Reacties voor: iPhone-schade minder vaak gedekt op inboedelverzekering

Val- en stootschade aan je iPhone is lang niet altijd meer gedekt op een allrisk inboedelverzekering. Verzekeraars stellen steeds meer beperkingen en vragen zodanige eigen risico's dat je beter zelf kunt laten repareren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Er geldt nog steeds: je moet je alleen verzekeren als je het risico op verlies of (val)schade niet zelf kunt dragen..

  2. Ik heb een ‘inboedel-buitenshuis verzekering’ bij Centraal Beheer. Die is speciaal voor telefoon/tablet/laptop en ze vergoeden tot €1000. iPhone6plus scherm al eens laten vervangen en werd gewoon vergoed! Ik betaal €6,71 per maand hiervoor 🙂

  3. Dan wil ik hier even een complimentje (uit eigen ervaring) uitdelen aan ABN AMRO. Zeer duidelijke voorwaarden te downloaden van de website. En ze kijken ook echt naar je declaratiegedrag. Ik had nog nooit eerder iets gedeclareerd en ondanks dat ik nergens recht op had toch een ruime coulance vergoeding mogen ontvangen. Kijk dat is meedenken met je klant. En nee, ik heb geen aandelen 😄

  4. Perfecte verzekering van Centraal Beheer Achmea. Erg goedkoop! ik betaal iets van 3,50 euro per maand, (dat is de premie voor het héle gezin op één adres!) terwijl ik verder geen enkele verzekering bij ze heb. En schade aan iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch, maar ook andere dure spulletjes als dure camera of sieraden is verzekerd. Ik dacht in heel Europa. Per ‘event’ dus wel Max 1000 euro. Ik weet niet meer of er eigen risico is. Ik dacht het niet. Val en stootschade is verzekerd en ze raden zélf aan de reparatie aan je scherm bij Apple te laten doen, ‘want dat is het beste’. Dat is nog eens service!

  5. Dat bizarre claim gedrag van ons.
    Als je je iPhone laat flikkeren zou je eigenlijk pech moeten hebben en zelf betalen.

  6. Origineel geplaatst door Fritsie
    Er geldt nog steeds: je moet je alleen verzekeren als je het risico op verlies of (val)schade niet zelf kunt dragen..

    Ja precies, dit is dan ook een gevleugelde uitspraak bij ons in huis. (En dan nemen we het soms letterlijk… Apple watch? Ja die kan je dragen 😂)

  7. Waar zijn de exacte cijfers?

  8. Als ik zie wat die figuren er voor vragen … geen verzekering voor mij, ook nog nooit nodig gehad, ook voor mijn kinderen niet … voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast .

  9. @Cloverfield: Wat vind je bizar aan het concept van een verzekering? Als morgen jouw huis afbrandt laat je zo een nieuwe bouwen zo te horen. Dat is hartstikke fijn, maar niet iedereen is miljonair.

  10. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Cloverfield:
    Wat vind je bizar aan het concept van een verzekering? Als morgen jouw huis afbrandt laat je zo een nieuwe bouwen zo te horen. Dat is hartstikke fijn, maar niet iedereen is miljonair.

    Onderdak met een mobieltje vergelijken….

  11. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Cloverfield: Wat vind je bizar aan het concept van een verzekering? Als morgen jouw huis afbrandt laat je zo een nieuwe bouwen zo te horen. Dat is hartstikke fijn, maar niet iedereen is miljonair.

    Origineel geplaatst door Kotter
    Onderdak met een mobieltje vergelijken….

    Het mobieltje lijkt een eerste levensbehoefte te zijn geworden bij sommigen.

  12. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Dat bizarre claim gedrag van ons.
    Als je je iPhone laat flikkeren zou je eigenlijk pech moeten hebben en zelf betalen.

    Tenzij je er voor kiest om dit risico te verzekeren, toch? Waarom bestaan er anders verzekeringen? Ik heb een inboedelverzekering en ik heb deze laatst helaas moeten aanspreken. Ik had waterschade. Lekkage door een geknapte waterleiding. Dikke pech, maar blij dat ik was verzekerd. Anders was ik financieel wel klaar. Het zou toch heer raar zijn dat in dit geval mijn iPhone, iPad en MacBook zouden zijn uitgesloten van dekking?

    Ik vind het juist raar dat als je bewust een keuze maakt om een risico af te dekken, verzekeringsmaatschappijen in geval van schade ineens moeilijk gaan lopen doen. En nu zeg jij natuurlijk: “Ja, maar jouw waterschade geval is anders. In dat geval moet je iPhone wel worden vergoed.” Maar ook in dat geval zal een verzekeraar je erop wijzen dat mobiele elektronica zijn uitgesloten en dus kost het mij, ondanks de premie, nog steeds €4.600 voor een nieuwe Apple devices.

  13. @Macaanzee: welke verzekering is dat als ik vragen mag?

  14. Vanwege nieuwe ontwikkelingen bij Unigarant en ASR hebben we dit artikel opnieuw gepubliceerd.

  15. Ik mis Interpolis in deze lijst. Volgens mij dekken die ook nog alle schade

  16. Toevallig gisteren mijn iPhone laten vallen. Heb verzekering bij de ANWB (niet de nieuwe inboedel maar de oude mobiele verzekering van 80 euro p/j). Ben benieuwd of ik de reparatiekosten vergoed krijg.

  17. Ik mis de verzekeraar OHRA. Eigenlijk vraagt dit bericht om een overzicht van alle verzekeraars en hoe ze omgaan met schade aan je smartphone.

    Bij OHRA heb ik de schade van mijn iPhone vergoed verkregen nadat mijn kinderen de telefoon van de tafel hadden gestoten.

  18. Ik had mijn iPhone laten vallen en mijn scherm was gebarsten. Mijn verzekering bij Abn Amro dekten de kosten. Ik had natuurlijk wel een eigen risico van 100 euro. Dus alles daarboven werd gedekt door mijn verzekeraar.

  19. Alle webdesk-medewerkers van de verzekeraars hebben zich vandaag weer gemeld denk ik?👹

  20. Origineel geplaatst door Fritsie
    Er geldt nog steeds: je moet je alleen verzekeren als je het risico op verlies of (val)schade niet zelf kunt dragen..

    😩 Gaap… 😩

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.