Reacties voor: iPhone: The Missing Manual nu ook als iPhone-applicatie

Uitgeverij O’Reilly bracht eerder al een papieren uitgave van iPhone: The Missing Manual op de markt. Het boek, geschreven door New York Times-coryfee David Pogue, is nu ook in een iPhone-versie te koop. Voor €3,99 koop je het boek voor de speciale introductieprijs (normaal €7,99), waarbij je door het complete 376 pagina’s tellende boek kunt […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Leuk en helemaal spannend dat Apple dit in zijn store opneemt. Hoeven zij geen manual te schrijven en te leveren…

    Dat is jammer. Maar genoeg gezeur: de iPhone is ge-wel-dig!!

  2. Origineel geplaatst door Jorgos
    Leuk en helemaal spannend dat Apple dit in zijn store opneemt. Hoeven zij geen manual te schrijven en te leveren…

    Dat is jammer. Maar genoeg gezeur: de iPhone is ge-wel-dig!!

    @Jorgos

    Heb ik niet eens bij stil gestaan dat er geen handleiding bij zat… Maar goed, ben een (VR)button freak dus daar kom je dan wel uit.
    Maar het nalaten van handleiding, copy paste, flash etc. Ik ga dus niet overstappen op apple qua workstation terwijl ik daar wel aan dacht voordat ik die iphone had… Heb zoiets van, de apple mentaliteit staat me niet echt aan ofzo… Ben blij met m’n iphone maar wel met gemengde gevoelens…

  3. Er zit een papieren quickstart bij de iPhone en in je mobile Safari bookmarks staat een link naar de online (volledige) handleiding. Misschien toch eens verder kijken dan je neus lang is 😉

    Wat betreft de handleiding voor een os ken ik alleen FreeBSD, OpenBSD en NetBSD die een zeer volledige handleiding geven. Bij Windows heb je een heel opleidingstraject, bij Linux ligt het aan de distro en bij MacOS X heb je diverse sites en ook dealers die je diverse cursussen kunnen geven. Conclusie: een handleiding bij een OS is heeeeeeeeeeeeeeeel zeldzaam.

  4. Het gaat ook om een iPhone handleiding, niet het volledige OS maar puur de (alle) functies uit de UI. Ik weet dat ze digitaal te krijgen zijn wat een goede zaak is papier is niet echt meer nodig.

    Een app zoals hier beschreven is leuk maar om er voor te lappen…

    En ja, de iPhone is vrij duidelijk en makkelijk te doorgronden dus een manual is vrijwel overbodig. Toch kan deze af en toe handig zijn.

    En ja, met de IPC-tips komen we een heel eind!;-)

  5. Ik denk dat het niet aan Apple is om te beslissen of een handleiding onnodig is, maar aan de gebruiker zelf. Verder zijn er Europese regels tav. garantie en gebruik waaraan Apple zich niet houdt.
    Dus namens Apple (als dat zichzelf eens serieus neemt) bedankt Dave, we rekenen later nog wel een keer af !

  6. Bij de bladwijzers in Safari staat standaard een iPhone gebrruikers handleiding, hoor !

    Is dit nog niemand opgevallen ?

  7. @Jru

    kijk je haald de woorden uit mijn toetsen bord 😛 maar je hebt wel gelijk ik d8 er presies het zelfde over voor ik de iphone had

  8. @Jorgos

    Beste Jorgos,

    Dat jij een paar terechte zaken van de iPhone doortrekt naar apple breed is in mijn ogen iets te veel van het slechte.
    Je zou jezelf weleens tekort kunnen doen door niet over te stappen op een Mac (workstation).
    Mac staat ook een beetje voor onafhankelijk denken en doen. Als ik een probleem/vraag heb voor mijn MacBookPro dan ga ik eerst even googlen. Daar vindt precies wat ik nodig heb en gaat sneller dan het raadplegen van een manual. En lukt het niet dan heb ik nog altijd mijn Apple dealer die mij altijd goed helpt.
    Het zou een mooi zijn als je jezelf een Mac Workstation zou gunnen in 2009. 🙂

    Martin

  9. @MartinZ

    Ja inderdaad, een manual is vooral handig om je kennis te laten maken met een product.
    Vaak zijn problemen die je tegenkomt zo specifiek dat het maken van een manual voor al die problemen tot een enorm boekwerk zou leiden wat je liever niet doorbladert.
    Daarnaast heb je altijd de kans dat je een probleem hebt wat niet in de bij uitgave al verouderde “handleiding”.
    Op het internet kun je veel eenvoudiger vinden wat je zoekt en indien nodig een forumtopic starten en daar nuttige feedback verwachten, iets wat een boek niet kan.

    Btw, door het internet komen de foutcodes in bv. windows pas echt van pas.
    Eerder dacht ik altijd, wtf moet je met zo’n vage code.
    Maar dankzij het internet kun je eenvoudig lotgenoten vinden met vaak exact hetzelfde probleem.

    En dan heb je ook nog “problemen” die je ondervindt doordat je het OS nog niet goed kent, het zou niet praktisch zijn een handleiding te gaan schrijven die alle kleine situaties die een leek tegenkomt behandelt.

  10. Wel vreemd dan dat Pogue et al. door zich enige weken op te sluiten, keer op keer (terecht) een dikke boterham verdienen…

  11. Wie leest er nu een handleiding!!

    Ik heb er alvast nog NOOIT één gelezen, dus ik vind het ook 100% overbodig om een papieren versie uit te brengen!

  12. @MartinZ

    Dank voor je reactie.

    Ik denk dat ik mijn posts niet goed genoeg heb geformuleerd:D Waar ik me aan stoor is betalen voor een oplossing die vrij te verkrijgen is. In dit geval de manual van een iPhone. Ik betrek de andere producten van
    Apple hier niet bij.

    Ik ben een happy en trouwe Mac-gebruikert en mis de bijbehorende manual niet, kan veel terugvinden op het internet. Is zeker sneller en vaak efficienter. Dat kan met een groeiende community.

    Conclusie: papieren manual = onnodig, digitale versie kan handig zijn, betalen = no way!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.