Reacties voor: ‘iPhone-prototype was bijna klaar voor productie’

Volgens John Gruber van Daring Fireball is het iPhone-prototype dat Gizmodo maandag in handen kreeg bijna of exact hetzelfde als het toestel dat Apple in juni of juli zal lanceren.
Michel Lusthof -

Reacties: 71 reacties

  1. nog twee maandjes wachten

  2. Arme appel, door dit incident zullen ze nóg meer winst maken.

  3. wat is een WWDC???

  4. Origineel geplaatst door ctykil
    wat is een WWDC???

    WorldWide Developers Conference

  5. En toch blijf ik ervan overtuigd dat we voor de gek worden gehouden.

  6. Origineel geplaatst door ctykil
    wat is een WWDC???

    WorldWide Developers Conference.
    Of te wel een bijeenkomst waar veel Apple ontwikkelaars voor de iPhone/iPad en Mac heengaan!

  7. @Fection: Prima, ben jij dat lekker. Ondertussen weten wij de realiteit. Welk bedrijf gaat nou een heel nep toestel in scene zetten om het vervolgens terug te eisen en een paar maanden later met iets compleets anders aankomen? Totaal ongeloofwaardig.

  8. Ze hebben op hun eigen campus ook een presentatie zaaltje toch? Waar ze de 1e iPod ook gepresenteerd hebben.. misschien dat ze idd geen WWDC gaan houden en gewoon een kleinschalige presentatie in hun eigen zaaltje.

    Vind de iPhone zoals’ie op gevonden is wel tof, zou blij zijn als ze de achterkant helemaal vlak maken… heb pas zo’n zelfklevend groot hoek lensje gekocht, maar door de bolling van m’n iPhone 3G kan die er niet fatsoenlijk op 🙁

    Origineel geplaatst door Patrick
    @Fection: Prima, ben jij dat lekker. Ondertussen weten wij de realiteit. Welk bedrijf gaat nou een heel nep toestel in scene zetten om het vervolgens terug te eisen en een paar maanden later met iets compleets anders aankomen? Totaal ongeloofwaardig.

    Iets waar ik Apple best toe in staat zie.. hoewel heeel onwaarschijnlijk.

  9. World Wrestling Developper Contest.

    Denk ik…

  10. Origineel geplaatst door Sacha
    World Wrestling Developper Contest.Denk ik…

    Volgens mij verwar je het nu met die contest waar ze zo’n zwetende aap over het podium laten rennen al schreeuwend developers, developers, developers.

  11. Ik kan echt niet wachten!
    Hoop wel dat hij ondanks de micro simkaart, gelijk in Nederland uitkomt.

  12. Origineel geplaatst door Fection
    En toch blijf ik ervan overtuigd dat we voor de gek worden gehouden.

    Hoor jij ook bij de groep die denkt dat we nooit op de maan zijn geland? Ik ben het met je eens dat je dit soort nieuws met enige scepsis moet ontvangen maar hierin doordraven terwijl alle feiten je aanstaren is natuurlijk het andere uiterste.

    Nu nog een trucje verzinnen om mijn oude abbo te laten stoppen vlak voordat deze nieuwe iphone ten tonele komt. Helaas moet ik nog tot 01-07-2011 🙁

  13. Dat zei ik toch. Was een beetje overduidelijk als je de kwaliteit van het prototype zag en de tijdsframe waarin we nu zitten.

  14. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Apple vooral de nieuwe hardware test, zoals de batterij en de front-camera. Ik verwacht/hoop nog steeds dat apple de iPhone, net als met de iPad die in een dikke case zat toen hij uitlekte, uiteindelijk een andere vormgeving geeft.

  15. Mooi, moet dan wachten tot oktober, maar 4 maanden kan ik wel wachten, joepie

  16. Ik geloof het best. Ik denk alleen dat ze die naden weglaten (maar dat dat er gewoon in het prototype zit om snel binnen de iPhone dingen te vervangen enzo).

    @Hamertej
    Op die uitgelekte foto zag je precies de iPad zoals hij nu is. Er zat alleen een hoesje omheen, vastgespijkerd aan de tafel (net zoals er om het prototype een hoes zat).

  17. @hyperspeed: WE zijn ook nooit op de maan geland. De USA heeft mEnsen op de maan gezet (en zelfs dat is twijfelachtig) maar WE is het zeker niet.

