Reacties voor: Video toont werkende prototypes van de originele iPhone

Wist je dat er meerdere prototypes van de iPhone in ontwikkeling waren? In een nieuwe video zijn twee werkende prototypes, de P1 en P2, naast elkaar te zien. De P2 vormde de basis van de bediening van de iPhone.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. gelukkig is het dit niet geworden

  2. Er werd gewerkt aan een mac met touchscreen? Euh dat heeft het door Tim uiteindelijk niet weten te redden tot de nieuwe MacBook pro of zou dat de iPad geworden zijn 😉

  3. Origineel geplaatst door Mike
    Er werd gewerkt aan een mac met touchscreen? Euh dat heeft het door Tim uiteindelijk niet weten te redden tot de nieuwe MacBook pro of zou dat de iPad geworden zijn 😉

    Dat moet je anders zien denk ik. Cook heeft al eens uit de doeken gedaan dat ze eigenlijk helemaal niet werkten aan een iPhone maar dat ze als eerste bezig waren met een tablet. Ongetwijfeld waren ze gelijktijdig met Microsoft bezig met de eerste tablets die geen echt succes werden. Vervolgens hebben ze het multitouch screen geperfectioneerd en kreeg iemand hij Apple een briljant idee: laten we dit gebruiken om een telefoon te ontwikkelen. En zodoende werden weer allerlei prototypes voor telefoons ontwikkelt. Sommigen met het welbekende touch screen en sommigen dus met andere bediening zoals het klokwiel. Maar het multitouch scherm was de kip met het gouden ei zoals iedereen wel snel doorhad. Van daaruit zijn ze het apparaat gaan perfectioneren. Een hele prestatie want zelfs toen Jobs de eerste iPhone presenteerde was het een zeer buggy apparaat. Als Jobs niet precies de juiste volgorde van de presentatie aanhield was er een grote kans dat de telefoon zou crashen. Een ramp natuurlijk. Het zag er allemaal gelikt en snel uit maar was het zeker niet. Des te indrukwekkender dat Apple amper zeven maanden later op redelijk grote schaal goed werkende iPhones uit de fabriek kon stampen. Daar hebben vast heel wat mensen uren van wakker gelegen bij Apple.

  4. Kan het zijn dat ik mijn twijfels heb of de iPhone met het wieltje echt is? Ik denk namelijk: “Als die iPhone te bedienen is met het wieltje en de touch knoppen. Waarvoor is dan die home-button?” En als hij dan niet voor gebruik is gemaakt, waarom zit hij er dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.