Reacties voor: iPhone-spotje over UrbanSpoon gestopt wegens racisme

Het reclamefilmpje UrbanSpoon waarin Apple een iPhone-applicatie demonstreert, is per direct teruggetrokken vanwege de restaurantnaam 'Terroni'. Dat blijkt een scheldnaam voor zuidelijke Italianen.

Reacties: 19 reacties

  1. Het moet niet veel gekker worden.

  2. “Het gaat allemaal om een klacht van een gebruiker, die de restaurantnaam Terroni aanstootgevend vond”

    Zucht….

  3. Kvind het gwoon rare naam voor een restaurant. Voor zover ik weet betekent het stront dus toch wel slechte naam voor een restaurant

  4. @John:

    En wat is het adres van jouw weblog ?

  5. Soms draaien de Amerikanen (wil niemand beledigen, maar iedereen kent de voorbeelden) helemaal door. Nog geluk dat er geen rechtzaak komtXD!

  6. @TheOnePb:wie weet haalt Apple het wel weg om de rechtzaak te voorkomen

  7. belachelijk… vanaf nu noem ik elke idioot of allochtoon dat ik tegen kom een apple of een microsoft… als we dat samen volhouden dan kunnen we binne 2 jaar beide bedrijven aanklagen wegens racisme.

  8. Pffffff. That’s all I have to say.

  9. [sarcasme] Ik ga gelijk klagen over die advertenties van schoonmaakmiddel AJAX. Het is een belediging voor het Nederlandse voetbal, dat hebben ze afgelopen weekend wel bewezen. Daar wil ik niet aan herinnert worden als ik TV commercials bekijk. [/sarcasme]

  10. Heronimus;

    In Amerika zou je winnen…

  11. om het racistisch te noemen vind ik erg overdreven, maar het is ook niet echt aardig en de restaurant eigenaar legt het ook nog uit op zijn site hoe en wat
    ”the name terroni also served as a brazen wink to the industrial italian north where people often use the deragotary term when referring to their southern neighbours”
    maar het heef niks met stront te maken @ holbewoner

  12. Iemand een onbewoond eiland voor 1 persoon te koop? Ik betaal contant want met een wereld waarin dit soort kansloze figuren hun zin krijgen, wil ik niks te maken hebben.

    Dit is om van te kotsen, van mij kan ‘ie in de stront zakken!

  13. Origineel geplaatst door Calvin
    belachelijk… vanaf nu noem ik elke idioot of allochtoon dat ik tegen kom een apple of een microsoft…

    En waarom nou idioot of allochtoon???

  14. En waarom nou idioot of allochtoon???

    Omdat het anders geen scheldwoord is….

  15. Origineel geplaatst door Ruben
    En waarom nou idioot of allochtoon???Omdat het anders geen scheldwoord is….

    Allochtoon is geen scheldwoord. Back to school you.

  16. LOL, als het nou een restaurant met de naam Trimone was 🙂 Volgens mij zijn er veel ergere woorden in de Italiaanse taal. Ik zal morgen eens rondvragen of het echt zo beledigend is… anders heb ik er weer een scheldwoord bij 😉

  17. Of iets aanstootgevend is kan de groep in kwestie alleen beoordelen lijkt mij. Rascisme wordt vaak door de daders niet herkend / erkend. Want in hun wereldbeeld is het normaal. Daarom is het een isme en dat is ook het verschil tussen rascisme en rassenhaat.

  18. @ td-er:
    Nee noem een maroc maar is allochtoon kijken oftie dat leuk vind! Ga is op straat kijken met je back 2 school. Mafkees

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.