Reacties voor: Maken iOS-updates de iPhone langzamer of sneller? Een test geeft het bewijs

In een vergelijkingsvideo wordt gekeken hoe de iPhone presteert op verschillende iOS-versies. Is het echt zo dat iPhones trager worden als je nieuwere iOS-versies installeert, of is het een mythe?

Reacties: 18 reacties

  1. Ik denk toch dat er een iets ruimere conclusie getrokken moet worden.
    Niet alleen de functies zijn verbeterd in de hogere iOS versies, ook bepaalde apps zijn mooier, grafisch zwaarder, en functioneler.
    Natuurlijk kun je ook niet kijken in welke maten een iPhone is gebruikt, toestellen die vaak(er) gebruikt zijn, verliezen gewoon snelheid door degrading hardware.
    Ik vond het update programma van Apple altijd er fijn, niet zoals een Android telefoon die na 6 maanden geen support meer krijgt.
    Maar het brengt ook nadelen met zich mee, toch vind ik de updates in functionaliteit belangrijker.

  2. Maar dit was toch al algemeen bekend?
    Verder werd er toch ooit gespeculeerd dat Apple de Iphones d.m.v. iOS updates expres trager liet worden zodat je sneller een nieuwe iPhone zou kopen?

  3. Na alle afgelopen updates eens een keertje helemaal opnieuw installeren een optie?

  4. Ach, IOS5.1 wat waren we toen gelukkig en vrij van ellende. 😍

  5. Origineel geplaatst door LED
    Maar dit was toch al algemeen bekend?

    Verder werd er toch ooit gespeculeerd dat Apple de Iphones d.m.v. iOS updates expres trager liet worden zodat je sneller een nieuwe iPhone zou kopen?

    Op het moment dat dat bewezen wordt kan apple de boel wel opdoeken. Het ‘expres’ gedeelte dus.
    Dat is zoiets als het dieselschandaal van Volkswagen in het kwadraat.

  6. Mijn iPhone 6 plus is zo traag geworden dat de HealthKit niet meer bijgewerkt wordt. Ook de workout ringen verschijnen niet meer en de stappenteller blijft hangen.

  7. Origineel geplaatst door Hans
    Mijn iPhone 6 plus is zo traag geworden dat de HealthKit niet meer bijgewerkt wordt. Ook de workout ringen verschijnen niet meer en de stappenteller blijft hangen.

    Dan zal er toch wat anders aan de hand zijn, mijn plus heeft nergens last van.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. @iChris74: Zeker een optie. Ik merk zelf dat het toestel dan toch nog een tandje sneller is. Of het voor veel mensen waard is om telkens je iPhone helemaal opnieuw installeren vraag ik me af.

  10. Ik heb nu net een paar weken een nieuwe 6s 64gb. Op fabriekssoftware is ie retesnel, geen bugs te bekennen maar dan wordt je vervolgens telkens gevraagd om de nieuweste iOS te downloaden met bugfixes. En na die update is mn nieuwe dure iPhone duidelijk trager met langzame animaties terwijl ik ‘verminder beweging’ heb geactiveerd. Wordt er echt heel erg moe van inmiddels.

  11. @Sander: Ik merk echt niks met mijn iPhone 6 nog net zo snel, misschien eens aan iTunes hangen en herstellen ?.
    Ik denk dat je de updates over the air gedaan heeft, wellicht wat fout gegaan even herstellen via iTunes zal wel weer werken.

  12. Ik zou willen dat apple ook een uitgeklede versie van het besturingssysteem zou maken. Ik ben vooral uit op snelheid en doe alleen de basis dingen: bellen, mailtjes lezen, notities maken. Is ben klantsegment: liever sneller dan meer.

  13. Apple manipuleert stiekem de wat oudere devices, zodat deze minder/slechter (oa. accu/wifi) gaan presteren dmv updates. Zeker als er een nieuwe device aan zit te komen. Tuurlijk zitten er ook verbeteringen in updates, maar ook nadelen.

  14. Origineel geplaatst door Dennis
    @Sander:
    Ik merk echt niks met mijn iPhone 6 nog net zo snel, misschien eens aan iTunes hangen en herstellen ?.
    Ik denk dat je de updates over the air gedaan heeft, wellicht wat fout gegaan even herstellen via iTunes zal wel weer werken.

    Dat is een onzin advies: het is echt niet zo dat een update als ie over the air gedaan wordt “half” gedaan kan worden of iets dergelijks (checksum wordt gecheckt).

    Voor al die mensen waar de iPhone traag is geworden: die eens een complete reset naar de laatste update zonder ook je apps te restoren. Je zult zien dat ie gewoon weer zo snel is als toen ie uit de doos kwam. Daarna stuk voor stuk alleen de hoogstenodig apps installeren en tussentijds snelheid checken en je ziet vaak dat het of een specifieke App is of een combinatie waarna het trager wordt.

  15. Snel, sneller, snelst en intussen is het laatste decennium de arbeidsproductiviteit van werkend NL met gem. 20% gedaald sinds de intrede van de smartphone en daar hoor je onder de loondienst werkende niets over!
    Als je telefoon maar in orde is hé?

  16. Wel raar, ik kan me na iedere versie herinneren dat er een update komt die het allemaal meteen veel sneller maakt.

  17. Origineel geplaatst door Hans
    Mijn iPhone 6 plus is zo traag geworden dat de HealthKit niet meer bijgewerkt wordt. Ook de workout ringen verschijnen niet meer en de stappenteller blijft hangen.

    De iPhone 6 is echt een iPhone 5s met groter scherm. Dat ding had uitgebracht moeten worden met 2GB Ram.

    Daarom koop ik alleen maar de “s” versie. De 6s is echt een wereld van verschil vergeleken met de 6.

  18. @Ronny: “Ik zou willen dat apple ook een uitgeklede versie van het besturingssysteem zou maken. Ik ben vooral uit op snelheid en doe alleen de basis dingen: bellen, mailtjes lezen, notities maken. Is ben klantsegment: liever sneller dan meer. ”

    Daar dacht ik ook aan want elke functies of nieuwe vaste apps wat meegeleverd wordt gebruik ik niet eens. Dus functies en bugs moeten gescheiden worden net als bij Windows updates. Bugs fixen moeten hun verplichten en nieuwe functies mag optioneel blijven. Is het mogelijk om bij Apple te laten stemmen net als bij Microsoft Insider programma (Feedback met stemmen)?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.