uitontwikkeld. Het wordt een gewoon gebruiksvoorwerp en op een bepaald moment zijn er alleen nog kleine veranderingen mogelijk. Zelf hoop ik nog op een ander design van de iphone. En dan een design met personalisatie, verwisselbare onderdelen. Niet iedereen gebruikt immers alle functies van de iphone.

  28. Origineel geplaatst door Robin
    Wanneer ik een nieuwe telefoon aanschaf wil ik een niéuwe telefoon en niet precies hetzelfde model met overbodige functies zoals 3D Touch, als de 7 “hetzelfde” wordt ga ik daar m’n geld niet aan uitgeven maar wordt het nog een jaartje met een 6.

    Ja wat Robin zegt! Als het design een keer tegen valt (zoals voor veel mensen het geval is met het design van de 6) moet je nu al DRIE jaar wachten om een nieuw design te hebben! Ik koop wel elk jaar een nieuwe iPhone. En ik zou graag elk jaar wel een ander design hebben. Met de functies moeten ze maar zien wat ze doen…

  29. Dat Japanse artikel – zonder bronvermelding – is wellicht niet veel meer dan een artikel op basis van de geruchten die al lang en breed bekend zijn: dat het design van de iPhone voor het eerst na twee jaar niét zou veranderen. Tja, dan kan je daar bovenop wel het gerucht gooien dat Apple dit voortaan altijd zou gaan doen. Niemand die het nog zeker weet.

    Als Apple inderdaad dit jaar het design van de iPhone niet verandert (en ik noem een of twee antennestreepjes minder géén designverandering!) zou ik dat niet slim vinden. En als ze de verandercyclus écht zouden vertragen nog minder slim. De wereld verandert snel. Merken als Samsung en Hyawei hebben fors marktaandeel gewonnen door juist meer modellen op de markt te zetten. Mensen willen iets nieuws en het gros van de kopers gaat niet de specs zitten uitpluizen om te kijken of er van binnen iets veranderd.

    Onbegrijpelijk dat zoveel mensen denken dat er niet veel verbetering meer mogelijk is. Dat is onzin. Snelheid, nieuwe functies, verbetering zet steeds door én gaat steeds sneller. Dus daarom géén langzamere cyclus inzetten, dan wordt er minder verkocht.

  30. Mijn updatecyclus is al 3 jaar. 3G > 4S > 6. Het wachten is op de iPhone die najaar 2017 wordt onthuld…

    Een goed ontwerp hoef je ook niet steeds te wijzigen. Zolang de inhoud maar met de tijd meegaat. Zie bijvoorbeeld KitchenAid, Vespa en Porsche…

  31. Origineel geplaatst door Yassin
    Ik vind dit een uitermate domme zet (maar wie ben ik). Gek genoeg klinkt de redenatie erachter nog best logisch, maar de realiteit is dat er véél early adopters zijn die sneller aan de slag willen met nieuwe mogelijkheden (nog los van de miljoenen Millennials die nu opkomen en graag zo snel mogelijk wat nieuws willen mbt consumentenelectronica). Deze grootse groepen gaan het in die drie jaar dan simpelweg elders zoeken.

    Waarheid is dat er in de drie jaar tijd heel veel gebeurt op technologisch gebied. En de tendensen tussen elke technologische ontwikkeling worden alleen maar korter.

    Misschien een wel leuke nieuwe trend:

    -Twee jaar nieuwste iPhone;

    -Één jaar nieuwste Android;

    -Twee jaar nieuwste iPhone;

    -Etc.

    Zo snoep je van elke ontwikkeling mee.

