Reacties voor: iPhone tweemaal zo betrouwbaar als de BlackBerry?

Volgens een onderzoek van SquareTrade vertoont de BlackBerry tweemaal zoveel hardware-defecten dan de iPhone, in de eerste 12 maanden. Maar er werd alleen gekeken naar betrouwbaarheid van de hardware.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. tsja, n=1, daar zeg je het al mee…

  2. niks tweemaal zo betrouwbaar. even afgerond gaan na één jaar 95% van de iPhone defect, en 90% van de blackberries. Zodra 95% het dubbele is van 90% spreek je van dubbel zo betrouwbaar.

    en wat betreft scheurende behuizingen. in mijne zit ook een scheurtje van zo’n 1cm. maar dat maakt de telefoon nog niet defect. Het is louter een beetje jammer. Zo’n afgebroken knopje, wat ook weer niet zo veel voorkomt, is ook nog niet het einde van de wereld en doodeenvoudig zelf te repareren.

  3. Tweemaal zo betrouwbaar als de BlackBerry?

  4. Ligt het aan mij of..? Ik vind de iPhone juist de minst robuuste mobiel ooit.. 3 iphones gehad alle 3 kapot, 1 scherm werkt niet goed meer, 2 trilfunctie binnen los..

  5. @Joost Elders – Zucht… we pakken de Taaladviesdienst er wel weer bij:
    Correct is: De vraag was driemaal zo groot als het aanbod.

    Het staat er goed, dit is overbodig off-topic gezeur. Discussie gesloten.

  6. hoe dikwijls mijn iphone al niet is gecrashed of is blijven hangen… hallooo dat kan ik niet meer op 2 handen tellen hoor. En nee hij is niet gejailbreaked or whatever, standaard vanuit de winkel.

  7. ik snap echt niet wat jullie allemaal met dat ding doen.. ik heb hem al tijden nauwelijks beschadiging en helemaal geen problemen.. alleen af en toe een applicatie de crasht..

    gebruik geeneens een schermhoesje…

  8. wat is je punt? Want over deze betrouwbaarheid gaat het artikel niet.

    Origineel geplaatst door Dromedaris
    hoe dikwijls mijn iphone al niet is gecrashed of is blijven hangen… hallooo dat kan ik niet meer op 2 handen tellen hoor. En nee hij is niet gejailbreaked or whatever, standaard vanuit de winkel.

  9. Hier ook geen problemen. Heb meer problemen gehad met de blackberry. Ik vond blackberry echt top. maar ik verkies nu de iphone. Echt super werkt het. Stabiel. Niet sloom. Heerlijk.

    Maar stiekum wil ik ook wel eens de storm proberen 😀

  10. Heb mijn iPhone (1st gen) nu ruim een maand.
    Is nog nooit vastgelopen (mijn Treo 650 liep bijna dagelijks vast) en alles is nog heel, maar ik stop hem dan ook altijd braaf in een slide-case.

  11. Origineel geplaatst door Edward
    Ligt het aan mij of..? Ik vind de iPhone juist de minst robuuste mobiel ooit.. 3 iphones gehad alle 3 kapot, 1 scherm werkt niet goed meer, 2 trilfunctie binnen los..

    Uhm….misschien dat jij er wat ruig mee omgaat?

  12. 11,9 – 5,6 euhhhh……

  13. Alweer een jaar in gebruik en zelden een vastloper gehad. Mijn 1st gen iPhone blijft voorlopig lekker bij mij. Voor een nieuw product (want dat was die iPhone toen) is 5,6% echt laag. Veel nieuwe producten hebben failure rates van boven de 15%. Geslaagd met een pluim dus. Ben wel benieuwd wat de cijfers voor de iPhone 3G gaan worden…
    Die zullen vast niet zo goed zijn 😀

  14. nou mijn iPhone 1st gen is na 5 maanden kapot gegaan, ben er echt zuinig mee omgegaan. Home button deed het ineens niet meer, hij laade niet meer op en de computer/itunes herkende niet dat er iets was aangesloten aan de computer. Was ongelofelijk teleurgesteld, want ik had er €500 aan uit gegeven, helaas kon ik dit niet op de garantie terug koppelen.

    Hierdoor weet ik niet of ik de iPhone 3G moet kopen of niet, want mij lijkt dat de iPhone 3G minder goed gebouwd is dan de 1st gen..