  18. @Simon Ja dat klopt.. nou ja ik verwacht inderdaad dat de naden weg gaan en dan vind ik het best 😀

  19. Hoe zit het eigenlijk met de eis van de EU dat mobiele telefoons moeten voldoen aan de mini USB standaard? Apple heeft zich toch ook bij die overeenkomst aangesloten?

    Voor zover ik kon zien op de video’s en talloze foto’s van Gizmodo is niets te zien van een mini USB aansluiting.

  20. @Matthijs:
    Een zwetende `developers´ aap … hahahahahahahahaha

    Steek die maar in je zak, Balmer

  21. Dat is toch een gentlemens agreement tussen diverse grotere producenten? En apple is toch al nooit netjes dus die doen niet mee.

  22. Origineel geplaatst door Wouter
    Hoe zit het eigenlijk met de eis van de EU dat mobiele telefoons moeten voldoen aan de mini USB standaard? Apple heeft zich toch ook bij die overeenkomst aangesloten?Voor zover ik kon zien op de video’s en talloze foto’s van Gizmodo is niets te zien van een mini USB aansluiting.

    Dat was zodat de consument niet steeds nieuwe USB kabeltjes hoeft te kopen. Schrik niet als Apple gewoon zoiets als de Camera Kit uitbrengt alleen dan voor MiniUSB.

  23. Origineel geplaatst door Donstil
    @hyperspeed: WE zijn ook nooit op de maan geland. De USA heeft mEnsen op de maan gezet (en zelfs dat is twijfelachtig) maar WE is het zeker niet.

    KLOPT 🙂 te twijfelachtig

  24. En zouden die schroefjes aan de onderkant dienen voor de verwijderbare batterij?? Of komt er nog een mooie nieuwe omranding??

    We zullen het allemaal binnenkort weten

  25. Hopelijk (en zeer waarschijnlijk) veranderd de afwerking van de rand en de achterkant nog. Vooral die kiertjes in de rand storen me.

  26. volgens mij heeft apple die telefoon express laten vallen, en hem toen weer teruggevraagt om even gratis reclame te maken, kijk hoeveel berichten er heer gepost worden over dit toestel, niet normaal. Ondanks dat… het blijft leuk om te lezen:)

  27. @hyperspeed: ik nog tot 02/2011 😛 maar ik denk dat ik dan wel ff wacht op de 2011 versie, vorige keer zomaar een iphone besteld zonder in te verdiepen, maar volgend jaar mooi geduldig zijn en hopen dat er dan weer zon sloddervos rondloopt zodat ik al 3 maand van te voren weet wat ik ga bestellen:P

  28. idd dat is gewoon een vorm van reclame.

  29. Origineel geplaatst door Simon
    Origineel geplaatst door WouterHoe zit het eigenlijk met de eis van de EU dat mobiele telefoons moeten voldoen aan de mini USB standaard? Apple heeft zich toch ook bij die overeenkomst aangesloten?Voor zover ik kon zien op de video’s en talloze foto’s van Gizmodo is niets te zien van een mini USB aansluiting.Dat was zodat de consument niet steeds nieuwe USB kabeltjes hoeft te kopen. Schrik niet als Apple gewoon zoiets als de Camera Kit uitbrengt alleen dan voor MiniUSB.

    Het zou zelf kunnen (alhoewel dat heel onwaarschijnlijk is) dat ze hem, zoals de 2G, niet in Europa gaan uitbrengen.

  30. Origineel geplaatst door TriXal0ne
    Het zou zelf kunnen (alhoewel dat heel onwaarschijnlijk is) dat ze hem, zoals de 2G, niet in Europa gaan uitbrengen.

    Zou wat te gek zijn als ze dat niet zouden doen, Europa is net het continent waar ze het meeste aan die dingen verdienen, hier liggen prijzen al direct 50% hoger dan in de VS.

  31. Hebben jullie trouwens niet al door dat die prototype iPhone sterk lijkt op een verkleinde iPad? Als je kijkt naar de rand en de dock-connector 😉
    Ik denk eigenlijk wel dat dit hem wordt, alleen dat ie nog ietsje wordt afgewerkt.

