Reacties voor: iPhone SE Bluetooth geeft problemen tijdens bellen

iPhone SE-bezitters klagen over een Bluetooth-bug, waardoor telefoongesprekken in de auto, gehoorapparaten en headsets onmogelijk zijn. Apple heeft nog geen oplossing en wil sommige gebruikers niet helpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Aaah daar heb ik dus last van…. ik dacht eerst dat het aan Vodafone lag.
    maar inderdaad in mijn auto met gebruike van de SE is dit probleem bij mij ontstaan

  2. Nergens last van 🙂

  3. Bij Apple zelf gekocht = binnen 2 weken terug kunnen brengen zonder reden. Waarschijnlijk een hardware probleem waardoor de Genius Bar inderdaad ook niet kan helpen (lees: onderdeel wat niet los vervangen kan worden). Hoe rot ook, SE eigenaren adviseren om de toestellen terug te brengen en te wachten tot er meer bekend is lijkt me dan de beste optie, anders zijn straks de 2 weken voorbij en als de Genius Bar ze dan niet omruilt als de gebruiker er écht problemen mee krijgt zit je ermee…

  4. Oftewel nooit de vuistregel in de wind slaan dat je nooit een nieuw toestel de eerste paar maanden na uitkomst moet kopen.

  5. Zorgelijk.. Kijk, ik wil best meer betalen voor mijn telefoon; maar ik heb Apple altijd leuk gevonden niet aleen om het product maar ook de superieure kwaliteit en service. Zo langzamerhand worden service en kwaliteit (zie bluetooth issue SE en de constante iOS bugs na een release) wel een reputatie-dingetje.

  6. Probleem heb ik ook met iPhone 6s. Begon na installatie iOS 9.3.2.

  7. Ik heb hetzelfde probleem met mijn iPhone 5. Net een SE besteld….Lekker dan……

  8. Hier precies hetzelfde probleem. Zowel Apple als T-mobile geven aan het probleem nog niet te kennen en dat omruilen voor een nieuw toestel het probleem op moet lossen. Maar gezien alle reacties, vrees ik dat dat de oplossing niet is.

  9. Niet alleen het bluetooth probleem, ook het gelige scherm, de herriemakende camera en de vage homeknop doen mij de aankoop van de SE mij teleurstellen. Vandaag mijn vervangende toestel ontvangen, geen enkel verschil t.o.v. het eerste toestel (ontvangen op releasedag). Ik kijk het gele scherm nog een weekje aan, anders maar weer terug naar de Apple Store.

  10. @Mitch: Hebben meerdere mensen hier last van?
    Ik heb net een SE besteld

  11. Heb hetzelfde probleem met iPhone SE Bluetooth in de auto van alles geprobeerd maar resultaat steeds slecht geluid terwijl de ontvanger aan de andere kant er geen last van heeft.

  12. De SE heeft nog nooit zeveel issues gehad out of the box, kier tussen scherm en body, losse homeknop en wat ze allemaal hebben…..een pisgeel scherm of een gele balk bovenin (goed te zien tijdens surfen in landscape modus) Stond op het punt de SE te halen..Uiteraard zal dit door mensen gebagataliseerd worden:)

  13. @Rick: Ik ga voor kwaliteit, misschien toch nog even bij mijn iPhone 4S blijven… Of voor de 5S gaan ?!

  14. Altijd al problemen gehad met Bluetooth bellen in een auto, verschillende telefoons, verschillende auto’s. Daarom dat het me misschien ook niet opvalt met de se. Fenomeen doet zich enkel voor (bij mij) als beide partijen in de auto zitten, en de Bluetooth carkit gebruiken, bij deze se.

  15. @Timon, ja misschien een nieuwe batch afwachten over een maandje ofzo. Wij hebben er 8 in het bedrijf nu, mijn baas is er allerminst blij mee. Tis trouwens internationaal, google maar eens. Dat lijm verhaal is trouwens kolder. Hoe dan ook jammer, et blijft een mooi modelletje.

  16. Niks aan de hand met mijn SE

  17. Die autofabrikanten maken er echt een potje van met al die legacy systemen. Als die gasten zich nou eens aan de standaarden houden dan zou Apple niet constant het boetekleed hoeven aantrekken. Microsoft had hier ook altijd last van met al die fabrikanten en hun beta drivers. Uiteindelijk vond iedereen Windows ruk…

  18. Wel ik heb hem en heb nergens last van ik kom van 5s naar 6s naar se en heb er geen spijt van.

  19. Origineel geplaatst door JK
    Die autofabrikanten maken er echt een potje van met al die legacy systemen. Als die gasten zich nou eens aan de standaarden houden dan zou Apple niet constant het boetekleed hoeven aantrekken. Microsoft had hier ook altijd last van met al die fabrikanten en hun beta drivers. Uiteindelijk vond iedereen Windows ruk…

    Grappig om alle autofabrikanten de schuld te geven. Apple kan in jouw ogen niets fout doen?

