Reacties voor: Zoveel trager wordt een iPhone in Low Power mode

Met iOS 9 kun je met Low Power mode (Energiebesparingsmodus) de batterij langer mee laten gaan. Dankzij een benchmarktest weten we nu ook wat dit betekent voor de prestaties van je toestel.
Lees het complete artikel → Zoveel trager wordt een iPhone in Low Power mode
Lars Paymans -

Reacties: 20 reacties

  1. In Beta 2 is de batterij duur verbeterd, maar ik heb ‘m toch nog standaard in batterij spaar modus staan. Alleen dan redt m’n 5S de hele dag.

  2. waarop is “Daar tegenover staat wel dat je toestel het gemiddeld drie uur langer volhoudt.” gebaseerd ? 100% batterij en safe mode aan of 20% safe mode aan ?

  3. Origineel geplaatst door klaas
    waarop is “Daar tegenover staat wel dat je toestel het gemiddeld drie uur langer volhoudt.” gebaseerd ? 100% batterij en safe mode aan of 20% safe mode aan ?

    dat vroeg ik mij ook af klaas

  4. Gerekend vanaf 100% batterij natuurlijk. Vanaf 20% én dan ook nog eens 3 uur daarbovenop, is onmogelijk. Lijkt mij!?

  5. @klaas: Goede vraag! Heb het net even opgezocht, en Apple’s Craig Federighi beweert het zelf tijdens de WWDC Keynote. Veel uitleg geeft hij er alleen niet bij. Heb het ook in het artikel gezet, dank voor het melden!

  6. Origineel geplaatst door Lars Paymans
    @klaas: Goede vraag! Heb het net even opgezocht, en Apple’s Craig Federighi beweert het zelf tijdens de WWDC Keynote …

    Wat beweert hij vanaf 20%?

  7. @rmsappl: Hij zegt alleen dat Low Power Mode je batterijduur gemiddeld met drie uur verlengt, maar legt daarbij niet uit of het om een toestel met een volle of bijna lege batterij gaat.

  8. Origineel geplaatst door marc
    In Beta 2 is de batterijduur verbeterd, maar ik heb ‘m toch nog standaard in batterij spaar modus staan. Alleen dan redt m’n 5S de hele dag.

    Mijn 5s redt het zonder besparingsmodus makkelijk de gehele dag, zelfs met “vermondsr bewegingen” UIT. In beta 1 maakte dat als je dat aan had staan dat hij juist sneller leeg ging haha, besparingsmodus nog niet nodig gehad op een gemiddelde dag van 08:00 -01:30

  9. Even uit mijn hoofd zij hij: Een uur langer gebruik door optimalisaties en 3 uur extra daar boven op.

    Als ik 20% zou hebben gaat mijn 6plus nog wel een paar uur mee dus ik denk dat 3 uur extra wel haalbaar is

  10. Op een iPhone 6 heb je dit allemaal niet eens nodig. Je moet flink je best doen om hem in 1 dag leeg te krijgen.

  11. Ben uitermate benieuwd naar de iCloud Drive browse-app in iOS9. En velen met mij denk ik 😀. Komt daar een testreview van?

  12. Wat ik niet begrijp is als m’n gsm langzamer is kost dit toch ook weer meer beeldscherm omdat die dan weer langer aanstaat ?

  13. Ik zie Samsuck gelijk al bij hun volgende presentatie stats gebruiken van een iPhone 6s die op low power mode stond.

  14. @PB: Geloof me, zoveel valt er niet over te vertellen. Ik heb iOS 9 beta op mijn iPhone staan en kan zeggen dat de iCloud Drive-app erg beperkt is. Je kunt je documenten vinden en openen, meer niet. 😛

  15. Origineel geplaatst door Dustin
    Op een iPhone 6 heb je dit allemaal niet eens nodig. Je moet flink je best doen om hem in 1 dag leeg te krijgen.

    Heb ik anders nooit moeite mee.

  16. Origineel geplaatst door Oscar
    Ik zie Samsuck gelijk al bij hun volgende presentatie stats gebruiken van een iPhone 6s die op low power mode stond.

    Ik herinner me deze reclame nog van Samsung

    Apple zou, als het hun stijl was, Samsung nu kunnen bashen. De power mode van Apple zorgt ervoor dat je vrijwel alles nog kunt gebruiken op je iPhone, die van Samsung maakt van je smartphone een domme telefoon die alleen nog kan bellen en smsen en je kunt geloof ik rekenmachine gebruiken, maar geen apps. Dacht zelfs dat het beeld z/w werd. 😜

  17. Als ik mijn IPhone 6 goed kan gebruiken is dit echt een top functie! Want nu gat hij max 6 uur mee.

  18. Origineel geplaatst door Michel
    Wat ik niet begrijp is als m’n gsm langzamer is kost dit toch ook weer meer beeldscherm omdat die dan weer langer aanstaat ?

    Nou nee, niet per se. Je iPhone maakt niet constant 100% gebruik van je processor, vooral niet bij simpele apps. Het throttling merk je vooral bij zware apps, zoals games.

    Origineel geplaatst door Lars Paymans
    @rmsappl: Hij zegt alleen dat Low Power Mode je batterijduur gemiddeld met drie uur verlengt, maar legt daarbij niet uit of het om een toestel met een volle of bijna lege batterij gaat.

    Lijkt mij vrij logisch. Waarom zou Apple beweren dat je 3 uur extra kan krijgen zodra je 20% bereikt? Dan zou je 15 uur extra krijgen als je low-power mode altijd aan hebt staan. Waarom zouden ze dat dan niet noemen? Nee, 3 uur geteld vanaf 100%, want zo extreem is low-power mode ook niet.

  19. @Tom: Jammer…

  20. @Oscar: Jammer dat samsungsung dit al heeft, de s5 had het al. Bij bijna lege accu kan je hem op powersafe mode zetten, scherm wordt dan zwart wit en de accu gaat dan bijna 12 uur langer mee!!! En dat niet op een volle accu maar echt bij 20%.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.