  32. Origineel geplaatst door TriXal0ne
    Origineel geplaatst door SimonOrigineel geplaatst door WouterHoe zit het eigenlijk met de eis van de EU dat mobiele telefoons moeten voldoen aan de mini USB standaard? Apple heeft zich toch ook bij die overeenkomst aangesloten?Voor zover ik kon zien op de video’s en talloze foto’s van Gizmodo is niets te zien van een mini USB aansluiting.Dat was zodat de consument niet steeds nieuwe USB kabeltjes hoeft te kopen. Schrik niet als Apple gewoon zoiets als de Camera Kit uitbrengt alleen dan voor MiniUSB.Het zou zelf kunnen (alhoewel dat heel onwaarschijnlijk is) dat ze hem, zoals de 2G, niet in Europa gaan uitbrengen.

    Is onzin om hem niet in Europa uit te brengen, daarvoor hoef ik niet Steve Jobs te zijn of hem gebeld te hebben om dat te weten. 😛

    Wat ik zo lees, was inderdaad het plan om dat vanaf 2010 te doen. Dat zou dan goed zijn voor het milieu. Alleen, wanneer Apple dat nu zou doorvoeren, moeten honderdduizenden opladers en docks weggegooid worden. Dat is ook niet bijster goed voor het milieu..

  33. Origineel geplaatst door TriXal0ne
    Het zou zelf kunnen (alhoewel dat heel onwaarschijnlijk is) dat ze hem, zoals de 2G, niet in Europa gaan uitbrengen.

    2G is wel in Europa uitgebracht, alleen niet in NL. In de UK en Oostenrijk bijv. wel.

  34. Wel een goede manier van reclame maken! Normaal kost het je miljoenen en nu laat je gewoon ergens één telefoontje ergens liggen en de HELE WERELD weet van het bestaan van de nieuwe iPhone af! SUPER bedacht!!!

  35. Origineel geplaatst door hyperspeed
    geland?…Nu nog een trucje verzinnen om mijn oude abbo te laten stoppen vlak voordat deze nieuwe iphone ten tonele komt. Helaas moet ik nog tot 01-07-2011

    hier nog één! 01-05-2011

  36. Apple, Het bedrijf bij uitstek dat een hype kan creeren zonder er ook maar een cent in te investeren.

    Sta er niet raar van te kijken als dit het zoveelste faik concept is !

    Het welbekende vraag en aanbod spelletje kent Apple alsmaar goed en wordt door hen fantastisch gehanteerd

  37. Inderdaad, die naadjes worden echt wel bijgewerkt. En wat dat USB aansluitinkje betreft, ik denk gewoon dat ze de dock connector behouden, anders kan je toch niks meer met de speciale huidige Iphone dock en speakers. Wat ik me vooral afvraag, wat gaan ze met de prijs doen, wordt die duurder, goedkoper, een stuk goedkoper. Kortom gaan ze nu ook qua prijs concureren met de anderen, of blijven ze een beetje rond de 700 euro hangen, wat denken jullie?

  38. Ik ga voor Early Renewal. Gewoon 1 jaar bijtekenen en de prijs voor de iPhone betalen (en dat geld heb je dan weer van je verkochte 3Gs).

  39. “Daarnaast mogen medewerkers het toestel ook niet aan vrienden laten zien, zelfs niet aan hun partner”

    schat mag ik even met je telefoon smsen?
    “Nee, Deze Telefoon is een beroepsgeheim”

    juist…. wat een raare regels weer

  40. Alleen al hoe we hier met elkaar….er na raden en denken het allemaal te weten is al ongelofelijk prachtig.
    Die zegt dit en die zegt dat. Zelf denk ik, rustig aan afwachten. Maar jullie commentaar en bevindingen.
    Super super super!!!

  41. Ik vind dit model echt heel erg lelijk!

  42. Origineel geplaatst door WesDeGroot
    “Daarnaast mogen medewerkers het toestel ook niet aan vrienden laten zien, zelfs niet aan hun partner”schat mag ik even met je telefoon smsen?“Nee, Deze Telefoon is een beroepsgeheim”juist…. wat een raare regels weer

    Rare regels? vind ik niet.

  43. Origineel geplaatst door micmulder
    Ik vind dit model echt heel erg lelijk!

    koop em dan niet?

  44. @WesDeGroot: was toch ingepakt in 3gs cover dus zo opvallen doet ie niet denk ik

  45. Vind hem er oud uit zien.

  46. Ik vind hem wel mooi hoor, vooral de platte achterkan vind ik wel mooi, alhoewel ik de Iphone die ik nu heb ook heel mooi vind, maar persoonlijk zou ik hem zeer graag willen, ziet er goed uit.
    Kan niet wachten.