    Hoe dan ook… Ik heb een SE en nergens last van. Gelukkig maar…

  20. Toch eens testen met een ander toestel. Ik heb daar sinds kort namelijk ook last van met mijn iPhone 6s. Ik dacht dat het aan mijn autoradio lag.

  21. Bluetooth gate!

  22. Herkenbaar probleem. Met 5S had ik prima geluid bij telefoongesprekken in de auto. Na overstap op SE is het geluid zwaar ruk. Ik gebruik inmiddels mijn oortjes in de auto, in plaats van de blue tooth verbinding. Slechte zaak dus!

  23. Ging er vanuit dat er deze keer géén reden zou zijn om te wachten met bestellen daar kinderziektes toch normaliter zich vooral bij nieuwe hardware manifesteren, maar Apple heeft het nu zelfs voor elkaar om ook dààr weer steken te laten vallen. Wil erg graag eindelijk eens een nieuwe 4″ iPhone, maar lijkt erop dat ik toch maar beter wèl kan wachten.

  24. Ik heb hem nu al een tweetal weken. Heb nergens last van. Ik bel dagelijks in de auto, en het geluid is hetzelfde als toen ik met de 4S belde. Het gele scherm waar men hiervan spreekt is toch niet vanwege de night shift functie? Want dat maakt het idd geler, en dat is ook de bedoeling. Voor de rest een toptoestel!! Nog geen spijt van gehad, integendeel…

  25. Bluetooth probleem met de SE treedt ook bij mij op wanneer ik handsfree bel vanuit mijn auto. Uitgaand geluid goed. Inkomend nagenoeg onverstaanbaar Voorheen nooit problemen gehad met andere iPhone’s. Mijn auto wordt ook door mijn kinderen zo nu en dan gebruikt zij hebben met hun iPhone 5 respectievelijk 6 geen probleem. Ligt dus echt aan de IPhone SE. Wat een arrogantie van Apple om te doen alsof hun neus bloedt.

  26. Je kan pas iets roepen over de oorzaak als het probleem erkend is en je weet wat er aan de hand is. Op voorhand de schuld leggen bij hard- of software van de auto is onjuist. Overigens krijg ik ook regelmatig klachten over de kwaliteit van het geluid wanneer ik met mijn iPhone 5 via Bluetooth vanuit de auto bel.

  27. Ik heb ook een SE met Bluetooth problemen.
    Ik had een 4S/5S/6/6S die het prima deden in mijn beide Mercedessen (bus en auto).

    Nu met de SE inderdaad zo slecht geluid dat ik gedwongen wordt niet handsfree te bellen… Best irritant….

  28. ik ben een echte Apple fan, alle generaties gehad en nu anderhalve week de iphone SE in gebruik. Ik gebruik een bluetooth headset waar ik geen problemen mee ondervind. Alle onderdelen zitten vast en toestel maakt geen rare geluiden. Het scherm was idd eerst iets geler als de 6s maar ik heb bij toegangkelijkheid – contrast alles aangevinkt. Nu bevalt ook het beeld mij 100% Ik ben blij met de overstap van de 6s naar de SE. Klein, snel en als toch wel zware gebruiker een super accu tijd.

  29. Ik heb een 6s, en sinds ios 9.2 ook Bluetooth problemen. Hij maakt verbinding en verbreekt deze binnen 10 sec weer. En dat gaat maar door. Bellen in de auto dus niet meer mogelijk…

  30. @Buntje: me2, hoop dat het snel is opgelost!

  31. Ik heb ook last van een geelachtig scherm. Bluetooth probleem heeft zich nog niet voorgedaan. Wel kwam mijn SE met een rare vloeibare substantie in de verpakking..

  32. @Timon: Ja, bekijk maar eens wat fora op internet (bijvoorbeeld MacRumors). Mijn eerste SE had het gele gedoe niet, mijn 2de wel en gaat derhalve ook terug. Binnenkort dus mijn 3de binnen 3 weken, mocht deze ook dezelfde problemen vertonen breng ik deze ook terug. Daarna maar een 6s aanschaffen? Ik weet het niet.. In ieder geval jammer dat Apple dit laat gebeuren.

  33. Origineel geplaatst door gerrits
    Heb hetzelfde probleem met iPhone SE Bluetooth in de auto van alles geprobeerd maar resultaat steeds slecht geluid terwijl de ontvanger aan de andere kant er geen last van heeft.

    Ik heb precies het zelfde issue! Met de 6S geen last. Bluetooth BMW.

  34. Bij Apple aangemeld, advies is om dit ook te doen: 0800 0201 581

  35. Als mijn telefoon, in de auto, via bluetooth is gekoppeld aan de radio om handsfree te bellen verstaat de ontvanger mij prima maar ik hoor voornamelijk ruis, schokkerig, onduidelijk….dezelfde problemen als waar je veel over leest.
    aftermarket radio van Alpine

    Met mijn iphone 5s had ik dat probleem niet.

