Reacties voor: iPhone smokkelen: trek geen maatpak aan

Op de luchthaven van Frankfurt worden betrouwbaar uitziende zakenmannen in maatpak die uit de VS komen er vaak uitgepikt bij de douane. Ze blijken bovengemiddeld vaak iPhones uit de VS te smokkelen.
Lees het complete artikel → iPhone smokkelen: trek geen maatpak aan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ze zijn wel streng daar dan. Ik dacht dat wannee je in nederland gesnapt word dat je een boete+belasting moet betalen, maar in beslag genomen worden? Het is verder toch niet illigaal om hem ergens anders mee naar toe te nemen? ( behalve als je het niet aangeeft natuurlijk )

  2. Je kan hem ook gewoon laten aangeven. Een vriend van mij heeft dat gedaan, en omdat hij zo eerlijk was en het bedrag ($399) relatief dichtbij de vrije drempel lag (van ?), mocht ie doorlopen zonder bijbetalen.

  3. Is het niet zo dat je ‘m gewoon even moet openen, opladen, wat muziek en filmpjes opdonderen, 3 keer naar een paar mensen belt en dat ze denken dat je ‘m al jaren hebt?

  4. Dat is ook een mooie actie van de douane om iemand door te laten lopen, ik dacht dat de drempel 175 euro was. Dat is toch redelijk ver van de aanschafprijs af?

  5. of je haalt em gewoon in de states uit de doos, en gooit de doos weg.

    Nog beter als je hem daar gelijk met je laptopje unlocked…. Ze kunnen moeilijk je telefoon in beslag nemen (als die uit de doos is gehaald en bellend is)

  6. De drempel ligt volgens mij rond de 75 euro. Net een paar schoenen besteld in de VS, waarde op doos $40,- verzendkosten $60,-. Dus mooi 20% invoer en 19% BTW mogen betalen over €100,- (mooie wisselkoers bij de douane 🙂 en fijn dat er geheven wordt over verzendkosten ). Rekening mee houden dus in de toekomst.

    Maar voor een mobiele telefoon hoef je alleen BTW te betalen bij import. Geen invoerbelasting dus

  7. Zie voor de exacte regeling de website van de douane:

    http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage/reizigersbagage-06.html

    Succes,

    Willem

  8. De drempel is idd 175 euri, over ALLES wat je buiten de EU hebt gekocht en in principe niet kunt aantonen dat je ervoor binnen de EU belasting hebt betaald.

    Ik vind dat inbeslagnemen nogal eng… vlieg binnenkort Dusseldorf Miami… met een iPhone die ik al heb en ik was ook van plan om een MacBook ginds te kopen. Kan de Duitse regelgeving nergens vinden.

  9. Heeft er niemand een fake copy factuur toevallig liggen met de aanschaf van een iphone ?
    kan ik hem in mei gebruiken als mijn schoonvader uit new york een iphone meeneemt.

    greetz mike
    kiddah001@gmail.com

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.