  47. Origineel geplaatst door Fection
    En toch blijf ik ervan overtuigd dat we voor de gek worden gehouden.

    exactly

  48. Origineel geplaatst door Gosat
    2G is wel in Europa uitgebracht, alleen niet in NL. In de UK en Oostenrijk bijv. wel.

    Oh, wist ik niet:P Ik dacht alleen in de VS..

    Ik denk dat ze volgende iPhone net als bij de 3G en 3GS weer een Zwarte en een Witte gaan uitbrengen.

  49. Wat ik jammer vind dat het scherm kleiner wordt. Terwijl bijna alle smart phones naar de 3,7 inch en zelfs sommige worden aangekondigd met 4 inch. en een super amoled scherm of hoe dat ook mag heten. Als dat zo is stap ik over naar een androiddenk ik…

  50. Wat zitt die Jobs toch te wieberen met zijn zilveren randjes, zijn ruzietjes met Adobe en Google, en zijn verloren prototypje.
    Ga aan het werk, man !
    HTC Evo 2 heeft een 1 Ghz processor, 10mpix camera, Front webcam, HD beeld, 4G, 1020p en een JOEKEL van een scherm. En hij ligt niet op de vloer van een bruine kroeg, maar gewoon in de winkel (USA)

  51. Ik heb nieuwe iPhone intussen al besteld bij Mobistar. kwestie van niet te moete wachten tot ergens in september 😀
    Ik sta gans bovenaan de lijst :p

  52. @Jens Kortmeijer:
    Weer iemand die specificaties verwart met kwaliteit.

  53. Ik kan me niet echt voorstellen dat dit excact de iPhone is die in de winkels gaat liggen.. Het past niet echt bij Apple, dat onafgemaakte randje, en die lelijke volume knoppen.. Ik denk dat hij nog wel iets aangepast wordt. Verder is hij best mooi, ook die platte achterkant lijkt me wel tof!

    Well see..

  54. Wow, dit is echt stoer. Laat maar komen, hoe sneller hoe beter. Mijn TomTom begint al aardig te verouderen en navigatie op de IPhone werkt steeds beter en voor weinig 😉

  55. Ik denk dat ik deze keer voor de HTC EVO ga. ik gebruik nu een 3gs het bevalt me wel maar HTC EVO ziet er beter uit

  56. Nu nog een goed adresje in België vinden waar ik de nieuwe iPhone kan bestellen.

  57. HTC Evo kan er dan naar de mening van sommigen beter uitzien, het blijft een ruk OS dat er opzit. En dat is wat er na 1 uur/dag mee spelen blijft hangen: de “user experience”. Okay, de iPhone moet je wel eerst jailbreaken om alles uit de _hardware_ te halen, maar het OS is en blijft het beste dat er is. Voor mij de nieuwe iPhone, en gelukkig in België gekocht en hier zo’n Vodafone Super Sim abonnement, waardoor ik kan kopen wanneer ik wil zonder dat gezeur van T-Mobile.

  58. Origineel geplaatst door Peter
    Nu nog een goed adresje in België vinden waar ik de nieuwe iPhone kan bestellen.

    probeer Diksmuide eens, heb ik die van mij gehaald toen iedereen op lijsten bij Mobistar ongeveer 36 maanden moest wachten. Ik bel op en ze hadden er nog twee op voorraad. Ben er heen gereden en voilà…

  59. Origineel geplaatst door Mark
    @Jens Kortmeijer:
    Weer iemand die specificaties verwart met kwaliteit.

    Jij verwart design met functionaliteit.
    Want welke kwaliteit bedoel je ?
    Die van de 3GS met of zonder haarscheurtjes?
    Of van de 3G met veel te weinig geheugen voor wat hij kan ?
    Waarom loop ik al 3 jaar met onderbelichte foto’s rond ?
    Waarom heeft OS4 Beta 1 NU NOG STEEDS wifi connectieproblemen wat ze nu na 3 jaar NOG niet onder de knie hebben.
    Hoe gaat het lopen als binnenkort x miljoen klanten aan het eind van de lifecycle van hun kwalitatief toch al niet denderende batterij zitten ?
    Stuur jij je iPhone even naar China?
    Ik moet er elke dag mee bellen.

    Sorry to say als behoorlijke Apple adept maar ze zijn toch echt de weg kwijt…
    Ik spreek steeds meer mensen die er helemaal klaar mee zijn, ook al hebben ze dit jaar als innovatie “Cut and Paste” gehad.