  36. Ook ik heb last van vrijwel onverstaanbare carkitgesprekken in mijn skoda octavia icm met de iphone SE. Met een 5s en diverse android toestellen nooit problemen gehad!

  37. klopt. ook bij koppeling bluetooth Porsche Cayenne 2015

  38. Origineel geplaatst door Pierre
    Ik heb ook een SE met Bluetooth problemen.
    Ik had een 4S/5S/6/6S die het prima deden in mijn beide Mercedessen (bus en auto).
    Nu met de SE inderdaad zo slecht geluid dat ik gedwongen wordt niet handsfree te bellen… Best irritant….

    Ondertussen met Apple gebeld.
    De eerste aan de telefoon zei dat ik de eerste was… met wat doorvragen kreeg ik een ander aan de telefoon die het probleem wel erkende….
    Hij houdt het op een software probleem, ik hoop het…. maar een hardwareprobleem lijkt me waarschijnlijker.

  39. Ik heb zojuist Apple gesproken en na een half uur aan de telefoon hangen en mij proberen het bos in te sturen kreeg ik reactie dat Apple het probleem onderkend en dat er vandaag of morgen een IOS update komt! Afwachten maar.

  40. Op macrumors las ik dat iOS 9.3.2 beta 2 het Bluetooth probleem bij 2 iPhone SE gebruikers heeft opgelost.

  41. @Dennis: Moet ik ook maar even bellen, bij mij vind hij de iPhone se af en toe, weet jij hoe je de contacten kunt overzetten in de BMW.

  42. Het is een software probleem. Na het installeren van IOS 9.3.2 public Beta 3 is het opgelost. Nog even volhouden.

  43. Ik heb ook last van deze fout. Ik heb een Audi A3 met MMI-plus uit 2015 en de iPhone SE met iOS 9.3.1 geeft vervormd en slecht geluid tijdens bellen over BlueTooth. Mijn vorige iPhone 5S met ook iOS 9.3.1 had nergens last van.

  44. Hier ook grote problemen, apple store medewerker zei vandaag dat het een product eigenschap is…
    Hoop dat het idd wordt opgelost met een softwareupdate, apple en betrouwbaarheid is een stuk minder aan het worden het laatste anderhalf jaar!

  45. @Speedy77: Hoi. Het gekraak is bij mij sinds de installatie van beta 2 of 3 wel opgelost, maar nu heb ik last van een laag volume, vooral in het begin van het gesprek, en zodra ik zelf praat of er wat meer omgevingsgeluid is, valt het volume van de andere kant enorm weg, waardoor ik het volume bijna op max moet draaien, wil ik er nog iets van kunnen horen. Zijn er andere mensen die hier ook last van hebben?

  46. Mijn Peugeot Rcz kan zelfs de iPhone se niet vinden. Ik krijg telkens de melding dat er geen toestel gevonden is terwijl ik met de iPhone 4s nooit problemen heb gehad. Ik heb update gedaan naar iOS 9.3.1 maar dat heeft ook niet geholpen. Ik bel hoofdzakelijk vanuit mijn auto dus voor mij is dit echt wel een probleem. Ik lees nochtans dat het verbinden met elkaar geen probleem zou mogen zijn. Heeft iemand een idee wat ik nog kan proberen?

  47. Ondanks een bevestiging dat het probleem erkend en opgelost zou zijn met binnen 2 dagen een IOS update heb ik vandaag weer contact gehad met Apple Care waarbij ik weer 30 min aan de telefoon heb gehangen en weer 30 vragen moest beantwoorden. pfff het probleem is bekend zeggen ze maar er is nog geen oplossing en men weet niet wanneer de oplossing er wel is. Dus de vorige medewerker heeft mij dus echt het bos ingestuurd. Om moedeloos van te worden!

  48. met de 9.3.2 inderdaad nu opgelost; ik kan weer heerlijk bellen in de auto!

  49. Klopt helemaal het werkt weer prima heeft ff geduurd maar dan heb je ook wat!

  50. Ik heb sinds een week een nieuwe iPhone SE met de laatste 9.3.2 versie, echter ik kan mijn iPhone niet koppelen aan Bluetooth van mijn peugeot en mijn bmw. Hoe lang moeten wij wachten op Apple voor een update die dit fenomeen wel oplost???

  51. @Gerard:
    Ik moet mijn gemaakte opmerking van gisteren tau Apple intrekken. Vandaag nieuwe poging ondernomen, door de iPhone te laten zoeken naar het bluetooth signaal van de auto. Zowel de Peugeot als de bmw zijn nu gekoppeld. Pak van mijn hart, met excuses voor de gemelde kritiek van gisteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.