    Volgens mij behelst het gerucht enkel, dat de iPhone niet meer om het jaar, maar om de twee jaar zal worden voorzien van een (compleet) nieuwe vormgeving/behuizing. Dat wil niet zeggen dat er niet meer jaarlijks technische vooruitgang en verbeteringen zullen worden doorgevoerd. Sterker nog: de meest in het oog springende ontwikkelingen van de laatste jaren zijn juist geïntroduceerd op een ‘s-model’. Denk aan een 64-bit chip, M-coprocessor, Touch ID, True Tone Flash, 3D Touch. En daarnaast: de A9-chip in de huidige iPhone 6s brengt grotere prestatieverbetetingen met zich mee ten opzichte van de A8-processor (70 tot 90%) dan de A8 deed ten opzichte van de A7 (ongeveer 25%).

  32. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  33. Het zou ook zomaar iPhone 6x kunnen gaan heten ipv 7… Dat zou logischer zijn als ze het driejarige cyclus willen gaan aanhouden.

  34. Dit zou een stap terug zijn, juist wanneer zinvolle innovaties uitblijven. Ik denk eerder dat een radicale verbetering van de iPhone vertraging heeft opgelopen en de iPhone 6-serie daarom nog een jaar extra mee moet.

  35. Ik zou er persoonlijk geen problemen mee hebben. Ik koop een iPhone voor hetgeen die kan, niet voor hoe die er uit ziet.

  36. Het zou helemaal geen ramp zijn als de update-cyclus van de iPhone opgerekt zou worden naar drie jaar. Bovendien betekent dat niet, dat de iPhone niet meer jaarlijks verbeterd zou worden. Sterker nog, de meeste noemenswaardige ontwikkelingen van de iPhone in de afgelopen jaren zijn (bijna) allemaal geïntroduceerd op een ‘s-versie’: True Tone Flash, 64-bit processor en M-coprocessor, Touch ID en 3D Touch. Daarnaast is de A9-processor véél krachtiger dan de A8-processor, terwijl die A8-processor in veel mindere mate krachtiger was dan diens voorganger (A7).

  37. En wat vinden de aandeelhouders?

  38. @Johan: Nou degene die Put-opties hebben geschreven zullen er wel blij mee zijn, andere minder.
    Het gaat hier niet om een stofzuigerfabriek, maar het grootste bedrijf ter wereld dat voor het grootste deel van een vervangingsmarkt afhankelijk is in de meest innovatieve electronicasector.
    Daarvoor zijn dit redelijk koersgevoelige berichten. (los van de geloofwaardigheid ervan…)

  39. Wat Apple ook doet, het is in jullie ogen nooit goed. Al mijn iPhones zijn nog nooit vastgelopen en werken uitstekend!! Alles wat ik nodig heb zit erop, gebruik hem dagelijks meerdere malen en na anderhalf jaar nog steeds om de dag ‘s avonds opladen. Geweldig apparaat. Al dat gespeculeer over niet innoveren, in de basis is dit de meest stabiele telefoon die er op de markt is. Ik zie in oktober wel wat er weer komt

  40. @Zomer:Andere doen het beter hoe behalve het OS dan ! Moet ge toch even Android 6.0 eens bekijken,welke mogelijkheden,simpel gebruik, snelheid, logica .Heb Android 5.0 en 6.0 op en Samsung Galaxy Note 3 (5.2) en iOs 9.3 op een iPod touch ken dus het verschil en ik moet zeggen als ik dan de Android vergelijk is iOs volgens mij vele malen slechter dan Android ,het is traag ,soms onlogisch, saai ,alles het zelfde,enkel op gebied van update’s doet Apple’s iOs het beter,hier laat Samsung soms steken vallen betreffende update beleid.

  41. Dan wordt het een ander merk telefoon deze zomer. Ik zat qua abbonement altijd precies gelijk aan de updatecyclus en dus loopt het abbonement van mijn Iphone 6 in oktober af. Met deze telefoon kan ik eigenlijk niet nog een jaar langer door omdat de batterij toch wel minder begint te worden en ik ga ook geen nieuw 2-jarig abbonement afsluiten voor een vrijwel niet gewijzigde Iphone 7. Zeker niet als ze volgend jaar opeens wel met een nieuw model komen. Android here I come!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.