  60. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Origineel geplaatst door Mark@Jens Kortmeijer:Weer iemand die specificaties verwart met kwaliteit.Jij verwart design met functionaliteit.Want welke kwaliteit bedoel je ?Die van de 3GS met of zonder haarscheurtjes?Of van de 3G met veel te weinig geheugen voor wat hij kan ?Waarom loop ik al 3 jaar met onderbelichte foto’s rond ?Waarom heeft OS4 Beta 1 NU NOG STEEDS wifi connectieproblemen wat ze nu na 3 jaar NOG niet onder de knie hebben.Hoe gaat het lopen als binnenkort x miljoen klanten aan het eind van de lifecycle van hun kwalitatief toch al niet denderende batterij zitten ?Stuur jij je iPhone even naar China?Ik moet er elke dag mee bellen.Sorry to say als behoorlijke Apple adept maar ze zijn toch echt de weg kwijt…Ik spreek steeds meer mensen die er helemaal klaar mee zijn, ook al hebben ze dit jaar als innovatie “Cut and Paste” gehad.

    Hahahaha daar heb je wel een punt dude!
    Mark is een diehard Apple fanboy die niet goed tegen commentaar kan over zijn grote liefde.
    En hoewel ik van mijn iphone hou, moet ik je toch echt gelijk geven!!

  61. Ik vind het strakke design echt heel mooi.

    Gizmodo had gezegd in z’n artikel dat het scherm ietsjes kleiner was, maar als je die foto’s ziet waarmee hij de nieuwe vergelijkt met de 3gs, zie ik daar helemaal niks van.

  62. Origineel geplaatst door Sheppy
    probeer Diksmuide eens, heb ik die van mij gehaald toen iedereen op lijsten bij Mobistar ongeveer 36 maanden moest wachten. Ik bel op en ze hadden er nog twee op voorraad. Ben er heen gereden en voilà…

    Is het een mobistar winkel dat je nu bedoelt? Ik zie alleen de naam als een plaatsnaam voorbij komen in Google. 🙂

  63. @Elmo1908: ik weet niet wat jullie zeggen over wifi zeggen daar heb ik geen probleem mee maar die gps dat is pas een ramp

  64. Origineel geplaatst door Enzo: Ik kan echt niet wachten!Hoop wel dat hij ondanks de micro simkaart, gelijk in Nederland uitkomt.

    Is uit een gewone simkaart een micro-simkaart te snijden, of verschilt de chip ook?

  65. Origineel geplaatst door Fection
    En toch blijf ik ervan overtuigd dat we voor de gek worden gehouden.

    Jij bent zeker zo’n complottheorie denkend persoon, niet?

    Zoals dat de piramides en stonehenge gemaakt zijn met hulp van buitenaf. (Verdiep je maar eens in de constructies) 😉

    Of, je hebt een verkeerd beeld van marketing

  66. @Matthijs:
    Wuhahahahaha! Developers, developers, developers!! hahahaha! Priceless 😛

    Ontopic: Ik ben heel benieuwd wat Apple gaat doen en wat er op de markt gaat komen. Ik hoop wel dat het deze iPhone gaat worden want het is een blijft een doop ding 😀

  67. Het is waarschijnlijk een iphone clone …

    “Our reader Ivan Meneses has contacted us to tell us that this supposed new iPhone is actually a Japanese clone, which he is due to a relative who brought it from Japan. I leave the photo you sent us ( thanks Ivan! )”

    http://www.iphonehacks.com/2010/04/photos-of-apples-new-iphone-fake.html

  68. ‘t kan natuurlijk wel, maar ik denk (en ‘Apple’ waarschijnlijk ook) mss nog wat te vroeg na de ‘iPad’..
    (En eigenlijk ook de 3Gs).
    Maar wie weet..

  69. Origineel geplaatst door Nigel
    Het is waarschijnlijk een iphone clone …“Our reader Ivan Meneses has contacted us to tell us that this supposed new iPhone is actually a Japanese clone, which he is due to a relative who brought it from Japan. I leave the photo you sent us ( thanks Ivan! )”http://www.iphonehacks.com/2010/04/photos-of-apples-new-iphone-fake.html

    Heb je gekeken van wanneer dat artikel is? Het artikel is één dag na de foto’s van Engadget geplaatst. De ‘scoop’ van Gizmodo kwam pas later die dag.

    Als je het nieuws een beetje gevolgd hebt, dan zou je inmiddels moeten weten dat het geen Japanse kloon was, maar gewoon een echt iPhone-prototype van Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.