  15. Danny, dat kan Apple zich niet veroorloven als de tweede generatie minder goed zou zijn.

    Je hebt een jaar garantie en anders verleng je deze gewoon als je het niet vertrouwd.

  16. Blackberry is met zijn scrollwieltje mechanisch kwetsbaarder dan t touchscreen das duidelijk.
    SW instabiliteiten zijn alleen vervelend als je data kwijtraakt. Als Safari crasht haal ik mijn schouders op. Intern is de iphone vrij stabiel. Wel balen is dat dingen die altijd werkten zoals radio streamen op http://www.nederland.fm/iphone nu opeens niet meer werken (op een 1e gen. iphone). Wie heeft daar een oplossing voor?

  17. @Danny

    Apart probleem, wel erg veel te gelijk opeens.. Ik heb een 1st gen, die 1 jaar gebruikt was toen ik hem kreeg.. Ik gebruik hem nu nog een half jaar. Alleen wat problemen met opeens wegvallend signaal gehad, met 1.1.4, sinds 2.1 niks geen problemen meer gehad, snap inderdaad niet echt wat jullie allemaal met jullie iPhones doen.

  18. Mijn eerste iphone 3 maanden gehad geen probleem.
    Enkel een onafgewerkte app die crasht
    Ik heb die door verkocht aan een maat en die ziet er nog steeds in perfecte staat uit.
    2de iphone “3G” heb ik 3 maanden idem perfecte staat enkel de apps die craschen.
    Ps Ik heb die altijd bij mij thuis op werk in de uitgang. Maar ik draag er dan ook zorg voor. Het is dan ook eerder een halve laptop waarmee je rond loopt dan een gsm.
    Dit was eens gewoon terinfo, want een klacht schrijft men sneller dan wanneer men eens tevreden is over iets.

  19. @Thom
    Naja het is me duidelijk geworden na het nakijken op internet en natuurlijk iPhoneclub dat de homebutton en connector 1 soort onderdeel is, het is jammer dat dit het lastigste gedeelte is om bij te komen als je de iphone open maakt. Heb het geprobeerd, geen succes.. Ik denk dat ik de aankoop van een iPhone wel aan durf. Het is jammer dat het zo’n dure aankoop is. Wellicht wil iemand wel ruilen met mijn LG RenoiR die ik vrijdag binnen krijg:p

    Al twijfel ik helaas wel een beetje over de kwaliteit, door mijn ervaringen. Mijn WM toestel heb ik eigenlijk nooit last van gehad dat er iets mis mee was. Maar laten we er maar ophouden dat het toeval is.

    Want eerlijk is eerlijk qua app’s en gebruikersinterface, is er geen ander toestel dat kan tippen aan de iPhone;)
    Nog nooit een Blackberry gehad, misschien later als ik ga werken. Zien er altijd wel als een goed toestel uit die wel tegen een stootje kan.

  20. De email functionaliteit van de iphone is een joke vergeleken met die van blackberry.

    Appels en peren vergelijking dus.

  21. M’n Nokia’s bleven nooit hangen en er crashte geen apps. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat de iPhone op Windows’95 draait.

  22. Nog geen problemen mee gehad, ben super tevreden. E-mails worden mooi gepushed en gefetched, Maps doet zijn werk, bellen is easy. Enige problemen die ik vaker heb zijn slecht bereik en slome verbinding bij Safari, wat niet per definitie wil zeggen dat het aan de iPhone ligt.

  23. De extra toelage op je abokosten maken het dan wel weer goed bij de BB.

    Origineel geplaatst door Forrestgimp
    De email functionaliteit van de iphone is een joke vergeleken met die van blackberry.

    Appels en peren vergelijking dus.

  24. hardwarematig zou het een perfect apparaat moeten zijn, en softwarematig ook, maar dat laatste is echt alleen matig. deze week al twee keer de iphone moeten restoren (en het is pas dinsdag kun je nagaan), omdat de iPhone dan niet meer goed werkt. ik denk dat ik de iPhone al minimaal 80 keer heb hersteld sinds ik dat ding heb, en elke keer zijn het dezelfde problemen: knopje om de contacten te openen staat er niet meer, en is met geen mogelijkheid weer terug te krijgen zonder een restore, en de telefoon functie werkt niet meer (dan druk je op het knopje en dan zie je de telefoon applicatie starten, en die sluit direct weer, je kunt geen gesprekken meer sluiten, tenzij je de hoofdtelefoon hebt aangesloten en daar op het knopje drukt).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.